Doorgaan naar hoofdcontent

ISRAEL in OORLOG deel 13

                                           

De OORLOG in ISRAEL deel 13

Het lijkt alsof de oorlog in Israël op een laag pitje staat. Maar omdat de media het niet interessant genoeg vind om de dagelijkse terreur en raketaanvallen tegen burgers van Israël te laten zien, betekend zeker niet dat dit niet gebeurd. Als hetzelfde aan een terroristische groep hezbollah of hamas of ander jihad/ isis/ Iran gebeurde kreeg u dit direct te zien, met dagelijkse herhalingen van alle zenders. Als iemand zich nog afvraagt hoe bijvoorbeeld een Hitler zo’n massa mensen achter zich kreeg terwijl de rest van de wereld sliep? Nou zo dus!

Iemand kwam onlangs op het lumineuze idee om de pagers (soort telefoon) van hezbollah te laten ontploffen, met als gevolg dat een heleboel hezbollah mensen met een knal werden opgeroepen, dit is een zeer knap staaltje van technologisch kunnen en plannen. (dit even als intermezzo) Zoals ik het de vorige keer al aangaf zit Israël in grote financiële problemen door dat zij tien duizenden mensen van de grenzen hebben moeten evacueren, dit zijn de werkelijke vluchtelingen waar u nooit wat over zal horen in de media. EN nu is Israël op het punt gekomen dat er meer bataljons vrijkomen die in de Gaza hebben geopereerd en die zich nu op de Libanon kunnen concentreren.

Behalve dat zijn ook veel reservisten die eerst naar huis waren gestuurd weer opgeroepen voor actieve dienst. Het lijkt dus op dat er wat aan zit te komen, behalve dat komt de winter ook aan waardoor Israël dan weer in het nadeel is om te manoeuvreren. Het wordt dus of nu of nog langer uitstel en ik denk dat nu het antwoord is. Behalve de grenzen is het binnenland wat de wereld verstaat onder westbank, net zo’n oorlogszone aan het worden. De werkelijke naam van dit middengebied is de Bijbels Judea en Samaria waar 80% van de Bijbels gebeurtenissen heeft plaatsgevonden. EN geen christelijk land of natie die hier tegen in gaat. Wat eerst Joods Christelijk was is letterlijk overgenomen door Arabieren die zich palestijnen noemen. Plaatsen zoals Bethlehem, Nazareth, Jeruzalem, Shilo, Hebron en Sechem waar eerst Joodse en Christelijke gemeenschappen waren, en nu zijn bedolven door illegale Arabieren die heel handig hun status op de Israëlische bevolking heeft gelegd. En omdat de wereld veelal niet eens weet waar Israël ligt, laat staan wat de westbank werkelijk is wordt iedereen letterlijk misleid door onze zo keurige media.

Gaza: Bewijzen van ziekenhuizen en VN posten en kleuterscholen en andere zogenaamde burgerlocaties welk een rechtstreekse connectie en doorgang had voor wapens en gijzelaars en terroristen van Hamas, aantoonbaar gemaakt door Israël haalt nauwelijks het nieuws. Wel als Israël een volledige Hamas terrorist man en of vrouw dood, dan ziet u gelijk de beelden van een zogenaamd onschuldige burger. Dit omdat ze expres geen uniformen dragen, zodat de propaganda direct kan worden gevoed hoe slecht Israël wel niet is. Niemand die een vraag stelt waarom de hele ‘burgerbevolking juichte toen de gijzelaars door de straten werden vervoerd, niemand die vragen stelde toen burgers diezelfde gijzelaars probeerde te slaan met stokken en te stenigen, niemand die vragen stelt dat gijzelaars vast werden gehouden bij gezinnen met kinderen vaders moeders , opa’s en oma’s.  Maar ja als je er niet bent geweest dan weet je ook de intense haat niet die is gekweekt vanaf kinds af aan. Onschuldig voor de camera wel ja maar die wereld is niet in te beelden of te vergelijken met onze zogenaamde westerse erfgoed.

Israël gaat nog een hele moeilijke periode tegemoet en zolang ze NIET op de God van de Bijbel vertrouwen zal het alleen nog maar moeilijker worden. Men geeft God de schuld of waarom laat God het toe? De Waarheid is dat God uiteindelijk Zijn beschermende handen van het volk dat Hem niet wilt kennen, aftrekt. Pas als ze niet anders kunnen en Hem werkelijk bidden en om vergeving vragen, dan komt Hij hun te hulp. Dan ziet de wereld eindelijk weer wie Hij is. Maar nu wordt er nog steeds vertrouwd op het westen op USA die net zo erg in de problemen zitten maar het nog niet zien/ weten. Vertrouwen op het westen die nog nooit hun afspraken 100% zijn nagekomen. Het zijn de oudtestamentische verhalen van Israël die denkt te kunnen leunen op andere landen zonder hun vertrouwen in God te leggen en steeds weer bedrogen uitkwamen, keer op keer.

Ik zit niet te wachten op oorlog, op verdere slechte ontwikkelingen speciaal voor Israël maar ook voor de verdere wereld, maar ik begrijp Bijbelse principes. God veranderd niet dus ook Zijn Woord niet, dus ook Zijn redding niet. Eerst moeten de mensen laten zien dat zij volledig op Hem willen vertrouwen en bouwen. De halfslachtige en rebellerende Israël heeft Hij nu wel genoeg gezien. YHWH kijkt niet naar het moment zoals wij, Hij kijkt naar het geheel met eeuwigheidswaarde. OOrlog is nooit leuk, maar dood gaan doet iedereen, het gaat erom wat er met je gebeurd nadat alle doden weer opstaan. Het wordt tijd dat Zijn Volk vergeving vraagt en zich naar Hem omkeert, zodat Hij Zijn kinderen naar huis kan brengen. Dat Zijn herstelplan wat begon na de zondeval tot z'n voleinding zal komen. Tot die dag wens ik Zijn shalom toe aan Jeruzalem, Zijn land en Zijn volk. Dat het snel mag gebeuren.

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel

Shalom Raymond

Reacties