Doorgaan naar hoofdcontent

OORLOG in ISRAEL deel 12

 

                                      

De oorlog in Israël deel 12

De oorlog van Iran met Israël is op een cruciale momentum gekomen. Nog steeds vliegen rakketten van de diverse groepen die door Iran gebruikt worden zoals hezbollah in Libanon, hamas in Gaza, hoeti in Jemen, en andere splintergroepen in Syrië en Yudah en Samaria. EN nog steeds worden militaire doelen door Israël vernietigd. Maar behalve de schade door de vele raketten van hezbollah en anderen, kan Israël door de economische schade het niet lang meer volhouden. Er zijn op dit moment zo'n 80.000 mensen geherhuisvest in hotels is ruim 1/3 van het land niet aan hun normale werk, en zit een groot deel in het leger. AL dat moet betaald worden  en voor een land niet groter dan Nederland is elke dag een ramp voor de economie. EN dan praten we nog geen eens over de in en export en het toerisme welk een groot deel van de inkomsten voor vele inhoud. Nee Israël staat voor een onherroepelijke keuze wat eigenlijk een feit is voor faillissement.

Maar door de dood van twee vooraanstaande leiders, 1 van hamas en 1 van hezbollah (de persoon die oa de raketaanval op de Druzen gemeenschap/ kinderen had bevolen), heeft Iran van de week aangekondigd met een grotere en geavanceerde raketaanval binnen 72 uur op Israël te komen. Dit was (tijdens schrijven) 4 dagen geleden en het ultimatum van Iran is al verlopen.

Waarom heeft Iran nog niet aangevallen of waarom heeft Iran niet aan hezbollah, Syrië en Jemen opdracht gegeven om groots aan te vallen?

Wel ik 'denk' omdat Israël heeft aangekondigd niet meer het spelletje van; zij sturen bommen , wij sturen bommen. Dit heen en weer gepingel duurde nu voor 10 maanden en Israël accepteert GEEN burgerdoden meer van hun vijanden. Israël heeft aangekondigd dat zodra Iran of hezbollah of... de eerste raket afvuurt, er direct een grootschalig aanval komt op diegene die aanvalt. Een aanval die infrastructuur van fabrieken, waterwegen, havengebieden, energiecentrales en luchthavens vernietigd waardoor het getroffen land geen voorzieningen meer heeft. Behalve dat zal Israël zeker de nucleaire dreiging weg halen en de verrijking fabrieken met de grond gelijk maken. Iets wat Iran zeker niet wilt!

Amerika wetende dat Israël het meent en de actie uitvoert bij een aanval, heeft direct contact opgenomen met Iran en verzocht om geen verdere aanval te lanceren. Tegelijkertijd zijn er militaire ondersteuningen via Marineschepen en luchtmacht gestuurd ter ondersteuning van Israël. Waaronder een zeer speciaal F22 squadron. DIt type vliegtuig is niet eerder buiten Amerikaans grondgebied ingezet en is veruit superieur boven alle gevechtsvliegtuigen.

Ja Iran zal met behulp van haar 'vrienden' zoals Rusland, Syrië, Turkije en China een groter plan bedenken want de Bijbel spreekt over zo'n oorlog in Ezechiël 38. En wanneer dat precies zal plaatsvinden weet ik niet, WEL dat het gaat plaatsvinden, en dat de huidige situatie veel in die richting duwt. Een kans is ook dat Iran hezbollah en Libanon opoffert, hezbollah wilt maar wat graag tegen Israël vechten, denkende dat zij zullen overwinnen. Maar hoewel God veel door de vingers ziet, lacht Hij om de snode plannetjes van de kwade mensen.

Ik bid dat Israël niet hoeft te wachten totdat dat gebeurd om te kiezen voor hun Schepper en Redder. Want hoe erg een oorlog ook is, het is niets in vergelijking met eeuwige scheiding van Hem. Hoe erg de situatie ook is er komt altijd een andere dag, wat er ook mag komen, Hij heeft alles in Zijn hand.

Waarom grijpt God niet in?? zult u wellicht vragen? wel ik denk omdat 1) Hij nooit heeft gezegd dat wij gevrijwaard worden voor problemen of dood (welke wij zelf hebben gekozen) en 2) probleem situaties het enige is wat ons doet beseffen dat God de oplossing heeft (en voor Hem kiezen). Vergeet niet; wij zijn van Hem weggegaan , Hij niet van ons!! Uiteindelijk wilt Hij dat een ieder de mogelijkheid heeft gehad om te kiezen om onder de belofte en zegen van Abraham te vallen om eeuwig, veilig en gelukkig en zorgeloos en zonder ziekte of pijn en...met alle zegen die God daarnaast geeft, te mogen leven, door een kind te zijn/ worden in het gezin (Israël) van Abrahams ZAAD.

Maar blijkbaar is het nog steeds niet Zijn tijd dat Hij vind dat iedereen op aarde die kans heeft gehad om met Hem eeuwig te leven. Blijkbaar moeten er nog een paar dingen gebeuren waaronder wellicht een vreselijk gebeuren in Israël. Ja YHWH leeft, Ja Hij beschermd Israël, maar wij weten niet hoe Hij Zijn plan laat slagen en voor het meest gunstigste voor ons, uitgevoerde situatie. Daarvoor vertrouw ik Hem en geloof Hem dat Hij het beste met ons voor heeft. EN dat daar Zijn Keuze op wacht. Want de God waarin ik geloof is barmhartig en genadig en vergevingsgezind, zolang je je op een Bijbelse manier omdraait van je eigen verdorven weg en Zijn weg tot leven gaat bewandelen.

Dat YHWH een ieder de wijsheid en de kracht geeft om voor Hem te kiezen voordat deze keuze niet meer kan.

Dat Zijn Shalom spoedig in Jeruzalem zal zijn en vanuit daar de wereld in gaat.

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond




Reacties