Doorgaan naar hoofdcontent

OORLOG in ISRAEL deel 11

                                

OORLOG in ISRAEL deel 11

Het is (bij schrijven) alweer twee dagen geleden dat er in Noord Israël, 12 kinderen door een Iraanse gemaakte raket afgeschoten door hezbollah, werden gedood en nog vele andere in levensgevaar. Kinderen die aanwezig waren op een voetbalveld spelend of kijkende naar het voetballen van kinderen. Kinderen die bewust door hezbollah werden afgeslacht, waarom? omdat ze het kunnen en ze het gewoon doen en weten dat de wereldmedia alleen op Israël focussend en waarschijnlijk (hoe ongelooflijk ook), wel weer de schuld zullen geven!

Hezbollah is nog een slag erger dan hamas, beide zijn religieuze terroristische groepen die geen land willen, alleen maar de dood van Israël. EN de wereld maar zeuren over een 2 staten oplossing of hoe erg het is dat Israël, Israël af hebben gepakt. Maar zie je hier verontwaardiging van de media of politiek, omdat er bewust op kinderen is geschoten? Waar zijn nu de demon-straties??

Het midden Oosten heeft een aparte handelswijze van communicatie, het Westen snapt daar niets van.  Als je al eens in een Aziatisch land hebt moeten afdingen om iets te kopen is dat al vreemd voor velen. Maar zo gaan ze ook om met oorlog voeren. Sinds 07 Okt. zijn er duizenden rakketten door Iran en haar terror groepen naar Israël afgeschoten, en Israël moet op een bepaalde manier hun tegenaanval calculeren. is het te groot krijgen ze meerdere landen op hun nek, is het te klein dan tonen ze zich zwak en een gemakkelijke prooi. EN nu is het de vraag wat gaat Israël doen? is deze aanval een druppel?

Wel, deze raketaanval was tegen een Druz gemeenschap, Druzen die hoge rangen hebben in het leger, bij de politie en de Politiek, waarom? omdat zij zeer trouw en vaardig blijken. En nu heeft libanon denk ik een probleem, Druzen zijn op zichzelf heel vriendelijk ik heb met meerdere gesproken op de Golan hoogte. Maar doe je iemand kwaad dan komt de hele gemeenschap als 1 man je achterna. Enige tijd geleden was er een Israëlische soldaat welk gekidnapt werd, het bleek een Druz te zijn. Eerst werd er op de "normale" manier onderhandeld. Maar dat duurde de Druzen te lang, Zij namen contact op met de plaatselijke hoogste bevoegde persoon en zeiden; Geef onmiddellijk onze man terug of wij komen met ons allen orde op zaken stellen, op een manier wat jullie denken vast niet willen. EN nee een sterke niet te bespreken uitspraak die geen politiek gebruikt of wordt beïnvloed, was klare taal voor de islamisten. 

De Druzen wonen niet alleen in Israël, maar ook in Syrië en Libanon. Precies de twee landen waar hezbollah zit. Daarnaast is het hele Israëlische volk ook 1 met welke bevolkingsgroep die in hun land als vredelievende burgers woont en slachtoffers heeft, ja zelfs met de Arabieren. 

Ik denk dus omdat het kinderen van Druzen waren dat de vergelding niet te vergelijken is met voorgaande. Ook dat de commandant die de raketaanval in opdracht heeft gegeven zal zijn leven niet meer zeker zijn. Netanyahu heeft zeer goed en duidelijk in het USA congres gesproken. Hierbij was een groot deel van de democratische partij niet aanwezig waaronder Biden en Kablabla. Wederom een signaal naar de moslimlanden dat ze alles kunnen doen onder deze 'regering'. Netanyahu zei terecht dat de  protesteerders en meelopers die voor hamas en palywood (palestijnen) zijn, zeer bruikbare idioten voor Iran zijn. Ik ben het 100% met hem eens. en je kan veel vinden over Netanyahu maar ik heb nog niemand anders gezien van alle politieke leiders die de Torah of de Bijbel zo weet te respecteren en te benoemen in en met al hun politieke praatjes.

We wachten af, helaas wordt het steeds erger, Ezechiël 38 komt steeds dichterbij, het wordt daarom hoogste tijd voor het volgende;

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond




Reacties