Doorgaan naar hoofdcontent

De OORLOG in ISRAEL DEEL 10

 


De OORLOG in ISRAEL       deel 10 

Het is Shabbat 13 Juli 2024, de oorlog van Israël met hamas is nog niet ten einde. Het zal denk ik niet lang meer duren voordat Israël zich meer gaat concentreren op de oorlog met hezbollah. Vind Israël oorlog voeren dan zo leuk? wat waarschijnlijk de gedachte is van de wereld. Dat Israël zich alleen maar aan het verdedigen is zoals dat ook het geval was met ALLE voorgaande oorlogen die diverse landen met Israël waren aangegaan, dat ziet niemand. Nee, Israël kreeg de schuld want ze hadden gewonnen en krijgt ook vandaag de schuld. Hoe kan een landje niet groter dan Nederland de hele wereldpolitiek in haar nek voelen? Hoe kan een oorlog met zo weinig slachtoffers zoveel meer aandacht krijgen dan alle andere veel, veel grotere oorlogen. De vele Arabische conflicten zijn vele malen groter, worden mensen gewoon afgeslacht en met veel meer slachtoffers, maar daar hoor ik slechts af en toe wat van. Hoe Kan Dat???? Hoe kan men een terroristische organisatie die baby's in ovens leggen of onthoofden, zwangere vrouwen hun buiken opensnijden, mensen levens verbranden en onschuldigen ontvoeren en onder erbarmelijke omstandigheden waarbij verkrachting en vernedering een dagelijkse realiteit is, verdedigen en zelfs vertegenwoordigen in de vele demon-straties?? Ongelofelijk !!

Sinds 7 Oktober zijn de raket, drone en andere vliegende bommen uit of door hezbollah alleen maar toegenomen. De hoeveelheid die nu dagelijks naar Israël worden gestuurd zou 10 maanden geleden allang hebben geresulteerd in een volledige oorlog. En nog steeds is hetgeen wat Israël wilt; dat wat de VN allang had moeten doen door de verdragen/ afspraken te handhaven en hezbollah niet toestaan voorbij de 18Km vrije zone met de grens van Israël te laten komen. Het enige wat de VN wel doet is het opstellen en maken van resoluties tegen Israël en de taak die ze moeten doen zodat de burgers zowel van Libanon als van Israël vrij en veilig kunnen wonen, nog nooit vervult hebben. Iedereen die het maar blijft zeuren dat het land terug moet naar een volk wat nooit heeft bestaan! Terwijl zij zelf geen land willen. De Arabische wereld heeft land meer dan genoeg, nee het enigste wat zij willen is dat geen enkele Jood maar 1 vierkante cm land heeft.

Maar in de wereld van vandaag waar ‘kennis’ 1 druk op een toets verwijderd is, waar kennis zogenaamd voor het oprapen ligt met alle computersoftware tot onze beschikking, met alle nieuwszenders, is die zelfde kennis bij de meeste mensen ver heel ver te zoeken. Of je nu naar het nieuws kijkt, of je binnen en buitenlandse politiek bekijkt, of je de handelingen en gesprekken van de nieuwe generaties ziet en hoort. Het is schrikbarend wat mensen denken te weten, hoe ontzettend gemakkelijk mensen te manipuleren zijn. Het nu mooie en welvarende land van Israël was voordat Israël in 1948 tot een staat werd uitgeroepen, een land waar ziekte en woestijn, waar armoede en dood meer dan aanwezig was. Pas toen het Joodse volk het land begon te cultiveren, bomen en steden gingen planten, moerassen leeg haalden, en het land weer begon te bloeien te leven, toen pas trokken miljoenen Arabieren ook het land in op zoek naar gemakkelijke winst. En hoewel de geschiedenis er vol van is NIEMAND die hier iets van weet. Het is Arafat die hier heel slim gebruik van maakte om de in Israël wonende Arabieren palestijnen te noemen. De toenmalige US president Clinton die hiermee zo gemakkelijk te misleiden was, was het begin van de misleiding van de rest van het Westen. Ik denk dat Arafat zich helemaal krom heeft gelachen en nog!!

In onze huidige maatschappij waar men demo(n)cratie hoog wilt houden, waar recht krom is kwaad voor goed wordt gezien. Afgelopen week zijn de NATO gesprekken in Washington geweest.  Alle NATO lidstaten die elk lid verdedigen mocht die worden aangevallen. Waar een land als Turkije, die Isis strijders toestaat om opgeleid te worden die het eens is met hamas en hezbollah. Die Turkije zit in de Nato en tegelijkertijd vriendschappelijk omgaat met Iran, met Rusland en TEGEN ISRAEL!! En net als Arafat doet Erdogan precies hetzelfde; als je maar verontwaardig genoeg bent en boven iedereen uit schreeuwt dan zal het allemaal wel waar zijn. Wat een trieste bedoening is onze Westerse maatschappij De enige die er nu nog een beetje uit springen als goede leiders zijn die van Hongarije en Polen.

Turkije die openlijk claimt dat als Cyprus Israël toestaat om vandaar met militaire jets op te stijgen tegen hezbollah, de oorlog verklaart. Die de premier van Israël Netanyahu als een nazi neerzet (en niemand die anders zegt of tegenspreekt). Tja Ezechiel 38 spreekt over dat de wereld tegen Israël opstaat, en ik vraag me af hoelang nog? De zogenaamde vluchtelingen organisatie die speciaal in het leven is geroepen voor ALLEEN de palestijnen, die meer geld uitgeeft voor een gebied vele malen kleiner als de rest van de vluchtelingen in de wereld, genaamd UNWRA. Waar Israël keer op keer bewijzen vind dat unwra terroristen betaald, wapens en rakketten in hun hoofdkwartieren en locaties hebben, die aantoonbaar meer dan 100 medewerkers in dienst hebben en mee hebben gedaan aan terroristische activiteiten en wederom niemand die het wat scheelt. Geen enkel bericht hierover die het nieuws haalt.

Een volledige oorlog met hezbollah is nog niet uitgebroken, maar heeft Israël een keus om het niet te doen? Om niet te spreken wanneer hezbollah in opdracht van Iran het gaat doen?  Welk land behalve Israël, weet u nog meer die haar burgers van de grenzen af moet halen vanwege de vele rakketten, de dreiging dat hezbollah de aanval van 7 Oktober zal herhalen maar dan maal 100. Hezbollah die veel beter zijn getraind, militair zijn uitgerust, en die door Iran worden gefinancierd en gestuurd met dezelfde boodschap; dood aan Israël. En wederom zal Israël met de grootste zorg alleen hezbollah aanvallen en niet de Libanese burgers of onschuldigen. In Gaza doen ze dit ook omdat ze elk leven als een geschenk van God beschouwen, maar hoe doe je dat tegen een vijand die de DOOD verheerlijken. Het was vele malen gemakkelijker voor Israël om gewoon Gaza of Libanon plat te bombarderen zoals Amerika en ALLE andere landen doen in oorlog. Het zou een heleboel oorlogsslachtoffers aan de kant van Israël schelen, maar Israël doet dat niet (tenzij er een complete ondergang dreigt waar Israël niet meer van zal herstellen) ondanks de verliezen aan hun kant. Maar krijgen ze hiervoor lof en eer van het Westen of USA, NEE en dat al niet veranderen sterker nog dat wordt erger en erger. 

Als bijzaak hebben enkele landen de palestijnse staat geaccepteerd, ik vraag mij dan af welke grenzen, of welk stuk land of welke leider hoort bij die staat. Hoe belachelijk kan je je als land maken door een sprookjesstaat te accepteren. Maar ook dat de internationale gerechtshof hier in ons kikkerlandje Nederland die nog steeds denkt rechtvaardig te handelen door Israël op allerlei idiote ideeën te veroordelen. Het is echte de wereld op z'n kop! Maar ja wat wil je met de hoogste rechter in dat gerechtshof welk een bevooroordeelde Libanees is, wiens voorgeschiedenis in Libanon alleen maar tegen Israël was.

Hezbollah wacht voorlopig af want politiek gezien is het altijd beter om de escalatie door Israël te laten gebeuren. Het zal in ieder geval een zeer bloedige oorlog worden met veel burgerslachtoffers aan Israëlische kant. Door de zeer grote hoeveelheid raketten die hezbollah heeft kunnen ze maanden achter elkaar door gaan met deze af te vuren. En de zeer effectieve verdedigingssystemen van Israël kunnen geen duizenden rakketten tegelijk aan. Daarbij is het leger van hezbollah 100X beter getraind en hebben zeer veel oorlogservaringen door oorlogen van Syrie. ja in dat geval is de profetie van Ezech. 38 zeer dichtbij.

Ja, Israël heeft de God van de Bijbel, maar Israël luistert niet naar Hem, ze leunen liever op het Westen. Denkende dat hun hulp daar vandaan komt of beter is dan die van de Bijbel. Nog nooit heeft dat goed uitgepakt voor Israël en dat zal nu ook niet het geval zijn. Ik ben dus bang dat zoals Ezechiël het zegt, dat de vijanden tot aan Samaria zullen komen. Maar dat dan de God van Israël Zichzelf na 2000 jaar weer laat zien en opkomt voor het land. Israël zal uiteindelijk winnen, alleen ten koste van wat? Zowel Israël als de rest van de wereld moet weer kennis maken met de God van de Bijbel, wij allen hebben Zijn wijsheid, Zijn Torah, Zijn Koningschap nodig in deze dagen. Kom spoedig Almachtig God! en toon ons weer Uw machtige daden en verlossing!

 

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond

Reacties