Doorgaan naar hoofdcontent

De ARK waar is die deel 4

 


De ARK en de TEMPELschatten deel 4

De Ark van het verbond wordt deze heilige troon van YHWH ook wel genoemd. Om die reden werden hierin de stenen tafelen welk YHWH aan Mozes en het volk Israël had gegeven. Ook de staf van Aahron en een kruik met Manna. Het is een mysterie of deze ark nog bestaat en zo ja waar ligt deze?? Hoewel ik een idee heb, weet ik daarnaast ook dat deze nooit meer aan mensen wordt getoond.16 En het zal geschieden, wanneer gij vermenigvuldigd en vruchtbaar zult geworden zijn in het land, in die dagen, spreekt de HEERE, zullen zij niet meer zeggen: De ark des verbonds des HEEREN, ook zal zij in het hart niet opkomen; en zij zullen aan haar niet gedenken, en haar niet bezoeken, en zij zal niet weder gemaakt worden.

Maar deze studie gaat niet zozeer over de functie en of wat er mee gaat gebeuren maar wat ermee gebeurd kan zijn? Heel apart geeft de Bijbel diverse hinten met wat er gebeurd kan zijn, vandaar dat ik ben begonnen met het begin van Salomo’s koningschap. Mocht u nog niets hebben gezien hebben in de afgelopen drie delen, blijf dan op uw stoel en lees verder.

De dochter van de Farao: Bij elk paar wat in de Bijbel beschreven wordt tussen een man en een vrouw, staat vrijwel meteen dat ze gemeenschap hebben. Is het niet vreemd dat dat er niet wordt gezegd bij Salomo en zijn bruid, sterker nog ze woont geeneens bij hem in het paleis of huis, er staat helemaal niets vermeld dan dat Salomo een verbond sluit met Farao, door met zijn dochter te trouwen. Er was geen oorlog er waren geen bijzondere handels betrekkingen. Farao’s dochter ontbrak het aan niets behalve dan dat Salomo ontbrak om met haar samen te zijn.8 En aan zijn huis, alwaar hij woonde, was een ander voorhof, meer inwaarts dan dat voorhuis, hetwelk aan hetzelve werk gelijk was; ook maakte hij voor de dochter van Farao, die Salomo tot vrouw genomen had, een huis, aan dat voorhuis gelijk. 24 Doch de dochter van Farao toog van de stad Davids op tot haar huis, hetwelk hij voor haar gebouwd had; toen bouwde hij Millo.

In ieder geval heeft zij een dak boven haar hoofd, en vermoedelijk zal het haar verder aan niets hebben ontbroken. Er staat niets in de Bijbel wat het was dat Salomo deed besluiten om met Egypte een verbond aan te gaan. In ieder geval deed Salomo het voor de bouw van de Tempel en de bouw van de muur. Kocht Salomo zo de architectonische en bouwkundige bekwaamheid van de Egyptenaars om de tempel te bouwen? Ik denk het wel, behalve dat er verder niets staat over de prinses, wat ze samen deden is het enige wat met de prinses vermeld staat, de tempelbouw. Pas later nam Salomo meerdere vrouwen en met hun, de religies van valse goden. 

Wat was er dan zo bijzonder met bouwwerken in Egypte? wel denk dan aan de grote Piramiden, aan de Grafkamers van de Koningen. Vele zo niet alle hebben verborgen kamers en of verborgen gangen en zijwegen, vele hebben 'valse' grafkamers terwijl de schatten verborgen liggen in een andere kamer die niet zomaar te zien is. Bent u wel eens in Egypte geweest? Als u iets op mij lijkt terwijl ik altijd om mij heen keek of er niet iets over het hoofd was gezien! EN ja er is daar zoveel begraven en verborgen dat vele schatgravers nog steeds vandaag letterlijk gouden tijden beleven, te zien aan de welige en bloeiende zwarte markt. Zou het mogelijk zijn dat Salomo een verbond sloot met Farao om de geheimen van verborgen kamers in een tempel te maken?

Kom je nu in de stad van David dan kan je recht tegenover waar eens het paleis van David zou hebben gestaan, een vierkant gebouwtje zien staan. Aan de overkant van de kidronvallei, aan de rand van het huidige ‘Arabische’ Silwan staat tussen overblijfselen van graven, dit gebouwtje wat inwendig Egyptische hyrogliefen heeft gehad. Sommige zeggen dat hierin de prinses was begraven. Het zou voorheen een soort van piramide vorm op het dak hebben gehad maar veel van de graven zijn vernielt zoals veel van de overige graven. Dit is het werk van de Arabieren die toen het nog in hun handen was alleen maar konden plunderen en vernielen, en als ze de kans krijgen doen ze het opnieuw en opnieuw. Er zijn zelfs Israëlische grafstenen en andere materialen van synagogen gebruikt bij het bouwen van Arabische huizen en of moskeeën, wat je gewoon kan zien als je in Jeruzalem rondloopt. De grafstenen soms zeer oud kan je gewoon in de muren van de latere moslim bouwwerken zien.

Maar terug naar de tempelbouw, er wordt gewerkt met ceder en dennenhout, met steen en goud, en koper, er worden maten opgegeven en voorwerpen beschreven. Mijn vraag is of er iemand is die hier tot nu toe iets vreemds opvalt. of misschien als deze 1ste tempel wordt vernielt door Babylonië en schatten worden weggevoerd. Of met de herbouw van de 2de tempel? Ik verklap 1 ding, het of geheimen zitten in de teksten verborgen, kan iemand deze vinden?

PS. Dit is een geheim zo groot dat het al eeuwenlang verborgen in de teksten van de Bijbel zit. Geen idee waarom het voor mij duidelijk is geworden, maar ik geef het niet zomaar. Deze blog is wat het zegt een blog, en ik moet zien dat er meer mensen zijn die daadwerkelijk willen schatgraven door vragen en of antwoorden te geven op deze blog. DUS als u meer wilt horen geef dan een reactie, ik ben blij met elke reactie en ga er van uit dat geen enkele vraag een domme vraag is. Vraag wat u wilt! geef oplossingen wat u denkt, en of zoek met me mee voor antwoorden.

Om dat goed te doen stel ik voor lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel!!


Shalom Raymond.

Reacties