Doorgaan naar hoofdcontent

De ARK waar is die? vervolg deel2

 


ARK/ TEMPELSCHAT zoeken 2

Het vervolg op deel 1; de ARK waar is die?

Ik dacht een mooi onderwerp gevonden te hebben die wel belangstelling had. Behalve dat het wellicht interessant is, is het ook een goed voorbeeld van het verschil van wat er is aangenomen door verhalen van anderen en zelf onderzoek door Bijbels principes te hanteren.

De informatie uit de Bijbel wat mijn theorie ondersteund is een samenvoeging van verschillende verhalen en gebeurtenissen, eigenlijk maak ik gewoon gebruik van hoe de hele Bijbel met al haar geheimen is opgebouwd. Ik begin met bijzondere vermeldingen met in het achterhoofd dat er niets maar dan ook niets zomaar vermeld staat in de Bijbel. Mijn onderzoek begint met Koning Salomo. 3 En Salomo had den HEERE lief, wandelende in de inzettingen van zijn vader David; alleenlijk offerde hij en rookte op de hoogten. 4 En de koning ging naar Gibeon, om aldaar te offeren, omdat die hoogte groot was; duizend brandofferen offerde Salomo op dat altaar.

Salomo is in het begin van zijn regeerperiode toegewijd om volgens Torah te leven. Dit houd in dat hij de leefregels (wetten) nauwkeurig volgt op de juiste manier door dat vanuit liefde naar God volgt en doet. Bijbels liefde staat 1 op 1 met het horen en doen van Zijn geboden. Ook Yeshua beaamt als het Levend geworden Woord, dit te zeggen; 15 Indien gij Mij liefhebt, zo bewaart Mijn geboden.

1 van de grootste verleidingen die Gods volk keer op keer doet vallen is die via vrouwen van volkeren die met allerlei heidense afgoderijen bezig houden en zo de mannen meenemen in hun geloof. Het is daarom zeer vreemd dat bovenstaand vermeld is in bijna 1 adem met dat Salomon een huwelijk aangaat met een Egyptische Prinses. 1 En Salomo verzwagerde zich met Farao, den koning van Egypte; en nam de dochter van Farao, en bracht ze in de stad Davids totdat hij voleind zou hebben het bouwen van zijn huis en het huis des HEEREN, en den muur van Jeruzalem rondom.

Behalve dat het zeer vreemd is, Lief hebben en vervolgens je eigen zin doen is Bijbels gezien onmogelijk. Een zeer apart stukje informatie zo aan het begin van Salomo’s regeerperiode en de vervanger van Koning David. Je zou verwachten dat een resume begint met hoe goed en hoe geweldig Salomo, Gods wetten voor Israël doet naleven, en wat voor kwaliteiten hij daarvoor meeneemt.

Ja Salomo is in een latere fase van zijn leven idd op deze verkeerde weg geraakt en had veel vrouwen en bijvrouwen die hem verleide om andere goden te dienen. Maar dus niet in het begin. Het is juist op dat moment zijn reputatie en getuigenis bij JHWH, dat hij überhaupt de tempel mag bouwen. En let op; God heeft geen tempel nodig, wij hebben God nodig om bij ons te wonen. Deze informatie is in mijn ogen een zeer belangrijk gegeven voor de oplossing van het vraagstuk van de verdwenen schatten, maar dat moet nog gaan blijken in de vervolg stukken. Wat bracht Salomo ertoe om deze Egyptische prinses te trouwen en waarvoor? En wat heeft dit alles te maken met de Ark en de tempelschatten??  Wat vind u hiervan?

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond

Reacties