Doorgaan naar hoofdcontent

De ISRAEL OORLOG 9

 


De OORLOG  in ISRAEL 9

Na het vorige bericht over onder andere de toedracht van de oorlog vanwege de aanwezigheid van rode vaarzen in Israël, nu het vervolg hierover. Of u en ik dit geloven of niet, of deze rode koeien wel of niet in uw ‘religietheorie’ zitten is niet belangrijk. De hele Arabische wereld gelooft namelijk wel dat deze koeien een bedreiging voor Islam kunnen zijn. En omdat Iran en haar militaire groepen zoals hamas, hezbollah etc etc dit rotsvast WEL geloven hebben ze op en middels 7 Oktober de ontwikkelingen proberen tegen te houden.

Nog even tussendoor: 26 Januari jl. zou Israel moeten aantonen dat zij geen genocide pleegt in Gaza. => Dit is trouwens geheel niet bewezen, heel apart dat Israel steeds de schuld krijgt van wat hamas doet. en ja natuurlijk vallen er burgerslachtoffers, verschrikkelijk maar dat is nu eenmaal in oorlog (die Israel niet heeft gestart) Noem mij 1 ander land waarbij de slachtoffers ondanks de leugens van hamas 'maar' enkele tienduizend zijn. ter vergelijk; de gemiddelde slachtoffers aantallen in elk ander conflict  ligt rond de honderdduizend tot een half miljoen. maar dat zal wel niet belangrijk genoeg zijn daar je daar nauwelijks wat over hoort. en ohja hamas moest alle burger gijzelaars direct vrijlaten. Dit is WEL bewezen en het feit is dat dit KEIHARD tegen internationale wetgeving gaat. en gelukkig gaat hams dat ook doen. hopen ze, (ja in hun dromen). Nee behalve dat er allerlei nieuwberichten komen van wat Israel wel allemaal gedaan zou hebben, hoor je heel angstvallig HELEMAAL niets over dat hamas doet wat ze zelf willen doen en naar niemand luisteren, behalve Iran.

Het verhaal van de rode koe, wat volgens de Bijbel nodig is voor het reinigen van de priesters, de gebruiksvoorwerpen en de tempel staat in Num.19 2 Dit is de inzetting van de wet, die de HEERE geboden heeft, zeggende: Spreek tot de kinderen Israëls, dat zij tot u brengen een rode volkomen vaars, in welke geen gebrek is, op welke geen juk gekomen is. 3 En gij zult die geven aan Eleazar, den priester; en hij zal ze uitbrengen tot buiten het leger, en men zal haar voor zijn aangezicht slachten.

4 En Eleazar, den priester, zal van haar bloed met zijn vinger nemen, en hij zal van haar bloed recht tegenover de tent der samenkomst zevenmaal sprengen. 5 Voorts zal men deze vaars voor zijn ogen verbranden; haar vel, en haar vlees, en haar bloed, met haar mest, zal men verbranden. 6 En de priester zal nemen cederhout, en hysop, en scharlaken, en werpen ze in het midden van den brand dezer vaars.

Israël is nog steeds in oorlog en zoals ik de vorige keer had gemeld niet alleen in Gaza. De gevechten in Judea en Samaria, in Noord, Zuid en Oost Israëlische grenzen zijn een dagelijkse gebeurtenis, maar daar horen we niet zoveel van in de media. Ik sprak onlangs met een Libanees en een Iranees en die denken dat de gevechten niet escaleren in een grootschalige oorlog. Ik denk helaas van wel, Israël heeft namelijk geen keuze, zij hebben niet de luxe om hun burgers aan deze grenzen dezelfde zo niet grotere risico’s te laten lopen als wat er op 7 Oktober is gebeurd. Behalve dat heeft voor mij de Bijbel het laatste Woord en daar staan nog e.e.a. beschreven wat er met Israel en de wereld gaat gebeuren.

Voor mij is de vraag dus niet of het gebeurd maar wanneer. En dat is de reden dat ik deze update schrijf. Het tempelinstituut wat schuin tegenover de Klaagmuur in Jeruzalem zit, is van plan om aankomende Pascha,1 van de rode vaarzen geheel te verbranden om zo klaar te staan voor de reiniging. Men heeft hiervoor een plek op de olijfberg compleet met een altaar voorbereid. De Vaarzen die in 2022 in Israël zijn gekomen, zijn binnenkort voorbij de leeftijd waarop ze hiervoor gebruikt kunnen worden. En let wel; de laatste keer dat een rode vaars voor de reiniging is verbrand op de olijfberg is met de in gebruik name van de tempel na de herbouw van Herodus ruim 2000 jaar geleden. En er zijn in het verleden hierover veel speculaties geweest, onder andere dat bij de 10de keer (er zijn er 9 geregistreerd) het tijdperk van de Messias in zou gaan. En om na 2000 jaar wederom te kunnen spreken van een heilig gebeuren of plaats vallen de benodigde puzzelstukjes nu eindelijk op haar plaats. Niemand had dit voor mogelijk gehouden, zeker niet voor 1948 toen er 2000 jaar lang geeneens een Israel als land bestond!!

Als het gerucht van deze vaarzen de verschrikkelijke gebeurtenissen van 7 Oktober hebben getriggerd, wat zou er dan kunnen gebeuren als daadwerkelijk deze ceremonie wordt uitgevoerd? Maar behalve dit gegeven is de dreiging van Hezbollah bij de Libanese grens niet acceptabel. Israël vraagt al jaren of de VN niet hun taak willen uitvoeren waarvoor ze op de grens zijn gestationeerd. De taak van de VN om ervoor te zorgen dat er een bufferzone is van 20 Km van de grens. De VN die speciale mooie uniformen en veel wapens en middelen tot hun beschikking hebben, maar meer ook niet. Je kan net zo goed een meisjes padvindersgroep op de grens neerzetten, net zo effectief! De VN deed en doet namelijk helemaal niets, ja behalve dan kritiek hebben op Israël, en misschien in mooie net gewassen witte auto's rondtoeren. ( ben ze zo vaak genoeg tegengekomen)

Israël heeft via Amerika en andere politieke kanalen steeds getracht om Hezbollah van de grens te krijgen, om de VN gewoon hun werk te laten doen waarvoor ze zijn ingezet. Maar als Israël zo direct in MOET grijpen omdat de dreiging en risico voor hun bevolking niet acceptabel meer is, zullen ze wel weer de schuld krijgen als de agressor. Er worden dagelijks meerdere raketten door Hezbollah afgevuurd die steeds meer slachtoffers maken en de meer dan 80.000 Israëlische burgers die al maanden in hotels zitten elders in het land, kunnen niet naar hun huis terug. Het vreemde is dat Hamas, Hezbollah, Hoeties islamitisch jihad etc gewoon open en bloot verkondigen dat hun plannen zijn om ELKE Israëliër af te slachten en niemand die dat laat zien in de media. Dat meer dan 85 % van de zogenaamde palestijnen in de zogenaamde westbank en of Gaza, de acties van 7 Oktober door hamas gerechtvaardigd vinden en ook ronduit willen dat dit veel vaker gebeurd totdat geheel Israël idd de zee is ingedreven, hoort u ook niet in onze zo vrije media. Nee als de palestijnen hun leugens willen uitbrengen wordt dit door heel de wereld snel als waarheidsgetrouw nieuws gebracht. En als na een paar dagen blijkt dat het geheel niet waar is, is het geen nieuws meer. De media oorlog is er 1 die zeer goed door de Arabieren wordt ingezet en wordt gewonnen.

Er spelen dus diverse dingen die een aanstaande grootschalige oorlog werkelijkheid maken. Wat de reden ook zal zijn, de reden dat ik dit schrijf is vanwege de volgende het volgende; er zijn diverse profetieën over de eindtijd die Yeshua nog eens benadrukt in Matth.24. 15 Wanneer gij dan zult zien den gruwel der verwoesting, waarvan gesproken is door Daniël, den profeet, staande in de heilige plaats; (die het leest, die merke daarop!)16 Dat alsdan, die in Judea zijn, vlieden op de bergen; Yeshua heeft het hier specifiek over de mensen die dan in Judea wonen. Ergens in de toekomst zal er net als bij de Maccabeen een gruwel te zien zijn op de tempelberg. Op dit moment is Jeruzalem net zo heilig als mijn achtertuin, dus er komt een moment waar deze tekst over gaat.

Om wat dan ook heilig te maken mbt tempel en of altaar en of te reinigen om heilig te zijn op Bijbelse manier, gebeurt dus middels een rode vaars. M.a.w de tekst kan alleen in vervulling gaan indien de plaats heilig is. Nu is het de vraag gelooft u deze woorden? Woorden die door Yeshua zijn uitgesproken. Maar belangrijker nog is de vraag; waarom moet die plaats heilig zijn? Daarvoor moeten we oa terug naar de orginele tekst in Daniel 9 waar Yeshua naar verwijst. 27 En hij zal velen het verbond versterken een week; en in de helft der week zal hij het slachtoffer en het spijsoffer doen ophouden, en over den gruwelijken vleugel zal een verwoester zijn, ook tot de voleinding toe, die vastelijk besloten zijnde, zal uitgestort worden over den verwoeste.

Deze stopzetting van het offeren op de heilige plaats is ook een indicatie dat er eerst een rode vaars moet zijn geslacht. Het slacht en spijsoffer spreekt van een ingewijde altaar. Heel veel van onze kerkelijke dogma’s gaan hiermee in rook op. Hoezo offeren hoezo altaar hoezo de verwoester hoezo verdrukking? Dit gebeuren van het stopzetten van het offeren (wat niet eens is gestart) zal de inleiding zijn van de periode wat bij ons bekend staat als de grote verdrukking. Nu kunt u dit naast u neerleggen van het is allemaal ver van mijn bed of dan zijn wij al weggevlogen.

Wel dan zou ik willen voorstellen om uw theorieën eens proberen op te zoeken in de Bijbel. Ik geef daarbij 1 clou (u zult het niet vinden) De grote verdrukking zal niet alleen in Israël zijn of alleen voor de Israëlieten maar wereldwijd en voor heel de mensheid. Nu is het de vraag wie gelooft u, de Bijbel of de kerk.

Pascha is om de hoek, het feest die Yeshua perfect met Zijn 1ste komst heeft vervult, en het heeft nog een toekomstige bestemming samen met het andere opgegeven feest van JHWH bij Zijn 2de komst. Het is het Paschafeest wat een schaduw is van Zijn offer en Zijn LICHAAM, zou dat vervangen zijn door het kerkelijk ingestelde pasen of is dat hetzelfde. Wat denkt u welke God het bepaalt?

Of de grote verdrukking nu begint of niet, Hij belooft niet dat u geen verdrukking zal meemaken, (ik zou zelfs zeggen het tegendeel), Hij belooft wel dat Hij Zijn kinderen met elke verdrukking er doorheen helpt.

Extra; ramadan het islamitische 'vasten' is bijna ten einde (dinsdagavond de 9de) en de afgelopen jaren is er tijdens maar vooral aan het einde van dit 'feest' veel terroristische aanvallen van Arabieren geweest over heel de wereld. Maar sinds de laatste jaren en vooral dit jaar zijn er oproepen vanuit moskeeën in heel de wereld om de beoogde verbranding van de rode vaars te stoppen geweest. Juist in Israel juist in Jeruzalem maar ook dus ergens anders in de wereld, we gaan het zien wat het dit jaar brengt. In gesprek met een Marokkaanse buurtbewoner blijkt dat in ieder geval hij, vind dat Israel  heel fout is vanwege de oorlog en de misdaden die hij gehoord heeft dat ze doen. En gezien de demonstraties die overal in de wereld tegen Israel zijn, loopt helaas de propaganda machine vanuit zeer sluwe hamasleugens geholpen door de wereldwijde linkse media, perfect. 

Van islamitische groepen kan ik het nog begrijpen vanwege de jarenlange indoctrinatie vanaf kind, maar zogenaamde westerse intellectuelen, studenten en professoren, politici. De Bijbel heeft het over de eindtijd dat heel de wereld zal vallen over Israel, wel die tijd is NU.


Lees uw Bijbel volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond

Reacties