Doorgaan naar hoofdcontent

HET is VOLBRACHT!

 


Het is VOLBRACHT

We kennen allemaal het verhaal van Yeshua aan het kruis. Daar zei Hij de zeer bekende woorden; “Het is volbracht! En het hoofd buigende, gaf den geest.” Wij hebben daarbij doorgaans geleerd dat alles is volbracht door Hem, maar als dat zo is, wat heeft Hij dan volbracht? De wereld die vervloekt werd door de zonde die Adam deed, is nog steeds vervloekt, zou die vervloeking dan niet over zijn door hetgeen Hij volbracht heeft? Zou dan niet alles wat door Adam vanaf toen gebeurde ook niet verdwenen zijn?

16 Tot de vrouw zeide Hij: Ik zal zeer vermenigvuldigen uw smart, namelijk uwer dracht; met smart zult gij kinderen baren; en tot uw man zal uw begeerte zijn, en hij zal over u heerschappij hebben. 17 En tot Adam zeide Hij: Dewijl gij geluisterd hebt naar de stem uwer vrouw, en van dien boom gegeten, waarvan Ik u gebood, zeggende: Gij zult daarvan niet eten; zo zij het aardrijk om uwentwil vervloekt; en met smart zult gij daarvan eten al de dagen uws levens. 18 Ook zal het u doornen en distelen voortbrengen, en gij zult het kruid des velds eten. 19 In het zweet uws aanschijns zult gij brood eten, totdat gij tot de aarde wederkeert, dewijl gij daaruit genomen zijt; want gij zijt stof, en gij zult tot stof wederkeren.

In de wereld waar ik in leef (en ik neem aan ook u), hebben vrouwen nog steeds pijnlijke bevallingen, moet iedereen werken voor hun brood en gaat nog steeds iedereen dood. Waarom zei Hij dan dat het volbracht was? Waarom moet Hij straks terugkomen als Hij al 2000 jaar geleden klaar was, kon Hij niet gelijk erachteraan alles herstellen? Was het maar een verhaaltje of zei Yeshua maar wat of was Hij wel de Massiach of…?? Blijkbaar was Zijn werk aan het kruis klaar maar heeft Hij nog andere taken om te doen of Hij is klaar maar waarom is er voor de wereld nog niets veranderd? Het antwoord ligt in het probleem, het probleem is dat er zonde in de wereld is gekomen doordat de mens ongehoorzaam was. Yeshua heeft ervoor gezorgd dat de straf voor zonde  (dood), van alle zondaren, op Hem kwam. Hij is het antwoord voor ons probleem, maar dat is niet geheel ons probleem. De aarde is bij en door Adam vervloekt en helaas is zij dat nog steeds.

Zou het kunnen dat Hij meerdere doelen had om te vervullen? Dat Zijn taak die Hij 2000 jaar geleden kwam doen geheel volbracht is maar dat Zijn werk nog niet klaar is? Misschien wist u dit al maar beseft u niet wat het allemaal inhoud. Hijzelf gaf aan dat Hij een tweede keer zou terugkomen, waarom is dat nodig als Hij al in ieders hart zit, Hij is toch al aanwezig? Blijkbaar heeft Hij nog een taak te vervullen is Zijn werk nog niet klaar maar moet er dan nog gebeuren? Gods plan is niet gewijzigd, Hij heeft in Zijn Woord, door de profeten en door Hemzelf/ Yeshua allang diverse keren aangegeven dat Hij van Israël zou scheiden, Israël zou verbannen worden uit het land, na 2 dagen zou herstellen en daarna weer terugbrengen. En dit feit van vergeving en herstel is nog niet afgerond. Hij heeft aan het kruis wederom een uitnodiging aan Zijn bruid gegeven. Omdat God was gescheiden van Zijn bruid en volgens Zijn eigen Woord, die bruid niet nogmaals mocht trouwen met dezelfde man (tenzij deze gestorven was).  En toen stierf Yeshua.. Zijn eigen discipelen die dachten dat Hij als de beloofde Messias het koninkrijk van David kwam herstellen, dat Hij Israël weer terug zou brengen, snapten er niets meer van. Teleurgesteld en ontmoedigd gaat een ieder zijn weg.

En Yeshua moest het wederom aan Zijn discipelen uitleggen wat en waarom Hijzelf en de profeten, hun geschriften al die tijd hadden gezegd. Uitleggen waarom al die verhalen waren opgeschreven, waarom de profeten vanaf Mozes uitlegde wat de Messias kwam doen. De Discipelen begrepen het toen maar omdat de kerk met een nieuwe evangelie en verhaal kwam, werd dat alles door de meerderheid vergeten. 25 En Hij zeide tot hen: O onverstandigen en tragen van hart, om te geloven al hetgeen de profeten gesproken hebben! 26 Moest de Christus niet deze dingen lijden, en alzo in Zijn heerlijkheid ingaan? 27 En begonnen hebbende van Mozes en van al de profeten, legde Hij hun uit, in al de Schriften, hetgeen van Hem geschreven was.

Wat was het dat Mozes en de Profeten zeiden dat de Messias zou gaan doen? Wat was het dat de discipelen van de Messias verwachte en daarom teleurgesteld waren omdat Hij het toen niet deed. Yeshua zegt dus zelf dat Mozes begon te vertellen dat er een gezalfde zou komen een gezalfde betekend iemand die namens God optreed, Zijn Woorden spreekt.

Deut.18: 15 Een Profeet, uit het midden van u, uit uw broederen, als mij, zal u de HEERE, uw God, verwekken; naar Hem zult gij horen; Mozes begint te zeggen dat DE Profeet die komt precies als hij (Mozes) zal zijn, iemand die het volk dus bevrijd uit slavernij, iemand die namens God en voor God spreekt.

16 Naar alles, wat gij van den HEERE, uw God, aan Horeb, ten dage der verzameling, geëist hebt, zeggende: Ik zal niet voortvaren te horen de stem des HEEREN, mijns Gods, en ditzelve grote vuur zal ik niet meer zien, dat ik niet sterve. 17 Toen zeide de HEERE tot mij: Het is goed, wat zij gesproken hebben. Het was Gods bedoeling om rechtstreeks met een ieder te spreken maar het volk was bang van Hem en Zijn stem. Daarom gaf God Zijn Woorden door via Mozes aan het volk en aan deze Woorden zou DE Profeet herkenbaar zijn.

18 Een Profeet zal Ik hun verwekken uit het midden hunner broederen, als u; en Ik zal Mijn woorden in Zijn mond geven, en Hij zal tot hen spreken alles, wat Ik Hem gebieden zal. 19 En het zal geschieden, de man, die niet zal horen naar Mijn woorden, die Hij in Mijn Naam zal spreken, van dien zal Ik het zoeken. Een Profeet als Mozes en dat is precies wat Yeshua altijd zei en deed. Hij was De profeet die zou komen, de gezalfde in het Hebreeuws HaMassiach en in onze taal de Christus. Alleen de waarschuwing die JHWH aan het einde geeft, dat de mensen die deze Christus niet gehoorzaamt, DE Profeet die ZIJN Woorden spreekt niet navolgt en niet doet wat Hij heeft gedaan, Hij dit van hen zal vragen. Yeshua zou dus net als Mozes alleen de Woorden van JHWH spreken, niet een nieuwe kerk bouwen, niet nieuwe feesten geven, niet nieuwe geboden geven, nee Yeshua zei keer op keer dat Hij ALLEEN de Woorden zei die de Vader Hem zei te zeggen, te DOEN wat Hij de Vader had zien doen.  Hier is 1 van die getuigenissen die Hijzelf zei wat Hij kwam doen

Joh 8:25 Zij zeiden dan tot Hem: Wie zijt Gij? En Jezus zeide tot hen: Wat Ik van den beginne ulieden ook zegge. Toen Hij dit zei wist men donders goed dat Hij dit bedoelde vanaf de eerste Woorden die Hij tegen hun zei maar de uitdrukking “van den beginne” is ook de verwijzing dat Hij zegt de God te zijn die alles schiep. Dan zegt Hij nogmaals dat Hij God is omdat alleen God oordeelt, en alleen Zijn Woorden spreekt.

26 Ik heb vele dingen van u te zeggen en te oordelen; maar Die Mij gezonden heeft, is waarachtig; en de dingen, die Ik van Hem gehoord heb, dezelve spreek Ik tot de wereld. 27 Zij verstonden niet, dat Hij hun van den Vader sprak.

28 Jezus dan zeide tot hen: Wanneer gij den Zoon des mensen zult verhoogd hebben, dan zult gij verstaan, dat Ik Die ben, en dat Ik van Mijzelven niets doe; maar deze dingen spreek Ik, gelijk Mijn Vader Mij geleerd heeft. 29 En Die Mij gezonden heeft, is met Mij. De Vader heeft Mij niet alleen gelaten, want Ik doe altijd, wat Hem behagelijk is. Yeshua geeft nogmaals aan dat Hij net als de koperen slang in de woestijn op een ‘paal’ zou worden gezet. De koperen slang die Mozes op een staf zette zodat de mensen die zondig  (niet luisteren naar God’s geboden) waren en stervende zouden genezen en leven als Zij op Hem keken en geloofden. Deze Yeshua die de genezing en leven zou brengen aan het kruis. Die 1 was of hetzelfde was als de Vader JHWH.

31 Jezus dan zeide tot de Joden, die in Hem geloofden: Indien gijlieden in Mijn woord blijft, zo zijt gij waarlijk Mijn discipelen; 32 En zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken. Welk Woord bedoelt Yeshua? Wel, kan Zijn Woorden iets anders zijn dan al de Woorden die op dat moment bekend was? In Zijn dagen bestond ALLEEN het zogenaamde OUDE TESTAMENT. Iemand die dus zegt Zijn discipel te zijn doet dus al de Woorden die Hij heeft gezegd en heeft voorgedaan.

33 Zij antwoordden Hem: Wij zijn Abrahams zaad, en hebben nooit iemand gediend; hoe zegt Gij dan: Gij zult vrij worden? 34 Jezus antwoordde hun: Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Een iegelijk, die de zonde doet, is een dienstknecht der zonde. Nogmaals de BIJBELSE definitie van zonde is; Gods Woorden tot niets reduceren en Zijn geboden overtreden.  Deze overtredingen brengen vloek en dood en daarom is Yeshua HET antwoord op dat probleem, Hij heeft die dood overwonnen, door oa ZONDER zonde te zijn, oftewel Hij deed alles volgens de WET. Voor een ieder die hierover twijfels heeft is het wellicht verstandig om alle Woorden die Yeshua of Jezus zei op te zoeken en na te lezen om te kijken of uw theorie klopt. Maar u heeft hierin een keuze; of u volgt Yeshua als de werkelijke onveranderlijk Woord als Hij zegt; “volg mij na”, of u volgt Jezus na die pas God werd in het zg NT en de christelijke kerk met al haar nieuwe eigen wetjes heeft gemaakt!!

38 Ik spreek wat Ik bij Mijn Vader gezien heb; gij doet dan ook, wat gij bij uw vader gezien hebt. 39 Zij antwoordden en zeiden tot Hem: Abraham is onze vader. Jezus zeide tot hen: Indien gij Abrahams kinderen waart, zo zoudt gij de werken van Abraham doen. Abraham geloofde JHWH en deed wat Hij van hem vroeg, daarom werd Abraham de vader, de 1ste die God geloofde en zou een ieder die ook zo geloofde uit zijn zaad worden. Ziet u zichzelf ook zo? Dan is de belofte die God aan Abraham en zijn zaad beloofde ook voor u. DAT is DE Bijbelse evangelie.

41 Gij doet de werken uws vaders. Zij zeiden dan tot Hem: Wij zijn niet geboren uit hoererij; wij hebben een Vader, namelijk God. 42 Jezus dan zeide tot hen: Indien God uw Vader ware, zo zoudt gij Mij liefhebben; want Ik ben van God uitgegaan; en kom van Hem. Want Ik ben ook van Mijzelven niet gekomen, maar Hij heeft Mij gezonden. 43 Waarom kent gij Mijn spraak niet? Het is, omdat gij Mijn woord niet kunt horen. De mensen dachten wellicht oprecht dat zij in God geloofde en net als vandaag zijn er vele die dat denken. Maar blijkbaar denkt Yeshua daar anders over. Hij en JHWH zijn dezelfde, dezelfde in Woorden en daden. Als iemand zegt in Yeshua te geloven MOET die persoon dus volgens Yeshua ALLE Woorden geloven die JHWH heeft laten opschrijven.  Hij zegt dat de mensen Zijn spraak niet kennen waarom niet? Omdat ze Zijn Woord, de Woorden vanaf den beginne vanaf de 1ste blz van uw Bijbel, niet kunnen horen! Nog steeds de keuze; wie volgt en gelooft u? OPTIE 1; mensen die zeggen dat het oude testament voorbij is, Jezus kwam en is nu God, Hij kwam met nieuwe geboden en woorden? Of  OPTIE 2; Yeshua is JHWH en Zijn Woord is ECHT onveranderlijk, Hij is ECHT die was en is en komen zal, HET BEGIN en HET EINDE.

Voordat Israël het beloofde land introk, waarschuwde Mozes het volk dat zij God in de toekomst zouden verlaten.  Dat Zij vanwege hun ongeloof en ongehoorzaamheid in Zijn Woord, na vele vele waarschuwingen het land zouden worden uitgegooid.

15 Ziet, ik heb u heden voorgesteld het leven, en het goede, en den dood, en het kwade. 16 Want ik gebiede u heden, den HEERE, uw God, lief te hebben, in Zijn wegen te wandelen, en te houden Zijn geboden, en Zijn inzettingen, en Zijn rechten, opdat gij levet en vermenigvuldiget, en de HEERE, uw God, u zegene in het land, waar gij naar toe gaat, om dat te erven. 17 Maar indien uw hart zich zal afwenden, en gij niet horen zult, en gij gedreven zult worden, dat gij u voor andere goden buigt, en dezelve dient;18 Zo verkondig ik ulieden heden, dat gij voorzeker zult omkomen; gij zult de dagen niet verlengen op het land, naar hetwelk gij over de Jordaan zijt heengaande, om daarin te komen, dat gij het erfelijk bezit.19 Ik neem heden tegen ulieden tot getuigen den hemel en de aarde; het leven en den dood heb ik u voorgesteld, den zegen en den vloek! Kiest dan het leven, opdat gij levet, gij en uw zaad; 20 Liefhebbende den HEERE, uw God, Zijner stem gehoorzaam zijnde, en Hem aanhangende; want Hij is uw leven en de lengte uwer dagen; opdat gij blijft in het land, dat de HEERE uw vaderen, Abraham, Izak en Jakob, gezworen heeft hun te zullen geven.

Misschien denkt u maar dat is heel lang geleden geweest en tegen het toenmalige volk gezegd, waarom zou ik daar iets mee doen? Behalve dat Yeshua dus steeds opnieuw zegt dat Hij en alle Woorden in het OT hetzelfde zeggen, zegt Mozes OOK iets aparts. Als JHWH tegen het volk Israël zegt dat als ze Hem gehoorzamen en doen wat Hij zegt, zij Zijn zegen, voorspoed, langleven en alle andere goede dingen zullen krijgen. Maar als ze NIET naar Hem luisteren en hun eigen wijze zin doen dat vloek, dood, ziekte en oorlog hen zal navolgen totdat ze uit Israël zullen worden verbannen. Zegt Mozes over het verbond dat zegen en leven brengt; Om over te gaan in het verbond des HEEREN, uws Gods, en in Zijn vloek, hetwelk de HEERE, uw God, heden met u maakt; 13 Opdat Hij u heden Zichzelven tot een volk bevestige, en Hij u tot een God zij, gelijk als Hij tot u gesproken heeft, en gelijk als Hij uw vaderen, Abraham, Izak en Jakob, gezworen heeft.

14 En niet met ulieden alleen maak ik dit verbond en dezen vloek;15 Maar met dengene, die heden hier bij ons voor het aangezicht des HEEREN, onzes Gods, staat; en met dengene, die hier heden bij ons niet is. Mozes verteld aan het volk de zegen en de vloek, wat er met hen gebeurd als ze het ene doen (God gehoorzamen) en als ze dat niet doen. Maar hij zegt het ook aan een ieder die daarna komt en zich wilt invoegen als een kind van GOD! dus als u een kind van de God van de Bijbel wilt zijn?

 Het verbond wat een huwelijk was tussen JHWH en het volk. Het verbond omdat JHWH dat met Abraham afsloot en met Abrahams zaad. Dus nu is de vraag; geld dat verbond nog steeds, in de zin van gaat God net zo om met een huwelijk zoals de mens dat doet? Of is ja bij God echt ja!! U valt onder de belofte en zegen van Abraham als zijn zaad of niet! Nogmaals dat is HET evangelie waar de Bijbel over spreekt. Dat God heel de wereld lief heeft en wilt dat zij allemaal de zegen door de belofte aan Abraham zullen ontvangen. De zegen van een rijk, gelukkig volk wat leeft in het beschermde door God gemaakt land.

Is Gods Woord veranderd met de komst van het zogenaamde Nieuwe Testament => NEE dus!! Gal37 Zo verstaat gij dan, dat degenen, die uit het geloof zijn, Abrahams kinderen zijn. 8 En de Schrift, te voren ziende, dat God de heidenen uit het geloof zou rechtvaardigen, heeft te voren aan Abraham het Evangelie verkondigd, zeggende: In u zullen al de volken gezegend worden. 9 Zo dan, die uit het geloof zijn, worden gezegend met den gelovigen Abraham.

En nu zijn we dan eindelijk beland bij het antwoord van de vraag; waarom niet alles is volbracht. Ja Yeshua heeft het werk volbracht om onze straf de dood op Zich te nemen, om Israël weer als bruid te kunnen ontvangen. Maar die bruid is nog niet gereed, die bruid bestaat uit alle 12 de stammen van Israël. En net als Ruth, net als Rachab, twee vrouwen uit heidense volkeren die als ze bleven luisteren en doen wat die volkeren zeiden, om waren gekomen. Maar omdat ze zeiden; uw God is mijn God en uw volk is mijn volk, toegevoegd werden aan het volk Israël en voortaan Israëlisch waren. Sterker nog de voorouders van David en Yeshua werden. Ook dat is hetzelfde gebleven, de belofte aan Abraham was dat hij de VADER werd van alle volkeren, oftewel het voorbeeld voor de wereld om te geloven en te doen wat JHWH zegt. Zoals Paulus zegt; dat er maar 1 OLIJFboom is waarvan Christus, het Woord de voeding geeft. Deze olijfboom welke Israël heet is de enige boom die God door Zijn Woord voed. En een ieder kan in die (Israël) boom worden toegevoegd. Want dit is het plan van JHWH vanaf den beginne geweest.

17 En zo enige der takken afgebroken zijn, en gij, een wilde olijfboom zijnde, in derzelver plaats zijt ingeent, en des wortels en der vettigheid des olijfbooms mede deelachtig zijt geworden,18 Zo roem niet tegen de takken; en indien gij daartegen roemt, gij draagt den wortel niet, maar de wortel u.  De Wortel is Yeshua het levende Woord van DEN BEGINNE. Paulus zegt dus dat vanaf het begin al is en wordt verteld wat het evangelie is, Wie Zijn volk is en wie de belofte kan ontvangen, niets nieuws, niet vervangen door het zg NT, gewoon een bevestigde waarheid van Gods belofte aan Zijn kinderen.

De belofte is dus als vanouds: zegen-land/koninkrijk-Koning en ja Yeshua is de Koning maar de 1ste keer, 2000 jaar geleden kwam Hij niet als een Koning maar als een Dienaar. Straks als Hij een 2de keer komt, komt Hij niet weer als een Dienaar maar als de Koning  der koningen. En hoewel HEEL de Bijbel hier door alle profeten over spreekt, weinige zien of geloven dit. Iedereen luistert naar wat mensen zeggen ipv wat de Bijbel zegt. Alle verhalen gaan over het herstelplan van JHWH voor de aarde en de schepping, niet over een zogenaamde opname. 1 van de bekendste en duidelijkste profetieën hierover komt van Jer.16

14 Daarom, ziet, de dagen komen, spreekt de HEERE, dat er niet meer zal gezegd worden: Zo waarachtig als de HEERE leeft, Die de kinderen Israëls uit Egypteland heeft opgevoerd!

15 Maar: Zo waarachtig als de HEERE leeft, Die de kinderen Israëls heeft opgevoerd uit het land van het noorden, en uit al de landen waarhenen Hij hen gedreven had! want Ik zal hen wederbrengen in hun land, dat Ik hun vaderen gegeven heb.

Jeremia heeft het over Mozes en de 1ste exodus. Tot vandaag de dag hoor je bij elke Pesach viering elk jaar weer de gebeurtenissen van de uittocht, de 1ste exodus. Maar de Profeten hebben het daarnaast allemaal over een 2de grote exodus, waarbij het volk uit HEEL de wereld wordt geleid door iemand ZOALS MOZES. Waarom is Yeshua DE profeet ALS Mozes?, omdat Hij net als Mozes straks voorop gaat om de gelovigen uit de wereld naar het land Israël te brengen.

De Joodse Rabbijnen die deze profetieën wel kennen geloven precies om die reden NIET in Yeshua Ha Massiach. Zij kijken naar wat Jezus heeft gedaan en luisteren wat de volkeren over Jezus zeggen. En zij hebben 100 % gelijk want de Jezus uit de kerken doet niets met de belofte aan Abraham, heeft de overige stammen niet uit de wereld verlost en teruggebracht. En vliegt straks met een aantal heidenen die niet naar JHWH willen luisteren weg. Totaal verschillend als wat de Bijbel zegt over wie en wat de Massiach is. Zo in en in triest dat de ene groep Gods Woord weggooit en de andere groep God zelf weggooit. Beide 'Jood en Heiden' hebben nu een probleem. Gelukkig grijpt Hij op een gegeven moment zelf in, zodanig dat het voor beide partijen duidelijk is dat Hij wel degelijk doet wat Hij aan Abraham heeft belooft.

Sinds 1948 bestaat het land Israël weer, Israël die als land 2000 jaar niet bestond waar het overblijfsel van 12 stammen wel had gewoond maar mondjes maat. De stammen Judah en Benjamin zijn sinds 1948 in grote getale weer teruggekomen, precies zoals werd geprofeteerd dat Judah (Joden) eerst zou terugkeren en de overige 10 stammen (Israël) door de Messiach zou worden toegevoegd. Om allebei de kans te geven om een keuze te maken voor JHWH en Zijn Levend Woord.

Heel apart is het dat juist de fysieke vijanden van de Bijbel tw Islam deze profetieën wel weten en ook heel sterk daarin geloven en daarom onder andere de oorlog van Gaza is begonnen. De bedoeling met deze oorlog was om Israël geheel van de kaart te vegen, maar op de een of andere was de coördinatie tussen de verschillende groepen mislukt. Als Hamas tegelijk met Hezbollah tegelijk met jihad tegelijk met Syrië had aangevallen dan was het waarschijnlijk ook gelukt. Maar wat was de aanleiding? Wel om te beginnen; moet met een tempel op te bouwen volgens Bijbels principes, mens en gebruiksvoorwerpen gereinigd zijn met behulp van rode vaarsen. In heel de Israëlische geschiedenis is deze reiniging 9X voor gekomen en werd aangenomen dat bij de 10de keer de Messias terug zou zijn om te regeren. Nu zijn er sinds enkele maanden 5 rode Vaarsen in Israël aangekomen, 5 rode vaarsen die 2000 jaar niet zijn uitgekozen maar nu dus wel. Blijkbaar was dit zo verontrustend dat men de oorlog begon in een poging om de echte erfgenamen van Abraham om te brengen.

Het kan nog alle kanten opgaan (niet dat God het niet in de hand heeft maar het gaat op Zijn tijd) en helemaal als Israël gedwongen wordt om behalve Gaza ook in andere gebieden moet gaan vechten. De wereld heeft nu al problemen vanwege de voor hun buiten ‘proportionele’ gevechten, laat staan als het nog verder escaleert. Maar of het nu gebeurt of later, er zal een moment komen dat het allemaal verloren lijkt voor Israël waarbij JHWH zelf gaat ingrijpen.

Hoe het ook zij, God/Yeshua is nog niet klaar, Zijn herstelplan om de zonde geheel te laten verdwijnen, om de aarde weer in haar glorie te herstellen moet nog worden gedaan. Maar op een dag zal alles werkelijk volbracht zijn, dan leeft Zijn schepping op een nieuwe aarde. Dan weet een ieder die daar dan is dat Gods werk eindelijk volbracht is en dan is ook de laatste fase van de verbonden met de mens 100% gereed. Dan is de aarde weer in haar oude glorie hersteld de Wolf ligt bij het lam, kinderen spelen met adders, de mens is weer naar het beeld van God en heerst met God over de schepping, Dat is het herstel waar de Bijbel over spreekt, daar is JHWH direct na de zondeval mee begonnen. En Hij gaat dat af maken of de kerk daar nu mee eens is of niet.

Het is Volbracht, ik kan niet wachten op de dag dat JHWH dat zegt voor heel de schepping en heel de aarde juicht. Wilt u hier meer over weten? In ieder geval is deze studie ook nog niet volbracht, dus komt er nog een deel 2, tot de volgende keer en tot dan..

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel

Shalom Raymond

Reacties