Doorgaan naar hoofdcontent

De oorlog in ISRAEL deel 8

 


De OORLOG  in ISRAEL 8

Op het moment dat ik dit schrijf is het de 119de dag sinds de terroristische slachtpartij op onschuldige ongewapende meeste hulpeloze burgers tegen zwaarbewapende hamas lafaards. Dit is het grote verschil tussen Israël en hamas, tussen Israel en de overgrote meerderheid Arabische bevolkingen in en buiten de grenzen van Israël. Zelfs al zouden er 25000 palestijnen door Israëlisch toedoen zijn gedood en waar de hele wereld over struikelt, WAAROM heeft niemand het over ALLE Arabische buurlanden van Israel waar burgerslachtoffers door de heersende overheden tot in vele MILJOENEN zijn gedood, afgeslacht, verminkt, vergast etc. De IDF vecht tegen terrorisme en vijandelijke legers NIET zoals hamas doet tegen onschuldige burgers, tegen kinderen en ouderen, tegen ongewapende niet bedreigende mensen.

Reden dat ik dit nu schrijf is ook vanwege een bericht dat er zojuist twee Franse hulpverleners in de Oekraïne oorlog zijn gedood en de pers zit hier bovenop. Hoewel natuurlijk erg en terecht verontwaardigd vanwege de internationale wet dat er NIET op rode kruis en of medisch personeel mag worden geschoten, is het risico van slachtoffers in oorlog altijd aanwezig en onvermijdelijk. En Hoe vreemd is het dan dat VOORDAT er oorlog was in Israël, voordat het Israëlische leger in actie kwam, er legio ambulances van een Medische Stichting genaamd Magen David, naar de vele vele slachtoffers reed om medische hulp te bieden werden beschoten, vermoord en in brand gestoken. WAAR is de verontwaardiging van de wereld nu?? niet twee maar legio medische ongewapende letterlijke SLACHT offers.

Meer dan 60 zeer herkenbare ambulances en hun medische medewerkers onder vuur genomen. Dezelfde Magen David bied hun Medische hulp aan trouwens iedereen die hulp nodig heeft onder andere Israëlisch, Arabisch of Christelijk. En NU nog steeds gaan deze mensen naar elke locatie toe waar medische hulp nodig is, ondanks de gevaren die daarbij gepaard gaan en let wel in gebieden waar het zogenaamd niet in oorlog is.

De andere reden van deze 8ste aflevering is de aankondiging van hamas aan de Arabische wereld, dat zij deze oorlog rechtvaardigen en ook zo noemen vanwege de mogelijke dreiging dat Israël het ‘tempelplein’  weer terug gaat nemen. Hamas noemt deze in hun ogen ‘rechtvaardige oorlog’ de AL AKSA FLOOD WAR. Waarschijnlijk heeft u nu zoiets van; Waar heeft hij het nu over??? => uitleg.

Hamas zelf heeft diverse keren aangegeven waarom ze de oorlog wilde beginnen. Volgens hun eigen zeggen; vanwege de huidige politieke zaken die dreigen het tempelplein weer onder Israëlische controle en regels te brengen. Vandaar de naam van de moskee die daar staat en de dreiging om in Israëls handen/ overstroomt te vallen.

Bent u er trouwens van bewust dat God elke keer Israëls vijanden toestaat om Israël aan te vallen? Zodat A de wereld zich erin mengt en B Israël elke keer onverklaarbaar als overwinnaar eruit komt? En dan heb ik het niet over oorlogen die in het Oude testament staan waar JHWH zodanig ingreep dat de onhoudbare situaties werden omgekeerd tot grote overwinningen aan de Israëlische kant. Nee, ik heb het over dat sinds Israël weer officieel op de kaart stond.

In 1948:  de onafhankelijkheids oorlog; tegen een geweldige Arabische militaire overmacht (Egypte, Irak, Libanon, Syrië en Jordanië, in gewapende manschappen, tanks, vliegtuigen etc wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning voor Israël, maar wel met nog grote gebieden onder Arabisch bewind.

In 1967: de 6 daagse oorlog; wederom tegen een grote meerderheid Arabische landen (Egypte, Jordanië en Syrië) en wederom kwam Israël wonderbaarlijk als overwinnaar uit de strijd. Vele bijzondere gebeurtenissen in deze oorlog zijn onverklaarbaar en Israël was zelfs zover gekomen dat Egypte vooral geheel als land veroverd kon worden. Helaas stopte Israël in overeenstemming met de Westerse wereld. Wel had Israël Jeruzalem, Golan en de GAZA overwonnen en teruggenomen zodat voortdurende bedreigingen en beschietingen vanaf 1948 op gewone burgers, werden gestopt.

In 1973: de Yom Kipppur oorlog; zo genoemd omdat terwijl Israël feest (yom Kippur) vierde, Egypte en Syrië Israël onverwachts aanvielen. Wederom een gigantische meerderheid aan militaire inzet kwam Israël binnen. En normaal gesproken zou Israël gewoon onder de voet of beter gezegd laarzen van Arabische soldaten, zijn gelopen. Echter ook hier kwam Israël wonderbaarlijk als winnaar uit de bus.

Ik meld elke keer wonderbaarlijk, 1 van de redenen waarom ik dit zo zeg is omdat de beroemde Amerikaanse officieren opleidingen instituut; West Point, deze oorlogen ook zo noemt. Op West Point worden veldslagen en oorlogen bestudeerd om zo nieuwe officieren bekend te maken met militaire strategieën. Vanaf Napoleon met Waterloo, tot en met Custer en de Indianen, alle oorlogen en veldslagen worden doorgelicht op inzicht en verbeteringen. Alleen niet de oorlogen van Israël, en de vraag is dan, waarom niet?? Het antwoord van West Point zelf is dat zij alle strategieën en menselijke beslissingen met uitkomsten willen doorlichten, zij kunnen echter niets met WONDEREN. De Israëlische oorlogen zijn militair strategisch niet uit te leggen, Israël had allang verslagen moeten zijn.

En dan zijn we beland in de huidige oorlog, nu voornamelijk in de Gaza. Alleen Israël is op dit moment al in meerdere grote conflicten in verdere gebieden geraakt in:                 Samaria en Judea met Islamitische Jihad, wat de wereld “d Westbank” noemt                      In Syrie met Iraanse ondersteuning aan Syrie                                                                       In Libanon met Iraanse ondersteuning aan Hezbollah                                                             In het zuiden met Iraanse ondersteuning aan Hoetisch                                                         En tenslotte aan Iran zelf die bezig is met atoom wapens en raketten.

Al deze conflicten staan nog steeds 'ver van onze bedden', ik vraag mij op dit moment af ; blijft dat zo? Of zal de rest van de wereld ook met conflicten te maken krijgen? De wereld die nu al denkt dat zij iets kunnen beïnvloeden of 'wijsheid' kunnen geen van wat daar gebeurd. Door bijvoorbeeld de zeer geldverslindende internationale gerechtshof zogenaamd recht te doen door een oordeel te vellen. Een oordeel gebaseerd op zogenaamde menselijke rechtvaardigheid (wat dat dan ook mag inhouden). Israel die moet stoppen met genocide?? ik wist niet dat zij met genocide begonnen waren of hebben ze de betrokken partijen verwisseld en hebben ze het hier over hamas?? En dan de rechtspraak over hamas, door die dure en oh zo verheven wijze rechters. De eis dat hamas de onschuldige burger gijzelaars moet vrijlaten. Hier zal hamas wel naar luisteren denkt u ook niet? Wel ik weet wel zeker van niet, de reden dat hamas deze gijzelaars heeft is zodat Israel rekening moet houden bij elke aanval op hamas, dat er geen gijzelaars in de buurt zijn. Zij worden letterlijk als menselijke schilden gebruikt. Maar wat is nieuw? dit heeft hamas vanaf dag 1 van hun bestaan gedaan. De wereld ziet ze als vrijheidstrijders, ik noem ze voor wat ze werkelijk zijn; zielige religieuze gewapende lafaards die achter babys, kinderen en ouderen verschuilen, die in en om scholen en woonbuurten en ziekenhuizen hun wapens en smerige plannen maken, wetende dat Israel niet zomaar aanvalt vanwege de burgeromgevingen.

De Bijbel zegt dat heel de wereld zich zal stoten en of ergeren aan Jeruzalem! Wat zou er nu moeten gebeuren dat de hele wereld dat ook doet? Bijvoorbeeld wat zou de wereld zeggen of doen als Israël idd het zat is om de wereld te plezieren wat toch op niets uitloopt, en de tempelberg onder Israëlisch beheer zou zetten? Wat zou de wereld zeggen of doen als Israël NIET verder gaat met de nog steeds idiote gedachte van een twee staten ‘oplossing’. Wat zou de wereld zeggen of doen als Israël geen andere keuze meer heeft dan om Iran of Hezbollah zodanig aan te vallen (kleine kernbommen) omdat Israel anders wordt vernietigd. Er zijn nu al diverse scenario’s wat zomaar werkelijkheid kunnen worden.

In de Bijbel staat dat ieder gelovige voor de vrede van Jeruzalem moeten bidden. Betekend dat’ met het ontbreken van geweld of oorlog’ wat is Bijbels vrede? De vrede die God bedoeld is niet; geen geweld meer, vrede tussen mensen dat zijn slechts vruchten van shalom. Shalom betekend dat de oorspronkelijke bedoeling of doel tot werkelijkheid komt. Het doel en bedoeling van Jeruzalem is dat het de stad van de KONING is, waaruit HIJ de aarde regeert, waar ALLES hersteld is zoals HIJ het heeft bedoelt in het begin. Jeruzalem waar alleen Israël zal komen door 1 van de 12 poorten, waar Zijn Woord door Zijn Geest door een ieder vanuit hun hart wordt gedaan en geleefd. En ja dan is er idd vrede.   

Maar op dit moment heeft hamas vanwege wat zij een ‘Joods sprookje’ noemen, de wapens verder opgepakt. 1 van de gebeurtenissen in Israël die hamas als dreiging voor de tempelberg is, is de aankomst van de zogenaamde rode vaarzen. Deze rode koeien zijn volgens Gods Woord, nodig om de mensen en spullen te reinigen voordat er geofferd kan worden. Hamas en de Arabische wereld nemen dit serieus, ik stel voor dat als u hiervan niets weet, hier in te duiken, tenzij u niet werkelijk gelooft dat Gods Woord waar is en voor EEUWIG. Het is voor de Arabische wereld echter een aanval op Islam, er zijn namelijk enkele maanden geleden rode Vaarzen hiervoor uit Texas gekomen, een aanval op de erfenis via Ismael waarvan de Bijbel zegt dat die erfenis niet voor Ismael maar voor Izaäk is. Ik vind het altijd heel bijzonder dat een heleboel mensen zeggen dat zij een tempel zijn en dat Yeshua de hogepriester is. Deze magische woorden van tempel, hogepriester, priesters, rein en heilig etc etc, wat bij de Tempel van JHWH hoort, zijn blijkbaar heel interessant, Er zijn echter weinig mensen die de tempel voorschriften handhaven, voorschriften die noodzakelijk zijn wil de JHWH/ Yeshua/ Heilige Geest daar aanwezig zijn, de woorden zijn leuk. je hoort ergens bij, maar niet de daden die er bij horen.

 De wereld zegt dat het belangrijk is dat er een palestijnse staat komt, en hoe triest is het dat de palestijnen zelf geen staat willen, geen land dat hebben ze genoeg, alleen maar dat die bedreiging dat hun islam niet waar zou zijn, dat Israel werkelijk het volk van God is voor het beloofde land. Als dat nu eens kon stoppen dan is HET probleem voor hun opgelost en kunnen ze zich concentreren op de 2de bedreiging genaamd christen dom. Elke Arabische staat zegt het en niet eens in het geheim, elke religieuze groep of ze nu hamas, isis, islamitisch jihad of hezbollah heten dragen het in hun vaandel in hun leuzen; Israel en de christelijke wereld moet vertrapt worden, islam en mo is de enige ware religie, en de wereld luistert naïef en denkt dat het wel mee valt. Ze helpen de islam zo hun eigen land binnen en mogen zelfs in de regeringen zitten. Probeer dat eens andersom, om als Christen in een Arabische /islamitische land in de politiek te gaan. Niemand die door heeft dat Israel de 1ste linie is tegen islam, is Israel eenmaal letterlijk om zeep geholpen kan de islam zich concentreren op de rest van de wereld.

Is het een religieuze zaak? Behalve voor hamas, ook voor mij overduidelijk wel en daarom weet ik dat Israël uiteindelijk gaat winnen. JHWH staat op het punt Zichzelf weer bekend te maken, ook Israël moet stoppen met religieus zijn en starten met relatie hebben met Hem. Net als in de tijd van Mozes lijkt Israël meer (Egyptisch) Westers dan Bijbels, net als in Mozes tijd gelooft Israël in van alles wat mensen hebben verzonnen en weten ze daarnaast ook dat er een Schepper bestaat. Maar God zoekt een bruid, Zijn bruid die geheel in Hem vertrouwd, geheel aan Hem is toegewijd, die Zijn bruidsgeloften serieus heeft genomen en heeft gezegd; JA ik wil. Heeft u wel eens een bruiloft meegemaakt waar de bruid zich niet bemoeide met de bruidegom en alleen deed wat andere mensen vertelden?

Waarom haal ik Mozes erbij denkt u misschien? Wel, omdat de Bijbel hier steeds naar verwijst. De plagen die toen over Egypte kwam, komen straks weer maar nu over de wereld (Egypte). De Plagen wat begon met het water uit de Nijl wat niet meer drinkbaar was, zal straks over alle rivieren en wateren komen door middel van een ster wat het water ondrinkbaar zal maken. En vergelijk zelf de plagen van toen met de plagen die genoemd worden in openbaringen. Het zijn dezelfde gebeurtenissen die blijkbaar nodig zijn om een ieder een keuze te laten maken. Toentertijd waren er vele Egyptenaren en ander volk die met het volk Israël meegingen, zij werden bij de berg gelijkgesteld met en als Israël. Toen was er een keuze en die keuze is al die tijd onveranderlijk gebleven. De vraag is en blijft; Voor wie kiest u? Kies voor Hem en Zijn Woord, Zijn volk die alles DOET wat Hij zegt, zoals een bruid die haar bruidegom boven alles stelt.

Want op een dag komt Hij terug, precies zoals Mozes profetisch heeft uitgedragen. Dan komt Hij om Zijn volk te bevrijden en terug te brengen naar waar het allemaal begon. Dan zegt de Bijbel zal Hij net als Mozes, fonteinen openen en manna sturen. Of die dag nog lang op zich laat wachten (ik denk van niet) of dat het aanstaande is, Op een dag is het zover, er is dan een groep die op een opname wacht en een groep, Bijbels genaamd 'de rechtvaardigen', die die de aarde beërven. Heel de Bijbel spreekt van een 2de grote exodus, in elk verhaal worden de ongelovige weggenomen en of weggestuurd en zijn het de rechtvaardige gelovige die Zijn belofte van een Koning met een Koninkrijk en een koninklijk volk zullen ontvangen. Hoe is het toch gebeurd dat de meeste mensen achter het idee aangaan dat het precies andersom zal gebeuren. 

Yeshua IS de Profeet die Mozes heeft voorzegt, de Profeet die net als Mozes zal zijn. De Profeet die Zijn volk net als Mozes wederom komt bevrijden en uitnodigt om in Zijn Koninkrijk OP AARDE eeuwig te leven. Eerst duizend jaar, om daarna voor eeuwig bij Hem op aarde te zijn. Maar geloof mij niet en nog beter, volg mij niet na, behalve misschien in datgene wat ik Hem heb zien doen. Nee, als de Bijbel zegt dat er een opname komt geloof en doe dat maar als de Bijbel iets anders zegt, DOE dat dan! Maar niet omdat ik of iemand anders het zegt, hoe groot ook de menigte is die daar achteraan gaat. En wellicht beseffen de meeste dit niet, maar het feit dat de meeste mensen / kerken NIETS doen met de woorden van God / Mozes, dat JHWH de Profeet stuurt net als Mozes. Heeft de weg vrij gemaakt voor islam, islam heeft daarom deze profeet geclaimd en zegt dat mo dat is. Mo zou deze laatste profeet zijn want de kerk en of meeste mensen doen niets met DE profeet, nee Jezus is geen profeet, hij kwam met de evangelie van looove en vernieuwing, niet als oude testamentenprofeet, dat is voorbij.

Nogmaals controleer zelf wat er staat in uw Bijbels, wat kwam Yeshua doen? wat heeft Hij gedaan, was Hij DE profeet/ DE Messias of is Christus Zijn achternaam?


Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal Uw doel.

 

Shalom Raymond

Reacties