Doorgaan naar hoofdcontent

De OORLOG in ISRAEL deel 7

 


De OORLOG 7

Er zijn nu meer dan 100 dagen verstreken sinds dat Hamas de verschrikkingen deden in Israël. Dat Hamas liet zien wie ze waren en wat ze voor ogen hebben, werd op de 7de van Oktober duidelijk. Maar hoe onwaarschijnlijk is het dat de meerderheid van de mensen, van de wereld een heel andere opvatting heeft van wat er is gebeurd. Komt het doordat het al zo lang geleden is en dat men het wilt vergeten? Komt het doordat in de meeste ogen Israël te hard optreed, vooral omdat de meeste denken dat het toch hun eigen schuld is?

Het is voor mij in ieder geval duidelijk in wat voor een wereld we leven en in welke tijd. Overal in de wereld worden er Pro palestijnse demonstraties gehouden. Dit vanwege de nu al zogenaamde 25 duizend palestijnse slachtoffers en of vanwege het buiten proportionele geweld van Israël tegen de Gaza. Israël staat zoals gewoonlijk wederom alleen tegen de wereld. De wereld die met twee maten weegt als het om zaken in en om Israël betreft.

Hoe durf je dat te zeggen of zie je al die slachtoffers dan niet? Blijkbaar zie ik het inderdaad heel anders dan de meeste mensen om mij heen. De Bijbel was voor mij altijd al actueel maar nu worden steeds vaker Bijbelteksten werkelijkheid.Ps.38: 20 Maar mijn vijanden zijn levende, worden machtig; en die mij om valse oorzaken haten, worden groot.21 En die kwaad voor goed vergelden, staan mij tegen, omdat ik het goede najaag.

Mensen die alles volgen behalve de Bijbel hebben heel andere normen en waarden. En let op ik heb het nu vooral tegen de zogenaamde gelovigen, de Christenen van vandaag. De huidige gebeurtenissen in Israël zijn een voorloper van wat er gaat gebeuren in heel de wereld. Een ieder heeft nu de optie om een keuze te maken waar of aan wie zijn / haar vertrouwen in te leggen. Jes.5:20 Wee dengenen, die het kwade goed heten, en het goede kwaad; die duisternis tot licht stellen, en het licht tot duisternis; die het bittere tot zoet stellen, en het zoete tot bitterheid! 21 Wee dengenen, die in hun ogen wijs, en bij zichzelven verstandig zijn!

Hoe ontzettend waar is de tekst van Jesaja voor dit moment. In Den Haag is het schijnproces tegen Israël begonnen. Israël die terecht staat als de grote slechte natie, die genocide aan de palestijnse bevolking doet. Ongelooflijk, juist tegen een land en leger zoals Israël, die het leven van vriend en vijand hoger stelt dan al het andere en dit als ENIGSTE land en leger in de wereld zo uitdraagt EN laat zien.

Israël het enigste land in de gehele Arabische wereld waar Arabieren (palestijnen) vrijheid hebben om te demonstreren, om tegen de regering in te gaan, om vrijheid van meningsuiting hebben etc etc. Israël letterlijk een speldeknop in de Arabische regio die ondanks dat het het enige stukje land is waar Joden vrij kunnen wonen, ook diezelfde vrijheid bied aan andere volkeren in het land. Als je de oppervlakte van Israël zou vergelijken met een stukje van een Arabische Pizza, dan zou Israël de grote van een olijf op die pizza zijn. 'Ja hoor' hoor ik dan mensen zeggen; "vrijheid voor palestijnen, waar dan"? Wel overal in Israel maar als je soms de terroristen bedoelt? geef mij 1 land die niet moordenaars en verkrachters opsluit? 

De mensen Arabisch, palestijns, of Turks hebben alle vrijheid en zitten zelfs in het parlement, maar doe je jezelf een bomgordel om, of rijdt je bewust met je auto een stoep op met de bedoeling zoveel mogelijk mensen omver te rijden, wees dan niet verbaast dat je wordt gestopt. Vind niemand het vreemd dat iedereen die anderen respecteert en geen kwaad doen in Israëlisch gecontroleerde gebieden gewoon mogen rondlopen, spelen of naar school gaan, terwijl er 0.0 Joden welkom zijn in palestijns gecontroleerde gebieden. Ja misschien om als schietschijf te dienen. Elke Israëliër heeft een verbod op die gebieden wat aan wordt gegeven met een aantal grote rode borden op de toegangswegen. Oh en hoewel het verbod niet voor toeristen of Christenen geld, het is niet aan te raden om na 19.00 uur in je korte broek door die gebieden te gaan. Tenzij je in de krant wilt komen of eigenlijk, met een foto waar je een krant van vandaag omhoog houd, in de krant. 

Hoe gemakkelijk zijn de meeste mensen te misleiden in leugens en sprookjes. Zelfs hele universiteiten of regeringen, mensen waarvan je verwacht die hun hersens kunnen gebruiken.

Ik hoor zeggen dat Israël de mensen opsluit en gevangen houd in Gaza?  Hoe is dat in VREDES naam mogelijk?? De Gaza welk een grens heeft van 16 KILOMETER met Egypte. Egypte die groter is dan Israël kan toch wel de vluchtelingen tijdelijk opnemen, dat doet toch elk land? En idd elk land behalve Arabische landen! Maar het zal wel komen omdat Egypte (alleen al) maar 50 KEER GROTER is dan Israël, veel te klein voor aaal die palestijnen zou ik zeggen. Helemaal vreemd omdat 1/4 van de zogenaamde palestijnen 100% Egyptisch bloed en de achternaam kenmerkend voor Egyptisch families heeft.

Ik hoor zeggen dat Israël de mensen in Gaza laat verhongeren? Hoe is dat in VREDESnaam mogelijk?? Israël die elke dag van de week tonnen hulpgoederen uit het buitenland de Gazastrook inlaten. Men kan toch zien dat al die hulpgoederen door Hamas in beslag ehh ontvangst worden genomen en schieten op de mensen die proberen om wat van de vrachtwagens af te halen. Hamas zal al die dagelijkse goederen toch wel uitdelen aan hun eigen volk?  Waarom worden die beelden niet uitgezonden door de NOS?

Ik hoor zeggen dat Israël veel burgerslachtoffers maakt in Gaza?? Hoe is dat in VREDES naam mogelijk?? Israël die als enige in de wereld in hun Militair grondwetboek een militaire wet hebben die zegt dat; een iedere soldaat ongeacht welk rang zelf verantwoordelijk is voor dodelijk toedracht aan een andere menselijk leven, ongeacht welk bevel van bovenaf. Als je deze militaire wetsregel zou toepassen op een ander leger zoals Israël dat bij hun eigen doen, bijvoorbeeld de Nederlandse zouden heel wat militairen krijg wettelijk worden veroordeeld. Het IDF (defence) is niet voor niets het enige VERDEDIGINGS leger ter wereld. Het is wel erg raar dat je soldaten ziet in Israëlisch uniformen en duizenden Gaza ‘burgers’ met machinepistolen en antitank rakketten in hun joggings pakje? Hebben ze geen uniformen? Of zitten ze niet lekker of misschien kunnen ze dan achteraf zeggen dat er alleen maar burgers om komen!!! Trouwens als je goed kijkt naar de beelden is dat ook precies wat je ziet.

Ik hoor zeggen dat de Hamas alles overhebben voor hun bevolking en Israël ze alleen maar kwijt of dood willen. En dat Israël zorgt voor armoede in Gaza? Hoe is dat in VREDESnaam mogelijk?? Zijn er geen luxe artikelen of hotelketens of designwinkels in Gaza? Ja hoor zeer duur, zelfs voor Nederlandse begrippen tenzij je minimaal een miljoen op de bank hebt. En dat heeft Hamas, tenminste de leiding van Hamas heeft de miljoenen, niet de gewone bevolking. Maar er is gratis medische hulp voor elke burger in de meest geavanceerde ziekenhuizen van Israël. Menig palestijns burger tot en met de leiding heeft daarvan veelvuldig gebruik gemaakt (zelfs Arafat). Dat komt zeker omdat Israël de GAZA ziekenhuizen bombardeert, zoals de NOS heeft laten zien. Alleen dat er daarna heel kort een rectificatie kwam omdat Israël alleen militaire doelen raakt. Israel die juist alleen maar de gewone bevolking beschermt en Hamas die dezelfde bevolking gebruikt als menselijke schilden of kanonnenvlees ter opoffering en eigen zelfbescherming.

Je blijft de negatieve verhalen horen over wat Israël wel niet allemaal tegen de palestijnse bevolking doet of heeft gedaan. En ik zeg niet dat wat Israël allemaal doet geen burgerslachtoffers maakt, of dat ze het allemaal goed doen. Maar het vreemde van dit alles is dat de mensen blijkbaar geen moeite hebben met een terroristische organisatie die minimaal net zo erg is dan wel erger dan ISIS. Hamas die baby’s ontvoerd, levend verbrand of anders gruwelijk vermoord en hetzelfde doet met kinderen, vaders moeders en ouderen. Hamas waarvan keer op keer is aangetoond dat wat zij ook beweren, gewoon keihard leugens zijn, leugens die de wereld blijkbaar willen horen en geloven. Hamas die niets maar dan ook niets voor haar eigen bevolking doet behalve als oud vuil behandelen dan, maar ja wat verwacht je dan van een terror groep? 

Willen ze soms grond terug? tenminste als je de meerderheid gelooft? daar hebben ze jaren lang de tijd voor gehad en keer op keer door de PLO zelf afgewezen. De aanval op Israel zou het duidelijk moeten maken dat Hamas alleen dood en verderf aan Israel wilt. Daarbij alles en iedereen op zo gruwelijk mogelijke wijze af te slachten. Denk daar maar aan de volgende keer dat u de leus hoort; van de rivier tot de zee.... want dat houd het precies in, palestijn vrij ZONDER enige Jood in leven.

Behalve Hamas is nog steeds de vraag of deze oorlog verder escaleert tot de oorlog beschreven in Ezechiël. De wereld zal dan nog verder tegen Israël zijn gekeerd, Israël zal dan nog verder alleen zijn maar niet door God verlaten. De oorlog waarin JHWH zichzelf weer bekend maakt aan de wereld door op een van Godswijze in te grijpen, zodanig dat iedereen weet dat God de God is van Israël, en dat de laatste dagen zijn ingegaan. Deze oorlog zal dan via het Noorden (Libanon) Israël binnenvallen en alles schijnt voor Israel dan verloren te zijn. Dan zal blijken wie God is, dan zal blijken wie er voor Hem zal kiezen of heeft gekozen. Dan zal blijken of de god waarin u gelooft de God is van de Bijbel of de god van religies. De wereld staat op het punt te veranderen en in die visie, juich ik het toe. Ik bid daar wel bij dat de mensen de juiste keuze zullen hebben gemaakt voordat het niet meer kan.

Shalom iedereen, dat Zijn vrede uw deel zal zijn.

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Raymond

Reacties