Doorgaan naar hoofdcontent

BIJBELS HERSTEL

 


HERSTEL en BIJBELS EINDCONCLUSIE

We leven in een wereld waar herstel zeer hard nodig is. Behalve dat het ‘lijkt’ dat er steeds meer ongeregeldheden zijn, steeds meer ‘rotzooi’ in de wereld komt, zijn ook levensomstandigheden en vooruitzichten voor vele ondoenlijk en dan heb ik het geeneens over landen die het veel slechter hebben dan ons Nederland. Velen zeggen; was het maar als vroeger of konden we maar terug gaan naar de jaren…..zelfs politiek gezien zijn vele verwachtend naar herstel maatregelingen. Ook de Bijbel spreekt over herstel, herstel van alle dingen en daar wil ik het hier over hebben want ik merk dat het merendeel van de mensen wel herstel willen hebben maar herstel naar wat?? Misschien weten we het wel maar beseffen waar we naar toe gaan (of u het gelooft of niet), dat realiseren we meestal niet.

De Bijbel begint met hoe JHWH/ Yeshua de hemelen en aarde maakt, ieder afzonderlijk door Hem goed (Tov) gemaakt. Zodra Hij klaar is ‘na 6 dagen met scheppen’ is alles in evenwicht, alles werkt met elkaar en kan God het daarom ZEER goed (Tov meod) noemen. Een groot Bijbels principe en wellicht 1 van de grootste geheimen van de Bijbel en is tevens ook een grote speler, waarom JHWH het zeer goed kan noemen.

1ste Conclusie: Gods gehele schepping was zeer goed, perfect en volmaakt.

 Yeshua komt met elke vergelijking op het geheim van het zaad terug en zegt daarom ook; 11 En Hij zeide tot hen: Het is u gegeven te verstaan de verborgenheid van het Koninkrijk Gods; maar dengenen, die buiten zijn, geschieden al deze dingen door gelijkenissen; 12 Opdat zij ziende zien, en niet bemerken, en horende horen, en niet verstaan; opdat zij zich niet te eniger tijd, bekeren en hun de zonden vergeven worden.13 En Hij zeide tot hen: Weet gij deze gelijkenis niet, en hoe zult gij al de gelijkenissen verstaan?

14 De zaaier is, die het Woord zaait.

God is een God van het Leven, Al het leven planten, dieren en mensen komt tot stand door zaad wat oorspronkelijk uit de AARDE komt. In elk zaad zitten de bouwstenen van elk soort, het DNA wat elk soort uniek maakt wat elk soort in stand houd. De eerste mens Adam is geschapen naar Gods beeld, met Zijn levenszaad uit Zijn Geest. Ik hoor vaak mensen zeggen dat alle mensen naar Gods evenbeeld is geschapen, maar dat is niet juist. Alleen Adam (en Eva) zijn in Zijn beeld (Geest) geschapen en ja het was/ is door Hem zo bedoeld dat alle mensen de eigenschappen van God door het zaad ontvingen.

2de Conclusie: elk zaad is uniek en brengt een uniek soort voort die niet uit zichzelf kan veranderen.

En hier ligt de kern van alle problemen, door het niet opvolgen en geloven van Gods Woord, Gods zaad (levensboom), is er ander zaad in Adam gekomen, zaad van die andere 'boom'. Het zaad van God werd zo vermengd met zaad van satan. Omdat Adam de vertegenwoordiging, de beheerder van God op aarde was en zijn rol door de verkeerde keuze van Adam naar satan is gegaan, is heel de schepping besmet en Adams nakomelingen toen niet meer alleen Gods zaad hadden maar ook zaad van satan.

3ste conclusie => 2 soorten zaad; Hemel Geestelijk zaad/DNA, Aarde aards zaad/DNA

Omdat de mensen nu niet meer vanzelfsprekend met JHWH wandelden zoals Adam wandelde in het paradijs, werd door verkeerde keuzes van de mensen,  de mens steeds verder verwijderd van God. Het zaad van God werd steeds minder aanwezig bij alle mensen. Totdat de laatste mens (Noach) die nog in de Woorden van God geloofde en ze wilde doen, overbleef en God geen andere keuze had om in te grijpen voordat de gehele mensheid zichzelf in een positie had gebracht, wat geen toekomst had om hersteld te worden naar de toestand van Tov meod, ZEER goed. En dit ZEER goede is nu precies waar het allemaal om draait, dit is het herstel waar JHWH ons weer terug gaat brengen. Het paradijs Eden waar alles en een ieder deed waarvoor die was geschapen. waar Zijn schepping daardoor in perfecte harmonie op elkaar was afgestemd en zo ook functioneerde als zeer goed.

4de Conclusie: De Aarde is niet meer volmaakt, God heeft een herstelplan (direct na de zondeval) om de mensen weer terug te brengen naar toen Hij het perfect/ volmaakt had gemaakt.

Nu even terug naar wat de meeste mensen geloven wat de toekomst volgens hun geloof brengt. Heel uw toekomst ideeën zijn bepaalt door wat u gelooft. Aangezien elk geloof door het horen komt is de kans groot dat wat u gelooft niet overeenkomt met wat de Bijbel zegt. Want waar luistert de gemiddelde mens naar of wie vertrouwd u het meest? En DIT is nu precies de aanleiding waarom ik deze studie hier geef. Of u nu mij gelooft of uw voorganger of uw eigen idee is niet relevant. Er is maar 1 waarheid, of u gelooft God en HEEL Zijn Woord, of niet. Er was maar 1 zonde die Adam deed, was dat door het eten van een ‘appel’? Nee, het eten was letterlijk de vrucht, het gevolg van zijn zonde, de zonde was dat Adam (en Eva) de Woorden van God niet geloofden. Op het moment dat Eva dreigde Gods Woorden in twijfel te trekken door de woorden van satan, had Adam zijn dubbelloops geweer moeten pakken en satans kop eraf moeten schieten. Maar dat deed hij niet, met als gevolg dat sindsdien heel de schepping is vervloekt. Vervloekt, omdat Adam iets anders, meer dan de Schepper van hemel en aarde vertrouwde.

5de Conclusie: Gods gehele Woord is waar, is onveranderlijk, is leven.

Verder gaande op  bovenstaande, zijn onder andere de volgende teksten die de Bijbel geeft en de start is van deze studie en de aanleiding:

·        Luk.18:Doch de Zoon des mensen, als Hij komt, zal Hij ook geloof vinden op de aarde?

·        2 Thess.2: 2 Dat gij niet haastelijk bewogen wordt van verstand, of verschrikt, noch door geest, noch door woord, noch door zendbrief, als van ons geschreven, alsof de dag van Christus aanstaande ware. 3 Dat u niemand verleide op enigerlei wijze; want die komt niet, tenzij dat eerst de afval gekomen zij, en dat geopenbaard zij de mens der zonde, de zoon des verderfs;

Ik denk dat een ieder wel gelooft of heeft gehoord van/ in ‘de dag des Heren’ of ‘de dag van Christus’, waarin Hij wederom naar de aarde komt. Maar wat bovenstaande teksten aangeven is dat er maar weinigen op aarde zijn die op dat moment nog Bijbels geloven. De Bijbels definitie van geloof is namelijk het onwrikbare vertrouwen in AL Gods Woorden van Genesis tot en met Openbaringen EN deze op te volgen door naar ze te leven. De Bijbel staat vol met voorbeeld verhalen van mensen die Zijn Woord vertrouwden en deden waarbij zegen, voorspoed en een vredig leven in het beloofde land met hen mee ging en met mensen die Zijn Woord en of richtlijnen niet deden of vertrapten waarbij oorlog, vloek en verbanning hen volgden, tot op de dag van VANDAAG!!

6de Conclusie: Bijbels geloof is Gods Woord vertrouwen en doen.

Hierbij een zeer belangrijk gegeven over God. God stelt Zichzelf eerst aan ons voor, Hij geeft ons Zijn plan door allerlei beelden via de profeten. Zijn plan dat Hij de redder, de strijder, de geneesheer, de... dat Hij Zijn glorie en eer met NIEMAND deelt, dat Hij was, is en komen zal en dat Hij al dit werk gaat doen in een lichaam van een mens. En dan komt die beloofde redder, de Messias. Yeshua = JHWH in het vlees, Yeshua wordt genoemd Immanuel wat betekend JHWH met ons. Er is maar 1 God en daarom neemt Yeshua dezelfde bruid die JHWH had. Daarom heeft Yeshua dezelfde eretitels als dat JHWH heeft. Als u dit echt beseft dan weet en beseft u dat INDERDAAD Zijn WOORD niet veranderd.

Weer even een stapje terug om u het besef te geven waar de Bijbel staat. Adam vertrouwde Gods Woord niet, waardoor met hem daarom de aarde werd vervloekt. Adam en Eva veroorzaakte zo hun eigen graf maar ook voor hun nakomelingen en moesten daarom de volmaakte hof uit. God wil niet dat iemand verloren gaat en zorgde voor een herstelplan. Gen. 15 En Ik zal vijandschap zetten tussen u en tussen deze vrouw, en tussen uw zaad en tussen haar zaad; datzelve zal u den kop vermorzelen, en gij zult het de verzenen vermorzelen.

Wat had God bedacht?? Om de mensen die na Adam werden geboren te helpen bedacht God om Zijn plan in uitvoering te brengen door mensen die Zijn Woorden als waarheid zagen door daarin te wandelen. Echter de mensen bekend als Zijn zonen/kinderen luisterden steeds meer naar andere mensen ipv naar God en God moest uiteindelijk bij Noach ingrijpen omdat de schepping dreigde voor altijd verloren te zijn. Na Noach wilde Hij dit wederom door Zijn kinderen doen en plantte Zijn zaad in Abraham. Abraham begon met alleen zaad van satan en kreeg zaad van God erbij. Via Abraham werd het zaad van God doorgegeven aan een ieder die Gods Woorden geloven door het te doen. Omdat het Woord van God Geest is bedoelt voor HEEL de mensheid, werd Zijn zaad via Abraham door Zijn gezin en volk Israël, de wereld in gebracht. En nu komt het eropaan wat u (wilt) geloven. Gelooft u in het herstelplan van God, in Zijn Woord? Of gelooft u in iets anders? Na Abraham heeft dus elk mens de mogelijkheid om naast zaad van satan ook zaad van God in zich te krijgen. Dit is de reden waarom mensen die dit hebben gedaan een constante tweestrijd hebben vanwege de twee zaden in zichzelf. Dit houd pas op bij het ontvangen van ons nieuw lichaam, dan zijn we weer zoals God het oorspronkelijk had bedoelt, dan zijn we zoals Adam was geschapen, naar Zijn evenbeeld. En ja dan is de mogelijkheid weer daar om de aarde in haar geheel te herstellen. (nieuwe hemel en aarde)

7de Conclusie: Gods herstelplan is om Zijn zaad weer als enigste zaad in de mensen te laten zijn beginnende met Zijn zonen/ kinderen Israël.

Ik hoor vaak iets in de zin van; God begon met Israël maar dat mislukte en nu is Hij met de kerk verder gegaan. Waarbij je dus zegt dat Zijn herstelplan niet klopt of is veranderd. En dat geeft weer dat Zijn Woord veranderd, of dat God liegt, of dat God niet weet wat Hij doet. God en of Zijn Woord is hetzelfde, Hij heeft maar 1 plan die Hij bij Eva al heeft aangegeven, Dit doet Hij met 1 volk tw. Israël. Misschien gelooft u dit niet omdat ik iets anders zegt dan wat u altijd heeft gehoord, maar dan hoor ik graag waar God en of Zijn Woord zegt dat Zijn originele plan veranderd is en of dat Zijn volk nu de kerk is geworden ( welk van de 30.000 trouwens) De Bijbel zegt dat het volk wat Zijn Woorden geloven en doen, Zijn volk is genaamd Israël. Maar OOK dat dit Israël bestaat uit mensen die Hem geloven, fysiek voortkomen uit het geslacht Abraham EN de vreemdelingen die zich voegen in het volk Israël door Zijn Woord te geloven en te doen. LET OP: Paulus zegt terecht; niet een ieder die zich een Jood/Hebreeër noemt is een Hebreeër. Alleen Zij die in de dood en opstanding van Yeshua geloven en Zijn geboden doen, zijn Hebreeërs ( zij die zijn overgestoken van het doen van eigen wil naar Zijn wil).

Als u dus werkelijk Bijbels gelooft dan houd dat in dat dat u ALLES gelooft wat God door Zijn Woord heeft gezegd. Als er dus iets is wat tegen Gods Woord ingaat dan heeft u op dat punt geen Bijbels geloof maar geloof in mensen of traditie of ….. Bijbels geloof betekend dat NIETS uit Zijn Woord is veranderd. Alles wat God is en wat Hij zegt is namelijk geestelijk, alles wat geestelijk is is eeuwig lijk, het KAN NIET veranderen. Net zoals iets op huidige aarde tijdelijk/verderfelijk is en daarom bepaalde wetten gelden, geld dat zeker voor het geestelijke waaruit alles is ontstaan. Als u dit werkelijk beseft dan weet u dat wat er in de Bijbel staat niet overeen hoeft te komen met wat de mensen denken of ervan hebben gemaakt. (Nu staan er wel soms enige vreemde dingen die lijken tegen te spreken, maar dat is voor 98% te wijten aan de vertaling.)

Zo is alles wat er nog moet gebeuren al voorzegt in de Bijbel wat God via Zijn Profeten heeft bekend gemaakt.  Amos3: 7 Gewisselijk, de Heere HEERE zal geen ding doen, tenzij Hij Zijn verborgenheid aan Zijn knechten, de profeten, geopenbaard hebbe.  Als straks problemen komen zoals de Bijbel zegt, dat ze in de laatste dagen zullen komen, zal een ieder zich afvragen waarom al die problemen er zijn. Dan komt het erop aan wat je al die jaren hebt gelooft, is uw geloof dan net zo sterk als nu waar de gemiddelde probleem in een kerk is, dat de koffie koud is, of dat er geen parkeerplek voor de deur is.

8ste Conclusie: Alles wat er stond of staat te gebeuren betreffende Gods plan staat in de Bijbel door de profeten aangegeven.

Maar heel belangrijk; dat dit ALLES door Hemzelf zou worden gedaan in het lichaam van een mens genaamd de Messias! De Messias welk JHWH is op Aarde, door wie en voor wie alles is geschapen. Alle Woorden uit de Bijbel zijn de openbaring van God wat Hij door of als de Messias ging doen. Openb.19: Want de getuigenis van Jezus is de geest der profetie. Alles wat Yeshua deed was voorzegt door de profeten.2Petr.2 19 En wij hebben het profetische woord, dat zeer vast is, en gij doet wel, dat gij daarop acht hebt, als op een licht, schijnende in een duistere plaats, totdat de dag aanlichte, en de Morgenster opga in uw harten. 20 Dit eerst wetende, dat geen profetie der Schrift is van eigen uitlegging; Dit betekend ook alles wat u gehoord heeft van Jezus wat niet in het Oude of Nieuwe testament staat, is misschien goed bedoeld maar NIET Bijbels en of waarheid. Maar het betekend ook dat; als u alles wat Yeshua deed, niet kan aantonen via het oude testament, u NIET weet wie of wat of hoe de Messias was/ is belooft. En sterker nog, hoe kunt u het verschil zien tussen Hem en de antichrist of hoe kunt u überhaupt iets herkennen van wat er nog gaat gebeuren?

U kent vast wel de uitspraak; ‘Jezus is het Levende Woord’, wel nu weet u wat dat precies betekend. Hijzelf zegt het zo: 36 Maar Ik heb een getuigenis meerder, dan die van Johannes; want de werken, die Mij de Vader gegeven heeft, om die te volbrengen, dezelve werken, die Ik doe, getuigen van Mij, dat Mij de Vader gezonden heeft. 37 En de Vader, Die Mij gezonden heeft, Die heeft Zelf van Mij getuigd. Gij hebt noch Zijn stem ooit gehoord, noch Zijn gedaante gezien. 38 En Zijn woord hebt gij niet in u blijvende; want gij gelooft Dien niet, Dien Hij gezonden heeft.

39 Onderzoekt de Schriften; want gij meent in dezelve het eeuwige leven te hebben; en die zijn het, die van Mij getuigen. 42 Maar Ik ken ulieden, dat gij de liefde Gods in uzelven niet hebt. 43 Ik ben gekomen in den Naam Mijns Vaders, en gij neemt Mij niet aan; zo een ander komt in zijn eigen naam, dien zult gij aannemen. 44 Hoe kunt gij geloven, gij, die eer van elkander neemt, en de eer, die van God alleen is, niet zoekt?

45 Meent niet, dat Ik u verklagen zal bij den Vader; die u verklaagt, is Mozes, op welken gij gehoopt hebt. 46 Want indien gij Mozes geloofdet, zo zoudt gij Mij geloven; want hij heeft van Mij geschreven. Toen ik nog in een gemeente zat werd mij doorgaans het Christelijke verhaal verteld dat het oude testament verouderd was, afgedaan met oude wetten en een oude God. De kerk heeft de nieuwe beloften met een nieuwe God en alleen maar love. Dit geloof is alleen mogelijk als men idd het oude testament als oud ziet, afgelopen. Wat een misleiding en zovelen die er in zijn getrapt. Let wel het was nog niet de tijd dat God in de laatste fase van Zijn herstelplan zat. Maar daar is nu wel een omkeer in gekomen. Wellicht is er een reden waarom u dit nu leest. De waarheid is dat God zegt; dat wat iemand belooft, hij of zij gehouden worden aan die belofte. Misschien is het handig om u af te vragen of God beloftes heeft gedaan en of die (nog) niet zijn ingevuld. Yeshua zegt onder andere hierboven dat wat Mozes heeft gezegd over Hem gaat.  Later nadat Hij steeds weer zei dat Hij na 3 dagen en 3 nachten is opgestaan (dus niet na het paassprookje van goede vrijdag naar zondag = max 2dagen) legt Hij aan de Emmaüsgangers uit, dat niet alleen Mozes maar ook de verdere geschriften over Hem gaan.

9de conclusie: Alles in de Bijbel gaat over en is door en voor de Messias

Epiloog: Alle bovenstaande conclusies opgeteld brengt mij tot het laatste, hetgeen wat ervoor zorgt dat Yeshua Zich afvraagt als Hij terugkomt en ‘er geen geloof te vinden is’. Ik denk omdat de mensen teleurgesteld zullen zijn daar hun geloof op andere inzichten is gestoeld dan wat de Bijbel zegt. Wat bedoel ik hiermee? Volgens de Bijbel komt er oa een grote verdrukking aan waarbij in de 1ste fase als 1/3 van de mensen dood zullen gaan, dat zijn zo’n 3 miljard mensen. De kerk heeft doorgaans geleerd dat men dat niet zullen meemaken omdat God hen van de aarde zal wegnemen (opname), echter staat er nergens in de Bijbel dat dat gaat gebeuren, geen van de Profeten heeft zoiets gezegd. En nu heb je een probleem, ik heb gemeld dat de Bijbel zegt dat ALLES wat er gaat gebeuren door God via de Profeten is voorzegt. Dus wie liegt er? Wiens woord geloof je? In ieder geval als de grote verdrukking komt en de opname is niet gekomen, wat blijft er dan nog over van ieders geloof?

Alles wat er nog staat te gebeuren staat beschreven in Woord maar is ook zichtbaar door de levens van mensen in Zijn Woord, daarnaast in de feesten van God beschreven in Leviticus 23. Nogmaals wie of welke tekst toont een opname aan?? en ik zal je teksten opgeven die uitgebreid door ALLE profeten laten zien dat de Kinderen/ Israel bestemt zijn voor de aarde. En dat juist de ongelovigen zullen worden weggenomen =dood. En dat de Bijbel ALLE Profeten, niet spreekt over een opname maar over een 2de EXODUS. Met als einddoel Gods Koninkrijk. Snel even een opmerking over wat dan ook voor koninkrijk; een koninkrijk is pas een feit als je een Koning hebt met een land en onderdanen waarbij de Koning wetten heeft verkondigd voor een ieder die in Zijn land wilt wonen. Ik vraag mij af wat een ieder in gedachte heeft en voor zich ziet, als Yeshua zegt; dat Het Koninkrijk van JHWH aanstaande is!

10de Conclusie: heel de Bijbel is 100% waar, echter zijn onze overleveringen en tradities en theorieën niet altijd overeenkomstig de Bijbel.

Dus alstublieft, volg geen mensen, volg mij niet, maar volg uw verlosser, uw God JHWH door Yeshua. God heeft vanaf het begin een plan, dat plan is zoals alles wat Hij doet volmaakt, het is in uitvoering, we zijn in de laatste dagen daarvan. Het brengt totale herstel van de mens terug naar het paradijs. het paradijs van de (nieuwe) aarde, zonder zonde heersende als koningen samen met Hem. Op de aarde zoals bedoeld voor Zijn aardse schepping, ondersteund door de hemel met Zijn hemelse schepping. Wij zijn niet voor de hemel geschapen, ons DNA is niet uit of voor de hemel, Daarom nogmaals mijn advies; lees uw Bijbel, volg Hem na en BEPAAL uw doel. Dan geld werkelijk; door de 1ste mens kwam de zonde en de dood, door de 2de Adam is de vrijheid gekomen en het LEVEN. de werkelijke WEDERGEBOORTE.

Shalom Raymond

Reacties