Doorgaan naar hoofdcontent

PADEN van GERECHTIGHEID 3

 


De SEIZOENEN van de BIJBEL (3)

Zoals gezegd zijn we voorlopig met Genesis bezig, eenvoudig omdat JHWH hier start met Zijn definities van woorden. Maar ook omdat de wereld op dit moment bezig is met licht feestjes. Gen.1: 14 En God zeide: Dat er lichten zijn in het uitspansel des hemels, om scheiding te maken tussen den dag en tussen den nacht; en dat zij zijn tot tekenen en tot gezette tijden, en tot dagen en jaren! Op de 4de dag werden de lichten in het uitspansel, of de hemel waarna wij kijken, gemaakt. God had al eerder licht gemaakt maar nu zijn het lichten als herkenning punten voor alles wat leeft. Deze lichten zijn te onderscheiden in;

Het grote licht                  => de Zon

Het kleinere licht             => de maan

Lichtpunten                       => de sterren

Dit is wat JHWH schiep op de 4de dag, belangrijk is op te merken dat Hij alles schiep in 6 dagen van 24 uur. Alles wat wij kennen is in die 6 dagen, ong. 6000 jaar geleden door JHWH/Yeshua geschapen. ALLE onderwerpen, of dat nu andere periodes zijn 10.000 jaar of 1000.000 jaar of andere herkenningspunten (tekenen) ter ondersteuning van een theorie, (in dit geval met lichten) is Bijbels gezien, rebellie, ongeloof en religieus voor en in een ander geloof.

17 En God stelde ze in het uitspansel des hemels, om licht te geven op de aarde. Wat JHWH op de 4de dag schiep zijn de lichten voor de dag en de nacht en als tekenen voor Zijn bestemde tijden. Nogmaals, de Bijbel heeft het over DEZE lichten welk een teken zijn. Als u een theorie heeft of aanhoud, betreffende tekenen en of van Gods bestemde tijden  en wat niets te maken heeft met deze zichtbare lichten, (dus ook geen licht), dan is dat niet Bijbels, maar dus geloof in iets anders dan het Woord van JHWH. De Bijbel noemt alle geloof in iets anders dan JHWH en of Zijn Woord, afgoderij. En helaas is daar vandaag de dag veel, zeer veel van zichtbaar en helaas heel veel in alle religies van deze wereld.

De Bijbel geeft vele gebeurtenissen met de lichten in de hemel in combinatie met tekenen. Deze terugkerende (cirkels) combinaties zijn bijvoorbeeld bij:

Jozef; als jongeling heeft Jozef dromen die tekenen / profetieën zijn van wat er gaat komen.  9 En hij droomde nog een anderen droom, en verhaalde dien aan zijn broederen; en hij zeide: Ziet, ik heb nog een droom gedroomd, en ziet, de zon, en de maan, en elf sterren bogen zich voor mij neder. Deze gebeurtenis geeft duidelijk aan dat het teken wat Jozef en zijn naasten krijgen met dezelfde hemellichamen geschied als in Genesis.

Jozua; Jozua is verwikkeld in een strijd tegen de Amorieten, de strijd duurt Voort en de zon dreigt onder te gaan waardoor de Amorieten wellicht kunnen vluchten. Dan doet JHWH iets speciaals op het woord van Jozua  Joz10:12 Toen sprak Jozua tot den HEERE, ten dage als de HEERE de Amorieten voor het aangezicht de kinderen Israëls overgaf, en zeide voor de ogen der Israëlieten: Zon, sta stil te Gibeon, en gij, maan, in het dal van Ajalon! 13 En de zon stond stil, en de maan bleef staan, totdat zich het volk aan zijn vijanden gewroken had. Is dit niet geschreven in het boek des oprechten? De zon nu stond stil in het midden des hemels, en haastte niet onder te gaan omtrent een volkomen dag. Deze gebeurtenis is heel bijzonder, Jozua en het volk kregen een volle dag erbij en konden zo de Amorieten verslaan. Dat de dag in combinatie met de zon en maan wordt vermeld is Bijbels gezien zeer logisch. Maar wellicht beseft u niet dat dat deze geschiedenis geheel tegen onze “wetenschappelijke” heliocentrische wereld ingaat, waarbij alle planeten om de zon draait. De Bijbel geeft namelijk aan dat alle lichten om de aarde draaien. En nu heeft u meteen een keuze; gelooft u dit verhaal waarbij de zon stilstaat?  Want al zet je de zon een maand stil, in de heliocentrische wereld gaat de tijd gewoon door. Het is pas in een geocentrische wereld waarin de aarde centraal staat, dat je met het stilzetten van de zon, de tijd stil zet. Wist u trouwens dat alle personen in de Bijbel van een geocentrische wereld uitgingen? Niet zo vreemd eigenlijk want zij geloofden in ieder geval in 100% Gods Woord.  Het is pas sinds de theorieën van Capernium dat de zogenaamd wetenschap in een planetenstelsel ging geloven. De wereld die het zat was om in koningen te geloven die door God zou zijn aangesteld. De Bijbel waarin staat dat GOD de koningen aanstelt, de koningen die de wereld had waren koningen die alles deden wat God verboden had? hoe kon dat? Dus als koningen niet door God waren neergezet dan was er dus geen God en moest de wereld anders zijn gemaakt, was de conclusie!

David; David heeft de meeste psalmen geschreven, waarbij hij onder andere allerlei vereringen naar God beschreef. 1 van de Bijbelse “bestemde Tijden” welk door de opgegeven lichten van Genesis als teken worden aangemerkt is Bazuinendag. Bazuinendag begint met de nieuwe maan  Lev.23: 24 Spreek tot de kinderen Israëls, zeggende: In de zevende maand, op den eersten der maand, zult gij een rust hebben, een gedachtenis des geklanks, een heilige samenroeping.  Het spreekt hier over bazuinendag wat begint op de eerste dag van de 7de maan(d), Ook David spreekt over het blazen van de Bazuin in de nieuwe maan. Er is maar 1 feest waarover dit gegeven, tw bazuinen met nieuwe maan geld en dat is bazuinendag. Ps.81: 4 Blaast de bazuin in de nieuwe maan, ter bestemder tijd, op onzen feestdag. Ter herinnering: het zijn de LICHTEN waarover deze studie gaat, een nieuw licht is dus het begin of de start van een nieuw licht. Voor de duidelijkheid; De Bijbel spreekt dus over het eerste zichtbare licht van de maan. Nu zijn er zeer hardnekkige theorieën over de donkere maan of helemaal geen maan. Wel, wellicht ten overvloede nogmaals David die Gods Woord bevestigd; Ps104: 19 Hij heeft de maan gemaakt tot de gezette tijden, de zon weet haar ondergang.

Overtuigt? Nee? Deze dan!! Ps 117;7 Dien, Die de grote lichten heeft gemaakt; want Zijn goedertierenheid is in der eeuwigheid. 8 De zon tot heerschappij op den dag; want Zijn goedertierenheid is in der eeuwigheid. 9 De maan en sterren tot heerschappij in den nacht; want Zijn goedertierenheid is in der eeuwigheid. David stopt hier niet maar ik wel, als u nog steeds twijfels heeft hoeft u de rest ook niet te lezen. Mijn studies is ten behoeve van diegene die lyrisch zijn voor Gods Woord en ALLEEN Zijn Woord als waarheid zien, of willen zien. Zo vaak hoor ik mensen met argumenten van andere mensen of boeken, artikelen anders dan de Bijbel, waarop mij wordt verzocht het tegendeel te bewijzen. Ik ben daarmee gestopt, ik wil alleen de Bijbel vertegenwoordigen en verdedigen. Dus tegenargumenten vanuit de Bijbel wil ik zeker bespreken maar voor onderwerpen die niet in de Bijbel voorkomen oftewel “theoretische wetenschappelijke oelewaals gezwets” vind u meer gehoor bij de rest van de wereld.

Als u er nog bent, mooi dan gaan we verder met Jesaja. U heeft vast wel gehoord van de dag des Heeren. Ook hier wordt een teken gegeven, wederom met de lichten van de aarde. Jes. 13: 9 Ziet, de dag des HEEREN komt, gruwelijk, met verbolgenheid en hittigen toorn, om het land te stellen tot verwoesting, en deszelfs zondaars daaruit te verdelgen. 10 Want de sterren des hemels en zijn gesternten zullen haar licht niet laten lichten; de zon zal verduisterd worden, wanneer zij zal opgaan, en de maan zal haar licht niet laten schijnen.

Jesaja spreekt niet alleen over de dag des Heeren, hij spreekt ook wat er gebeurd na de daadwerkelijke invulling van Yeshua van bazuinendag en grote verzoendag in de toekomst. Als alles voorbij is en JHWH heeft Zijn volk wederom bevrijd. Dan gaan we weer terug zoals Hij het in Genesis heeft bedoelt en gemaakt. Er zal een teken zijn met de lichten, met de zon, maan sterren tw:      Jes.60:19 De zon zal u niet meer wezen tot een licht des daags, en tot een glans zal u de maan niet lichten; maar de HEERE zal u wezen tot een eeuwig Licht, en uw God tot uw Sierlijkheid. 20 Uw zon zal niet meer ondergaan, en uw maan zal haar licht niet intrekken; want de HEERE zal u tot een eeuwig licht wezen, en de dagen uwer treuring zullen een einde nemen. 21 En uw volk zullen allen te zamen rechtvaardigen zijn, zij zullen in eeuwigheid de aarde erfelijk bezitten; zij zullen zijn een spruit Mijner plantingen, een werk Mijner handen, opdat Ik verheerlijkt worde.

Jeremia; ook de profeet Jeremia heeft het over de Messias die zal komen, over een teken wat te zien zal met licht, zon, maan en sterren. Jeremia heeft het over het vernieuwde Verbond en nee hij heeft het niet over het zogenaamde nieuwe testament (en toch weer wel).Hier is echter heel duidelijk dat dit nog moet gebeuren, als JHWH zelf een ieder zal leren. Jer. 31:35 Zo zegt de HEERE, Die de zon ten lichte geeft des daags, de ordeningen der maan en der sterren ten lichte des nachts, Die de zee klieft, dat haar golven bruisen, HEERE der heirscharen is Zijn Naam: Naast Jeremia zullen andere Profeten het hebben over de dag des Heeren Ezechiël, Joel, Habakuk. Allemaal hebben ze het over een teken met lichten, over zon. Maan en sterren. Hmm zou God het echt menen in Genesis? Ik draai het om Als Genesis niet waar is wat blijft er dan over van uw Bijbel? Want ik heb alleen de stukken gebruikt die ik weet en zoveel is dat niet. Maar keer op keer zijn er tekens met lichten met zon, maan en sterren. Deze cirkels die steeds weer terugkeren zijn als seizoenen van Zijn Woord.

Ook Koning Hiskia. Hierbij gaat het licht 10 treden terug als teken dat God hem geneest.  2Kon. 11 En Jesaja, de profeet, riep den HEERE aan; en Hij deed de schaduw tien graden achterwaarts keren in de graden, dewelke zij nederwaarts gegaan was, in de graden van Achaz' zonnewijzer. Hier is een gebeurtenis met daglicht en de daarbij behorende grote licht, de zon als teken weergegeven.

Maar wat zegt de Koning der Koningen dan? Staat er iets vermeld in het nieuwe testament? Wel er is geen oude en nieuwe testament, het is gewoon Gods woord van blz1 tot de laatste blz. in Openbaring. Mensen vernietigen zoveel van Gods Woord door er niet in te geloven. Ik wil maar 1 ding uit Bijbels vernietigen en dat is het scheidingsblad tussen het oude en nieuwe testament. Er is namelijk geen scheiding tussen het zogenaamde oude en nieuwe testament, dat hebben mensen gecreëerd.

Yeshua als het Levend geworden Woord van JHWH kan niets anders zeggen dan Zijn eigen Woord welk Hij aan de Profeten heeft gegeven om op te schrijven.  Hijzelf zegt over de dag dat Hij weder komt. Math.24:29 En terstond na de verdrukking dier dagen, zal de zon verduisterd worden, en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van den hemel vallen, en de krachten der hemelen zullen bewogen worden. 30 En alsdan zal in den hemel verschijnen het teken van den Zoon des mensen; en dan zullen al de geslachten der aarde wenen, en zullen den Zoon des mensen zien, komende op de wolken des hemels, met grote kracht en heerlijkheid. Behalve Mattheus, wordt het ook vermeld door Marcus en Lukas.

Dit was de 3de  studie van vele nog te komen, een studie van Gods seizoenen. Tot de volgende zeg ik; lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond

Reacties