Doorgaan naar hoofdcontent

Paden van GERECHTIGHEID 2

                                              

De SEIZOENEN van de BIJBEL (2)

Het 1ste deel ging over de 1ste zin van de Bijbel, eigenlijk kan/moet je zo elke zin uit de 1ste vijf boeken van Mozes genaamd de Torah, behandelen. Omdat de Torah het ‘woordenboek’ is voor de rest van uw Bijbel. Laat je de definities door God gegeven in de Torah los, dan kom je in een wereld waar duizenden religies allemaal vinden dat zij gelijk hebben, zoals vandaag de dag dat zo is.

Maar ik blijf voorlopig in Genesis en wilde verder gaan met: Gen 1:11 En God zeide: Dat de aarde uitschiete grasscheutjes, kruid zaadzaaiende, vruchtbaar geboomte, dragende vrucht naar zijn aard, welks zaad daarin zij op de aarde! De reden dat ik met deze zin verder wil gaan is omdat zolang je dit gegeven niet geheel beseft, je allerlei theorieën of meningen kan hebben over Gods schepping.

Als er iets is wat met seizoenen te maken heeft dan is het wel de natuur / plantenwereld. Het is zelfs zo dat alles precies zo is zoals Hij het heeft geschapen. Dat is behalve de domme pogingen van de mens om  Zijn perfecte schepping zogenaamd beter te maken. Met als gevolg dat mensen ziek worden en de natuur gestoord. Of men creëert een nieuwe godsdienst zoals de klimaatgekte en vergis u niet alles waar een mens zijn /haar geloof in stelt IS een religie. Zijn schepping was perfect voordat de mens ermee ging bemoeien en dit begon bij iets te eten wat God verboden had. (en dat is vandaag de dag nog steeds zo). Het feit dat Gods schepping nog steeds werkt zoals Hij het heeft bedacht is zo zichtbaar voor iedereen die naar de natuur kijkt. Zo zichtbaar dat Paulus dit gegeven aanhaalt in Rom.1:19 Overmits hetgeen van God kennelijk is, in hen openbaar is; want God heeft het hun geopenbaard. 20 Want Zijn onzienlijke dingen worden, van de schepping der wereld aan, uit de schepselen verstaan en doorzien, beide Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn.

De zogenaamde evolutie THEORIE zegt oa dat alles evolueert, van niets naar soep naar dode cellen die plotseling leven kregen, naar de levensvormen die we vandaag kennen. Alleen de seizoenen die God heeft gemaakt zijn onveranderlijk, de natuur die daarin meegaat, is ook onveranderlijk. En zoals God zei: “vrucht dragende naar zijn aard” geld nog steeds. Als u bijvoorbeeld naar de natuur kijkt, ziet u dan appels in een appelboom en citroenen in een citroenboom? Gras uit graszaden en zaden in elk andere vrucht die op hun beurt ook dezelfde vruchten geeft? Of ziet u meloenen aan een aardbeienplantje of hippecolopussen (geen idee, een nieuw evolutievorm) aan een zonnebloem?

Het is eigenlijk triest hoe belachelijk de mens zichzelf maakt doordat hij/zij niet in God en of Zijn Woord wilt geloven. En dat terwijl God elke dag weer opnieuw Zijn schepping laat zien dat niets is veranderd buiten de soort. Ja een soort kan zich aan de hand van omstandigheden aanpassen, er komt alleen niet een nieuw schepsel uit voort maar een variatie binnen de soort. Een citroen blijft een citroen.

Zoals het is met de planten natuur, zo ook met de rest van Zijn schepping soort blijft soort. Zo heb je kleine chiwawa’s en grote deense doggen, het blijven honden. Zo heb je kleine salamanders en grote supersaurussen, het blijven hagedissen. Zo heb je kleine guppies en grote zalmen, het blijven vissen. Zo heb je kleine dwergen en grote reuzen, het blijven mensen.

Nogmaals als je Gods Woord loslaat en niet naar de oorspronkelijke definities gaat die God bewust in de 1ste vijf boeken van Mozes hebt gezet, dan ga je compleet los met allerlei theorieën die je vandaag de dag kan horen. Theorieën over dinosaurussen van Miloeoeoeoeoenen jaren geleden en theorieen over reuzen die werden gemaakt door kinderen van afvallige engelen en mensen. Of je gelooft God en Zijn Woord dat Hij alles heeft geschapen rond 6000 jaar geleden, en dat soort alleen maar dezelfde soort kan produceren, of niet.

 

Dit was de 2de  studie van vele nog te komen, een studie van Gods seizoenen. Tot de volgende zeg ik; lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond

Reacties