Doorgaan naar hoofdcontent

PADEN van GERECHTIGHEID 1

 


De SEIZOENEN van de BIJBEL (1)

Veel gebeurtenissen in de Bijbelse verhalen lijken een relatie te hebben met andere gebeurtenissen uit andere Bijbels verhalen. Heeft u ook niet weleens gedacht, iets uit de Bijbel gelezen en beseffen; ‘dat u dat al eens ergens anders heeft gelezen? Wat als ik u nu vertel dat alles wat door Zijn Woord tot stand is gekomen, deze patronen of cirkels of terugkerende gebeurtenissen met zich meedragen? De Bijbel verklaart dat er niets nieuws is onder de zon en dat is zo waar, maar het meeste beseffen we niet. Het zijn patronen die zich steeds weer herhalen, ook als seizoenen die steeds weer terugkeren, of wielen die steeds hetzelfde punt raken.

Dit is een studie waarbij ik steeds een ‘item’ uit de Bijbel pak en dit patroon uit andere gebeurtenissen uit het Woord haal, om voor u de patronen te laten zien. Omdat alles door JHWH /Yeshua is gemaakt, vind je dat ‘patroon’ niet alleen in Zijn Woord, maar ook in alles wat geschapen is. Alles wat leeft of alles wat u hoort en of ziet heeft dit patroon van een soort ‘spiraal’ wat zich steeds herhaalt. Denk maar aan de bouwstenen van elk leven het DNA, wat zichtbaar is als een spiraal.

In uw Bijbel worden deze patronen op verschillende vermeld, als zijnde wielen, paden, sporen ed. Psalm23: 3 Hij verkwikt mijn ziel; Hij leidt mij in het spoor der gerechtigheid, om Zijns Naams wil. De PADEN of SPOOR der gerechtigheid. Het woord paden is eigenlijk ontleend aan de Hebreeuwse wortel 'agol (עגל), wat rond of een cyclus betekent. Eigenlijk gebruikt David een bekende uitdrukking voor het Hebreeuwse volk. Hij zegt dat JHVH ons leidt in de cycli van gerechtigheid. De cycli van gerechtigheid verwijst naar de jaarlijkse terugkeer van de feesten van YHVH. Dit is de reden waarom het nauw verwante woord chag (חג) of festival, wordt aangeduid als "het maken van een cyclus". De chaggim zijn de cyclische heilige dagen, waarin de gerechtigheid van de God van Israël wordt onderwezen. Het zijn deze cycli waar David naar verwijst.

Deut.6:24 En de HEERE gebood ons te doen al deze inzettingen, om te vrezen den HEERE, onzen God, ons voor altoos ten goede, om ons in het leven te behouden, gelijk het te dezen dage is.25 En het zal ons gerechtigheid zijn, als wij zullen waarnemen te doen al deze geboden, voor het aangezicht des HEEREN, onzes Gods, gelijk Hij ons geboden heeft. Zijn geboden wat gelijk staat aan gerechtigheid, zijn ook dagelijks terugkerende gebeurtenissen zodat wij veilig en vol zegen, het leven aan kunnen. Laten we maar eens kijken naar een aantal gebeurtenissen of dat die herhaalt worden. Ik pak gewoon de gebeurtenissen en ik zou het ook per woord kunnen doen, alleen dan wordt het een studie die niet eindigt. Ik begin met het allereerste B’ereshiyt oftewel ‘het begin’.

1 In den beginne schiep God den hemel en de aarde. Onder andere Johannes  in Joh.1 verteld ons dat Yeshua de reden en tegelijkertijd de Schepper was die alles heeft geschapen. Dit is helemaal duidelijk in het Hebreeuws waar staat dat Elohiym door de Aleph Taw = begin en einde=Alfa en omega alles heeft geschapen B’ereshiyt bara elohiym ET    De aarde en de hemelen zijn in deze zin al geschapen.

Let op: wat nu komt is mijn interpretatie omdat ik;                                                                                   A ervan uitga dat als JHWH iets schept dat Hij dat perfect maakt, dus ook de aarde en hemelen in hun  originele staat.                                                                                                                                             B satan met zij engelen al uit de hemel zijn geworpen door hun rebellie zichtbaar in dat de duisternis op de afgrond staat en de aarde (door hem) woest is geworden.                                                                C satan, JHWH of de hemel niet kan beschadigen en omdat hij uit de hemel naar de aarde is                   verbannen daarom maar de schepping van JHWH vormeloos maakt.

Vervolgens komt Gods Geest een kijkje nemen en begint opnieuw. Eerst reinigt Hij alles door water en daarna begint Hij de aarde te vormen, de aarde is op dat moment vormeloos en JHWH roept aarde uit het water. Behalve de aarde (in de 1ste zin) schept Hij niets meer tot dag 6 waarop Hij de mens schept, de rest van Zijn schepping bestond al in vers 1 en Hij brengt er alleen orde in, Hij roept/haalt het uit de aarde. Eigenlijk is dit dus de 2de keer dat Hij de aarde en de hemelen schept.

De 3de keer dat JHWH de aarde en hemelen schept is met Noach. Wederom wordt de aarde gereinigd door deze helemaal in water onder te dompelen.  Gen.7: 10 En het geschiedde na die zeven dagen, dat de wateren des vloeds op de aarde waren. 11 In het zeshonderdste jaar des levens van Noach, in de tweede maand, op den zeventienden dag der maand, op dezen zelfden dag zijn alle fonteinen des groten afgronds opengebroken, en de sluizen des hemels geopend. Het bijzondere van de 1ste keer was dat JHWH scheiding bracht tussen wateren en wateren. Dus er was onder water en er was boven water en er tussen in was het land. Nu staat er dat het water onder het land naar boven kwam en het water boven de aarde uit de hemel, naar beneden kwam. Na een lange tijd dat de ark op de wateren dreef en HEEL de aarde in het water lag, begon JHWH het water weer terug te voeren waar het vandaan kwam. Gen.8: 2 Ook werden de fonteinen des afgronds, en de sluizen des hemels gesloten, en de plasregen van den hemel werd opgehouden. 3 Daartoe keerden de wateren weder van boven de aarde, heen en weder vloeiende, en de wateren namen af ten einde van honderd en vijftig dagen.

Nog 1 x zal JHWH een nieuwe aarde scheppen, iets anders als bij de vorige 2 keren is dat een vernieuwing van de bestaande aarde en de hemel waar we naar kijken. Dus niet alleen de aarde maar met de hemel (niet de hemelen boven ons uitspansel). Waarom? omdat de hemel waar we naar kijken nu ook (nog) onderdeel is van het rijk is van satan, wat gereinigd moet worden. Echter wat JHWH eerst deed met water doet hij straks met vuur. 2Petr.3:10 Maar de dag des Heeren zal komen als een dief in den nacht, in welken de hemelen met een gedruis zullen voorbijgaan, en de elementen branden zullen en vergaan, en de aarde en de werken, die daarin zijn, zullen verbranden. 11 Dewijl dan deze dingen alle vergaan, hoedanigen behoort gij te zijn in heiligen wandel en godzaligheid! 12 Verwachtende en haastende tot de toekomst van den dag Gods, in welken de hemelen, door vuur ontstoken zijnde, zullen vergaan, en de elementen brandende zullen versmelten. 13 Maar wij verwachten, naar Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, in dewelke gerechtigheid woont.

Het gebeuren in de allereerste zin van uw Bijbel, HET schepping verhaal in de deze zin is precies datgene waar alles om begonnen is en waar alles naar toe gaat. JHWH heeft Zijn schepping vanaf het allereerste begin volmaakt gemaakt en satan heeft daarna de aarde vormeloos gemaakt. Zodra JHWH verder ging met Zijn schepping uit te breiden wilde satan diezelfde schepping verderven. satan was door rebellie uit de hemel geworpen en JHWH is rechtvaardig, dus als satan zijn andere schepsels kon verleiden ook te rebelleren naar God dan kon hij toch nog regeren over Gods schepping, het is een keuze die gerespecteerd wordt. Heel uw Bijbel gaat over het herstelwerk van God om Zijn schepping weer in oorspronkelijke staat te brengen, nee zelfs beter dan oorspronkelijk. Straks zal Zijn schepping Hem vrijwillig in kracht, kunde en staat geloven en doen wat Hij zegt. Openb.21: 1 En ik zag een nieuwen hemel en een nieuwe aarde; want de eerste hemel, en de eerste aarde was voorbijgegaan, en de zee was niet meer.

Ja alles wat er in de afgelopen bijna 6000 jaar is gebeurd is de uitvoering van Zijn herstelplan. Dan nadat de verleider satan niets meer kan doen en de hemel en aarde is gereinigd van zijn ‘heerschappij’, zal het hemelse Jeruzalem op aarde zijn nedergedaald en mag u door uw inschrijving als Hebreeër ingaan door 1 van de 12 poorten waar u dan toe behoort, 1 van/uit elke stam van Israël.  21 En de twaalf poorten waren twaalf paarlen, een iedere poort was elk uit een paarl; en de straat der stad was zuiver goud; gelijk doorluchtig glas. 22 En ik zag geen tempel in dezelve; want de Heere, de almachtige God, is haar tempel, en het Lam. 23 En de stad behoeft de zon en de maan niet, dat zij in dezelve zouden schijnen; want de heerlijkheid Gods heeft haar verlicht, en het Lam is haar Kaars. 24 En de volken, die zalig worden, zullen in haar licht wandelen; en de koningen der aarde brengen hun heerlijkheid en eer in dezelve. 25 En haar poorten zullen niet gesloten worden des daags; want aldaar zal geen nacht zijn. 26 En zij zullen de heerlijkheid en de eer der volken daarin brengen. 27 En in haar zal niet inkomen iets, dat ONTREINIGT, en gruwelijkheid doet, en leugen spreekt; maar die geschreven zijn in het boek des levens des Lams.

 

Behalve dat u bij 1 van de stammen van Israël moet behoren, moet u uzelf ook daarna gedragen zoals JHWH het had bepaald door Mozes. Dat is onder andere de shabbat, want wat wilt u straks doen in een eeuwige shabbat als u nu 1 dag al vervelend vind? En vind u het niet heel apart dat heel de wereld 666 kent en of het teken van het beest? Dat iedereen daar we een mening over heeft? Maar dat niemand het over het teken van Zijn volk heeft? Het teken dat JHWH aan Zijn kinderen heeft gegeven? Wat is dat dan voor teken? U kunt het vinden in ex.31: 13 Gij nu, spreek tot de kinderen Israëls, zeggende: Gij zult evenwel mijn sabbatten onderhouden; want dit is een teken tussen Mij en tussen ulieden, bij uw geslachten; opdat men wete, dat Ik de HEERE ben, Die u heilige. En nog belangrijker, u moet dus heilig zijn want zegt God/Yeshua; ‘weest heilig want ik ben heilig’. Heilig zijn, betekend onder andere dat je je niet mag verontreinigen met alle onreine dingen.                       Oh en als u denkt; ‘dat is de mening van Raymond’, misschien dat u wel luistert naar de mening van JHWH / Yeshua, als Hij op het allerlaatst, om Zijn herstelplan te voltooien zegt:

Openb.22:13 Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde; de Eerste en de Laatste. 14 Zalig zijn zij, die Zijn GEBODEN doen, opdat hun macht zij aan den boom des levens, en zij door de poorten mogen ingaan in de stad.

Dit was de 1ste studie van vele nog te komen, een studie van Gods seizoenen. Tot de volgende zeg ik; lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond

Reacties