Doorgaan naar hoofdcontent

De oorlog in ISRAEL 5

                                  

De OORLOG

Het is aan het eind van de shabbat dat ik dit schrijf. Israël is sinds mijn laatste bericht over de oorlog, de Gaza ingetrokken. En zoals altijd, wat Israël ook doet, hoe ze ook zeer voorzichtig te werk gaan, ze zullen hoe dan ook de schuld krijgen van elke slachtoffer, elk gebeurtenis die de palestijnen kunnen laten zien door de media om Israël als de grote boosdoener neer te zetten. Wat Al Jazeera wilt dat u ziet, wat Al Jazeera wilt hoe en wat u denkt, dat wordt via de media uw hersens ingepompt.

Wat mij elke keer weer verbaast is dat niemand ooit zich zal afvragen, hoe toch al die beelden van wat Israël allemaal fout doet, op TV komt. Waarom zie je nooit een palestijns burger die klaagt tegen zijn regering of een patient die tegen het ziekenhuis ingaat. Denk eens aan de honderden gevallen van klachten/demonstraties/aanvallen van Israëlische burgers tegen hun regering en of president, dat zal je NOOIT te zien krijgen tenzij de persoon buiten het bereik is van zijn islamitische regering.

Maar waarom schrijf ik dit bericht? Omdat ik verbaast sta hoe iets goeds voor kwaad wordt bestempeld en andersom, hoe iets kwaads voor goed wordt gemaakt. Ik hoef alleen maar de gebeurtenissen te noemen die gebeuren sinds 07 Oktober. Over heel de wereld gaan stemmen op ten gunste van die toch o zo zielige onderdrukte palestijnen. Hoe gerechtvaardigd het is dat ze baby’s, kinderen, ouderen en andere burgers kunnen behandelen als oud vuil. Hoe ze zeer bewust, ,ziekenhuizen ambulances, kleuterscholen gebruiken ter dekking van hun oorlogs machine, en de wereld gaat akkoord. Hoe accuraat is het hoofdstuk 5 van Jesaja 20 Wee dengenen, die het kwade goed heten, en het goede kwaad; die duisternis tot licht stellen, en het licht tot duisternis; die het bittere tot zoet stellen, en het zoete tot bitterheid!

De gevangenis die Gaza heet door de zogenaamde bezetting van Israël en afgesloten hekwerk rondom Gaza. En het zijn grote universiteiten die wereldwijd met de palestijnen mee schreeuwen. Ik ben niet universitair geschoold en ze zullen zeker heel intelligent zijn, want ik begrijp compleet niet wat ze beweren.

De Gaza als gesloten gevangenis; en ja aan de Israëlische kant stond voor 98% een hek erom heen. Maar Israël is niet de enige grens met Gaza er is ook de Egyptische grens waarom is die daar en waarom zit die dicht? Is het misschien omdat de ideologieën van Hamas minimaal zo erg dan wel erger zijn dan Isis? Waarom is die grens niet open, en dat terwijl Egypte hun broeders zijn?? Heeft Egypte soms geen trek in die zo vrede liefhebbende palestijnen.

Waarom horen we vandaag de dag bijna niets van de leider van de palestijnen Abbas? Waarom is hij niet met Israël aan het onderhandelen, heeft hij niets te zeggen? IDD Abbas is van de Fatah partij, hij heeft niets te zeggen. Fatah zat eerst ook in Gaza maar zijn daar door Hamas uitgeschopt. Fatah zit nu in de zogenaamde westbank maar vanwege onvrede van de bevolking willen ze ook daar Hamas of Islamitisch Jihad, of Isis of een andere terror groep zoals de Lone wolfs van nu. Abbas houd express verkiezingen tegen en is zo al jaren aan de macht, nou ja macht, er luistert niemand naar hem. Dat is per definitie dus een dictator maar niemand die dat wilt zeggen of aanpakken, want oo je zal maar tegen de palestijnen zijn.

De oorlog in Israël duurt voort, je hoort niets of nauwelijks iets van de andere fronten. Het front met Libanon, Syrië, westbank en Jemen, zo hoor je ook niets dat meer dan 600.000 Joodse mensen van de grenzen moesten vluchten. Om niet dezelfde slachtingen mee te maken als die van 07 Okt. Ook hoor je niets over de dreiging met Iran. En dat brengt mij tot het volgende:

Israël heeft na alle ellende met de wereld, met Islamitische landen een lands leus wat zegt; NOOIT MEER. Nooit meer zal Israël toestaan dat een ander land of groep de dreiging van totale vernietiging tot voleinding zal brengen. Israël heeft om die reden genoeg kleine regio atoombommen tot hun beschikking. Israël kennende hebben ze wellicht Iran gewaarschuwd om het niet tot zover te laten escaleren met al Irans huurlegers zoals Hezbollah, Syrië en Jemen, die tot aanval overgaan.

Eerlijk gezegd is deze dreiging precies een mogelijke invulling van wat de Bijbel beschrijft. De Bijbel geeft aan dat de hele wereld TEGEN Israël opstaat. Op dit moment is de hele wereld ook al tegen Israël maar nog niet zo ver dat ze ook tegen Israël zullen vechten of toestaan dat bijvoorbeeld Rusland of Turkije in de strijd mee gaan doen. Maar wat zal er gebeuren als Israël wel door Iran en haar huurlegers wordt aangevallen en lijkt dat Israël verloren lijkt. Hezbollah heeft zoveel raketten van Iran gekregen, dat alleen Hezbollah al, 3 maanden 1000 raketten per dag, overal in Israël kunnen sturen. En deze raketten zijn doelgestuurd niet de simpele versies dus van Hamas. Israël zal dan alleen in bunkers moeten blijven wat ze ongeveer twee weken kunnen uithouden.

Wat denkt u? zou Israël dan 1 of meer bommen inzetten? Zou de wereld dat goedkeuren???? In ieder geval staat er even later in hetzelfde Jesaja  25 Daarom is de toorn des HEEREN ontstoken tegen Zijn volk, en Hij heeft tegen hetzelve Zijn hand uitgestrekt, en Hij heeft het geslagen, zodat de bergen hebben gebeefd, en hun dode lichamen zijn geworden als drek in het midden der straten. Om dit alles keert zich Zijn toorn niet af, maar Zijn hand is nog uitgestrekt. Ja hetgeen wat met Israël is gebeurd is afgrijselijk en onmenselijk en ja het land is van JHWH. Maar JHWH heeft vanaf de dag dat Adam zonde beging een plan in werking gezet om de mens weer terug te brengen in het paradijs. Ik weet wat ik nu zeg maakt mij niet populair alsof God geweld toestaat? Maar het is niet God die geweld toestaat, het is de mens die zover verwijderd is van God, denkende dat wij het allemaal zo goed doen en zijn, dat God ons niet meer kan beschermen. Hoe kan ik dat zeggen? Wel precies voordat Jesaja in vers 25 aangeeft dat God het is die dat aan Israel doet hier de reden; omdat zij verwerpen de wet des HEEREN der heirscharen, en de rede des Heiligen van Israël versmaden.

Gods redding en Gods plan begint altijd met Zijn huis en daarna voor de rest van de wereld. En ja met de rest van de wereld moet Hij nog beginnen. EN dat is nu precies waarom de Bijbel aangeeft dat er een dag komt dat HIJ in grijpt en de hele wereld dit gaat zien. Hij grijpt in als het voor Israël verloren lijkt in een oorlog. Ik heb in de vorige delen al gemeld dat deze oorlog op dit moment wel erg is maar nog niet DE oorlog is waarover de Bijbel spreekt. MAAR dat kan heel, heel snel veranderen.

Er zijn nog veel toekomstgebeurtenissen beschreven die nog niet zijn vervuld. De kerk heeft het alleen maar over een  opname als het onleefbaar wordt op aarde. De Bijbel spreekt echter alleen maar over een herstelplan, U weet wel het plan wat God al vanaf de 1ste zonde van Adam heeft. Zelfs in onze taal is herstel altijd een teruggaan naar wat het was, niet iets totaal nieuws zoals een opname. Wat God al heeft gedaan, gaat Hij nogmaals doen en dat lezen we wederom in hetzelfde hoofdstuk 26 Want Hij zal een banier opwerpen onder de heidenen van verre, en Hij zal hen herwaarts sissen van het einde der aarde; en ziet, haastelijk, snellijk zullen zij aankomen.

Waarom zullen de heidenen komen uit alle delen van de aarde (Egypte)? Omdat net als bij Mozes en het volk, HIJ zich bekend maakt als Y Hoveh Hij = die bestaat, die was is en komen zal. Hij maakte zich eerst bekend aan heel de toenmalige wereld, en de wereld ging ook toen gewoon verder. Daarna begon Hij door de plagen beginnend met het water, straks als de wereld weet dat Hij het is, Hij wat heeft ingegrepen, Hij die op de bres staat voor Zijn volk. Dan zie je alle plagen uit de tijd van Mozes opnieuw gebeuren beginnend met het water wat niet meer drinkbaar zal zijn.

Zal iemand zich na dit verhaal iets van aantrekken? Nee ik denk het niet, maar ik hoop dat de mensen die dit lezen wakker worden als het straks gebeurd. De wereld en de media zullen doorgaan met de leugens en verdraaiingen van feiten. Ik hoop dat u ook kunt zeggen; Ik en mijn huis wij zullen de Heere dienen.

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal Uw doel.

 

Shalom Raymond

Reacties