Doorgaan naar hoofdcontent

ISRAEL in OORLOG 2

 


7 Okt. 2023  ISRAEL in OORLOG

In het 1ste vorige deel vertelde ik iets over de geschiedenis van het land en de staat Israël. Als ik nu met deel 2 begin is het in Israël voor de 7de dag, Oorlog. Ik ben dit ‘verslag’ begonnen vanwege de zovele meningen die je hoort en het is heel moeilijk om een goede opinie te hebben van de werkelijke situatie. Het is bijvoorbeeld; ver van ons bed, het is niet een probleem van hier, het is altijd het gedoe met geloof. Wel Ik werk met feiten en ik wou dat iedereen dat deed, iedereen zegt dat wel maar daar prik je zo doorheen. ZOEK het zelf op en luister niet naar MIJ maar ook niet naar de media. In dit deel houd ik geloof er buiten dat komt in het volgende deel. Helaas is het rond 0,2% die ook werkelijk zelf naspeurt doet, dus schrijf ik het hier maar op.

Nu is het heel waarschijnlijk dat ik hier iets heel anders zeg dan wat u heeft geleerd en waar uw mening op is gebaseerd, mocht u het er niet mee eens zijn, geen probleem en dan hoor ik graag met aantoonbare onderbouwing, waarom niet. Alles wat ik hier zeg kunt u nazoeken in de geschiedenis aub geen visie van media of organisatie, maar daadwerkelijk opzoeken.

De hele oorlog draait om de zogenaamde bezetting van Israël, de verdrukking en afgepakte rechten van de palestijnen. Tenminste dat is wat de Arabische wereld en de media u wilt doen geloven. Ik start met te zeggen dat voor 1920 de palestijnen zoals ze nu worden genoemd NIET bestonden. Dit kan ik hier maar ook in Israël zeggen, maar wat denkt u als ik dat als inwoner van welk Arabisch land dan ook openlijk zou zeggen, zou dat gewoon mogen of is mijn leven dan in gevaar? Bent u wel eens in Israël geweest op de zogenaamd west bank wat gewoon Judea en Samaria is!, of in Egypte of… dan weet u het antwoord.

Etnische zuivering Even wat begrippen er wordt gesproken over etnische zuivering door Israël maar zoals u in deel 1 hebt gezien zijn het juist de Arabische regeringen die dat zelf doen. In 1948 waren er 700.000 Arabieren die in Israël leefden, met Israëlische zuiveringen zou dit getal dus kleiner moeten zijn, zo niet vrijwel nihil zoals in alle andere landen waar etnische zuiveringen hebben plaatsgevonden. Maar wat is de realiteit: er leven nu 7 MILJOEN Arabieren die zich palestijnen noemen in Israël. Etnische zuiveringen door Israël is dus gewoon een LEUGEN. En als u toch wilt doorgaan dat dit door Israël wordt gedaan laat ik wat cijfers noemen van landen die sinds 1948 Joden hebben vermoord. Ik bedoel dus de landen die WEL etnische zuivering op ALLEEN Joden hebben toegepast en waar u waarschijnlijk nooit over heeft gehoord.

Het eerste cijfer is het aantal Joden wat voor 1948 in het land woonden en het 2de cijfer wat er nu woont.      Dus zet uzelf niet voor schut in ieder geval niet bij mij.

Marroko             265.000               2.150                                  Irak        135.000               10

               Libie                     38.000                 NUL                                    Algerije 140.000               50

               Egypte                 75.000                 100                                      Jemen   63.000                 50

               Tunesie                105.000               1050                                   Sirie       30.000                 100

               Libanon              5000                     100                                      verder ELK Arabisch land

Voor de volledigheid moet ik zeggen dat ALLE minderheden in ALLE Arabische landen en landen waar Islam regeert, door Islam worden gezuiverd, slaaf gemaakt en of uitgebuit. Kom ik op terug in het 3de laatste deel De Essentie van dit alles.

Het sprookje: de Arabische wereld en daarmee ook de rest van de wereld door uw betrouwbare media gegeven, verteld graag keer op keer hoe de palestijnse bevolking met vrede in palestina leefden. In vrede met bloemetjes en bijtjes totdat het zionisme werd opgericht en al het land stal en de mensen daarop vermoorden of wegjoegen, wat volgens de wereld de oorzaak is van al hun lijden tot vandaag.

De werkelijkheid is echter=>  er waren nooit palestijnen totdat de Engelsen dit creëerden voor ALLE inwonende van huidig Israël in na de 1ste wereldoorlog. Er hebben altijd Israëlisch in Israël gewoond.

Vind u het niet op z’n minst vreemd dat bij alle opgravingen in Israël alleen maar Israëlische, Romeinse, Filistijn of ander Kananitische vondsten worden gevonden maar ZERO van de zogenaamde palestijnen? Zelf vondsten van tijdelijke overheersers zoals oa van Egyptische, Babylonische, Turkse en Europeese tempelridders. Maar palestijnse, wat is dat? Ja de media probeert u uit alle macht te doen geloven dat de palestijnen een volk was wat allang bestond, bijvoorbeeld door te roepen; "Jezus was een palestijn" of "Herodus was een palestijn" of "de palestijnse stad Jericho" of  " ARCHEOLOGISCHE palestijnse vondsten uit Gath" , en de meeste trappen daar nog in ook. Trouwens dat laatste is bijna waar, Gath was de stad van oa Goliath, alleen niet een palestijn maar een Filestijn, de oorspronkelijke gepikte naam voor palestijn. Nu mag elke volk zich noemen hoe zij genoemd willen worden. Maar dan heb je een oprichtdatum, een land en een regeerder. Dit is nooit het geval geweest met de huidige palestijnen. En niemand ook de zg palestijnen niet, hebben de vrije hand of het recht om dan de geschiedenis te herschrijven. Maar ja er is toch geen kip die iets meer weet dan vorige week, laat staan van ver weg en langer als een week geleden, dus komen ze er gemakkelijk mee weg. En trouwens alle geschiedenissen worden continu herschreven, maar dat is een ander verhaal.

Er is behalve de Bijbel waar ik in het laatste deel uitgebreid op terug kom meer dan 3000 boeken geschreven over Joden in Israël en geen een over palestijnen, behalve in de geschiedenis met Israël in het Oude testament, met de Romeinen 2000 jaar terug en met de bezetting door Engeland 80 jaar geleden. Nogmaals ook in de archeologie vind men alles behalve palesteinse items, alsof ze nooit hebben bestaan. Oh ...... dat is dus ook zo. Sterker nog, elke moslim en of christelijke verbinding met het land Israël zou zonder de Joodse /Israëlische geschiedenis niet eens bestaan.

Jeruzalem de heiligste plaats van islam nog zo’n sprookje, Jeruzalem is alleen belangrijk voor Islam omdat al het eeuwen voor 1948 de hoofdstad is geweest van Israël en voor de tempelridders/christenen daarom ook de belangrijkste stad. Voor de moslims echter is het nooit een hoofdstad geweest, was de interesse alleen daar omdat Israël /Joden en Christenen het de belangrijkste stad vonden. Pas nadat er in de wereld bekend werd dat er steeds meer Joden door de etnische zuiveringen van Arabische landen terugkwamen, werden er meteen allerlei beperkingen door moslims aan Joden opgelegd. Jeruzalem wordt rond de 600X in de Bijbel genoemd en raad eens hoeveel keer deze stad in de koran wordt genoemd? Juist NUL keer. Voordat de Joden terug konden keren na 1967 werd Jeruzalem pas de stad die het nu is daarvoor was het zoals verschillende schrijvers hadden geschreven een plek waar je niet snel zou willen wonen, vies en agressief door de moslim overheersing.

Waarom is Jeruzalem dan voor kort en nu belangrijk geworden?  In hoofdstuk 17 van de koran staat het duizend en 1 nacht sprookje beschreven hoe mohammed vanuit de verste moskee met zijn paard de hemel is ingetrokken. De verste moskee toentertijd was een moskee in Saoedi Arabie en was genoemd ‘el aksa’, de verste. Omdat Jeruzalem en speciaal het huidige tempelplein speciaal was voor Joden en Christenen moest Islam met een tegengebeurtenis komen waar Islam het recht had op de huidige tempelplein. En zo kwam het verhaal in de Koran van pas, compleet met een nieuwe verste moskee de el aksa die naast de rotskoepel staat en welk de plaats zou markeren waarvan mo vertrok.. Dat het huidige tempelplein voor Jood en Christen iets bijzonders is mag duidelijk zijn, zo is het ook duidelijk als moslims op het tempelplein bidden, zij keren dan massaal  met honderden hun achterwerk naar de rotskoepel toe en bidden naar Mekka. Als je op het tempelplein loopt kan je bergen vuil van moslim picknicks zien, mensen die voetballen, mensen die met stenen gooien, mensen die met brandbommen gooien allerlei vernielingen doen. jahoor dit is islam heiligheid ten top. Ja dit is de islamitische betekenis van heiligheid.

Voor de duidelijkheid; er staat dus niets in de koran vermeld over Jeruzalem dat zou toch moeten als het zo heilig was, als hun oprichter daarvandaan vertrok. Maar nee, tot de middeleeuwen wisten / geloofden de moslims zelfs dat de el aksa zo'n 60 Km vanaf Mekka stond. De Grootmoeftie (Leider van de Arabische bevolking in Israël rond 1900) van Jeruzalem schreef rond 1900 een pamflet over het tempelplein, voor de Arabische bevolking. Toen was het nog geen politieke arena alleen maar landje pik omdat het voor Joden belangrijk was. Pas met Arafat (jaren rond 1960) werd de term palestina en of Jeruzalem zeer handig en briljant ingezet en iedere moslim daarna ook zo onderwezen.

Stukje van het pamflet uitgegeven door de hoogste moslim autoriteit rond 1900




Israël heeft het land gestolen Behalve Jeruzalem was er altijd een Israëlische nederzetting in heel het land, en ja de betere stukken om te wonen was door moslims bezet. Joden die uit andere landen waren gevlucht konden in de woestijn of moeras gaan wonen. De verdeling door de Engelsen was niet anders, de Arabieren kregen het beste land en de Joden het land waar niemand zich wilde vestigen. Maar nu dat het allemaal is veranderd doordat de Israëlische bevolking het eerst onleefbare land, vruchtbaar hebben gemaakt, zeggen de Arabieren dat het land door de Joden is afgepikt.

Honderden jaren voor 1929 was Hebron (de stad van de graven van oa Abraham) 1 van de heilige plaatsen voor Israël. Om deze reden was deze stad al honderden jaren voor 85% Israëlisch. Dit veranderde in 1929 toen de joodse bevolking door de Arabieren werden afgeslacht. En het graf van Abraham voor Joden verboden werd, men mocht tot de 5de tree komen van het gebouw. Deze gebeurtenis staat niet op zich zelf. Voordat er zoiets bestond als Zionisme of de Joodse staat Israël, dus VOOR 1948 werden in tal van dorpen en steden de plaatselijke Israëlische bevolking gedood of gedwongen te vertrekken. Elke heilige plaats is zo door moslims over genomen ook de zogenaamd Christelijke zoals Bethlehem, Nazareth, Sechem. Enz enz. Als u Israël bezoekt is het onverstandig om buiten een groep en of gebaande beveiligde of door Israëlisch leger beschermde routes, de Bijbels plaatsen te bezoeken op gevaar van steniging of erger.

Dus voordat er zelfs een staat Israël was, was er altijd al geweld door Arabieren. Je kan zelfs zeggen dat door de staat van Israël het een stuk veiliger is geworden voor Arabieren die in Israël wonen.

Joodse emigranten kwamen om Israël te bezetten Ja door vervolging kwamen veel Joden uit Europa en Arabische landen. Maar hoe zit het met de honderdduizenden Arabische emigranten die uit Egypte, Syrië en andere Arabische landen kwamen om tussen 1917 en 1940 voor de Britten kwamen te werken en nu als palestijn worden gezien? Als je in de Wereld een achternaam hoort als Jansen dan komt die waarschijnlijk uit Nederland, Krautz uit Duitsland en sevilifiets uit Tjechie, zo ook in Israël. De achternamen geven aan dat al de zogenaamde palestijnen uit alle Arabische landen komen. Sterker nog, als je wie dan ook als zogenaamd palestijn spreekt en vraagt waar zijn naam vandaan komt, hij met trots zal zeggen daar of daar, hoezo palestijn welk achternaam hebben die dan? Zij kennen ze zelf ook niet.

De gevangenis GAZA Na 1948 hebben de Arabische leiding en burgers al die jaren de gelegenheid en geld gehad om op hun al vruchtbare grond iets geweldigs neer te zetten. Van de jaarlijkse vele miljoenen had men Gouden straten met vele scholen, winkelcentrums en de modernste ziekenhuizen kunnen hebben. Maar wat deden ze met het geld behalve dat iedere leider miljardair werd, ze bouwden tunnels, militaire posten, wapens etc. etc. en niemand die er wat van zei of zegt. De Gaza strip was tot 2005 een bloeiende Joodse stad waar veel vruchten en groenten werden verbouwd. Ook waren de straten en huizen net als alle andere Joodse dorpen schoon en mooi om te wonen. Door politieke druk besloot de toenmalige Israëlische regering om de palestijnen een extra stuk grond te geven naast de zogenaamde west bank. Alle Joodse inwoners en bedrijven uit Gaza moesten gedwongen vertrekken om plaats te maken voor de Palestijnen.

De bedoeling was dat Gaza verder werd uitgebouwd tot een geweldige palestijnse stad in Israël, waarbij palestijnen gewoon in en uit Gaza door Israëlische burgerschap konden gaan. En iedereen in vrede kon gaan wonen. Gaza kreeg en krijgt de middelen om een kroon van Israël te zijn. Alleen Zij kozen ervoor om al die miljoenen te gebruiken voor geweld tegen Israël. En iedere palestijn die een Israëli ombrengt of aanslag pleegt krijgt levenslang samen met zijn/haar familie een riante premie uitgekeerd met de beste voorzieningen. Zo wordt terrorisme door oa uw en mijn geld beloont en gemotiveerd. En omdat er zoveel geweld tegen Israëlische burgers uit Gaza kwam deed Israël Gaza op slot, om alleen diegene een burgerschap te geven welk gewoon wilde werken en leven. Zelfs dat bleek nu en dan een vergissing omdat alle terreuraanslagen van de afgelopen tijd door deze palestijn / Israël burgers, zijn gepleegd. Ongelooflijk dat Israël, de enigste plek waar Moslims als mensen worden behandeld, door de wereld worden veroordeeld omdat niemand Arabië voor het hoofd wilt stoten. Israël het enigste land waar Moslims vrijuit kunnen spreken zonder gevaar, het enigste land waar de levensverwachting voor een Arabier veel hoger ligt dan in Arabische landen, Israël die notabene gratis de Gaza strook voorziet van water, elektra en medische voorzieningen, maar dat is nu door de terror aanval vanuit Gaza eindelijk gestopt. De Gaza een gevangenis, JAZEKER, als u moordenaars in uw buurt vrij wilt laten rondlopen, die op elk moment u en uw familie op de meest beestachtige manier wilt vermoorden, dan stel ik voor om een afspraak te maken bij de eerste de beste psycholoog, dan is er behoorlijk wat mis met u. Een hek is niet leuk maar noodzakelijk om elke dolle hond binnen te houden, en ik zou het niet moeten zeggen maar ik ben nu toch bezig. Bij elke dolle hond die toch kans ziet om uit te breken en slachtoffers te maken is maar 1 oplossing en Israël doet dat nu.

De OORLOG hoe het begon En met deze achtergrond in gedachte begin ik nu over de huidige oorlog. Wat is nu de aanleiding en of wat begon de oorlog. Ik hoop dat de geschiedenis die ik hier voorgaand heb beschreven duidelijk maakt dat deze oorlog niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Zoals bijna alle oorlogen van de 20e tot nu toe, is het te wijten aan OLIE. Doordat rond 1900 allerlei industriële uitvindingen werden gedaan, niet de minste auto en vliegtuig, werd het duidelijk dat alle economieën van olie afhankelijk werden. Zo afhankelijk zelfs dat men het financiële bestel van de goudvoorraad veranderde in de olie voorraad.

Voordat olie de rol ging spelen waar alles om draait had Engeland met de Balfour verklaring, Israël een land belooft en toegekend wat vele malen groter is dan wat ze uiteindelijk kregen. Het was incl. Jordanië, Libanon en delen van huidig Egypte en Syrië. Omdat Arabië alle olie in handen had werd met hun door alle landen afspraken gemaakt om hun economie te waarborgen. Daarom durft niemand iets tegen de landen die olie leveren te zeggen, tot de dag van vandaag, omdat ook u het toch fijn vind om in uw autootje te blijven rijden, en elk jaar op vliegvakantie gaat. Daarom wordt en kan er wereldwijd door Arabië gedicteerd wat men aan de mensen mag laten zien.

Amerika deed daar nog een schepje bovenop door hun gehele economie aan de olie te koppelen en zo ontstond de olie dollar. Usa kon met de Arabisch landen afspreken dat zij de olie voor hun zouden verwerken en opkopen. Verder hun zouden helpen met allerlei steun in kennis en industrie wat met die oliedollars werd betaald en door Amerikaanse bedrijven werd uitgevoerd. De rest van de wereld pikten zo hun graantje mee en zo werd iedereen rijk. Een enkele keer ging een Arabisch land tegen deze afspraken in en de vele olie oorlogen waren het gevolg. Maakte iemand bezwaar om de vele onschuldige slachtoffers die daarmee waren gemoeid? Ondanks dat het westen Jordanië en Libanon en Syrië hadden gemaakt met vele grotere stukken land dan Israël, wilde de Arabische landen gewoon helemaal geen Israël en Israël stond meestal alleen in deze en wilde ondanks alle verbroken afspraken toch het westen blijven plezieren.

TOTDAT enkele maanden geleden, China en Rusland eenzelfde deal wilde maken met o.a. Saoedi Arabië. Zij zouden de Arabische wereld aan alle kennis en goederen helpen als de Arabische wereld met hun valuta en dus niet met de (olie)dollar zouden werken. Het enigste wat in de weg stond was Iran, wat de aartsvijand was van veel Arabische landen. Dus kon Israël samen met USA en Europa wederom een deal sluiten wat bekend staat als de Abraham akkoorden. Dit zou de dollar dus USA volledig in het zadel houden, maar ook de rest van de wereld. Deze deal zou dus alle plannen die China met Rusland en Iran hadden omver gooien en nu komt het.

Iran heeft al vele jaren vooruitgeschoven militaire groepen in de regio zitten, bekend bij ons als Hamas in Gaza, Hezbollah in Libanon en Syrië,  Hootie en Tootsie in Jemen, en de islamitisch jihad groepen in ‘west bank’, en nog meer. Iran betaald en leid deze groepen op ter voorkoming dat Israël blijft bestaan en plant volledige vernietiging. En zo komt het dat de meeste landen (omdat ze afhankelijk zijn van olie) de terror groepen als stout beschouwen maar tot voor kort niet als terroristische organisatie en al helemaal niet neergezet door Iran.

Amerika en Europa dachten dat ze alles weer op de rit hadden, de aankomende hernieuwde afspraken met Arabië zou voor vele jaren olie en welvaart zorgen.  En toen greep Iran in. Op 7 Oktober kreeg Hamas het groene licht om Israël aan te vallen. Ik denk met de belofte dat Iran ook Hezbollah en de andere groepen zou laten meedoen. Ook hier zie je dat Arabische leiders geen sikkepit nadenken over de levens van hun eigen mensen.

Ik heb al een aantal gesprekken gehad met collega’s en anderen die door de berichtgeving van o.a. de  media, spreken van twee hebben schuld en wat is het geweld door Israël niet buitensporig in Gaza. Iedereen heeft het wederom over de slachtoffers in Gaza, oa door de media, die maakt er weer een geweldige show van. Bijzonder dat hoewel Gaza zo gesloten is, er dagelijks uitgebreide nieuwsrapportages met live beelden de wereld in worden gestuurd. De Media heeft het alleen over zogenaamde slachtoffers of aanvallen van Israël op de burgerbevolking. Dat de terroristen zich expres tussen de bevolking heeft genesteld en dat de bevolking voor deze groepen met beslissingen heeft gekozen, hoor ik niet.

Evenmin hoor ik van de vele honderden mannen, vrouwen, kinderen/ baby’s en zelfs holocaust overlevenden die zijn gegijzeld en in Gaza zijn vervoerd. Waarbij deze in Gaza aangekomen zijn door de zo vredelievende plaatselijke bevolking, met stokken en stenen worden geslagen, bespuwd en geschopt om nog maar niets te zeggen over de verkrachtingen en andere martelingen.

EN dan heb ik het niet eens over het feit dat gewapende dolle honden bewust ongewapende gezinnen met kleine kinderen bij de honderden hebben verkracht, gemarteld en op beestachtige wijzen hebben vermoord, alleen maar omdat ze Israëli waren met land, of de vele honderden jongeren die dicht bij de grens met Gaza aan het feesten waren en zo overrompeld werden en zonder pardon als vuil werden neergemaaid.'

Als laatste; op dit moment worden hele Israëlische dorpen en gemeenschappen welk dicht bij de Libanese grens en bij de Gaza grens wonen geëvacueerd. er is nu al sprake van meer dan 70.000 Israëlische vluchtelingen. zouden dit palestijnen zijn dan was u overladen met de ellende en verdriet van deze vluchtelingen, maar hoeveel heeft u nu hiervan gehoord of gezien?

Amerika had Israël wel nodig in de afspraken met Arabië maar gokten op hun eigen afspraken, tenslotte draait alles om olie en hun Dollar. Voor de oorlog deed Amerika weinig tot geen moeite om met Israël te bemoeien, dat was alleen lastig en politiek gevaarlijk. Maar omdat de Arabische afspraken nu in de ijskast staan en wellicht helemaal niet door kunnen gaan, MOET USA wel meedoen. En plotseling zie je nu een heel andere USA, welwillend meedenkend en vooral militair ondersteunend. Want als deze deal niet doorgaat vanwege overwinning op Israël door Iran, is het niet allen einde Israël, maar ook einde Westerse wereld, beginnende met USA.

Israël is niet alleen de buffer wat voorkomt dat heel de wereld nogmaals HEEL de wereld in stort, het is tevens de toekomst wat ik in het volgende deel ga beschrijven.

Ik wil opmerken dat ik het niet eens ben met veel beleid wat in Israël wordt gemaakt of is gemaakt. Maar menselijkerwijs zonder enige geloofs aspect kies ik 100% voor Israël en ben blij dat zij daar zitten en alle klappen voor ons opvangen. Want vergist u niet, Als de moslim wereld niet met Israël had te maken, konden zij al hun aandacht op bijvoorbeeld de Christelijke wereld zetten. En hoe zou het komen dat wereldwijd zoveel moslims zijn toegelaten door de regeringen van dat land. Ik hoop dat ieder mens in deze wereld, vrij en gelukkig kan leven, kan zeggen wat hij of zij wilt, genoeg heeft om leuke dingen te doen, dat er vrede heerst bij iedereen. Maar ik ben bang dat vrede zoals de koran die voorschrijft niet de vrede is die de meeste mensen denken dat die is.

De koran schrijft voor dat er pas vrede is als een ieder zich heeft onderworpen aan islam waarbij de echte (geboren) moslim en hun leiders bepalen wie een echte moslim is en een 2de handse  (heiden) waarbij andere regels gelden. Verder dat een ieder die zich niet onderwerpt als slaaf (dimmi) mag worden ingezet of worden afgeslacht.

Voor het volgende deel ga ik in op het geloofs aspect.

Zie deel 3 en lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond

Reacties