Doorgaan naar hoofdcontent

ISRAEL in oorlog

 


De OORLOG van Israel 1)

GESCHIEDENIS

Iedereen heeft wel een mening over Israel, helaas wordt meestal die mening gevormd door wat de media aan de mensen oplegt. Daarbij merk ik dat er zeer weinig wordt opgezocht en geld; of Israel spreekt je aan, of de palestijnen.  . Om de huidige oorlog te begrijpen moet je eerst de geschiedenis weten. Vragen of Tijd voor de waarheid en kom alsjeblieft niet meteen aan met; ‘dat is jouw mening’, nee als je denkt dat het anders is dan kom je met feiten die je gewoon op internet kan op en of nazoeken of liever zoek in de geschiedenis boeken. En dat hoor ik dan graag

Opmerkingen die je zoal vandaag de dag hoort, in het VET

Waarom wordt het land niet verdeeld, een joodse en een Arabische staat?

De UN stelde dit exact namens alle landen dit in 1947 voor, de Joden zeiden ja en de Arabieren antwoorden door de start van een oorlog 1) De Arabieren zijn niet geïnteresseerd in vrede of oplossing, zij willen maar 1 ding Joden zonder land voor 0,2% ok, Joden met land no way=> kom ik later op terug.

Waarom zouden ze het moeten verdelen was het niet door Israel gestolen? Dit is een grote leugen welk pertinent niet waar is. Elke M2 is gekocht door individuele mensen, door groepen en ook door europeese landen. Anders dan elk ander land die door kolonisatie landen van de originele bevolking stalen en de bevolkingen slaaf, uitmoorden etc., deed Israel dat niet. In Tel Aviv is een stuk grasland wat door hekken afgesloten is, het stuk land is nu zeer kostbaar daar het midden in de welvarende stad ligt. Het is voor een ieder verboden om daar wat op te bouwen omdat het van een Arabische familie is geweest die niet te traceren zijn. Het is precies de andere kant om. De Arabieren hebben land en dorpen van Israel gestolen de inwoners vermoord en doen dat nog steeds.

Joden hebben altijd in Israel gewoond dit is gemakkelijk op internet te vinden, in 1870 woonden alleen al in Jeruzalem meer dan 11000 Joden tegen 7000 moslims. 1) door de oorlog in 1948 door de Arabieren ging het anders dan zij hadden gedacht 5 Arabische landen dachten de gehele Joodse bevolking af te slachten en van het hele land een moslim staat te maken. Zij verloren echter en verloren daarbij land. Erg maar heel normaal in tijd van oorlog, zo is heel de wereld opgebouwd elk land heeft haar grenzen bepaald door oorlogen.

En het is dit verloren land waar ze over huilen, de vraag hierbij is welk land geeft land terug aan een vijand die de oorlog begon met de bedoeling om het land te vernietigen? Nederland soms na de 2de wereldoorlog? Of Frankrijk, Belgie misschien Polen of Hongarije, Engeland dan of USA? Niemand dus. Waarom vind iedereen dat Israel dat wel zou moeten doen??? Duitsland verloor door hun begonnen oorlog in 1939 25% van hun land, hoor je hun of iemand anders daarover klagen en huilen?? Waar is de Media om dat niet te melden of de mensenrechten=> pFFF!

De staat Israel bestaat alleen dankzij de holocaust en als compensatie aan Israel gegeven. Dit zou door de wereld zijn besloten nadat men het nieuws van de concentratiekampen en de verschrikkingen hadden bevestigd. De waarheid is echter dat na de 2de wereldoorlog veel mensen geen thuisland meer hadden en nieuw land kregen verdeeld en afgesproken door USA, Engeland en Rusland. Deze landen die toen zijn opgericht en we nu kennen zijn Pakistan 1947, Jordanie 1946, Zuid en Noord Korea 1948, Syrie 1946, India 1947 en ja Israel 1948. Maar nogmaals, waarom hoor je alleen over Israel, is het in Korea dan vrede en alles goed geregeld, Jordanie dan? Pakistan misschien??

Joden en Arabieren kunnen sinds het Sionisme begon niet meer samenleven, daarvoor was alles oke. In elk land waar Joden in een moslimland hebben gewoond moesten de Joden zich onderwerpen aan de heersende Moslims als 2de burgers. (Trouwens elke minderheid) In elk land die voor de islamitische start in 650 na Chr., Joodse bevolking hadden werden Joden systematisch uitgemoord. En dan praat je over miljoenen mensen die werden vermoord en zwaar onderdrukt. en ja ook christenen maar blijkbaar is dat niet interessant genoeg en of brengt niets op.

Het land heet palistina dit is de meest domme opmerking die ik van een heleboel mensen hoor. Palestina is 2000 jaar geleden door de Romeinen verzonnen omdat ze de Joden uit Israel hadden gegooid en men niet wilde dat er iets overbleef van het land hun God of de bevolking. Als extra om te pesten noemden de Romeinen het naar Israels grootste vijand; de Filistijnen het werd toen Filistea genoemd. De laatste bezitter/wetgever (door de 1ste wereldoorlog) voordat het na 2000 jaar weer Israel heette, was Engeland. Engeland wilde politiek correct zijn vanwege OLIE en gaf de naam aan het land volgens de laatste officiële naam tw; palistina. 

Elke bewoner die in Israel toen woonde was een palestijn, elke inwoner, dus ook de Amerikanen, Duitsers, Engelsen, etc en zelfs de Joden. Het is een verzonnen naam, er is geen palestijns land, er is geen koning of volkslied (behalve de dodenmars), er is geen palestijnse munt, heeft nooit bestaan en dat geeft voor elk zelfstandige staat de doorslag => welk land ken je nog meer die geen eigen munt heeft? Conclusie er zijn geen palestijnen, alleen in naam en voor politiek gewin. Als je het over correcte palestijnen hebt dan zijn het de mensen die tussen 1920 en 1948 in Israel gewoond hebben. Als laatste hierover; in 1930 had je in Israël de grote opstand tegen de Engelse overheersing in toenmalig palestina, Als welke opstand staat dit bekend? De palestijnse opstand?? NEE DE Arabische opstand.

Er zijn palestijnse vluchtelingen kampen dat zijn toch de originele bewoners? Dat de Arabieren met zo’n verhaaltje kwamen was briljant maar dat de hele wereld daar intrapt en nog steeds dat gebruikt als politiek middel, zegt voor mij meer over het niveau van de meeste mensen/ wereld. In 1948 gingen deze zogenaamde vluchtelingen/ Arabieren VRIJWILLIG uit hun dorpen en Israel, omdat hun leiders hadden gezegd dat zij niet alleen konden terugkomen maar dat heel het land en alles wat de Joden hadden opgebouwd van hun zou zijn, omdat de Joodse bevolking zou zijn uitgeroeid. Maar de 5 Arabische staten wonnen niet en het land werd rechtmatig door de Joodse bevolking opgeëist.

De 5 Arabische landen hadden vanaf toen een politiek middel door hun eigen mensen een vluchtelingen status te geven en ze werden teruggestuurd naar Israel. De wereld had toen moeten ingrijpen en zeggen 'dat zijn geen vluchtelingen maar profiteurs'. die nu huilen omdat ze op het verkeerde paard hadden gewed. Maar dit politiek middel wordt nog steeds gebruikt. De zogenaamde vluchtelingen kampen worden sindsdien in stand gehouden. Kent er iemand nog een land waar je sinds de 2de wereldoorlog nog steeds mensen in vluchtelingen kampen hebt? Waar de kinderen en kinds kinderen ook een vluchtelingen status hebben die hun ouders ook hadden/ hebben? Dat omringende landen waar ze vandaan komen weigeren op ze weer terug te nemen maar als pionnen gebruikt in hun politieke spelletjes? Dat de zogenaamde verenigde apies zo bezorgd zijn om deze mensen en alleen Israel de schuld geeft en zelf verder niets doet? Dat er zelfs een geheel toegewijde aparte vluchtelingen groep UNRWA is opgericht helemaal speciaal alleen voor deze arme palesteintjes? Dat er miljoenen worden uitgegeven waarvan echte vluchtelingen in andere landen alleen maar kunnen dromen? Zo zijn er tig miljoenen vluchtelingen in andere landen geweest waar je af en toe wat hoort, maar de 350.000 van toen en nu gegroeid tot700.000 Arabische ‘vluchtelingen’ nu zijn regelmatig al vele jaren in het nieuws geweest. Deze  zogenaamde palestijnse vluchtelingen zijn de enigste ‘vluchtelingen’ die deze naam al tientallen jaren dragen. De gewone ’vluchteling stopt met een vluchteling zijn zodra de dreiging over is gegaan, maar dat is dus niet het geval met de eeuwige palestijnse.

Het recht van terugkeer van de vluchtelingen nog zo’n politiek instrument =>Een vluchteling heeft dit recht idd als die onvrijwillig is gevlucht. Maar dat stopt meestal na de oorlog is afgelopen dan wordt het zo goed als kan geregeld. Duitsland had na de 2de wereld oorlog 25 tot 30 MILJOEN vluchtelingen die eerst in wat nu Polen heet, woonden, hebben die of alle andere vluchtelingen na een oorlog ook nog steeds dat recht van terugkeer? En wat dan over de resterende 150 MILOEN andere vluchtelingen?? Waarom hoor je alleen over de niet bestaande palestijnen? De kinderen en kleinkinderen van de toenmalige Arabische vluchtelingen worden door UNRWA bewust in een vluchtelingen status gehouden zodat de UN /VN ook een bestaansrecht hebben en lekker Israel de schuld kunnen geven. En wat mij het meest stoort is dat ALLE landen (ja ook Nederland) eraan meewerken en er miljoenen aan zogenaamde wereldleiders in de VN/UN met alle dure voorzieningen, gebouwen etc. regelmatige besprekingen houden voor een zaak die stoelt op sprookjes.

Er zijn 2 kanten, 2 schuldigen en onschuldige burgers zijn slachtoffer Wel waar moet ik beginnen ten

1ste Joden in Moslim landen zijn nooit met geweld begonnen (Ook niet in Israel) 800.000 Joodse vluchtelingen uit deze moslim landen zijn in het verleden naar Israel gevlucht om opnieuw te worden vermoord en onderdrukt door de moslims in Israel. Arabische ‘vluchtelingen’ door hun eigen wil, worden niet in hun eigen thuisland geaccepteerd maar mogen in Israel blijven wonen, worden niet vermoord door wraak oid.

2de de levensverwachting van een arabier voor 1967 in Israel was 48 jaar na de Israëlische besturing is deze levensverwachting voor een Arabier in Israel 75 Jaar. Hmmm typisch. Er was geen scholing laat staan universiteiten. Sinds 1976 11 universiteiten en veel scholen. Er was geen riolering of schoon water, sinds de Joodse besturing zo goed als het hele land op wat woestijn gebieden na. Ter vergelijking in Aman enkele Km verderop in het rijke Jordanië is er in deze hoofdstad maar 1 dag in de week vers water voor de bevolking. Ja Israel is DE bedreiging voor de Arabische bevolking, ja ja.

3de de Media zorgt voor leugens en enkelzijdige berichtgeving ten gunste van de palestijnen. Sinds 1948 zijn er  in Israel 20.000 ‘palestijnse’ slachtoffers gevallen waarvan een groot aantal vanwege terroristische handelingen. 20.000 mensen lijkt veel maar zet dat eens af tegen de eigen landen waar deze mensen vandaan komen  In Syrie 500.000 mensen door eigen regering, in Libanon 130.000, In Jordanie in opdracht van de Koning in 1 jaar alleen al in 1970 15.000 zogenaamde palestijnen gedood. en dat ging niet op een 'normale' manier, nee door allerlei middeleeuwse martelingen ed. 150.000 door oorlog Jemen en Egypte, 1.5 Miljoen door oorlog Irak en Iran en zo kan ik wel even doorgaan met de zeer grote aantallen slachtoffers ten opzichte van palestijnse slachtoffers sind  75 jaar in Israel. Resumerend; hoeveel keer heeft u gehoord van de vele miljoenen doden door toedoen van Arabische regeringen en hoeveel keren hoort u elk jaar weer van de enkele doden voor 90 % door eigen schuld, opnieuw door die grote ‘bezetter Israel??

Is Israel echt het probleem of is dat de hele Arabische wereld ??

4de waar is al dat geweld voor nodig waarom is daar geen vrede? => nu kan ik hier een heel betoog houden ik denk dat de verklaringen van de twee regeringen bij hun oprichting genoeg zeggen.

  • Israel zegt bij hun oprichting dat zij staan voor de veiligheid en het leven in vrede voor alle inwonenden. ja ook Arabieren.
  • Hamas /Hesbolah/ palestijnse beweging zegt dat Israel bestaat en zal bestaan totdat islam het doet verdwijnen. in onze taal: VERMOORD hebben.

De wereld wilt een 2 staten oplossing: alleen die is er niet. De palestijnen zelf willen geen 2 staten oplossing ze willen maar 1 oplossing en dat is geen Israel punt. En het vreemde is zij komen er gewoon voor uit, maar geen media die dit aantipt.

Voor de duidelijkheid democratie, mensenrechten en opkomen voor je eigen bevolking zijn dingen die NIET in het woordenboek van een Arabier voorkomen. Het zijn westerse begrippen die in ons eigen land al ver te zien zijn maar in de oosterse wereld gewoon niet bestaan, behalve dan in Israel.

Israel is veel beter militair gezien en er vallen veel slachtoffers in Gaza.

Ja dat klopt qua militair overwicht, alleen Israel is het enigste land in de wereld wat een verdediging leger heeft. Puur om ALLE inwoners te verdedigen tegen alle agressieve buurlanden. Zonder militair overwicht zouden ze allang zijn aangevallen door elk buurland dan ook. Heeft u de daden van Isis gezien enkele jaren terug? de doden en de manier waarop, de aanslagen dat was heel erg maar gelukkig ver van ons vandaan. wel Israel heeft daar dagelijks mee te maken en hoe vaak heeft u dat gehoord in de media, in onze nationale nieuwsgever NOS.

ALLE aanvallen van Israel zijn gericht op uitschakelen van terroristen of schuldigen van misdaden. De reden dat er überhaupt slachtoffers in Gaza of welk Arabische dorp dan ook is vanwege het Feit dat de terreurgroepen (hamas) hun basissen bewust in scholen, ziekenhuizen en woonblokken zet zodat er zeker slachtoffers vallen die doelbewust door de aangestuurde media worden ingezet.

Israel is het enigste land ter wereld die vooraf de bevolking door SMS, pamfletten of andere middelen waarschuwt dat men welk gebouw gaan aanvallen. De bevolking van Gaza worden door hun eigen leiders gebruikt als menselijk schild. Elk gebouw wat wordt beschoten is een terroristische commandopost en of lanceerplatform van Hamas. Israel heeft de keus om het gebouw te laten staan en om wederom met honderden rakketten van dit gebouw te worden beschoten, of na vele waarschuwingen te denken aan de veiligheid van hun eigen mensen en de oorzaak weg te halen.

Wat zou een ander land denkt u doen? wat zou Nederland doen als er 10 raketten vanuit het buitenland werden afgevuurd? Met honderden slachtoffers  Zouden ze dan ook netjes een berichtje sturen om opzij te gaan voordat men terugvuurt? In Israel zijn  afgelopen dagen 5000 raketten afgevuurd en blijven ze komen. Is het niet logisch dat Israel de dreiging probeert te elimineren? En ja er vallen daarbij burgerslachtoffers heel erg, maar wie is daar de schuld van? en wie zou dat aan de wereld moeten vertellen, de media? nee uw TV heet niet voor niets TELL a VISION, de vraag is wiens visie wordt u verteld.

vraag: Als u gezellig met uw gezin in de stad loopt en er komt een man met zijn zoon op u aangelopen met een groot mes en u heeft de mogelijkheid om hem neer te schieten voordat hij u en of uw gezin wat aandoet. Zou u wachten totdat hij iedereen van uw gezin en uzelf heeft gedood of grijpt u in ondanks dat hij zijn zoon bij zich heeft. Is dat onmenselijk of kon u niet met een andere oplossing komen, stel dat u zijn kind raakt.

Hoewel allemaal fictief voor ons, voor Israel is dat dagelijkse kost.

Kinderen in ons land gaan op schoolkamp met kampvuur en boswandelingen of pretpark. In Gaza en andere Arabische dorpen hebben ze ook schoolkampen voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij leren daar ook gezellige dingen zoals wapens in en uit elkaar halen, gebruik van messen, hoe een granaat te werpen en hoe Joden overvallen, hoe kan je gebruik maken en de zwakste herkennen. vrouwen kinderen ouderen en anderen die niet opletten.

Israel staat voor het leven, er zijn meer Israëlische medische uitvindingen dan die  van alle alle landen bij elkaar. Hamas en alle andere terreurgroepen van Iran staan ook ergens voor, maar het is in elk geval niet leven en ook niet welzijn van eigen bevolking, raad zelf maar wat dat dan wel is. 

Volgend deel2 de oorlog

Lees uw Bijbel volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond

Reacties