Doorgaan naar hoofdcontent

De OORLOG in ISRAEL deel 4

 

ISRAEL het Beloofde land

Een vervolg op de dreiging van de oorlog in Israël en de mogelijke escalatie.

Mensen die niet in de Bijbel geloven zal het een worst zijn of Israël het beloofde land is, of niet.     Voor wie Abraham, wie is dat? en hoelang geleden, meer als 3000 jaar? en door wie, God en wat moet ik ermee dan? Maar voor wie zegt een Christen te zijn zou het alles moeten uitmaken.                            Een Christen is het Nederlandse woord voor het Hebreeuwse Massiach wat de Gezalfde betekend. Abraham als de eerste Hebreeër uit wiens nakomelingen op een dag deze Massiach zou voortkomen en dat is gebeurd Yeshua Ha Massiach werd bij ons bekend als Jezus Christus. Helaas gaat het voor de meeste christenen niet verder als het kerst en paas verhaal, De twee sprookjes/ heidens geloof die door de Katholieke kerk in christelijke feesten zijn omgezet. voor de meeste geld; Abraham is Joods heb ik niets mee en kerst is de christelijke traditie wat 1 van de meest waardevolle gezinsfeest van de wereld is.

Dat de Massiach alle volken zou redden en zo ook heel de aarde. te beginnen met Israël welk Abrahams nakomelingen zijn en vervolgens de rest van de wereld is voor de meeste flauwekul. De meeste Christenen weten of beseffen dit niet maar dit is HET evangelie. Het Evangelie dat JHWH zelf voorziet in een offer om de mensheid te redden en om ze een veilig, schoon, zeer mooi en vruchtbaar land zou geven. Dit Evangelie was een belofte van God en de vraag is geloof je dat God deze belofte houd of niet. Het is in en intriest dat de waarden en definities van Gods Woord waar zovelen voor gemarteld en gestorven zijn nu veelal onbewust vertrapt wordt. Het nieuwe evangelie dat als je Jezus maar in je hartje hebt, je dan geen zorgen hoeft te maken want je bent vrij, o zo vrij. En ja als je de definities van de Bijbel veranderd dan kan je lekker doen wat je wilt. Vrijheid ‘blijheid’.

Het is nu Vrijdag 27/10 en ik heb zojuist naar wat YouTube filmpjes zitten kijken van de meningen betreffende Israël en de zg palestijnen. Israël is op dit moment nog niet de Gaza strook ingegaan en dat doet geen goed voor de meningen en dan bedoel ik de meningen van heel de wereld. Want het nieuws is allang verder gegaan met de laatste ‘feitjes’. Als je de gruwelijkheden van 7 Oktober nog überhaupt weet, laat staan durft te melden, dan ben je niet goed bij je hoofd. Er gebeuren nu veeeeel ergere dingen zoveel onschuldige slachtoffers door die grote boze wo..eh Israel. En wie kan wie het dan ook kwalijk nemen, je kan de media toch vertrouwen? Of de meningen van bekende commentatoren, profesoren van universiteiten dan? misschien onze Minister president? of wat dacht u van de partij; DENK vooral niet.

Wat je regelmatig voorbij ziet komen is de zogenaamde oorzaak van alle ellende tw: Israël de bezetter heeft palestijns land ingepikt. Wat begon na 1920 tot de dag van vandaag. En of je het nu hebt over de ene ‘groot’ politieke leider van een land, als ook de leden van de ‘Ver. Naties’ of de NOS of de Nederlandse politiek etc. etc. Allemaal doen ze mee met de misleiding en programmeren van een ieders mening, tot en met de linkse partij in Israël toe. Niemand maar dan ook niemand die het verhaal van landjepik door Israel tegenspreekt. Het is misschien erg wat er in Israël is gebeurd maar het is hun eigen schuld, ZIJ hebben nu eens de straf gekregen die ZIJ zelf al jaren aan de palestijnen doen. Wel omdat niemand die ik ken er tegen in gaat doe ik het maar hier.


Deze MISLEIDENDE kaarten worden en zijn veelvuldig gebruikt als zogenaamde bewijsstukken dat het gehele groene land geheel palestijns was tot 1946. Alleen de waarheid is tot 1946 was het Brits grondgebied en daarvoor Ottomaans en daarvoor…. Wanneer in de geschiedenis stond dat stuk land bekend als palestina?? Eh nooit dus, maar kniesoor die daarop let. Ook suggereert het kaartje dat heel het groene land bewoond was door palstijnen en de witte stukjes door enkele Joden. Behalve dat er voor 1948 geen palestijn bestond laat staan een land palestina was het land voor het overgrote deel onbewoonbaar. Grote stukken woestijn, moeras en onherbergzaam gebied maakte het land  zoals vele schrijvers dat ook hebben gemeld (lees Mark Twain onder andere), een zoals de Bijbel dat Profeteerde als een dood vervloekt land die niemand wilde hebben. (behalve de Joodse vluchtelingen)

En toen kwam 1947, al de groene delen zijn toevallig de gebieden waar je wel land had om te bewerken/ wonen, maar omdat Engeland die ‘hun’ land ‘verdeelde’ aan de toenmalige bevolking, kregen de Arabieren de groene stukken en de Joden de stukken die niemand wilde hebben. En nu de GROTE VRAAG: Waarom zit iedereen te zeuren en te janken om een 2staten oplossing?? Die hadden ze al gekregen in 1947. De Arabieren de beste stukken en het Joodse volk, de woestijnen en moerassen!! Maar Arabieren willen geen enkele Joods persoon met 1cm land, waarom niet?? Omdat elke Jood met land de invulling van de Bijbelse belofte is, in plaats dat Ismael de oudste zoon voor elke Islamiet de beloofde zoon is. Alleen God, u weet wel van wie het Woord is en die de auteur ervan is, vind dat Izaäk de 2de zoon van Abraham de erfgenaam is, want Izaäk is door HEM belooft, Ismael is doordat Ab. niet op God vertrouwde maar op zijn vrouw, geboren.

En zodra Israël werd gesticht werd op diezelfde dag door de omringende Arabische landen de oorlog verklaart om de belofte van God aan Israël meteen de kop in te drukken. Maar ja wat is de mens tegenover God? Wat dacht men wel niet? Hoewel 5 landen Egypte, Syrië, Libanon, Jordanië en Arabië dik verloren respecteerde Israël de grenzen zoals Engeland die had gemaakt. Maar wederom de vraag: Waarom maakte niet 1 van deze 5 landen de aangewezen gebieden niet bekend als het palestijns koninkrijk. U weet wel datgene waar de hele wereld keer op keer om zit te janken. Trouwens nog een belangrijke feit; hoewel dat het ‘witte’ land wat door de Joodse bevolking vruchtbaar en leefbaar is gemaakt, is elke vierkante meter door hun gekocht. Elke Joodse vierkante cm is legaal en over illegaal gesproken, elke vierkante kilometer is door de zelfbenoemde palestijnen gewoon genomen en men neemt nog steeds stukken land door er illegaal huizen en moskeeën op te bouwen.

Het derde kaartje 1967 en wederom stel ik de vraag; WAAROM hebben Jordanië en of Egypte en of de toen wonende “palestijnen” in die gebieden, die groene gebieden , niet als het koninkrijk palestina verklaart, al die jaren van 1947 tot 1967 had het een zeer rijk bloeiend palestijns koninkrijk zijn.  Dat kon gewoon zonder slag of stoot, gewoon met een parade, vlaggetjes en bijvoorbeeld een munteenheid. Maar nee, terreurgroepen begonnen vrijuit te roepen dat de enige goede Jood een dode is, dat zij niet een paar stukken wilde maar heel het land. En zij riepen; “drijf alle Joden de zee in totdat er niemand over is”. “Van de rivier Jordanië tot de middellandse zee, palestina moet Joodvrij zijn”. En deze leus wordt nu wereldwijd als een populair beatleliedje afgedraaid, wereldwijd door elke Jut en Jul. 1967 was wederom de start van Arabische landen om Israël geheel te vernietigen, en wederom lukte dat niet.

En dan het laatste kaartje wat eigenlijk het meest lijkt om wat het 1ste kaartje had moeten zijn. Maar dat is de situatie ongeveer van nu, door hun eigen schuld, de zogenaamde palestijnen hadden de meeste en beste stukken grond en daarnaast hadden ze jaarlijkse miljoenen inkomsten om het rijkste  Arabische / palestijnse koninkrijk te zijn, als enigste Arabische land met vrijheid van meningsuiting. Ik heb nog een vraag: Kent iemand een Arabisch / islamietjes land die de slachtingen van hamas afkeurde? Nee niemand? andere vraag kent er iemand een Arabisch / Islamietjes land die de slachtingen goedkeurde? Ja de vraag is; welk Arabisch land deed dat niet?? Er is 1 klein Israëlische staat en rond de 50 Islamitische landen met stukken grond in vergelijk van Nederland ten opzichte van Europa en Rusland bij elkaar.  Hamas probeert continu om de wereldopinie naar zich toe te trekken, wat ze trouwens perfect doen geholpen door alle zogenaamde onafhankelijke nieuwsmedia, net zo onafhankelijk als een huis en een voordeur.

Israël is nog niet zover dat ze de oorlog een stap verder kunnen brengen. Behalve de internationale druk en door elke dag groeiende sympathie voor de ’palestijnen’ is de grote vraag; WAT GAAT ER GEBEUREN! Iedereen heeft het over de strijd tussen hamas en Israël maar is dat alles? Omdat hamas zoveel mogelijk eigen burgerlijke slachtoffers wilt hebben om de opinie nog meer nog veel meer, hun kant op te laten gaan, door al hun militaire middelen onder ziekenhuizen, scholen en woonblokken te zetten. Is het risico dat heel de wereld Israël veroordeeld als die Gaza invallen nu al 95% en wordt 100%, als ze daadwerkelijk de Gaza ingaan en je onherroepelijk de slachtoffers breeduit op de TV gaan zien. Behalve dat, het is NIET alleen hamas in Gaza, maar hezbollah aan de Noordgrens, Syrië aan de Oostgrens, Jordanië aan de zuidgrens en fatah, islamitisch jihad etc in eigen land Samaria en Judea en Negev (westbank). Voor wie wel eens op de ‘westbank’ is geweest, weet dat 87% van de ‘gewone’ palestijnse bewoners, zitten te wachten totdat Israël niet meer bestaat. 87% van alle palestijnen zijn van mening dat de enige Jood een dode zou moeten zijn waarbij alle middelen zijn toegestaan, zoals op 7 Okt jl werd gedemonstreerd.

Misschien denkt u dat ik overdrijf of dat ik het mis heb en idd ik ben nog wat vergeten. De 2de grootte dreiging komt van Iran zelf, niet zo zeer dat zij ook mee gaan doen met het nog meer sturen van wapens en mankracht. Nee, het feit dat voor 7 Okt veel heen en weer werd gepraat of Iran wel of niet dichtbij genoeg verrijkt uranium zat om meerdere atoombommen te kunnen maken en deze ook direct in willen zetten. Dat is de cruciale vraag voor Israël en blijkbaar niet meer voor de rest van de wereld.

Dus resumerend: Met escalatie van de huidige oorlog heeft Israël te maken met Multi vijandelijke fronten en met Irans nucleaire dreiging en de interne terror groepen. Op dit moment zijn er meer dan 500.000 mensen van de Zuid, Noord en West grens uit hun huizen gevlucht naar het binnenland waar weliswaar de andere terroristengroepen zitten maar waar nu de meeste kans van overleven is. Israël heeft geen keus dan om al hun directe vijanden voor te zijn en aan te vallen en daarmee direct de gehele wereld over zich heen te krijgen. Want o een ieder die in Nederland of welk ander land ook woont, heeft zulk wijze meningen van wat er daar gebeurt en of moet gebeuren. In Israël roept iedere ‘vrede liefhebbende’ moskee en haar imam door direct bevel van de o zo vrede zoekende leider Abbas, om zich te mengen in de strijd en om de wapens op te pakken tegen de burgers van Israel. Maar dat had u zeker al gehoord van onze media die dat veroordeeld => MAAR NIET HEUS.

Ik vraag me af of de moskeeën in alle andere landen ook een soortgelijk bevel hebben gekregen, tenslotte is het doel van islam wereldvrede. Ja wereldvrede die tot stand komt als HEEL de wereld de islam heeft omarmt en uitoefent. En voor diegene die overwonnen zijn, te gebruiken als slaaf in de zin van dat je gelijk gesteld bent als een hond. Waarbij een nuttige hond mag leven en de niet nuttige dus niet. Tja Israël is niet alleen de enige die tegen islam staat, Israël is ook de enige die tussen islam en de rest van de wereld staat. Of wat denkt u? zou Isis, Iran, hamas, hesbollah, Turkije en alle andere islamitische landen of groepen stoppen als Israël er niet meer zou zijn? Zou hun doel dan zijn bereikt? Zou dat werkelijk kunnen gebeuren in Nederland?

Ik hoop met u, dat het niet verder escaleert in Israël, maar hoe dan ook Israël staat tegen de muur, om de half miljoen mensen, gezinnen, ouderen en kinderen maar iets van veiligheid te kunnen bieden als ze weer naar huis gaan, moet Israël de dreiging weg halen. Er is niemand op de wereld die zijn gezin op een eilandje tussen hongerige alligators wilt laten wonen. Maar dit is nog maar zachtjes uitgedrukt, vanaf 3 jaar worden ALLE Islamitische kinderen geïndoctrineerd om Israël in de zee te jagen. En JA OOK IN Nederland. Dat het zelfs hun plicht is en dat ze er goed aan doen. En wat met de kinderen 100% lukt, blijkt door TV programmering ook te lukken met de gehele verdere wereld. Het grote voorbeeld van Hitler die toen al doorhad dat als je de media bezit en controleert, je de mensen alles kan voorspiegelen en kan laten doen wat je wilt.

Daarom lees de waarheid, lees de Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Moge Zijn Shalom spoedig werkelijkheid zijn.

Shalom Raymond




Reacties