Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zijn de laatste WOORDEN in de BIJBEL

De LAATSTE WOORDEN van YESHUA

Wat is nu eigenlijk de conclusie van de Bijbel? Zou er een epiloog zijn waarmee de Schrijver kort samenvat wat Hij met Zijn Woord aan ons wilt communiceren? EN ja zowel een proloog als een epiloog is aanwezig in de Bijbel. Gaat u mee om te kijken wat deze zijn?  De 1ste zin:

1 In den beginne schiep God den hemel en de aarde. De Bijbel, Gods Woord, Zijn boodschap voor Zijn kinderen begint met een openings Woord en een na-Woord. Net als in ieder ander boek, zijn dit de start van een gebeuren / ‘verhaal’ en de conclusie of essentie van hetgeen de  schrijver aan u wilt vertellen. De Bijbel begint met; bereshyit; meestal vertaald en bekend als ‘in het begin’. Alleen al van dit woord kan je een hele studie maken maar laten we het voor nu simpel houden en er van uitgaan dat JHWH Zijn Woord hiermee begint. Hij duid er onder andere mee aan dat daarvoor, er niets was. Dat wat er daarna komt door Hem tot stand is gekomen met de bedoeling dat de mens in volledige harmonie over de schepping zou heersen.

U weet allemaal wel dat de mens niet volledig op JHWH en of Zijn Woord vertrouwde en kon zo  misleid worden om een andere keuze te maken, dan die God had gezegd. Sindsdien is JHWH bezig met het herstellen van Zijn schepping naar de oorspronkelijke bedoeling en heeft Hij aan de mens  instructies gegeven om terug te kunnen komen. De hele Bijbel gaat over die instructies ‘(beter gezegd), richtlijnen om veilig en goed te leven’ en de gebeurtenissen met mensen die wel en niet in Zijn Woord geloofden en wandelden met wat er met hun gebeurden. God heeft daarbij gelukkig voor ons een einddoel bepaald met een hoeveelheid mensen die Zijn kinderen zijn om te leven op een nieuwe aarde.

Maar als Zijn grenzen zijn behaalt, als alles is vol gemaakt dan begint Hij aan het ‘laatste hoofdstuk’. Dit moet allemaal nog gebeuren waarbij we enkele van de voorboden door Yeshua in Math 24 voorzegt, al kunnen zien. Maar als alles straks is gebeurd, als eindelijk een ieder krijgt wat hij of zij om heeft gevraagd, dan is de hemelse stad Jeruzalem eindelijk daar als een eindbestemming.

Dat is waar deze studie over gaat, de laatste gebeurtenissen verteld door de Schepper van alle dingen. Waar alles om te doen is geweest, het herstel van alle dingen, Hieronder staat enkele verzen uit het allerlaatste hoofdstuk in uw Bijbel. Als alles is gebeurd, als God heeft gedaan wat Hij heeft gezegd dat Hij zou doen, dan geeft Hij Zijn laatste boodschap door, Zijn laatste Woorden voor U en Mij.

Openbaring 21:12 En zie, Ik kom haastiglijk en Mijn loon is met Mij, om een iegelijk te vergelden, gelijk zijn werk zal zijn. Wat op aarde nu al zo’n 6000 jaar duurt is voor JHWH maar 6 dagen, Yeshua zei al in het oude testament door de profeten en toen Hij zelf op aarde was dat, geloof zonder werken NIETS is, behalve dood.

13 Ik ben de Alfa, en de Omega, het Begin en het Einde; de Eerste en de Laatste. De Alfa en Omega zijn de Griekse woorden vertaald van het Hebreeuwse Aleph en Taw. Het is het kenmerk van de Godheid, JHWH / Messias Yeshua, Hij is de Aleph Taw, het begin (reshit van bereshit) en het eind(doel), de Taw is een kruis teken.

14 Zalig zijn zij, die Zijn geboden doen, opdat hun macht zij aan den boom des levens, en zij door de poorten mogen ingaan in de stad. Zij die het gehaald hebben, zij die Zijn volk zijn, zij die eeuwig leven hebben, die ZIJN GEBODEN doen! JA geloof in Yeshua in Zijn dood en opstanding is 1 ding, maar Hij ging dood omdat Hij de doodstraf kreeg vanwege uw en mijn overtredingen van Zijn geboden / de WET, wat zonde heet. Zou het niet minstens logisch zijn om daarna Zijn geboden WEL proberen te doen? Tenslotte was het doel van satan vanaf het eerste begin om de mens van Gods geboden af te praten, is satans doel ergens gewijzigd net zoals de kerk zegt dat Gods doel gewijzigd zou zijn? De boom des levens werd verboden gebied omdat de mens ongehoorzaam was en Zijn Woord overtrad en straks op het eind wordt deze boom weer toegankelijk voor wie? Voor diegenen die Zijn geboden wel willen doen!! Diegenen mogen het nieuwe Jeruzalem inkomen, elk door de poort van de stam waar toe hij/zij is toegevoegd /ingeënt. Er zijn precies 12 poorten voor de 12 stammen van Israël. Bent u al verbonden aan Israël? Dan kunt u straks door 1 van de poorten naar binnen.

15 Maar buiten zullen zijn de honden, en de tovenaars, en de hoereerders, en de doodslagers, en de afgodendienaars, en een iegelijk, die de leugen liefheeft, en doet. Diegene die NIET aan Israël toebehoort kan NIET door 1 van de poorten. Diegene valt in 1 van de genoemde categorieën. Zo heeft JHWH bijvoorbeeld bepaald dat Shabbat voor de mensen is, dat Yeshua de eigenaar daarvan is. De kerk heeft daarvan een leugen gemaakt dat het voor de ‘Joden’is, zondag is gods dag en shabbat voorbij. JHWH heeft ook bepaald welke feesten Hij gevierd wilt hebben en hoe, tw: Ongezuurde broden, weken en loofhutten feest welke de 1ste en 2de komst van Yeshua tot in detail vertellen. De kerk heeft daarvan ook een leugen gemaakt dat het wederom alleen voor de Joden is, er nieuwe heidense feesten zijn zoals kerst, pasen en tegenwoordig ook haloween. Diegene die het Woord van God hebben gelooft en gedaan, volgden de Waarheid, diegene die de kerk of mensen hebben gevolgd tja die hadden de leugen lief.

16 Ik, Jezus, heb Mijn engel gezonden om ulieden deze dingen te getuigen in de Gemeenten. Ik ben de Wortel en het geslacht Davids, de blinkende Morgenster. Jezus is een foutieve vertaling van het Hebreeuwse Yeshua wat letterlijk “JHWH redt” betekend. Als u bijvoorbeeld Jan heet, dan heet u op heel de wereld Jan. Waarom heeft de kerk alle Bijbelse namen veranderd? Omdat die namen elk een Hebreeuwse betekenis hebben die de Griekse gedachte niet ondersteund. De wortel en geslacht Davids komt van het Hebreeuwse ‘netser’ wat betekend een nieuwe scheut van de olijfboom op een andere plaats in een andere tijd. Dit staat bij ons bekend als Nazareth wat in het Bijbels Hebreeuws Netsereth is. De plaats waar nabestaanden van Davis familie in een latere tijd op een andere plek dan Bethlechem verder leefden.

17 En de Geest en de bruid zeggen: Kom! En die het hoort, zegge: Kom! En die dorst heeft, kome; en die wil, neme het water des levens om niet.18 Want ik betuig aan een iegelijk, die de woorden der profetie dezes boeks hoort: Indien iemand tot deze dingen toedoet, God zal hem toedoen de plagen, die in dit boek geschreven zijn. 19 En indien iemand afdoet van de woorden des boeks dezer profetie, God zal zijn deel afdoen uit het boek des levens, en uit de heilige stad, en uit hetgeen in dit boek geschreven is. Hier dezelfde waarschuwing die de 1ste verlosser, Mozes deed in naam van JHWH. Mozes die van JHWH moest zeggen dat het Woord door God gegeven volmaakt is, dat niemand er iets mocht toevoegen of afhalen. EN de geschiedenissen in uw Bijbel vertellen het verhaal van al die mensen die dat dus wel deden met alle gevolgen van dien. Wel eens afgevraagd waarom God alle ellende inde wereld toelaat? Wel Hij laat niets toe, het is altijd de mens geweest die zelf zonde  (is overtreding van Gods Woord) toeliet en satan zijn beloning liet geven. De kerkelijke gezegde; ‘eens gered altijd gered’, gaat hiermee niet meer op. Als je uiteindelijk niet in de door JHWH gebrachte redding door Yeshua gelooft en daarbij Zijn geboden doet, wordt je naam gewist en kan je de Heilige = apart gezet voor JHWH kinderen, niet inkomen.

Als u dit leest is er blijkbaar nog steeds tijd, kunnen er nog steeds mensen de stap nemen om over te gaan, van dood naar leven, van wereldburger naar Hebreeër.(hij die van de andere kant komt). Hij komt spoedig en heeft Zijn loon met Hem, de aarde is geschapen voor de schepping, daar komt straks het nieuwe Jeruzalem, daar is straks Yeshua en diegene die voor altijd bij Hem zijn.

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel en toekomst.

Shalom Raymond 

Reacties