Doorgaan naar hoofdcontent

BIJBEL Geschiedenis Stefanus

 


BIJBEL Geschiedenis, STEFANUS

Aan de oostkant van het huidige tempelplein kunt u behalve de gouden poort even verderop ook de leeuwenpoort vinden. Deze poort wordt zo genoemd omdat aan weerszijden boven de poort twee leeuwen zijn afgebeeld. Maar deze poort heeft nog een andere naam te weten de Stefanuspoort. Het verhaal wil dat hier de gebeurtenis heeft plaatsgevonden van de steniging van Stefanus.

Deze Poort geeft toegang naar de moslim wijk binnen de zg oude stad en is tevens de weg route van de kerkelijke ‘via dolorosa’ de weg van de kruisiging. Ik zeg bewust kerkelijke weg want behalve de kerkelijke traditie is er niets wat aanwijst dat dit idd de weg is die Yeshua zou hebben gelopen. Sterker nog; aangezien het huidige Jeruzalem bovenop de puinhopen van eerdere bouwwerken is gebouwd, is het straat niveau uit de tijd van Yeshua een paar meter onder het huidige. Dit is heel goed te zien als je kijkt bij bijvoorbeeld, de zuidoosthoek van het tempelplein waar het straat niveau van 2000 jaar terug pas sinds enkele jaren na opgegraven te zien is en ongeveer 10 mtr verschilt met het huidige plein voor de klaagmuur wat ernaast ligt, of de Cardo wat in de Joodse wijk ligt en de oude Romeinse hoofdweg door oud Jerusalem is zo’n 4 mtr onder de naast gelegen wijk. Halverwege deze via dolorosa is een station genaamd ‘de hand van Jezus’ waar ‘Jezus’ zou hebben geleund tegen de muur en zijn afdruk in steen heeft achtergelaten, en dat is bijzonder want dan zou ‘Jezus’ dus minimaal 4mtr lang moeten zijn daar het straatniveau 2000 jaar terug veel lager lag. De Leeuwenpoort uit gaat via het Kidrondal naar oa bijvoorbeeld de huidige kerk locatie van Gethsemane.

Of Stefanus hier is gestenigd is niet te zeggen, maar dat hij is gestenigd wel, dat kunt u vinden in Hand.6 vanaf vers 8. Deze geschiedenis is zo bijzonder maar door ongeveer de hele wereld verkeerd of helemaal niet gelezen, wat de reden is dat ik zijn verhaal hier maar eens weergeef. Laten we de geschiedenis uit de Bijbel voor zichzelf spreken.

Hand.6:2 En de twaalven riepen de menigte der discipelen tot zich, en zeiden: Het is niet behoorlijk, dat wij het Woord Gods nalaten, en de tafelen dienen.

3 Ziet dan om, broeders, naar zeven mannen uit u, die goede getuigenis hebben, vol des Heiligen Geestes en der wijsheid, welke wij mogen stellen over deze nodige zaak.

4 Maar wij zullen volharden in het gebed, en in de bediening des Woords.

5 En dit woord behaagde aan al de menigte; en zij verkoren Stefanus, een man vol des geloofs en des Heiligen Geestes

Stefanus was een 1 van de 7 mannen die vol waren van de Heilige Geest en in die eerste Gemeente was Gods Geest zo sterk aanwezig dat doden werden opgewekt en zieken werden genezen. 8 En Stefanus, vol van geloof en kracht, deed wonderen en grote tekenen onder het volk. Stefanus was zeker iemand die vol was van Gods belofte en Geest.

De toenmalige religieuzen vonden het niet leuk dat eerst Yeshua hun religie kwam dwarsbomen door de mensen naar JHWH en Zijn Torah te wijzen, om Zijn Woord te doen in plaats om naar hun regeltjes te laten luisteren en te doen en toen de discipelen die datzelfde deden en nu deze Stafanus, pff pure ergenis. Maar ze konden niets tegen hem beginnen, dus valse getuigen en zeggen dat Yeshua tegen Torah was, had eerder gewerkt, waarom nu niet? 10 En zij konden niet wederstaan de wijsheid en den Geest, door Welken hij sprak. 11 Toen maakten zij mannen uit, die zeiden: Wij hebben hem horen spreken lasterlijke woorden tegen Mozes en God.

Stefanus had de Heilige Geest die hem ingaf wat hij moest vertellen en omdat de Farizeeërs daar niet de wijsheid voor hadden, bedachten ze wederom valse getuigen in te zetten om hun religie en inkomsten te waarborgen. 13 En stelden valse getuigen, die zeiden: Deze mens houdt niet op lasterlijke woorden te spreken tegen deze heilige plaats en de wet.

14 Want wij hebben hem horen zeggen, dat deze Jezus, de Nazarener, deze plaats zal verbreken, en dat Hij de zeden veranderen zal, die ons Mozes overgeleverd heeft.

EN LET NU OP: de valse getuigenis was dat Stefanus (net als Yeshua) tegen de WET van JHWH inging en de instellingen van JHWH had veranderd. Dit alleen al houd in dat de waarheid is dat; Yeshua en Stafanus exact de Wet en geboden van JHWH na leefde, en hoe kan dat ook anders want zonde is overtreding van de Wet waarbij Yeshua dus niet zonder zonde zou zijn geweest.

 

Stefanus kende de gevaren van de toenmalige religieuzen, hij wist dat zij eerder bij Yeshua het volk hadden misleid en Yeshua daarmee aan de Romeinen konden overleveren. Hij had dus (zoals het huidige christendom zegt) als de Wet niet meer van toepassing was, kunnen getuigen van wat er allemaal voor zegeningen waren gebeurd door de discipelen en of door hem. In plaats daarvan geeft Stefanus precies het echte evangelie weer, hoe JHWH Zijn volk/de wereld bij Zich wil halen. Hij begint met de geschiedenis vanaf Abraham, waarom? omdat Abraham de belofte, het evangelie van JHWH krijgt, dat door Abrahams zaad alle mensen gered kunnen worden. En hij eindigt met de Wet die niet bedoelt is om gered te worden maar ter bescherming, ter zegening totdat de Messias kwam 53 Gij, die de wet ontvangen hebt door bestellingen der engelen, en hebt ze niet gehouden!

Maar precies als de gelijkenis die Yeshua gaf over het bruiloftsfeest (wat straks komt als Hij terugkomt) dat niemand wilde luisteren naar de Koning en niemand kwam, dat de Koning daarom naar de rest van de wereld (heidenen) uit nodigde voor het feest. Precies zo was alles gelopen en liep het nog 54 Als zij nu dit hoorden, berstten hun harten, en zij knersten de tanden tegen hem.

 

Stefanus bracht de woorden die hij van de Heilige Geest moest spreken. Hij verdedigde zichzelf net als Yeshua en net als Paulus en Petrus later niet, toen zij precies zo vals werden beschuldigd door zogenaamd de Wet van God te hebben weggedaan. Stefanus  deed zijn getuigenis voor de Wet en vervolgens.

55 Maar hij, vol zijnde des Heiligen Geestes, en de ogen houdende naar den hemel, zag de heerlijkheid Gods, en Jezus, staande ter rechter hand Gods.

 

Yeshua, Stefanus, Petrus, Paulus en alle 1ste Christenen werden gekruisigd, opgehangen, onthoofd, door leeuwen verscheurd etc etc. allemaal in naam van de religie, allemaal zogenaamd omdat dat tegen God en de Bijbel inging terwijl het precies andersom is. Onze zogenaamde christelijke Keizer Constantijn spande de kroon door ook nog eens alles wat Bijbels is te verketteren al zijnde dat het Joods was en is. Constantijn die alle feesten en Shabbatten van God veranderde, precies zoals Daniel had voorspeld dat Gods tijden en gelegenheden zouden worden veranderd. Precies zoals de huidige christelijke kerk navolgt met o.a. kerst en pasen en zondagvieringen. Tja Paulus wordt nu zelfs aangehaald om de christelijke theorie van wetafschaffing te verdedigen.

 

Ik zou zeggen Lees eens uw Bijbel, volg Hem eens na en bepaal dan echt uw doel.

 

Shalom Raymond

Reacties