Doorgaan naar hoofdcontent

GOD of religie

 


Deel 4 GOD of religie

Ik dacht toen ik met dit onderwerp begon wellicht wel 2 afleveringen hierover kon vinden en schrijven, besefte niet dat de hele Bijbel en vooral nieuwe testament er vol mee staat.

Maar het is nog veel erger dan dit, het gaat namelijk over God en de Bijbel tegen satan en zijn boom van kennis. Of een mens volgt God en Zijn Woord of niet, of een mens heeft door het volgen en doen van Zijn woord leven of een mens is zoals Yeshua (Jezus) zegt; 24 Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Die Mijn woord hoort, en gelooft Hem, Die Mij gezonden heeft, die heeft het eeuwige leven, en komt niet in de verdoemenis, maar is uit den dood overgegaan in het leven.

 

Zegt u in Hem (Yeshua / Jezus) te geloven dan moet u doen wat Hij heeft gezegd en heeft gedaan, dit is echter geheel anders dan welke kerk dan ook leert, Gij geheel anders krijgt dan een hele andere invulling. Het is heel eenvoudig, is hetgeen wat uw religie zegt overeenkomstig met wat Yeshua / Jezus zegt? => uitstekend maar is dat niet het geval tja...

Ik hoor vaak dat je God in elke religie kan vinden, ik ben het daar zover mee eens dat elke religie je tot een god brengt. De vraag is alleen welke god bedoel je dan? Want de God van de Bijbel vind je alleen door naar Hem te luisteren en accepteren dat Zijn woord alleen de Waarheid is. Dat Hij is zoals Zijn naam dat zegt; die was, is en komen zal, voor eeuwig dezelfde, het begin en het einde, onveranderlijk.

 

We gaan verder met enkele voorbeelden die voor ons zijn opgeschreven, voorbeelden wat de GOD van de BIJBEL wilt dat u kent en doet en wat religie de mensen vastbind.

Ik zeg bewust vastbind want het zijn werkelijk ketenen waar iemand verschrikkelijk moeilijk los van kan komen. U kent vast wel de term; ‘de waarheid maakt u vrij’ en dat is 100% juist maar alleen maar, nogmaals; alleen maar als u de enige waarheid, wat Torah (in hoofdzaak 1ste 5 boeken Mozes daarna de rest van de Bijbel) is, toepast. Alleen Torah kan een mens werkelijk vrij maken, al het andere bind u aan de ‘bedenker’ vast, en dat begint al zodra u 1 item beschreven in de Torah niet gelooft.

Het volgende voorbeeld is precies wat dit aangeeft en als u eerlijk bent weet u of u vrij bent of niet.

Math.12:38 Toen antwoordden sommigen der Schriftgeleerden en Farizeën, zeggende: Meester! wij willen van U wel een teken zien. 39 Maar Hij antwoordde en zeide tot hen: Het boos en overspelig geslacht verzoekt een teken; en hun zal geen teken gegeven worden, dan het teken van Jonas, den profeet. 40 Want gelijk Jonas drie dagen en drie nachten was in den buik van den walvis, alzo zal de Zoon des mensen drie dagen en drie nachten wezen in het hart der aarde.

Religie wilt tekens zien, elke keer weer maar doen er vervolgens helemaal niets mee. Yeshua heeft wonderen gedaan, men heeft ze van dichtbij kunnen meemaken niet 1 maar verschillende wonderen die geen mens ooit heeft gedaan of doen kan. Maar geen mens die daar wat mee doet op de enkele uitzondering na. Yeshua meld hier dat Hij dood gaat en 3 dagen en 3 nachten in het graf ligt om daarna op te staan. Het zal precies zijn zoals Jonah weer opstond nadat hij door een grote vis werd opgeslokt en na 3 dagen en 3 nachten weer levend op het strand werd uitgespuwd.

Als ik dit schrijf is het lente 2023, vorige week vierde de hele wereld het groot religieus christelijke paasfeest. Het zogenaamde feest van de ‘opstanding’ van Jezus, en ik zeg hier bewust; HET ZOGENAAMDE.

Want; we hebben net in Math. 12:40 gelezen dat Yeshua zelf zegt dat Hij na 3 dagen en 3 nachten pas op zou staan. Het christelijke pasen zegt echter; goede vrijdag na 15.00 uur in het graf en paaszondag weer opgestaan. Nu heeft u twee keuzes: of Yeshua liegt en of kon niet tellen of de wereld en U liegen en of kunnen niet tellen!

Ik hoor het wel wie van u; 3 dagen en 3 nachten in de dagen van vrijdag tot zondag kan zetten of berekenen, hint; een ieder die tot 3 kan tellen moet kunnen bepalen wat waar is..Vervolgens weet u meteen waar en aan wie, uw hart en trouw aan is.

 

Dat het niet zo maar iets was wat Yeshua zei blijkt uit het volgende incident waar Hij exact hetzelfde zei in andere bewoording; Joh.2:18 De Joden antwoordden dan, en zeiden tot Hem: Wat teken toont Gij ons, dat Gij deze dingen doet? 19 Jezus antwoordde en zeide tot hen: Breekt dezen tempel, en in drie dagen zal Ik denzelven oprichten. 20 De Joden zeiden dan: Zes en veertig jaren is over dezen tempel gebouwd, en Gij, zult Gij dien in drie dagen oprichten?

21 Maar Hij zeide dit van den tempel Zijns lichaams. 22 Daarom, als Hij opgestaan was van de doden, werden Zijn discipelen gedachtig, dat Hij dit tot hen gezegd had, en zij geloofden de Schrift, en het woord, dat Jezus gesproken had. Wederom vraagt religie om een teken en wederom blijkt hier dat Yeshua het heeft over Zijn opstanding uit de dood. Zodanig zelfs dat nadat het precies zo was gebeurd, dit DE REDEN was waarom de discipelen en alle eerste gelovigen in Hem geloofden.

Gods Woord zegt dus 3 dagen en 3 nachten is HET TEKEN van Zijn opstanding, Yeshua zegt zelf dat Hij na 3 dagen en 3 nachten opstaat en alle gelovigen in het nieuwe testament geloven in Yeshua, omdat Hij precies na 3 dagen en 3 nachten is opgestaan. HOE komt het dan dat heel de wereld een feest vieren die NIET Bijbels is maar die door religie is geleerd en de hele wereld dit vast houd oftewel ketend? De Bijbel en Yeshua zegt keer op keer: luister naar Gods Woord en doe dat! Maar ik zeg u dat 99,99% van alle mensen precies als de toenmalige religieuzen handelen en om een teken vragen, krijgen maar er niets mee doen. De 3 dagen en 3 nachten zijn de exacte invulling van het Bijbelse feest ‘Pascha’ waarin het Bijbels feest ‘eerstelingen’ de opstanding aangeeft, precies zoals Hij dat heeft gezegd. Tevens komt oa Paulus daar later op terug dat Yeshua DIE eersteling is. En nu kunt u zien wat gebondenheid voor de mens betekend. Wat gelooft u en of uw medemens? Wie zal er volgend jaar het Bijbels Pascha doen, wat trouwens Yeshua en al Zijn discipelen deden en wie de heidense pasen?

Yeshua vervolgt Zijn reizen van de tijden dat Hij (volgens Torah) vanwege de Bijbels feesten in Jeruzalem moest wezen en rond het meer van Galilea waar Hij het volgende meemaakt. Op weg naar de dochter van Jairus wordt een vrouw genezen. Dit incident geeft aan dat Yeshua zich ook kleedde volgens Bijbelse voorschriften. Math.9: 20 (En ziet, een vrouw die twaalf jaren het bloedvloeien gehad had, komende tot Hem van achteren, raakte den zoom Zijns kleeds aan; 21 Want zij zeide in zichzelven: Indien ik alleenlijk Zijn kleed aanraak, zo zal ik gezond worden.

22 En Jezus, Zich omkerende, en haar ziende, zeide: Wees welgemoed, dochter! uw geloof heeft u behouden. En de vrouw werd gezond van dezelve ure af.) Het Griekse woord wat bij ons vertaald is als ‘de zoom Zijns kleeds’ is ‘kraspedon’. Kraspedon is volgens de vertaling, het woord voor franjes of kwastjes en om meer specifiek in het Septuaginta te kijken, zien we dat dit woord voor de tzittzit wordt gebruikt. Tzittzit zijn de gevlochten snoeren die Israël moet dragen om herinnerd te worden aan het Woord van God die overal met hen meegaat.  Num.15 38 Spreek tot de kinderen Israëls, en zeg tot hen: Dat zij zich snoertjes maken aan de hoeken hunner klederen, bij hun geslachten; en op de snoertjes des hoeks zullen zij een hemelsblauwen draad zetten.

39 En hij zal ulieden aan de snoertjes zijn, opdat gij het aanziet, en aan al de geboden des HEEREN gedenkt, en die doet; en gij zult naar uw hart, en naar uw ogen niet sporen, die gij zijt nahoererende; 40 Opdat gij gedenkt en doet al Mijn geboden, en uw God heilig zijt.

Behalve deze opdracht, is er ook een belofte en profetie uit Mal.4 waar gesproken wordt over Yeshua, het licht, het licht wat zal schijnen in de duisternis en er zal genezing zijn onder Zijn vleugelen => De zoom / hoeken van Zijn mantel.  Mal.4;2 Ulieden daarentegen, die Mijn Naam vreest, zal de Zon der gerechtigheid opgaan, en er zal genezing zijn onder Zijn vleugelen; en gij zult uitgaan, en toenemen, als mestkalveren. En in het verhaal is een godvrezende vrouw die gelooft; dat om Zijn tzittzit aan te raken die op de hoeken van Zijn mantel zitten, en ook geneest om haar geloof. Let op de discipelen wijzen Yeshua erop dat de menigte Hem van alle kanten aanraakte. Maar de vrouw wist dat als Yeshua werkelijk de beloofde Massiach was dat er genezing in/door Zijn tzittzit zou zijn. Tevens is de streek van Galilea de streek van de volkeren beter bekend als de duistere streek van Israël, En hier besteed Yeshua de meeste tijd van Zijn bediening, als HET licht.

De wereld en de religies laten u geloven dat Jezus een blauw ogende blonde man in wit oud Griekse toga’s rond liep, Grieks of Aramees sprak, ipv een Joodse rabbijn in herkenbare Israëlische kledij met tzittzit, die Hebreeuws sprak.

Deze Massiach (de gezalfde) bracht Zijn evangelie; de vernieuwing van Gods belofte aan Abraham en zijn zaad’, door opnieuw de bruid aan te nemen die was gescheiden van JHWH. Dat kon alleen als de man (JHWH in dit geval) dood was zodat de bruid weer getrouwd kon worden.

Het volgende en voorlopig laatste religieuze handeling die ik behandel uit de Bijbel, is om de theorieën te creëren en te ondersteunen, in dit geval dat het nieuwe geloof katholicisme, Het nieuwe ‘christendom’ nieuw na de eerste Christenen die alleen maar Torah geloofden en deden, nieuw die de plaatsvervangende Christus had voortgebracht (tw; Constantijn).

Eusebius zijn raadgevende bisschop en mede opsteller van het nieuwe testament veranderde enkele teksten in hedendaagse Bijbels zodanig dat men tot vandaag de dag de plaatsvervangende Christus en Vader heeft geaccepteerd als het hoofd van de kerk, beginnende met Constantijn de paus.

Hoe deed Eusebius dat? Wel ik vond het altijd al vreemd dat een boek geschreven door in Torah gelovige (doeners) Israëliërs, welke Hebreeuws spraken en wonende in Israël. Dat er soms vreemde uitspraken in het nieuwe testament staan zoals; “een feest van de Joden”. Het vreemde hieraan is dat deze feesten Gods feesten zijn voor ieder die bij God hoort. Niemand van de schrijvers zou 1 van Gods feesten ooit als een feest der Joden beschrijven, diegene die dat doen zijn toen en nu alleen maar de religieuzen. Deze zin staat er een paar keer in en op een zodanige manier dat je weet dat geen gelovige in Gods Woord dit heeft neergezet.

Religieuzen van toen en nu willen niets weten van Gods feesten en maken heel gauw verkeerde aannames, omdat ze niet bekend zijn met de details of de reden waarom dit Gods feesten zijn. Het zijn ten eerste de Feesten van God en niet van de Joden. Geen van de Joodse evangelisten zouden Gods feesten beschreven in de Bijbel zo noemen, alleen religieuzen doen dat. Het begint in Joh.5;1 Na dezen was een feest der Joden, en Jezus ging op naar Jeruzalem. Omdat het hier om Shavout moet gaan wat trouwens nu pinksteren word genoemd zou hier iets van shavouth vermeld moeten zijn omdat Zijn feesten werkelijke betekenissen hebben op Zijn 1ste en 2de komst. Maar er staat helemaal niets van geschreven.

Een echte Shavouth, 50 dagen nadat Hij was opgestaan met de reden en toedracht, kan je bijvoorbeeld lezen in handelingen en de kerk denkt nog steeds dat het toen reeds 1500 jaar oude feest Shavouth (wat men vanaf toen aan pinksteren noemt) iets nieuws was, dat daarmee een nieuwe kerk was geboren.

Behalve dat er dus in Joh.5 niets staat vermeld van dit feest (wat zeer vreemd is want Yeshua kwam deze feesten vervullen en wat dus later in handelingen blijkt), staat er bijna 1 jaar tot Joh.6 helemaal niets meer beschreven alsof Yeshua en de discipelen op onbekende vakantie gingen en pas weer op een ander zogenaamde Joodse feest weer terug kwamen.

U kent allemaal het verhaal hoe Yeshua de 5000 te eten gaf op een berg naast het meer van Galilea. Hier de tekst uit Joh.6;3 En Jezus ging op den berg, en zat aldaar neder met Zijn discipelen.4 En het pascha, het feest der Joden, was nabij.

5 Jezus dan, de ogen opheffende, en ziende, dat een grote schare tot Hem kwam, zeide tot Filippus: Van waar zullen wij broden kopen, opdat deze eten mogen? 6 (Doch dit zeide Hij, hem beproevende; want Hij wist Zelf, wat Hij doen zou. 7 Filippus antwoordde Hem: Voor tweehonderd penningen brood is voor dezen niet genoeg, opdat een iegelijk van hen een weinig neme.8 Een van Zijn discipelen, namelijk Andreas, de broeder van Simon Petrus, zeide tot Hem:

9 Hier is een jongsken, dat vijf gerstebroden heeft, en twee visjes; maar wat zijn deze onder zo velen?

Dit Pascha komt dus 10 maanden na het feest van Shavouth. Als het werkelijk Pascha was dan hadden Yeshua en Zijn Discipelen in Jeruzalem gezeten en niet in Galilea. Door met Pascha ergens anders dan Jeruzalem te zijn overtrad Hij het gebod om met Pascha en de twee andere feesten in Jeruzalem te zijn en was daarna niet meer geschikt als volmaakt lam voor ons geslacht.

Als het werkelijk Pascha was dan hadden ze geen gerstebroden maar ongezuurde broden ook hiermee overtrad Hij de wet en nam meer dan 10.000 (mannen, vrouwen, kinderen, dicipelen) anderen mee in verleiding om de wet met Hem te breken. Mooie Massiach zou dat zijn! ,dan hadden de religieuzen in die dagen gelijk om deze valse profeet (tegen Mozes) te doden. Als Hij op dat moment werkelijk Pascha vierde en of Johannes (en de andere evangelisten) die dit zogenaamd schreef, dan had er nooit gestaan; ‘feest der Joden’

En dan hebben we twee weken later alweer een Joods feest, Hij ging naar Jeruzalem voor het feest van Loofhutten Joh.7:1 En na dezen wandelde Jezus in Galilea; want Hij wilde in Judea niet wandelen, omdat de Joden Hem zochten te doden. 2 En het feest der Joden, namelijk de loof huttenzetting, was nabij.

Echter hoe kan het dan dat twee weken ervoor Hij in Galilea de 5000 te eten gaf rond Pascha?? Loofhutten is een half jaar na Pascha niet twee weken, maar er zijn nog veel meer dingen die niet kloppen. Maar waarom zijn deze Joodse feesten toegevoegd in de tekst. Wel, als je de tijden optelt die bij die feesten horen dan kom je op ruim 2 jaar. Deze 2 jaar opgeteld met de werkelijke tijd dat Yeshua in Zijn bediening was kom je op 3.5 jaar HMMM dat klinkt bekend. Dan.9;26 En na die twee en zestig weken zal de Messias uitgeroeid worden, maar het zal niet voor Hem zelven zijn; en een volk des vorsten, hetwelk komen zal, zal de stad en het heiligdom verderven, en zijn einde zal zijn met een overstromenden vloed, en tot het einde toe zal er krijg zijn, en vastelijk besloten verwoestingen.

27 En hij zal velen het verbond versterken een week; en in de helft der week zal hij het slachtoffer en het spijsoffer doen ophouden, en over den gruwelijken vleugel zal een verwoester zijn, ook tot de voleinding toe, die vastelijk besloten zijnde.

Eusebius maakte in zijn dagen gebruik van het feit dat de tempel verwoest was oftewel het offeren gestopt was. Tot zover 'klopte' zijn theorie van vers 26 Maar het nieuwe christelijke geloof wat Constantijn wilde invoeren had nieuwe beloften nodig, een nieuw testament, een plaatsvervangende god. Hij maakte van vers 27, 1 gebeurtenis, alleen vers 27 gaat over Zijn 2de komst. De 70 jaarweken werden 3.5 jaar terwijl Yeshua bijvoorbeeld na 62 weken aan het kruis ging. Hij moest dus de 2de helft van de profetie al deel van de 1ste maken door de laatste jaarweek ook deel te maken van Zijn 1ste komst. Alleen je kon uit de teksten in het NT niet opmaken dat Yeshua 3.5 jaar in Zijn bediening had gestaan. Sterker nog; Yeshua zegt zelf  als Hij Zijn bediening begint in Luk. 18 De Geest des Heeren is op Mij, daarom heeft Hij Mij gezalfd; Hij heeft Mij gezonden, om den armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen, die gebroken zijn van hart;

19 Om den gevangenen te prediken loslating, en den blinden het gezicht, om de verslagenen heen te zenden in vrijheid; om te prediken het aangename jaar des Heeren.

Hij is dan in Zijn 30ste levensjaar, de leeftijd wat nodig was om Priester te zijn van de allerhoogste. Dat Zijn bediening het aangename JAAR zal zijn en dus niet 3.5 jaar. Maar om de plaatsvervangende christus tw. de paus te rechtvaardigen werd dus, om tot die 3.5 jaar te komen er 2 jaar bijgezet.

 

En omdat mensen voor 99% altijd naar diegene luisteren en volgen die ze brood en spelen brengt, wordt de mensheid al ruim 2000 jaar misleid om een godsdienst te volgen die tegen God en Zijn Woord ingaan.

Gods Woord die de Profeten hebben gebracht en bewaakt, Gods Woord die de evangelisten hebben gebracht en bewaakt, Gods Woord die het levend geworden Woord Yeshua heeft gebracht en bewaakt ervoor is gestorven ervoor het voorbeeld heeft gegeven en zei tegen een ieder volg MIJ na, die tevens zei wie ook maar iets van dit Woord afdoet of veranderd zal de kleinste worden genoemd in de hemelen. En als de mensen dat Woord van God hadden gekend dan hadden ze geweten dat wat Eusebius had veranderd, flauwekul zou zijn. Maar Constantijn had kennis van de wereld en van de mensen, zodanig dat vandaag de dag nog steeds de wereld een godsdienst heeft die niets met de Bijbel of de God van de Bijbel te maken heeft.

Als ik de zg  'evangelisten' van vandaag zie hoe ze trots op zichzelf zijn en met grote ijdelheid zeggen dat de wet er niet meer aan doet en vele mensen met zich mee trekken, Dan hoop ik niet naast hun te staan als Yeshua straks Zijn beloning meeneemt. Het zou zomaar kunnen dat de beloningen die een ieder verwacht nogal anders uit zal pakken. Want als alles voorbij is, als Yeshua voor de 2de keer is gekomen en alles na het vrederijk hersteld zal zijn dan zijn daar mensen die openb:14 Zalig zijn zij, die Zijn geboden doen, opdat hun macht zij aan den boom des levens, en zij door de poorten mogen ingaan in de stad.

En de mensen die Zijn geboden dus niet doen in de volgende vers; 15 Maar buiten zullen zijn de honden, en de tovenaars, en de hoereerders, en de doodslagers, en de afgodendienaars, en een iegelijk, die de leugen liefheeft, en doet.

Oh en omdat dit denk ik de laatste in deze serie is nog een nabrander.

Als de hemelse stad Jeruzalem naar beneden komt zodat de mensen met Hem daar zullen wonen zijn er 12 poorten waardoor iemand naar binnen kan gaan. 12 poorten bedoelt voor de 12 stammen van Israël. Vraag: waar is de kerk of religie poort en of hoe komen deze binnen??

 

Uw keuze zoals altijd:

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw uiteindelijke doel.

 

Shalom Raymond

Reacties