Doorgaan naar hoofdcontent

De ware KERK

 


De CHRISTELIJKE KERK

 

Ontstaan na de eerste Christenen die door de dood en opstanding van Yeshua (Jezus) zagen dat wat Yeshua had gezegd dat Hij zou opstaan, ook daadwerkelijk van dat feit konden getuigen. Maar is het u ook opgevallen dat er veel meer gebeurde in die 1ste Gemeente dan vandaag in welke kerk dan ook?

Vanwege de verschillen hoe de 1ste Gemeente was en de huidige gemeenten heb ik wat vragen: 

              1) Is de kerk van vandaag hetzelfde als de eerste Gemeente?

             2) Waren de regels hetzelfde (tegenwoordig de statuten) ?

             3) Wil de echte kerk opstaan?


1) Is de kerk van vandaag hetzelfde als de eerste Gemeente?

Om daar achter te komen moeten we kijken wat er allemaal 2000 jaar geleden allemaal speelde, wie waren zij, wat volgden zij en wat geloofden zij? U weet het waarschijnlijk wel maar beseft u dat alles wat er in de Bijbel is gebeurd rondom de Middellandse zee en verder landinwaarts helemaal tot huidig Iran en de andere kant op tot in Saoudi Arabie, heeft plaatsgevonden? Dat de denkwijzen nu nog verschillen met Europa maar toen helemaal Oost tegen West was? Alle Bijbelse spelers op de Romeinen en Grieken na waren Oosters georiënteerd en helemaal in die tijd had je de botsing en grote verschillen tussen Oost en West. De bewoners hadden de ervaring van vele oorlogen en conflicten wat rechtstreeks kwam door invloeden vanuit alle landen rondom Israel. En in die dagen in het bijzonder de Romeinen en Grieken, die alles deden wat God verboden had.

Het was altijd, ja altijd al de bedoeling van JHWH dat heel de wereld door het licht van Israël gered zou worden, vandaar dat Hij met Abraham begon. Abraham die de vader van vele zo niet alle natiën moest worden. En uw naam zal niet meer genoemd worden Abram; maar uw naam zal wezen Abraham; want Ik heb u gesteld tot een vader van menigte der volken. Maar Israël was alleen met zichzelf bezig luisterde niet naar God of Zijn vele Profeten die Hij stuurde met als gevolg dat eenmaal in de tijd van het zogenaamde Nieuwe testament, God Zichzelf stuurde in een aards lichaam bekend als Zijn Zoon, de Massiach. De toenmalige religie van Israël was het Judaisme wat een groot aantal wetten aan Gods perfecte ‘Wet, de toen alleen bekende zogenaamde oude testament had toegevoegd. De mensen hadden zich afhankelijk gemaakt van de door mensen bedacht wetten, dit terwijl God duidelijk had gezegd niets af te halen of toe te voegen aan Zijn Woord/Wet. In deze wereld speelt het zg NT af en de mensen zaten te wachten op de beloofde Massiach die de Torah zou gaan verduidelijken, hun zou bevrijden en bovenal het koninkrijk zou herstellen.

Het koninkrijk wat bestond uit de 12 stammen maar waar nu alleen Judah en Benjamin van over was, vandaar de streek Judea en het Joodse volk, ipv Israël als volk en natie. Daar kwam de beloofde Joodse Massiach waarvan Matth schreef en zei: Deze twaalf heeft Jezus uitgezonden, en hun bevel gegeven, zeggende: Gij zult niet heengaan op den weg der heidenen, en gij zult niet ingaan in enige stad der Samaritanen. 6 Maar gaat veel meer heen tot de verloren schapen van het huis Israëls. 7 En heengaande predikt, zeggende: Het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen.

Toen Yeshua Ha Massiach dus kwam en niet deed wat men verwacht had werd Hij verworpen. Alleen, Yeshua deed precies wat er geschreven stond over Hem. De mensen waren net als de mensen vandaag, men geloofde omdat hun voorgangers/leiders zeiden hoe ze dat moesten doen, welke regels er golden en vooral naar wie ze moesten luisteren.

De mensen werden net als vandaag misleid door aan te geven dat Yeshua tegen de wet inging Dat Yeshua was gekomen om de wet af te schaffen. Deze LEUGEN werd door Yeshua zelf weerlegt en behalve dat gaf Yeshua aan dat Hij juist kwam om de Wet vol te maken, vol in de zin van zodat je alles heb wat er is in de wet, niet beëindigen 17 Meent niet, dat Ik gekomen ben, om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen, om die te ontbinden, maar te vervullen. 18 Want voorwaar zeg Ik u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet een jota noch een tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles zal zijn geschied.

Yeshua liet Zijn discipelen en vele volgelingen precies weten dat Hij DE profeet was belooft door Mozes, de beloofde Messias die de Wet in Zijn geheel duidelijk maakte. Nadat Hij zei dat de Wet van God pas voorbij is wanneer de zon en de maan niet meer te zien zijn (EN ZIJN DIE NU NOG TE ZIEN????) En wat deed Hij dan om de Wet vol te maken? Wel lees dan het volgende maar die Hij volledig volgens de oorspronkelijke bedoeling van JHWH uitlegde; 19 Zo wie dan een van deze minste geboden zal ontbonden, en de mensen alzo zal geleerd hebben, die zal de minste genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar zo wie dezelve zal gedaan en geleerd hebben, die zal groot genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen. 20 Want Ik zeg u: Tenzij uw gerechtigheid overvloediger zij, dan der Schriftgeleerden en der Farizeën, dat gij in het Koninkrijk der hemelen geenszins zult ingaan.

21 Gij hebt gehoord, dat tot de ouden gezegd is: Gij zult niet doden; maar zo wie doodt, die zal strafbaar zijn door het gericht. 22 Doch Ik zeg u: Zo wie te onrecht op zijn broeder toornig is, die zal strafbaar zijn door het gericht; en wie tot zijn broeder zegt: Raka! die zal strafbaar zijn door den groten raad; maar wie zegt: Gij dwaas! die zal strafbaar zijn door het helse vuur. 23 Zo gij dan uw gave zult op het altaar offeren, en aldaar gedachtig wordt, dat uw broeder iets tegen u heeft; 24 Laat daar uw gave voor het altaar, en gaat heen, verzoent u eerst met uw broeder, en komt dan en offert uw gave.

25 Weest haastelijk welgezind jegens uw wederpartij, terwijl gij nog met hem op den weg zijt; opdat de wederpartij niet misschien u den rechter overlevere, en de rechter u den dienaar overlevere, en gij in de gevangenis geworpen wordt. 26 Voorwaar, Ik zeg u: Gij zult daar geenszins uitkomen, totdat gij den laatsten penning zult betaald hebben.

27 Gij hebt gehoord, dat van de ouden gezegd is: Gij zult geen overspel doen. 28 Maar Ik zeg u, dat zo wie een vrouw aan ziet, om dezelve te begeren, die heeft alrede overspel in zijn hart met haar gedaan.

29 Indien dan uw rechteroog u ergert, trekt het uit, en werpt het van u; want het is u nut, dat een uwer leden verga, en niet uw gehele lichaam in de hel geworpen worde. 30 En indien uw rechterhand u ergert, houwt ze af, en werpt ze van u; want het is u nut, dat een uwer leden verga, en niet uw gehele lichaam in de hel geworpen worde.

31 Er is ook gezegd: Zo wie zijn vrouw verlaten zal, die geve haar een scheidbrief. 32 Maar Ik zeg u, dat zo wie zijn vrouw verlaten zal, anders dan uit oorzake van hoererij, die maakt, dat zij overspel doet; en zo wie de verlatene zal trouwen, die doet overspel.

33 Wederom hebt gij gehoord, dat van de ouden gezegd is: Gij zult den eed niet breken, maar gij zult den Heere uw eden houden. 34 Maar Ik zeg u: Zweert ganselijk niet, noch bij den hemel, omdat hij is de troon Gods; 35 Noch bij de aarde, omdat zij is de voetbank Zijner voeten; noch bij Jeruzalem, omdat zij is de stad des groten Konings; 36 Noch bij uw hoofd zult gij zweren, omdat gij niet een haar kunt wit of zwart maken; 37 Maar laat zijn uw woord ja, ja; neen, neen; wat boven deze is, dat is uit den boze.

38 Gij hebt gehoord, dat gezegd is: Oog om oog, en tand om tand. 39 Maar Ik zeg u, dat gij den boze niet wederstaat; maar, zo wie u op de rechterwang slaat, keert hem ook de andere toe; 40 En zo iemand met u rechten wil, en uw rok nemen, laat hem ook den mantel; 41 En zo wie u zal dwingen een mijl te gaan, gaat met hem twee mijlen. 42 Geeft dengene, die iets van u bidt, en keert u niet af van dengene, die van u lenen wil.

43 Gij hebt gehoord, dat er gezegd is: Gij zult uw naaste liefhebben, en uw vijand zult gij haten. 44 Maar Ik zeg u: Hebt uw vijanden lief; zegent ze, die u vervloeken; doet wel dengenen, die u haten; en bidt voor degenen, die u geweld doen, en die u vervolgen; 45 Opdat gij moogt kinderen zijn uws Vaders, Die in de hemelen is; want Hij doet Zijn zon opgaan over bozen en goeden, en regent over rechtvaardigen en onrechtvaardigen.

46 Want indien gij liefhebt, die u liefhebben, wat loon hebt gij? Doen ook de tollenaars niet hetzelfde? 47 En indien gij uw broeders alleen groet, wat doet gij boven anderen? Doen ook niet de tollenaars alzo? 48 Weest dan gijlieden volmaakt, gelijk uw Vader, Die in de hemelen is, volmaakt is.

Zijn Discipelen en Zijn volgelingen welke duizenden waren volgens onder andere handelingen en hard groeiende, bestonden in eerste instantie geheel en enkel alleen uit JODEN. Joden die bovendien lyrisch waren van Gods Wetten. Joden die en de geschriften wisten, de profetieën over de Joodse Massiach, de invulling die Yeshua liet zien tijdens Zijn leven en door Zijn dood. Er was maar 1 probleem, zolang een ieder alleen maar de zuivere Torah aanhield was alles goed, maar de gemeenschap en de wereld was vergeven van mensgemaakte wetjes, de regeltjes van religie. Precies waar Yeshua en Zijn discipelen keer op keer mee in de clinch lagen, niet om Gods Wet maar om de mens verzonnen wetjes op de Torah. Daar ging Yeshua keihard tegenin, nogmaals niet tegen Gods wet maar tegen de wetten van mensen. En omdat de Farizeeërs met succes de mensen konden overtuigen dat Yeshua tegen de wet van God in ging, konden ze Hem door vals beschuldigingen ter dood veroordelen.

2) Waren de regels hetzelfde (tegenwoordig de statuten) ?

Om te weten wat de regels waren moeten we weten wie ze hebben opgesteld. Ik denk dat een ieder wel weet dat discipelen de eerste leiders waren, Paulus is daar later bij gekomen. In een wereld waar religie de toenmalige leefregels bepaalde was dat denk ik erg frustrerend. Dit was de reden dat Petrus heel snel een snelle doelgerichte cursus van JHWH kreeg. De meeste van u kennen deze les van Petrus als zijnde dat onrein voedsel niet meer bestaat en dat men nu alles mocht eten. Ik heb het dus over het visioen wat Petrus kreeg met het laken vol onreine dieren.

Ik vertel dit om u te laten zien dat het voor Joden niet toegestaan was om zich te verontreinigen met andere volkeren/heidenen. Dit was 1 van de mens gemaakte wetten die tegen Gods Wet inging maar door allerlei gebeurtenissen in het verleden als Gods wet was aangenomen.

Het visioen wat Petrus kreeg bracht Petrus in eerste instantie ook in verwarring en hij dacht ook eerst dat het om eten ging7 En ik hoorde een stem, die tot mij zeide: Sta op, Petrus, slacht en eet. 8 Maar ik zeide: Geenszins, Heere, want nooit is iets, dat gemeen of onrein was, in mijn mond ingegaan. Petrus gaf dus aan dat hij nog nooit iets onrein had gegeten. Let wel dit is jaren na de hemelvaart, blijkbaar had Petrus niet de memo van Jezus gelezen dat de wet voorbij was. Petrus leefde dus nog steeds volgens Torah. Dat het niet ging om eten blijkt uit het volgende: Doch de stem antwoordde mij ten tweeden male uit den hemel: Hetgeen God gereinigd heeft, zult gij niet gemeen maken. 10 En dit geschiedde tot driemaal; en alles werd wederom opgetrokken in den hemel. 11 En ziet, ter zelfder ure stonden er drie mannen voor het huis, daar ik in was, die van Cesarea tot mij afgezonden waren. 12 En de Geest zeide tot mij, dat ik met hen gaan zou, niet twijfelende.

Drie keer kwam het visioen en nu stonden er drie heidenen voor de deur van wie Joden geen gemeenschap mee mochten hebben. Alleen JHWH had heel de wereld lief en wilde dat niemand verloren gaat dus moest Petrus de les leren die Israël 2000 jaar niet wilde volgen.

Zelfs de medegelovigen van Petrus waren blind geworden voor de opdracht van God omheel de wereld te bereiken met Zijn evangelie. Dit werd pas duidelijk toe Petrus het uitlegde en 18 En als zij dit hoorden, waren zij tevreden, en verheerlijkten God, zeggende: Zo heeft dan God ook den heidenen de bekering gegeven ten leven!

Ook Paulus was vergiftigd en blind geworden door de religie en wilde (voor zijn ontmoeting met Yeshua) zelfs alle nieuw gelovigen in Yeshua martelen en doden. Maar Yeshua kon een groot geleerde van Gods wet gebruiken om duidelijkheid te verschaffen wat Gods wet was en wat mens gemaakte wetten waren. Ook was Paulus uitermate geschikt om naar de heidenen gestuurd te worden want hij wist de profetieën en beloften via Abraham naar heel de wereld. Hoe ironisch dat vandaag nu juist Paulus gebruikt wordt om aan te geven dat de wet voorbij is terwijl Paulus net als Yeshua alleen maar tegen de wetjes van mensen inging en juist Gods Wet hoog achtte. Petrus zegt niet voor niets dat Paulus door mensen die Gods Woord niet kennen, verkeerd of helemaal niet wordt begrepen.

Paulus legt het de heidenen vele malen uit en ik denk dat hij dat in Efeziërs heel duidelijk zegt. Wij en een ieder die gelooft in de Joodse Massiach, dat Yeshua alleen maar kwam om de woorden en wil van de vader JHWH te doen, wij zijn de heidenen waar Paulus het over heeft als hij zegt in Ef.2: 12 Dat gij in dien tijd waart zonder Christus, vervreemd van het burgerschap Israëls, en vreemdelingen van de verbonden der belofte, geen hoop hebbende, en zonder God in de wereld. Als je de Joodse Yeshua leert kennen en doet wat Hij heeft gedaan dan realiseer je je deze woorden pas echt. De Bijbelse Yeshua / JHWH is God, buiten Hem is er geen.

13 Maar nu in Christus Jezus, zijt gij, die eertijds verre waart, nabij geworden door het bloed van Christus. 14 Want Hij is onze vrede, Die deze beiden een gemaakt heeft, en den middelmuur des afscheidsels gebroken hebbende, Het bloed is nodig om vergeving te geven, vergeving van overtreden van Gods Woord en Wet. Zijn bloed is voor eeuwig zodat er geen dier meer voor zondeoffer hoeft te worden geslacht.

15 Heeft Hij de vijandschap in Zijn vlees te niet gemaakt, namelijk de wet der geboden in inzettingen bestaande; opdat Hij die twee in Zichzelven tot een nieuwen mens zou scheppen, vrede makende; 16 En opdat Hij die beiden met God in een lichaam zou verzoenen door het kruis, de vijandschap aan hetzelve gedood hebbende. Adam was als eerste die Gods Woord overtrad en Yeshua was de eerste mens die door Zijn bloed de overtredingen wegdoet.

17 En komende, heeft Hij door het Evangelie vrede verkondigd u, die verre waart, en dien, die nabij waren. 18 Want door Hem hebben wij beiden den toegang door een Geest tot den Vader. Daarom is alleen redding door Yeshua en wat eerst alleen maar toegankelijk was voor Gods volk Israel, is het nu ook mogelijk om deel te worden van datzelfde Israël.

19 Zo zijt gij dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers der heiligen, en huisgenoten Gods; 20 Gebouwd op het fondament der apostelen en profeten, waarvan Jezus Christus is de uiterste Hoeksteen; Het fundament is en blijft het Woord van JHWH gesproken door de profeten, het fundament betekend do rots waarop alles is gebouwd Yeshua de hoeksteen.

Waarom deze info? Omdat juist Paulus toen al net als Yeshua vals beschuldigd werd als dat hij tegen Mozes en Gods Wet inging. En hier kunnen wij lezen welke regels er voor de 1ste Gemeente en voortaan werden opgesteld door de leiders, de discipelen.Hand.15 En te Jeruzalem gekomen zijnde, werden zij ontvangen van de Gemeente, en de apostelen, en de ouderlingen; en zij verkondigden, wat grote dingen God met hen gedaan had. 5 Maar, zeiden zij, er zijn sommigen opgestaan van die van de sekte der Farizeën, die gelovig zijn geworden, zeggende, dat men hen moet besnijden, en gebieden de wet van Mozes te onderhouden. Pas bekeerde Joden moesten net als iedereen religie afleren, helemaal Joden die farizeeër waren geweest. De Farizeeën leerde dat om behouden te worden je de wet moest doen, en daar is de Wet van God niet voor, nooit geweest. Je kan maar op 1 manier behouden worden A door Zijn genade en B in Hem en Zijn Woord te geloven. Maar mensen en helemaal religie welke religie dan ook zorgt voor regels en in dit geval regels bovenop de Wet zodat het net lijkt alsof het Gods Wet is.

6 En de apostelen en de ouderlingen vergaderden te zamen, om op deze zaak te letten. 7 En als daarover grote twisting geschiedde, stond Petrus op en zeide tot hen: Mannen broeders, gij weet, dat God van over langen tijd onder ons mij verkoren heeft, dat de heidenen door mijn mond het woord des Evangelies zouden horen, en geloven. Petrus geeft hier aan het visioen en opdracht om de heidenen toe te laten aan Gods volk.

8 En God, de Kenner der harten, heeft hun getuigenis gegeven, hun gevende den Heiligen Geest, gelijk als ook ons; 9 En heeft geen onderscheid gemaakt tussen ons en hen, gereinigd hebbende hun harten door het geloof. 10 Nu dan, wat verzoekt gij God, om een juk op den hals der discipelen te leggen, hetwelk noch onze vaders, noch wij hebben kunnen dragen? Het juk van religie denkende dat je God behaagt als je goed werken doet terwijl je God alleen maar kunt behagen door Hem te gehoorzamen en dan doe je vanzelf goed werken, het is alleen genade, genade dat Hij in plaats van ons is gestorven.

Dan staat de gekozen Leider Jacobus op en zegt dat hij een brief zal sturen naar alle gelovigen 20 welke regels voor alle gelovigen in Yeshua gelden Maar hun zal aanschrijven, dat zij zich onthouden van de dingen, die door de afgoden besmet zijn, en van hoererij, en van het verstikte, en van bloed.

Drie regels drie Statuten, hoe komt Jacobus eraan en wat zijn deze ?? Vergeet niet, dit zijn Joodse leiders die met Yeshua hebben gewandeld, die doordrenkt zijn met Gods Geest, die de Torah, instellingen en Profeten door en door kennen. Waar Jacobus het over heeft staat bekend als ‘de hart van Torah’  en is te vinden in Lev. 18 en 17. Reden dat de huidige kerk hiervan niets weet of wilt weten is omdat zij een nieuwe Griekse Jezus hebben gecreëerd, die de Wet heeft afgeschaft en een nieuwe kerk is begonnen, het huidige chistendom.

1) Geen dingen door afgoden besmet Lev.18:3 Gij zult niet doen naar de werken des Egyptischen lands, waarin gij gewoond hebt; en naar de werken des lands Kanaän, waarheen Ik u brenge, zult gij niet doen, en zult in hun inzettingen niet wandelen. 4 Mijn rechten zult gij doen, en Mijn inzettingen zult gij houden, om in die te wandelen; Ik ben de HEERE, uw God! 5 Ja, Mijn inzettingen en Mijn rechten zult gij houden; welk mens dezelve zal doen, die zal door dezelve leven; Ik ben de HEERE!

Jacobus zegt hiermee in een wereld waar afgoderij net als vandaag hoogtij viert. Dat een ieder die toegevoegd wilt worden en deel mag hebben aan een samenkomst in ieder geval te allen tijde moet voldoen aan: het totaal afzweren van alles wat met afgoderij te maken heeft. Oei dit is nogal radicaal! En ja dat is het precies. U kunt als u de God van de Bijbel zegt te volgen volgens Jacobus die 1 van de oprichters is van de Christelijke kerk, geen gemeenschap hebben met anderen die een boek hebben van een ander geloof, of een boeddha beeldje hebben of kerst/Pasen vieren. Alle religieuze inzettingen buiten Gods Woord, welk Hij niet heeft opgegeven moet worden geweigerd en ook de persoon die het doet of heeft. Gods geboden en inzettingen zijn hierbij niet een verzoek van Hem maar een GEBOD.

2) Geen dingen van hoererij  Lev.18:6 Niemand zal tot enige nabestaande zijns vleses naderen, om de schaamte te ontdekken; Ik ben de HEERE! 7 Gij zult de schaamte uws vaders en de schaamte uwer moeder niet ontdekken; zij is uw moeder; gij zult haar schaamte niet ontdekken. 8 Gij zult de schaamte der huisvrouw uws vaders niet ontdekken; het is de schaamte uws vaders. 9 De schaamte uwer zuster, der dochter uws vaders, of der dochter uwer moeder, te huis geboren of buiten geboren, haar schaamte zult gij niet ontdekken.

10 De schaamte der dochter uws zoons, of der dochter uwer dochter, haar schaamte zult gij niet ontdekken; want zij zijn uw schaamte. 11 De schaamte van de dochter der huisvrouw uws vaders, die uw vader geboren is (zij is uw zuster), haar schaamte zult gij niet ontdekken.

12 Gij zult de schaamte van de zuster uws vaders niet ontdekken; zij is uws vaders nabestaande. 13 Gij zult de schaamte van de zuster uwer moeder niet ontdekken; want zij is uwer moeder nabestaande. 14 Gij zult de schaamte van den broeder uws vaders niet ontdekken; tot zijn huisvrouw zult gij niet naderen; zij is uw moei.

15 Gij zult de schaamte uwer schoondochter niet ontdekken; zij is uws zoons huisvrouw; gij zult haar schaamte niet ontdekken. 16 Gij zult de schaamte der huisvrouw uws broeders niet ontdekken; het is de schaamte uws broeders.

17 Gij zult de schaamte ener vrouw en harer dochter niet ontdekken; de dochter haars zoons, noch de dochter van haar dochter zult gij nemen, om haar schaamte te ontdekken; zij zijn nabestaanden; het is een schandelijke daad. 18 Gij zult ook geen vrouw tot haar zuster nemen, om haar te benauwen, mits haar schaamte nevens haar, in haar leven, te ontdekken.

19 Ook zult gij tot de vrouw in de afzondering van haar onreinigheid niet naderen, om haar schaamte te ontdekken. 20 En gij zult niet liggen bij uws naasten huisvrouw ter bezading, om met haar onrein te worden.

21 En van uw zaad zult gij niet geven, om voor den Molech door het vuur te doen gaan; en den Naam uws Gods zult gij niet ontheiligen; Ik ben de HEERE!

22 Bij een manspersoon zult gij niet liggen met vrouwelijke bijligging; dit is een gruwel. 23 Insgelijks zult gij bij geen beest liggen, om daarmede onrein te worden; een vrouw zal ook niet staan voor een beest, om daarmede te doen te hebben; het is een gruwelijke vermenging.

24 Verontreinigt u niet met enige van deze; want de heidenen, die Ik van uw aangezicht uitwerpe, zijn met alle deze verontreinigd; 25 Zodat het land onrein is, en Ik over hetzelve zijn ongerechtigheid bezoeke, en het land zijn inwoners uitspuwt. 26 Maar gij zult Mijn inzettingen en Mijn rechten onderhouden, en van al die gruwelen niets doen, inboorling noch vreemdeling, die in het midden van u als vreemdeling verkeert.

27 Want de lieden dezes lands, die voor u geweest zijn, hebben al deze gruwelen gedaan; en het land is onrein geworden. 28 Dat u dat land niet uitspuwe, als gij hetzelve zult verontreinigd hebben; gelijk als het het volk, dat voor u was, uitgespuwd heeft. 29 Want al wie enige van deze gruwelen doen zal, die zielen, die ze doen, zullen uit het midden van haar volk uitgeroeid worden.

30 Daarom zult gij Mijn bevel onderhouden, dat gij niet doet van die gruwelijke inzettingen, die voor u zijn gedaan geweest, en u daarmede niet verontreinigt; Ik ben de HEERE, uw God! Wel heeft u dit goed gelezen, dan is mijn vraag noem mij 1 christelijke kerk van vandaag die deze regel opgegeven door de werkelijke kerkvaders toepast in haar gemeente, noem mij 1 christelijke kerk waar een leider niet schuldig op 1 van beschreven punten is, laat staan gemeenteleden.

3) Geen eten van verstikte en of bloed Lev.17: En zij zullen ook niet meer hun slachtofferen den duivelen, welke zij nahoereren, offeren; dat zal hun een eeuwige inzetting zijn voor hun geslachten. 8 Zeg dan tot hen: Een ieder van het huis Israëls, en van de vreemdelingen, die in het midden van hen als vreemdelingen verkeren, die een brandoffer of slachtoffer zal offeren, 9 En dat tot de deur van de tent der samenkomst niet zal brengen, om hetzelve den HEERE te bereiden; diezelve man zal uit zijn volken uitgeroeid worden.

10 En een ieder uit het huis Israëls, en uit de vreemdelingen, die in het midden van hen als vreemdelingen verkeren, die enig bloed zal gegeten hebben, tegen diens ziel, die dat bloed zal gegeten hebben, zal Ik Mijn aangezicht zetten, en zal die uit het midden haars volks uitroeien. 11 Want de ziel van het vlees is in het bloed; daarom heb Ik het u op het altaar gegeven, om over uw zielen verzoening te doen; want het is het bloed, dat voor de ziel verzoening zal doen.

12 Daarom heb Ik tot de kinderen Israëls gezegd: Geen ziel van u zal bloed eten; noch de vreemdeling, die als vreemdeling in het midden van u verkeert, zal bloed eten. 13 Een ieder ook van de kinderen Israëls en van de vreemdelingen, die als vreemdelingen in het midden van hen verkeren, die enig wild gedierte, of gevogelte, dat gegeten wordt, in de jacht gevangen zal hebben; die zal deszelfs bloed vergieten, en zal dat met stof bedekken. 14 Want het is de ziel van alle vlees; zijn bloed is voor zijn ziel; daarom heb Ik tot de kinderen Israëls gezegd: Gij zult geens vleses bloed eten; want de ziel van alle vlees, dat is zijn bloed; zo wie dat eet, zal uitgeroeid worden.

15 En alle ziel onder de inboorlingen of onder de vreemdelingen, die een dood aas of het verscheurde zal gegeten hebben, die zal zijn klederen wassen, en zich met water baden, en onrein zijn tot aan den avond; daarna zal hij rein zijn. 16 Maar indien hij die niet wast, en zijn vlees niet baadt, zo zal hij zijn ongerechtigheid dragen. Let op; dat het Woord en Wet niet alleen voor de Joden is blijkt oa hier heel duidelijk waar het ook spreekt over vreemdelingen.

Ik denk (nou ja weet zeker) dat de hoeveelheid zogenaamde christelijke kerken die zich aan deze basis regels van de moederkerk houden, nihil is

En dan heb ik het alleen nog maar over de basis regels want was Jacobus klaar met zijn regels voor de kerk? Eh NEE, dit waren de regels wat direct moest worden toegepast, moest worden gecontroleerd zodat er geen valse gelovigen binnen kwamen. Deze regels die direct uit de Torah kwam waren regels wat direct invloed had en ten strengste was verboden door JHWH/Yeshua. De rest van de Torah moest ook worden gedaan maar dat konden ze leren in elke samenkomst waar gelovigen op Shabbat samenkwamen (dus vergeet zondag, de dag van JHWH en Yeshua is Shabbat) Hnd.15: 21 Want Mozes heeft er van oude tijden in elke stad, die hem prediken, en hij wordt op elken sabbat in de synagogen gelezen. 

3) Wil de echte kerk opstaan?

Wilt u echt de zegen van de 1ste Gemeente ervaren, wilt u echt de God van de Bijbel ervaren dan weet u wie u moet volgen, uw keuze; of u volgt de raad van de 1ste Gemeente met de discipelen die met Yeshua hebben gewandeld of u volgt de raad van Constantijn die de eerste Gemeenten heeft laten vermoorden door kruisigingen, leeuwen en gladiatoren. Constantijn die door Gods dag, Wet en feesten te veranderen in zijn wetjes als basis voor de huidige christelijke kerk, elke christelijke kerk.

Als na woord nog de brief van Jacobus uit Hand. 15 bedoeld voor diegene die werkelijk Yeshua ha Massiach willen navolgen, want het is deze brief wat bedoeld is voor alle Christelijke Gemeenschappen om regels in acht te houden en te doen.  En zij schreven door hen dit navolgende: De apostelen, en de ouderlingen, en de broeders wensen den broederen uit de heidenen, die in Antiochië, en Syrië, en Cilicië zijn, zaligheid. 24 Nademaal wij gehoord hebben, dat sommigen, die van ons uitgegaan zijn, u met woorden ontroerd hebben en uw zielen wankelende gemaakt, zeggende, dat gij moet besneden worden, en de wet onderhouden; welken wij dat niet bevolen hadden; 25 Zo heeft het ons eendrachtelijk te zamen zijnde, goed gedacht, enige mannen te verkiezen, en tot u te zenden, met onze geliefden, Barnabas en Paulus.

26 Mensen, die hun zielen overgegeven hebben voor den Naam van onzen Heere Jezus Christus. 27 Wij hebben dan Judas en Silas gezonden, die ook met den mond hetzelfde zullen verkondigen. 28 Want het heeft den Heiligen Geest en ons goed gedacht, ulieden geen meerderen last op te leggen dan deze noodzakelijke dingen: 29 Namelijk, dat gij u onthoudt van hetgeen den afgoden geofferd is, en van bloed, en van het verstikte, en van hoererij; van welke dingen, indien gij uzelven wacht, zo zult gij weldoen. Vaart wel.

Deze studie kan een schok of wellicht een verontwaardiging bij u teweeg brengen, u kunt boos zijn op de boodschapper (ik dus) of op diegene die de wereld als ruim 1700 misleid. 

 PS, De ware kerk is de gemeenschap der Heiligen, een of elke vergadering van mensen Heilig apart gezet voor de God van Abraham, Isaak en Jacob , wat begon bij Mozes en vanaf die tijd bekend staat als de Gemeente. De Gemeente die doet wat Hij zegt, precies zoals de 1ste Gemeente. De Gemeente die de Naam van God vertegenwoordigen,

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond

Reacties