Doorgaan naar hoofdcontent

Eens gered altijd gered?

 

 

“Onthoud dat dezelfde God die jou gered heeft dezelfde God is die je zal behouden. Zodra we gered zijn, zijn we voor altijd gered. Onze redding is zonder twijfel voor de eeuwigheid verzekerd!”

Bovenstaande christelijke doctrine die ik eens met u onder de loep wil nemen, omdat hiermee  nogal wat door de christelijke kerk wordt gezegd, is deze stelling waar of zegt de Bijbel wat anders?

 

De Christelijke kerk geven hierbij een aantal Nieuw testamentische teksten op om de bewering aan te tonen, ik heb er hier drie uitgehaald, maar ze komen allemaal op hetzelfde neer. “Als je je hebt bekeert dan ontvang je de HG en die zal niet uit je weggaan”.

Tit.3:5 Heeft Hij ons zalig gemaakt, niet uit de werken der rechtvaardigheid, die wij gedaan hadden, maar naar Zijn barmhartigheid, door het bad der wedergeboorte en vernieuwing des Heiligen Geestes;

Joh.14:19 Namelijk den Geest der waarheid, Welken de wereld niet kan ontvangen; want zij ziet Hem niet, en kent Hem niet; maar gij kent Hem; want Hij blijft bij ulieden, en zal in u zijn.

Rom.8:9 Doch gijlieden zijt niet in het vlees, maar in den Geest, zo anders de Geest Gods in u woont. Maar zo iemand den Geest van Christus niet heeft, die komt Hem niet toe.

 

Net als alle beweringen en of theorieën die je kan hebben op onderwerpen uit de Bijbel, kan je alles op deze manier “bewijzen” door alleen een tekst te noemen. Maar als je het Onderwerp uit het hele hoofdstuk of brief neemt dan gaat de hele stelling niet meer op.

Ja de HG komt in je leven als je je 180 graden omdraait van je eigen wil naar Zijn wil te doen.

Zijn Wil, de wil van de Vader JHWH, precies zoals Yeshua dat zegt; dat Hij alleen zegt wat de Vader zegt en doet wat Hij de Vader heeft zien doen.

Joh.14:26 Maar de Trooster, de Heilige Geest, Welken de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u alles leren, en zal u indachtig maken alles, wat Ik u gezegd heb.

Ook de HG welk dezelfde is als JHWH en Yeshua zegt en doet precies hetzelfde en heeft als taak om een ieder ook terug te brengen naar de Woorden van Yeshua dus JHWH. Niet om erover te praten maar om erin te wandelen zoals Hij heeft gewandeld dus doen.

 

De kerk zegt dan; je hoeft niet meer volgens de wet te wandelen want Jezus heeft het offer volbracht. Wat een misleiding want het offer van Yeshua is juist om Zijn volk Zijn kinderen weer terug te brengen naar Torah Zijn woord om Zijn leven te ontvangen, Zijn HG. Want zelfs als je je bekeert (naar wat eigenlijk) en je doet niet wat Hij zegt dan zegt de Bijbel;

Ef.4;30 En bedroeft den Heiligen Geest Gods niet, door Welken gij verzegeld zijt tot den dag der verlossing.

 

Om gered goed te kunnen begrijpen begin ik met het tegengestelde van gered zijn waarvan de Bijbel spreekt, dat is; te worden afgesneden, uitgeroeid, of weggeworpen. De Bijbel staat hier vol van en niet alleen in het zg oude T., denk maar aan Judas. Hoezo eens en altijd gered? Kan iemand van ons zeggen dat hij of zij dagelijks naast Yeshua te hebben gelopen, gegeten wat Hij at? In de Hebreeuwse taal met Hem had gepraat, gelachen enz? Zou Judas nu ook nog gered zijn? Judas die met Hem heeft gewandeld, zelfs Pascha met Hem heeft gevierd? Tja iemand van u die dat ook heeft gedaan en geleeft? Waarom denkt de kerk dan dat als Judas die zo dichtbij Yeshua heeft geleeft en met Hem heeft gewandeld en daarna is afgesneden, dat men nu eens en altijd gered zijn???

 

Afgesneden zijn vertalingen van het Hebreeuwse woord כּרת  kârath, wat een onderdeel is van een verbond (letterlijk vlees snijden).

De allereerste keer dat het woord karath voor afsnijden wordt gebruikt is in gen9:11 En Ik richt Mijn verbond op met u, dat niet meer alle vlees door de wateren des vloeds zal worden uitgeroeid; ook hier in verband met een verbond.

JHWH spreekt af dat al het vlees niet meer zal worden afgesneden door een totale watervloed.

De oude wereld en al het leven was afgesneden van de 8 rechtvaardigen die overbleven met de gekozen aantallen en paren van dieren.

De tweede keer waar we karath vinden is in Gen 17:14 En wat mannelijk is, de voorhuid hebbende, wiens voorhuids vlees niet zal besneden worden, dezelve ziel zal uit haar volken uitgeroeid worden; hij heeft Mijn verbond gebroken.

Hier gaat het om mensen die het verbond van God verbreken en daarom afgesneden moeten worden van Zijn Heilig volk.

 

De Bijbel staat vol met teksten over mensen die vanwege hun zonden of ongehoorzaamheid moeten worden afgesneden van het Heilig volk van JHWH.

Blijkbaar is Heilig zijn of onderdeel uitmakende van Zijn volk een serieuze zaak die een keuze vraagt.

spreuken 2:22 Maar de goddelozen zullen van de aarde uitgeroeid worden, en de trouwelozen zullen er van uitgerukt worden.

 

De Bijbel is hier duidelijk genoeg over, zelfs bij de feesten van JHWH bijvoorbeeld bij het ongezuurde brodenfeest wordt hierover gesproken Ex.12:15 Zeven dagen zult gijlieden ongezuurde broden eten; maar aan den eersten dag zult gij het zuurdeeg wegdoen uit uw huizen; want wie het gedesemde eet, van den eersten dag af tot op den zevenden dag, diezelve ziel zal uitgeroeid worden uit Israël.

Misschien zult u nu zeggen 'maar dat was of is alleen voor de Joden' laten we dan eens kijken wat er staat in vers 19 want al wie het gedesemde eten zal, dezelve ziel zal uit de vergadering van Israël uitgeroeid worden, hij zij een vreemdeling of een ingeborene des lands.

Blijkbaar behoren de feesten van JHWH bij Zijn volk, voor zowel heidenen als Joden, als je jezelf ziet als een kind van de God van Israël, dan is er zeker vreugde om wat Hij allemaal heeft gedaan waarvan de feesten een voorbeeld een herinnering zijn, maar het is Zijn feest met Zijn instellingen met een bepaald doel.

 

Alles wat JHWH apart heeft gezet is heilig wat oa inhoud dat er bepaalde regels voor zijn opgesteld om het ook geheel anders te laten zijn, dan zoals de wereld het heeft voorgesteld.

In ex.30 wordt het maken van het wierook en zalfolie beschreven wat ook heilig is, en wat er gebeurd als je het als een 'gewoon' product behandeld.

Ex.30:33 De man, die zulk een zalf maken zal als deze, of die daarvan op wat vreemds doet, die zal uitgeroeid worden uit zijn volken

 

De Bijbel gaat zo nog wel een tijdje door, het woord wil dus hierbij zeggen dat als je Gods geboden of instellingen niet gehoorzaamd en doet je afgesneden wordt van Zijn Heilig volk en de dood het gevolg is.

Enkele verdere teksten hieromtrent gaan over het niet doen of verkeerd doen van de Sabbat ex.31:14, het ongeoorloofd eten van offervlees wat voor JHWH bedoeld was Lev.7:20, het eten van vet en of bloed Lev.7:25-27, over het ontbloten van anderen Lev.20:17-18 enz enz.

 

Zoals de feesten zijn  er ook een 7tal extra Sabbatten die JHWH aan Zijn volk heeft gegeven.

Bijvoorbeeld Pascha wat de eerste dag is van ongezuurd brood, en de dag van verzoening

Lev.23:29 Want alle ziel, welken op dienzelven dag niet zal verootmoedigd zijn geweest, die zal uitgeroeid worden uit haar volken.

Nogmaals het zijn geen Joodse feesten maar instellingen van de God van Israël elk met een bewuste repetitie van wat is geweest en wat er nog gaat komen. Maar zult u misschien zeggen; wat heeft dit alles nu te maken met eens gered altijd gered?

Al deze zaken zijn oudtestamentisch wij leven nu als nieuw testamentisch onder het nieuwe verbond!

 

ja dat klopt, ook ik leef onder het nieuwe verbond maar het nieuwe verbond is niet een nieuw boek wat het oude boek vervangt, het zijn dezelfde wetten en instellingen die eerst op stenen tafelen waren geschreven en als het goed is nu in je hart. Het was de voorwaarde om bij het volk van Israël te horen maar die voorwaarde is een liefdesverklaring geworden en daarom ben je er vrij van, het voelt niet meer als een opgelegde wet, het is een manier van nieuw denken en nieuw leven geworden. Het is precies als een moordenaar die is opgepakt en wordt berecht, het is dezelfde wet maar jij en ik hebben (neem ik aan) niemand vermoord en dus klaagt de wet ons niet aan, maar de moordenaar voelt de wet als een bijl boven zijn hoofd.

 

Eens gered altijd gered dat insinueert dat je vrij bent van zonden en mag doen wat je wilt zolang je maar op tijd vergeving vraagt, je elke dag mag wassen in Zijn bloed.

Maar is het ook zo gemakkelijk? laten we eens kijken wat het nieuwe testament daarvan zegt.

Hebr. 10:26 Want zo wij willens zondigen, nadat wij de kennis der waarheid ontvangen hebben, zo blijft er geen slachtoffer meer over voor de zonden;

27 Maar een schrikkelijke verwachting des oordeels, en hitte des vuurs, dat de tegenstanders zal verslinden. 28 Als iemand de wet van Mozes heeft te niet gedaan, die sterft zonder barmhartigheid, onder twee of drie getuigen; 29 Hoeveel te zwaarder straf, meent gij, zal hij waardig geacht worden, die den Zoon van God vertreden heeft, en het bloed des testaments onrein geacht heeft, waardoor hij geheiligd was, en den Geest der genade smaadheid heeft aangedaan?

30 Want wij kennen Hem, Die gezegd heeft: Mijn is de wraak, Ik zal het vergelden, spreekt de Heere. En wederom: De Heere zal Zijn volk oordelen. 31 Vreselijk is het te vallen in de handen des levenden Gods.

 

Bovenstaande zou ik een paar keer lezen het gaat tenslotte om uw eeuwig leven, blijkbaar zijn er nog steeds zonden die uw eeuwig leven met de God van Israël kunnen dwarsbomen.

Het volk Israël is na zoveel waarschuwingen nu afgesneden van Hem, dit zal hersteld worden maar pas dan indien zij weer terug zijn naar gehoorzaamheid in Zijn Woord.

En zo is het ook voor een ieder of denkt u dat u speciaal bent?

Rom.11:22 Zie dan de goedertierenheid en de strengheid van God; de strengheid wel over degenen, die gevallen zijn, maar de goedertierenheid over u, indien gij in de goedertierenheid blijft; anderszins zult ook gij afgehouwen worden. 

 

Wij de heidenen hebben nu de kans gekregen om Zijn licht te zijn maar ook wij worden gewaarschuwd om Zijn woord serieus te nemen en het te doen.

God is dezelfde die was, is en komen zal, Zijn woord blijft dezelfde, dat is Zijn wezen dat is Zijn naam.

1Kron.28:9b want de HEERE doorzoekt alle harten, en Hij verstaat al het gedichtsel der gedachten; indien gij Hem zoekt, Hij zal van u gevonden worden; maar indien gij Hem verlaat, Hij zal u tot in eeuwigheid verstoten.

 

Ja God is liefde, maar alleen voor diegene die Hem zoeken, God heeft niet alle mensen lief zoals de wereld ons doet geloven, Hij heeft niet de zondaar lief, Hij haat zondaren!

2 kron.152b De HEERE is met ulieden, terwijl gij met Hem zijt; en zo gij Hem zoekt, Hij zal van u gevonden worden; maar zo gij Hem verlaat, Hij zal u verlaten.

 

Het is en blijft een keuze maar het is een leugen om te denken dat eens gered altijd gered is.

Dat dit niet zomaar een mening is blijkt uit de laatste teksten wat uit openbaring komt.

Dit moet nog gaan gebeuren en ik hoop daar velen te mogen tegenkomen.

Luistert alsjeblieft naar de woorden van Jeshua (Jezus) indien je Zijn woorden niet serieus neemt wordt je alsnog afgesneden.

 

openb 22:16 Ik, Jezus, heb Mijn engel gezonden om ulieden deze dingen te getuigen in de Gemeenten. Ik ben de Wortel en het geslacht Davids, de blinkende Morgenster.

17 En de Geest en de Bruid zeggen: Kom! En die het hoort, zegge: Kom! En die dorst heeft, kome; en die wil, neme het water des levens om niet.

 

18 Want ik betuig aan een iegelijk, die de woorden der profetie dezes boeks hoort: Indien iemand tot deze dingen toedoet, God zal hem toedoen de plagen, die in dit boek geschreven zijn.

19 En indien iemand afdoet van de woorden des boeks dezer profetie, God zal zijn deel afdoen uit het boek des levens, en uit de heilige stad, en uit hetgeen in dit boek geschreven is.

 

Luister alsjeblieft niet naar mij of naar een ander of een kerk / religie, luister alleen naar Hem daarom; lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond

Reacties