Doorgaan naar hoofdcontent

Het EINDE der TIJDEN 8

 


Deel 3b Zijn Komst

 

Heel veel mensen kijken naar het Israël van vandaag als de vervulling van de vele profetieën dat God ze weer terug zou brengen in het land. EN de oprichting van Israël in 1948 was ook een bijzondere gebeurtenis. Waar 2000 jaar geen Israël bestond en waar de kerk dacht dat zij daarom het nieuwe Israël waren, was daar in 1 keer wederom een Israël.

 

Maar de sleutel was en is altijd ISRAËL, alle 12 stammen, niet 1 stam Judah + Benjamin die wij kennen als de Joden van vandaag! Er moest een land zijn die Israël heette om de profetieën voor de terugkeer van heel Israël in vervulling te laten gaan. Er is een verschil in Judah (1 huis bekend als de Joden, het Zuiden) en de overige 10 stammen (1 huis bekend als Israel, Joseph, Jaacov, het Noorden). De 10 stammen werden gescheiden van de overige 2 na de dood van Salomo. De 10 stammen onder de naam Israël werden door ongehoorzaamheid afgevoerd naar Asyrië en daarna door blijvende ongehoorzaamheid de wereld in verspreid en tevens uit elkaar gehaald waarbij ze hun identiteit volledig zouden vergeten en opgaan in de volkeren. Judah was ook ongehoorzaam , werd afgevoerd naar Babylon, maar door gedeeltelijke bekeringen naar JHWH weer na 70 jaar tijdelijk teruggehaald, om oa de 2de tempel te bouwen. Helaas werden ze al snel wederom ongehoorzaam en na 400 jaar in het jaar 135 door de Romeinen, het land uit geschopt. Echter de belofte aan Judah door Jacob uitgesproken was dat de scepter en een wetgever nooit uit hun midden zou verdwijnen. Dit hield oa in dat Judah hun identiteit en wet mee zouden nemen waar ze ook gingen, en zo bekend werden als de Joden in de wereld met hun eigen en aparte godsdienst.

 

De hele Bijbel verteld het verhaal over wie Israël is, waarom God ze verdeelt en uit het land verdrijft, wat er met ze gebeurt, hoe Hij een oplossing geeft en Israël weer aanneemt/trouwt   en wanneer Hij ze weer terugbrengt. DAT is de Bijbel in een notedop

Daarom vragen de discipelen steeds weer wanneer Hij het Koninkrijk gaat herstellen, daarom antwoord Yeshua tegen een ieder dat Hij gekomen is om de verloren schapen terug te brengen, daarom is Hij gestorven aan het kruis, omdat God Zijn eigen wet niet kan verbreken door Zijn bruid weder bij Hem te nemen nadat Hij van haar was gescheiden. Maar Zijn Plan was om als ‘nieuwe man’, nadat Hij was gestorven was om Zijn bruid wederom te kunnen aannemen / roepen. Zijn Woord, de wet spreekt nl dat de vrouw wederom pas kan trouwen als haar 1ste man is overleden.

En dat maakt dat Yeshua IS JHWH! Yeshua = JHWH = de Goede Herder = de verlosser = het Woord / wet,  = JHWH van de Shabbat, JHWH die redt, wat letterlijk de betekenis is van Zijn naam, Yeshua. Alle karaktereigenschappen die de Bijbel van JHWH zegt wordt ook van Yeshua gezegt.

 

Ez.34:23 En Ik zal een enigen Herder over hen verwekken, en Hij zal hen weiden, namelijk Mijn knecht David; die zal ze weiden, en Die zal hun tot een Herder zijn.

God zelf is de herder die Zijn schapen terughaalt, die voor ze gaat zorgen en leid naar vruchtbare weiden op de bergen van Israël, en vervolgens meld Hij dat Hij de schapen laat leiden door een andere herder, de Messias.

Een ieder in het zg nieuwe testament wist en verwachte dat als de beloofde Messias kwam, dat die de 12 stammen bij elkaar bracht, de vijanden versloeg en het koninkrijk herstelde. Dat was de hoop en verwachting toen en dat is de hoop en verwachting nog steeds.

Yeshua zelf ook gaf keer op keer aan dat Hij niet alleen de herder was maar tevens de goede herder, en wie was er ook al weer alleen goed volgens Yeshua zelf??

 

John 10:16 Ik heb nog andere schapen, die van dezen stal niet zijn; deze moet Ik ook toebrengen; en zij zullen Mijn stem horen; en het zal worden een kudde, en een Herder.

Wanneer heeft Yeshua Zijn andere schapen opgehaald?? Toen of 1000 jaar geleden, vorige week misschien, nee dat heeft Hij nog niet gedaan.

Dat moet nog gaan gebeuren dus, Hij zal ons voorgaan in een wolk en een vuurkolom.

Hij zal onze voorhoede en achterhoede zijn.

Zijn wij dan alleen maar schapen die compleet van Hem afhankelijk zijn? Aan de ene kant ja.

Maar als wat er gebeurde met Israël ons een voorbeeld is en als het ons dan ook overkomt, wat moeten wij dan doen?

 

JHWH heeft ons niet in het duister gelaten, Hij zegt niet zoek het maar uit!

Wij hebben door Zijn feesten nu alle tijd om te oefenen, wanneer te vertrekken, hoe te kamperen, wat mee te nemen.

Maar God belooft ook dat er een aantaal voorzieningen zullen worden gebracht door Hem.

Ex.13: 20 Alzo reisden zij uit Sukkoth; en zij legerden zich in Etham, aan het einde der woestijn.

Wat was er in Sukkoth? Ten eerste is dat richting de Koningsweg, een weg die ze niet mochten gaan. Ten 2de kwamen zij uit Goshen, waren ze al moe van die paar km??

 

Ps  60: 3 O God! Gij hadt ons verstoten, Gij hadt ons gescheurd, Gij zijt toornig geweest; keer weder tot ons.

4 Gij hebt het land geschud, Gij hebt het gespleten; genees zijn breuken, want het wankelt.

5 Gij hebt Uw volk een harde zaak doen zien; Gij hebt ons gedrenkt met zwijmelwijn.

6 Maar nu hebt Gij dengenen, die U vrezen, een banier gegeven, om die op te werpen, vanwege de waarheid. Sela.

7 Opdat Uw beminden zouden bevrijd worden; geef heil door Uw rechterhand, en verhoor ons.

8 God heeft gesproken in Zijn heiligdom; dies zal ik van vreugde opspringen; ik zal Sichem delen, en het dal van Sukkoth zal ik afmeten.

9 Gilead is mijn, en Manasse is mijn, en Efraïm is de sterkte mijns hoofds; Juda is mijn wetgever.

10 Moab is mijn waspot; op Edom zal ik mijn schoen werpen! juich over mij, o gij Palestina!

11 Wie zal mij voeren in een vaste stad? Wie zal mij leiden tot in Edom?

12 Zult Gij het niet zijn, o God! Die ons verstoten hadt, en niet uittoogt, o God! met onze heirkrachten?

13 Geef Gij ons hulp uit de benauwdheid, want 's mensen heil is ijdelheid.

14 In God zullen wij kloeke daden doen, en Hij zal onze wederpartijders vertreden.

David schreef dit na een veldslag in het zoutdal maar hoe passend is het voor een 2de uittocht. Zie ook ps 108

 

Jes 48; 15 Ik, Ik heb het gesproken, ook heb Ik hem geroepen; Ik zal hem doen komen, en hij zal voorspoedig zijn op zijn weg. => Als we doen wat Hij zegt

 

Jes 48:17 Alzo zegt de HEERE, uw Verlosser, de Heilige Israëls: Ik ben de HEERE, uw God, Die u leert, wat nut is, Die u leidt op den weg, dien gij gaan moet. => Wie spreekt er nu JHWH of Yeshua

 

Jes 48:21 En: Zij hadden geen dorst, toen Hij hen leidde door de woeste plaatsen; Hij deed hun water uit den rotssteen vlieten; als Hij den rotssteen kliefde, zo vloeiden de wateren daarhenen. Hij voorzag in water, als wij in een dergelijke situatie komen zal Hij dat dan weer doen? (en een ster zal de rivieren en zeeën vergiftigen)

 

Openb.2: 16 Bekeer u; en zo niet, Ik zal u haastelijk bij komen, en zal tegen hen krijg voeren met het zwaard Mijns monds.

17 Die oren heeft, die hore wat de Geest tot de Gemeenten zegt.  Die overwint, Ik zal hem geven te eten van het manna, dat verborgen is, en Ik zal hem geven een witten keursteen, en op den keursteen een nieuwen naam geschreven, welken niemand kent, dan die hem ontvangt.

 

De Gemeenten =Israël bestaande uit de vele groepen overal in de wereld, overwinnaars die terugkeren naar JHWH, die voorziet Hij straks wederom met manna.

God is onze voor en achterhoede, als er nu iets van buitenaf gebeurd ben je verplicht om jezelf te verdedigen. En de tijd komt dat er gevochten gaat worden. Maar zodra de 2de exodus is begonnen, dan veranderd de zaak, niet wij maar net als toen zal Hij  en de 144000 voor ons strijden.

Als wij eenmaal op weg zijn moeten we op Hem vertrouwen dat Hij voor ons strijd. Ik denk dat een ieder die dan naar een wapen grijpt, door een wapen zal worden gedood.

Verder worden wij gevoed van water en manna / brood welke ons lichaam zal voeden en genezen.

 

Maar het volk klaagde steen en been waarom? Omdat ze niet het comfort hadden wat ze gewend waren. Ze waren slaven met alle onderdrukkingen daarvan, maar het was beter dan lopen in de wildernis. Blijkbaar zorgde God wel meteen voor hun bescherming, maar de manna en water kwamen pas toen hun eigen voorraden op waren.

God zorgt voor Zijn kinderen, Hij weet wat we nodig hebben Hij zorgt voor onze noden maar dat betreft alleen eten drinken kleding en bescherming. Noden, niet wat we gewend zijn of luxe, die we hebben in de wereld.

 

De grote verdrukking zal de mensen in beroering brengen, veel mensen zullen sterven door allerlei plagen, net als in Mozes tijd

Maar door de plagen heen werden zij die op God vertrouwden vrijgesteld en uiteindelijk bevrijd.

Wij hebben wel een toekomst, wat mensen ook verzinnen of plannen, nu of in de toekomst wij zijn van Hem! Ondanks de door mensen verzonnen klimaat opwarming, zeespiegel stijging, aarde en planeten botsingen en…. Wie geloof jij??

 

Lees uw Bijbel volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond

 

 

 


Reacties