Doorgaan naar hoofdcontent

Het EINDE der TIJDEN 7

 

 


 

 

Deel 3a Zijn komst

 

Waarom kom ik steeds terug op wat Mozes of andere Bijbelse figuren hebben meegemaakt?

Omdat er eigenlijk  maar twee onderwerpen zijn in de Bijbel en dat wordt telkens weer herhaalt of aangehaald.

 

1) Het leven voor de zondeval, zoals Hij het heeft bedoeld en ontworpen.

2) Het leven na de zondeval. En alles wat God doet om ons weer terug te brengen naar het leven zonder zonde.

2a Het begint met het voorstellen met wie Hij wilt terugbrengen. (Abraham en zijn zaad)

2b Hoe ze worden apart /heilig gezet (exodus)

2c Hoe ze wegvallen en weggestuurd worden (verstrooid)

2d Hoe ze wederom worden teruggebracht (grotere exodus)

2e terug in Eden (herstel van alle dingen)

 

Ex 3:20 Want Ik zal Mijn hand uitstrekken, en Egypte slaan met al Mijn wonderen, die Ik in het midden van hetzelve doen zal; daarna zal hij ulieden laten vertrekken. 

EX 7:3 Doch Ik zal Farao's hart verharden; en Ik zal Mijn tekenen en Mijn wonderheden in Egypteland vermenigvuldigen.

 

Marc 13:7 En wanneer gij zult horen van oorlogen, en geruchten van oorlogen, zo wordt niet verschrikt; want dit moet geschieden; maar nog is het einde niet.

 

Wederom is een oorlog 1 van de begin gebeurtenissen, deze tekst schijnt dit aan te geven. 8 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen aardbevingen zijn in verscheidene plaatsen, en er zullen hongersnoden wezen, en beroerten. Deze dingen zijn maar beginselen der smarten. 9 Maar ziet gij voor uzelven toe; want zij zullen u overleveren in de raadsvergaderingen, en in de synagogen; gij zult geslagen worden, en voor stadhouders en koningen zult gij gesteld worden, om Mijnentwil, hun tot een getuigenis.

10 En het Evangelie moet eerst gepredikt worden onder al de volken.

11 Doch wanneer zij u leiden zullen, om u over te leveren, zo zijt te voren niet bezorgd, wat gij spreken zult, en bedenkt het niet; maar zo wat u in die ure gegeven zal worden, spreekt dat; want gij zijt het niet, die spreekt, maar de Heilige Geest.

12 En de ene broeder zal den anderen overleveren tot den dood, en de vader het kind; en de kinderen zullen opstaan tegen de ouders, en zullen hen doden.

13 En gij zult gehaat worden van allen, om Mijns Naams wil; maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.

 

De Bijbel spreekt hier over grimmige tijden, wat moet er wel niet gebeuren eer dat de mensen of familie zo met elkaar om gaan.

Het is op Gods tijd dat Hij ons zal leiden, maar ondanks het Zijn plan is wij zullen ook dingen moeten doen, zoals vertrekken/lopen, vertrouwen hebben, we moeten getuigen, spreken waarbij het de HG is die de woorden geeft maar wij moeten de moed hebben om die uit te spreken. Volharden.

 

Ook Math spreekt over hetzelfde

Math 24:6 En gij zult horen van oorlogen, en geruchten van oorlogen; ziet toe, wordt niet verschrikt; want al die dingen moeten geschieden, maar nog is het einde niet.

7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen zijn hongersnoden, en pestilentien, en aardbevingen in verscheidene plaatsen. 8 Doch al die dingen zijn maar een beginsel der smarten.

9 Alsdan zullen zij u overleveren in verdrukking, en zullen u doden, en gij zult gehaat worden van alle volken, om Mijns Naams wil. 10 En dan zullen er velen geërgerd worden, en zullen elkander overleveren, en elkander haten. 11 En vele valse profeten zullen opstaan, en zullen er velen verleiden.12 En omdat de ongerechtigheid vermenigvuldigd zal worden, zo zal de liefde van velen verkouden.

13 Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden.

14 En dit Evangelie des Koninkrijks zal in de gehele wereld gepredikt worden tot een getuigenis allen volken; en dan zal het einde komen.

 

Een Profeet, wat zegt God wat of wie een Profeet is? Een Profeet is hij of zij die het karakter en woord van JHWH laten zien in hun wandel, spreken en of door hun levens. Hij of zij spreken de woorden zonder eigen toevoegingen of verwijdering van woorden die ze hebben ontvangen van God.

Elk Woord wat iemand denkt te hebben ontvangen van God heeft zijn basis in de eerste vijf boeken van Mozes, en kan als zodanig nooit deze eerder uitgebracht woord van God tegenspreken, of teniet doen.

Voldoet de persoon of het woord dat hij / zij brengt niet aan bovenstaande dan is die persoon niet een Profeet in naam van JHWH! Oftewel een vals Profeet. Behalve dat de wereld hier vol van is, zijn er ook legio mensen die er ondanks Gods waarschuwingen, in trappen.

 

Het evangelie des Koninkrijks, wat was dat?

De beloften aan Abraham;

Groot volk Abrahams, zaad – groot vruchtbaar land, Israël – zegening leven, Thora.

Het herstel van alle dingen die Hij heeft gemaakt. Alles en iedereen die geheel naar geest, ziel en lichaam tot zijn / haar doel komt, in volledige harmonie. Dit is de werkelijke betekenis van shalom, shalom is niet vrede maar brengt ultieme vrede doordat Zijn schepping in haar werkelijke invulling treed. En ja dan is er geen strijd meer.

 

Nu zullen er denk ik voordat het zover is, in ieder geval drie typen mensen zijn:

Mensen die naar het zwaard zullen grijpen in geval van dreiging. Welke gedood zullen worden

Mensen die gevangen zullen worden genomen, en na 10 dagen zullen worden gedood. openb 2

De laatste groep zullen ontvluchten, volharden en gaan door tot het eind, mensen van de 2de exodus. => En er vielen zoveel alsnog in de woestijn.

De mensen die zullen overleven zijn diegene die geloven, dat is geloven in heel het Woord, in Yeshua en doen wat Hij zegt en Zijn geboden doen.

 

Hos 8: 1 De bazuin aan uw mond; hij komt als een arend tegen het huis des HEEREN; omdat zij Mijn verbond hebben overtreden, en zijn tegen Mijn wet afvallig geworden.

14 Want Israël heeft zijn Maker vergeten, en tempelen gebouwd, en Juda heeft vaste steden vermenigvuldigd; maar Ik zal een vuur zenden in zijn steden, dat zal haar paleizen verteren.

 

Math. 24;15 Wanneer gij dan zult zien den gruwel der verwoesting, waarvan gesproken is door Daniël, den profeet, staande in de heilige plaats; (die het leest, die merke daarop!) Dit gaat alleen over mensen die nu al in Jeruzalem wonen, niet over ons!!

16 Dat alsdan, die in Judea zijn, vlieden op de bergen;

17 Die op het dak is, kome niet af, om iets uit zijn huis weg te nemen;

18 En die op den akker is, kere niet weder terug, om zijn klederen weg te nemen.

19 Maar wee den bevruchten, en den zogenden vrouwen in die dagen!

20 Doch bidt, dat uw vlucht niet geschiede des winters, noch op een sabbat.

Want alsdan zal grote verdrukking wezen, hoedanige niet is geweest van het begin der wereld tot nu toe, en ook niet zijn zal.

22 En zo die dagen niet verkort werden, geen vlees zou behouden worden; maar om der uitverkorenen wil zullen die dagen verkort worden.

23 Alsdan, zo iemand tot ulieden zal zeggen: Ziet, hier is de Christus, of daar, gelooft het niet.

24 Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan, en zullen grote tekenen en wonderheden doen, alzo dat zij (indien het mogelijk ware) ook de uitverkorenen zouden verleiden.

25 Ziet, Ik heb het u voorzegd!

26 Zo zij dan tot u zullen zeggen: Ziet, hij is in de woestijn; gaat niet uit; Ziet, hij is in de binnenkameren; gelooft het niet.

 

Ik denk dat veel mensen die met eindtijd bezig zijn zitten te wachten op Zijn terugkomst, misschien wel wachtende met een rugzak met een heleboel kampeerspullen, maar ook zeer velen niet.

En ja ik geloof dat die tijd komt, maar het is op Zijn afgesproken tijd (mo’ed) Hij geeft het aan het zal op een Pascha zijn. Want dat is ons voorbeeld

Waar kunnen wij op letten, hoe weten wij nog meer welke Pascha het zal zijn?

Hoe weet je trouwens wat een Shabbat is als je dat niet gelooft of doet??

Elia (iemand met de geest van) moet eerst zijn gekomen.

Maar boven alles; Yeshua zal niet eerder komen dan op de wolken, op Zijn tijd, geloof dus Zijn woorden als Hij zegt dat Hij daar niet is waar de mensen zeggen dat Hij daar is.

 

Openb 11: 3 En Ik zal Mijn twee getuigen (Efraim en Judah?) macht geven, en zij zullen profeteren (na de start 2de exodus) duizend tweehonderd zestig dagen, met zakken bekleed (onderweg rouwend over niet meegaande en gedode familie/vrienden)

4 Dezen zijn de twee olijfbomen, en de twee kandelaren, die voor den God der aarde staan.

5 En zo iemand die wil beschadigen, een vuur zal uit hun mond uitgaan, en zal hun vijanden verslinden; en zo iemand hen wil beschadigen, die moet alzo gedood worden.

 

In de exodus van Mozes was daar Israël, Israël wat na de ontmoeting bij de berg bestond uit mensen uit de 12 stammen, en vele andere meegekomen slaven en Egyptenaren. Zij allen waren op dat moment Israël, Zijn volk. Dit was toen zo en zo ook nu, er is geen nieuwe kerk, er is geen oud testament of volk, Hij heeft 1 belofte die Hij zelf houd aan Abraham en zijn kinderen, daar hoor je bij of niet. Yeshua zegt; ben je zaad van Abraham dan doe je zijn werken oftewel de werken die Abraham deed, die overeenkomstig Gods woord / wet was.

Maar helaas was dat volk niet gehoorzaam (hmm klinkt bekend) naar Mozes / God,  op twee personen na.

1 persoon uit Judah en 1 persoon uit Efraim, Jozua en Kaleb. Om de getuigenis van deze twee personen zijn een heleboel mensen door God omgebracht, is niemand het beloofde land ingegaan behalve hun kinderen. Let wel niet alleen de volkeren die hun kwaad wilden doen maar ook zeer velen uit het eigen volk.

 

Behalve dat Elia moet komen zegt de Bijbel ook;

Zoals in de dagen van Noach,.. wat betekend dit nu? wat was nu de situatie? Wat maakt onze dagen gelijk aan de dagen van toen?

Math.24:37 En gelijk de dagen van Noach waren, alzo zal ook zijn de toekomst van den Zoon des mensen.

38 Want gelijk zij waren in de dagen voor den zondvloed, etende en drinkende, trouwende en ten huwelijk uitgevende, tot den dag toe, in welken Noach in de ark ging;

39 En bekenden het niet,  wat niet? => geloof in GOD, in ALLE woorden die Hij heeft gesproken om te DOEN totdat de zondvloed kwam, en hen allen wegnam; alzo zal ook zijn in de toekomst voor de komst van den Zoon des mensen.

 

De mensen van toen hadden geen geloof in de schepper en nu is het precies zoals toen.

Mensen bemoeien met zichzelf, een ieder doet wat goed is in zijn /haar ogen, ze trouwen, eten en doen hun ding, als je een ieder maar met rust laat, respect is een ander laten in wat hij of zij wil geloven. Als het maar geen geloof is in YHWH.

Het gaat dus om het geloof van MENSEN, het gaat om het doen en laten van mensen, het is vanwege de keuze van mensen dat JHWH de zondvloed liet komen, en zoals toen ook nu, het is de keuze van mensen die wederom een totale vernietiging van de aarde teweegbrengt.

Toen geloofden de mensen in zichzelf in elkaar, niet in Gods beloften, Woord,  Wet.

De mensen om ons heen beseffen het niet, leven naar de dag, verwachten eerst een tempel of een opname, maar de dag des Heeren komt!  Ook toen wisten de mensen van God, deden ze wat ze dachten wat goed was in hun eigen ogen, in ieder geval niet volgens die wrede god uit het oude testament. Nee die wetten en God hebben afgedaan er is een nieuwe god zonder wet!

 

En idd welke God loopt u na? De ene onveranderlijke Alpha en Omega of …. , van wiens vader bent u? heeft u hetzelfde antwoord als de Farizeeën die tegen Yeshua zeiden dat zij geloofden in God en Abraham als vader hadden?   Bent u er klaar voor om de Heer van de Shabbat te ontmoeten als u niet eens weet wat Shabbat is of doet?

 

Volgende keer deel 3c, ondertussen;

 

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond


Reacties