Doorgaan naar hoofdcontent

Geheimen in uw BIJBEL " de KERK"

                                

‘De Kerk’

 

Ik kreeg een boekje genaamd ‘glorieuze kerk’, en er zijn diverse boekjes met dit onderwerp te verkrijgen. De een doet het zus en de ander zo, de een vind dat het zo moet en de ander voelt zich meer thuis in een andere kerk. De mensen voegen zich daar waar ze zich thuis voelen, daar waar de ‘geest’ beweegt of daar waar ze stil kunnen zijn.

 

Mensen willen ergens bij horen, een groep waar ze zich veilig voelen. Dat kan velerlei zijn, maar Gods Gemeente is niet een sociaal clubje, het is een Heilig en rein Volk. Zo Hij is, zo ook Zijn volk, op wie willen we lijken? want we doen/zijn wie we navolgen!

Is de ware kerk daar waar je een goed gevoel hebt en of waar iemand zijn passie uitdraagt?

Is de kerk iets wat een mens kan zeggen wat het is of is het wat GOD zegt dat het is?

 

Wat is het geheim, is er überhaupt een geheim met de kerk?, wel ik denk vele maar ik wil het nu hier alleen hebben over ons begrip, de kerk zelf.

Wellicht weet u dat wij het woord kerk hebben gekregen vertaald van het woord Ekklessia uit de Bijbel. Dit Grieks woord is weer vertaald van het Hebreeuwse woord Kahal, wat vergadering betekend. Wat is nu anders zou u zeggen? Wikipedia zegt het zo; De oorsprong van het woord ‘kerk’ is het Griekse ‘Kyriakè’ (= ‘van de Heer’). In de Griekse tekst van het Nieuwe Testament wordt daarentegen als aanduiding van de groep of samenkomst van gelovigen het woord ‘Ekklèsia’ gebruikt.

 

Kyriake komt van Kurios, het betekend letterlijk ‘van God’, dit komt maar 2X voor in uw nieuw testament tw als de dag des Heeren en des Heeren maaltijd.

Het woord Kyriake heeft helemaal niets te maken met Ekklesia maar heeft alles te maken met het Hebreeuwse Kahal.

Het woord Ekklesia komt in deze vorm 115 keer in het 2de testament voor, waarvan alle op drie na keren is vertaald in kerk. De drie uitzonderingen konden niet anders worden vertaald omdat het daar gaat over vergaderingen van mensen en is dus als zodanig juist vertaald.

EKK betekend ‘uit’ en KALEO betekend ‘roepen’ Ekklesia betekend dus correct;

de geroepenen uit…

 

En dat is precies wat Kahal betekend, de uitverkorenen de geroepenen uit de volkeren, een vergadering van geselecteerde mensen. HEILIG, apart gezet voor de enige God.

Als de vertalers consequent waren geweest en eerlijk dan was u, of het woord kerk ook in het oude testament tegen gekomen of helemaal niet in het nieuwe, 1 van de twee kan dus niet, er is expres geknoeid met de vertaling.

 

De Britanica ensclopedie zegt het zo; In het Nieuwe Testament is 'ecclesia' (dat samenkomst betekent) het enige woord dat voor kerk wordt gebruikt. Het (ecclesia) was de naam die werd gegeven aan de regeringsvergadering van de stad Athene, naar behoren bijeengeroepen (geroepen) door de juiste functionarissen en die alle politieke macht bezat, zelfs juridische functies

 

Dus ook in het Grieks is een ekklesia een groep mensen uitgekozen voor een raad of iets dergelijks, met een speciaal doel.

 Waarom is dan het woord kerk gebruikt door de vertalers vanuit het Grieks? Omdat bij de vertalers de toenmalige nieuwe ‘Christelijke’ Keizer Constantijn, de nieuwe richtlijnen had bepaald. Christenen moesten de nieuw opgerichte valse leer met een valse messias, in een valse tempel (kerk) volgen in plaats van JHWH, het Woord en Yeshua.

De eerste gemeenten volgden geen mensen meer, Ja ze gehoorzaamde de overheden in regels en verordeningen die niet tegen Gods wet ingingen, maar ze waren niet meer de makke schapen die alles zo maar geloofden wat de 'overheid' zei. Dus moest er een plaatsvervangende christus komen die ze wel volgden, en zo heb je een kerk waar de mensen toch in het gareel lopen. Gods uitverkorenen deden wat Hij zei en zeker niet wat mensen zeiden. Was dat in het zogenaamde Nieuwe testament veranderd? NEE, dat gebeurde pas na Constantijn. 

 

De eerste Christenen waarvan wij in het zg nieuwe testament kunnen lezen, volgden en deden Yeshua na, zij kwamen bij elkaar om elkaar daarin te bemoedigen en de Torah te leren. Trouwens de eerste Christenen vertaald van Massiach volgers waren net als dat God altijd zo had bedoeld, het toenmalige natuurlijke Israël en nieuwe gelovigen zoals Israël maar dan uit de heidenen, Voor diegene die denkt dat bijvoorbeeld het huidige Israël het volk van God is heeft het volgens de Bijbel mis. Israël de naam, is pas gegeven aan Jacob nadat hij zich geheel overgaf aan God en Hem vertrouwde voor al zijn situaties. Jacob was de 1ste Israëliet en een ieder die dezelfde weg aflegt wordt toegevoegd aan Israël en ben je een ingezetene van Zijn Gemeente. Gal 326 Want gij zijt allen kinderen Gods door het geloof in Christus Jezus.27 Want zovelen als gij in Christus gedoopt zijt, hebt gij Christus aangedaan.28 Daarin is noch Jood noch Griek; daarin is noch dienstbare noch vrije; daarin is geen man en vrouw; want gij allen zijt een in Christus Jezus.29 En indien gij van Christus zijt, zo zijt gij dan Abrahams zaad, en naar de beloftenis erfgenamen.

 

 De discipelen waren mensen aan het oproepen om Yeshua te volgen en te doen wat Hij zei. En zodra ze zich hadden omgekeerd van de wereldse wegen naar de weg van JHWH, kwamen ze bij elkaar, niet om kerk te houden maar om Zijn Koninkrijk te bouwen. Het waren zelfstandige groepen apart gezette mensen die een eigen Koning, Yeshua hadden en waren los van elk werelds systeem. Alleen Yeshua was hun regeerder geen mens. En DAAROM werden ze gearresteerd, gemarteld en gekruisigd, ze waren een bedreiging voor de wereld en haar Koningen / heersers. Deze mensen lieten hun wereldse koning vallen en hadden een eigen Koning. Ze werden een grote groep invloedrijke mensen die een gevaar waren voor de gevestigde orde. En ze kwamen bij elkaar om verdere plannen te maken hoe het Koninkrijk verder uit te breiden.

 

Hand.17: 6 Dezen, die de wereld in roer hebben gesteld, zijn ook hier gekomen; 7 Welke Jason in zijn huis genomen heeft; en alle dezen doen tegen de geboden des keizers, zeggende, dat er een andere Koning is, namelijk een Jezus. 8 En zij beroerden de schare, en de oversten der stad, die dit hoorden. Deze eerste Christenen met wie wonderen en tekenen volgden, kondigden een andere KONING aan, een KONING veel groter dan Caesar, Zij vormden een lichaam, een overwinnend leger van Christus en Zijn koninkrijk.

 Wat is er dan fout aan de huidige kerk? Ik draai het voor de duidelijkheid even om.

Naar het voorbeeld van de eerste gemeenten, is de kerk waarin u zit;

 

Een onafhankelijk zelfbestuur onder Christus                      => en

Geen religieuze organisatie voor het weekend is                 => en

Gods Woord volledig heeft geaccepteerd en uitdraagt       => en

Geen amusement of entertainment heeft                              => en

Geen duur gebouw waaraan de tienden worden gebruikt    => en

Geen vaste betaalde medewerkers heeft                              => en

Werkelijk onafhankelijk is van staat, dus ook financieel   => en

Zijn feesten en tijden aanhoud beschreven in Lev.23         => is alles een JA, blijf zitten

Zoniet, is niet mijn idee of gedachte maar het Bijbels advies; gaat uit van haar. Een groep die werkelijk onder leiding van God en Zijn Woord bij elkaar komen en samenzijn is de gemeente. Ik ging vroeger ook naar ‘de kerk’ en dat was voor die tijd goed, het was nog niet mijn tijd, maar tegenwoordig ben ik blij die periode achter mij te hebben gelaten.

Het is een bewustwording en hoewel ik ook goede dingen heb geleerd, heb ik het meest van de Bijbel geleerd buiten de kerk in relatie met Hem, toen ik mij werkelijk voegde om Hem na te volgen.

 

Niet meer de zoetsappige verhalen, de opbeurende motivatie preken, hoe je kerk moest zijn, maar in plaats daarvan Zijn levenslessen, Zijn Woord, Torah, Zijn volk.

Waarom hebben de vertalers het bewust verkeerd vertaald? Ik denk in opdracht van de Roomse kerk, waarmee de echte Gemeente veranderde. Nu zegt u misschien “maar wij vallen niet onder de Roomse kerk”, Dan heb ik een definitie voor u die direct van het nieuwe testament komt, direct van Yeshua,; 38 Ik spreek wat Ik bij Mijn Vader gezien heb; gij doet dan ook, wat gij bij uw vader gezien hebt. 39 Zij antwoordden en zeiden tot Hem: Abraham is onze vader. Jezus zeide tot hen: Indien gij Abrahams kinderen waart, zo zoudt gij de werken van Abraham doen.

 

Als de kerk waarin u zit de dingen doet die Abraham deed, dan prima, u kunt, u moet zich echter afvragen, welke dingen die in de Bijbel staan, dingen die Abraham deed, doet uw kerk of u ook, en dan bedoel ik dus niet wat ze alleen maar zeggen. Indien u nu al moet nadenken wat Abraham deed dan is het antwoord op wiens vader u volgt, eigenlijk al duidelijk.

Maar nu u dit weet heeft u een keuze;, 

De Kahal vertaald als kerk was de groep mensen, het volk onder Mozes, onder de wet.           

 

De eerste Gemeente was een groep mensen onder de 2de Mozes, Yeshua, onder Zijn geboden / de wet. De gemiddelde huidige kerk valt onder een voorganger die onder een Jezus zegt te vallen met nieuwe geboden Maar zonder wet.  

 

Waar valt u onder?

Ik probeer u hiermee niet de kerk uit te jagen, het is echter wel van belang om te weten wat Bijbels is en wat niet, maar dat geld voor alle onderwerpen, als een onderwerp door 2 of 3 getuigen vanuit de Bijbel wordt bevestigd dan is dat prima. Wilt u blijven zitten ondanks eventuele waarschuwingsbellen, is geheel aan u. Ik probeer alleen aan te geven dat de huidige kerk niet zaligmakend is.

 

Maar zit u in een groep die wel naar het voorbeeld van de eerste gemeente functioneert en Gods Woord als de waarheid, de hele waarheid en niets anders als de waarheid ziet en naar handelt, dan aub bericht mij, want die zoek ik al jaren.

Een ieder volgt diegene na die als een vader optreed, ik volg daarom Hem na die de Vader navolgt, wie volgt u?  nogmaals Yeshua zegt niet iets nieuws Hij heeft geen andere geboden maar: 38 Ik spreek wat Ik bij Mijn Vader gezien heb; gij doet dan ook, wat gij bij uw vader gezien hebt.

 

Lees uw Bijbel,
volg Hem na en bepaal uw doel.

 

 

Shalom Raymond


Reacties