Doorgaan naar hoofdcontent

Geheimen in de BIJBEL "ZAAD"

 

GODS zaad of satans

 

GOD is onze Schepper, de enige, de almachtige, schiep alles voor Hem en door Hem.

De eerste vijf boeken oftewel de Torah is het Woord van God, in deze woorden ligt alles besloten. BELANGRIJK: De allereerste keer dat iets in de Torah wordt vermeld, is het meteen de grondslag en basis voor elk volgende keer dat dat item wordt vermeld. Het is als het ware de tekst verklaring voor dezelfde gebeurtenissen en of Principes hoe God denkt.

Daarom moet je als je de Bijbel wilt begrijpen en of uitleggen net als ieder ander boek bij het begin beginnen. Wil je de plot snappen moet je de strekking weten wat in het begin staat.

 

Door de zonde werd de mens gescheiden van een volmaakte God uit een volmaakte wereld, maar wie deed de zonde?  => Adam. Eva was echter degene die satan gebruikte om Adam te misleiden. Dit gegeven is o zo belangrijk want deze methode van satan is de basis voor elke verleiding die satan gebruikt, maar tevens o zo moeilijk te begrijpen.

De Bijbel geeft hier dus aan als dat vrouwen een grote invloed kunnen hebben op slechte  keuzes van mannen. Dit principe vind je door heel de Bijbel heen, zo is een ander principe die van het zaad.

Na Gen vers 12 was: Zaad bevat alle informatie om uit te groeien in wat het voor geschapen is.

Appelzaad heeft alleen appelinformatie, er komen geen citroenen uit en zonder bemoeienis van de mens zal er nooit een appelkers uit een appelboom groeien.

Mensen denken door manipulatie dat ze soorten sterker maken en nieuwe soorten kunnen maken, maar het origineel is altijd, altijd het beste.

In de Bijbel is goed is het woordje tov = compleet  tov meod is compleet in zijn doel, vertaald als zeer goed.

Als God alles schept dan doet Hij dat door Zijn Woord en dit beeld is HET BEWIJS dat Zijn Woord niet veranderd. De soorten die Hij maakt blijven dezelfde soorten. Een mens blijft een mens in al haar vormen, van klein tot hele grote mensen, van wit tot zwart, 1 soort 1 ras de mens. Zo ook met alle bomen en planten, met dieren en vogels, elk in haar eigen soort in wellicht verschillende variaties, maar in dezelfde soort. Zo was het in het begin zo is het ook nu, onveranderd. DAAROM is de mens niet te excuseren want Zijn schepping is het bewijs van Zijn onveranderlijke Godheid.

 

Adam en Eva hadden in eerste instantie alleen het beeld van God, Zijn zaad in zich, doordat ze het zaad van de boom van kennis erbij kregen, hadden Adam en Eva vanaf toen nog een zaad in zich, zaad van de kennis van goed en kwaad. 1 lichaam, 2 zaden, 2 vruchten. Vandaar dat Yeshua zegt: wiens woord je gelooft en doet, diens zaad ben je en diens vrucht geeft je.

 

Wij zijn afstammelingen van Adam,  zijn zaad is vervloekt het geeft niet meer de vrucht van God, de mens is niet meer Gods beeld maar er zijn nu twee typen mensen;

1) indien wij Gods woord in ons hebben zijn wij net als Adam, een mens met satans zaad – de kennisboom plus Gods zaad-  de Levensboom => zodra wij een nieuw lichaam ontvangen, hebben wij nieuw leven, en 1 zaad zoals God het bedoeld heeft. (als Hij terugkomt)

indien wij Gods Woord niet in ons hebben, hebben wij alleen satans zaad –kennis in ons. – we hebben een dood lichaam => zaad van een dood lichaam geeft een dood lichaam er is geen (Gods) leven in ons (laat de doden hun doden begraven)

 

Zodra je het zaad van God in je krijgt door Zijn wil te doen, heb je 2 zaden; Adams en Gods zaad (Abraham). Daarom moeten wij, die vertrouwen op Gods Woord en zich hebben afgezonderd van elk ander woord, met en door Zijn Woord leven en handelen. Wij (ons eigen,Adam) sterven zodat alleen Gods zaad overblijft, dat alleen kan Gods Koninkrijk beërven. Daarom zijn wij zolang wij hier zijn in dit lichaam onderhevig aan satans verleidingen en daarom heeft satan geen invloed meer als we een nieuw Gods zaad lichaam ontvangen.

Kunnen we nu concluderen dat de Bijbel aangeeft dat God alleen voor aardse lichamen een natuurlijk zaad heeft gemaakt. En dat Zijn en hemelse lichamen incl. Satans zaad een geestelijke is?

 

Yeshua zegt het zo: Joh.8; 39 Zij antwoordden en zeiden tot Hem: Abraham is onze vader. Jezus zeide tot hen: Indien gij Abrahams kinderen waart, zo zoudt gij de werken van Abraham doen.  43 Waarom kent gij Mijn spraak niet? Het is, omdat gij Mijn woord niet kunt horen.

44 Gij zijt uit den vader den duivel, en wilt de begeerten uws vaders doen.

 Zij waren terecht zaad van Abraham maar dat was de menselijke kant onder invloed van satans zaad, en zo handelde en dachten zij. Om Yeshua te kunnen verstaan moet een ieder het geestelijke zaad van Abraham ontvangen, waarna je doet wat hij deed wat hij God had zien doen, die dat Zaad gaf. 

 

God weet dat alle wijsheid die ten leven leid van Hem af komt, alle andere wijsheden zijn misschien goed bedoelt maar minimaal halfbakken zoniet met een bewuste agenda, doordat mensen zonder God beïnvloed worden door een andere  zaad/bron. Er zijn maar twee zaden/bronnen  (GOD en satan)

Vrouwen die mannen van God af brengen zijn een instrument die satan heel goed beheerst, en door de eeuwen heen, hierin een superspecialist is geworden. De Bijbel waarschuwt keer op keer hiervoor, en laat deze verleiding van satan keer op keer zien.

 

Mozes krijgt van God oa instructies om het volk te beschermen tegen deze invloeden daar God weet dat de gevolgen de dood is, niet alleen voor Zijn kinderen maar voor heel Zijn schepping. Dit begon dus bij Adam, helemaal bij de generatie van Noach (nee, het waren geen zogenaamde gevallen engelen), en door alle verdere generaties heen.

Een van de meest sprekende gebeurtenissen van dit principe dat satan vrouwen gebruikt als al het andere niet werkt (na Noach). Is de gebeurtenis met Bileam, Bileam die van de Midianitisch koningen het volk Israël diverse keren moest vervloeken. Dit lukte niet want het volk deed op dat moment Gods wil en waren dus beïnvloed door zijn Levens zaad welke zegen geeft. Uiteindelijk geeft Bileam uitstekende ‘satans raad’ door te zeggen dat Midian hun dochteren aan de zonen van Israël moet geven zodat de zonen de manieren en geloven van Midian gingen doen, met als gevolg dat 24000 mannen van Israël die dat inderdaad deden stierven.

 

=> waar of niet waar? Gods Volk is heilig, apart gezet, heilig betekend; alleen aan JHWH toebehoren, voor Zijn eer.

Gods Volk bestaat uit zonen en dochters, dat is nu zo en dat is altijd zo geweest.

Het maakt niet uit of je een heiden bent, een ingeboren van Israël of een engel, je bent Zijn bezit, heilig apart indien je Zijn wil doet, ieder ander mens of engel die Zijn wil niet doet is geen zoon of dochter. Zonen Gods zijn dus per definitie geen afvallige engelen want die doen Zijn wil niet!!!

 

Ook in het verhaal van Ezra als het volk terug komt uit Babylon en is getrouwd met vreemde vrouwen. Voor ons onbegrijpelijk en onmenselijk om je vrouw en zelfs kinderen weg te sturen. Maar Ezra wist dat het bestaan van Gods volk alleen maar een kans van slagen had indien een ieder het zaad van God had en overeenkomstig naar handelde.

Blijkbaar wilde deze vrouwen net als Ruth  niet 1 worden met Israël, anders werden ze meteen geaccepteerd als Israël.

Blijkbaar was hun invloed zo groot dat, dat letterlijk levens bedreigend was.

 

Mensen zijn mensen in allerlei vormen, gestalte of kleuren, er is echter maar 1 soort, 1 ras, het mensen ras.

Grote mensen hebben zich veelal nuttig gemaakt door zware arbeid te verrichten die kleinere mensen niet konden doen.

De vele oude bouwwerken en bijbehorende afbeeldingen van grote en kleine mensen op 1 werk, in de diverse landen zijn daar getuige van.

Het waren de mensen die God en Zijn Woord vertrapten, om andere mensen te volgen / behagen.

Later In de tijd van Abraham waren de Kananitische volken nog wel geneigd om Gods wil te doen.

400 jaar later waren diezelfde Kananitische volken, volkeren die Gods Woord naast zich neer hadden gelegd en zelf wel bepaalden wat goed was en wat slecht (Noach/sodom),

hun zonden = overtreden van Gods wet, waren gemeten en vervult (vol).

Abraham is de eerste die terug komt bij God die wilt horen en doen wat God zegt.

God zegt tegen Abraham dat Zijn zaad die God in hem heeft gelegd uit zal groeien tot een menigte. God wilt geen vermenging met Zijn zaad  ook niet in het zogenaamde nieuwe test.

1 kor 5:9 Ik heb u geschreven in den brief, dat gij u niet zoudt vermengen met de hoereerders;

 

Mozes geeft nogmaals de waarschuwing maar door uw hele Bijbel staan deze waarschuwingen, blijkbaar vind God het nodig om ons te blijven wijzen op dit gevaar;

Deut 7:1 Wanneer u de HEERE, uw God, zal gebracht hebben in het land, waar gij naar toe gaat, om dat te erven; en Hij vele volken voor uw aangezicht zal hebben uitgeworpen, de Hethieten, en de Girgasieten, en de Amorieten, en de Kanaänieten, en de Ferezieten, en de Hevieten, en de Jebusieten, zeven volken, die meerder en machtiger zijn dan gij;

2 En de HEERE, uw God, hen zal gegeven hebben voor uw aangezicht, dat gij ze slaat; zo zult gij hen ganselijk verbannen; gij zult geen verbond met hen maken, noch hun genadig zijn.

3 Gij zult u ook met hen niet vermaagschappen; gij zult uw dochters niet geven aan hun zonen, en hun dochters niet nemen voor uw zonen.

4 Want zij zouden uw zonen van Mij doen afwijken, dat zij andere goden zouden dienen; en de toorn des HEEREN zou tegen ulieden ontsteken, en u haast verdelgen.

5 Maar alzo zult gij hun doen: hun altaren zult gij afwerpen, en hun opgerichte beelden verbreken, en hun bossen zult gij afhouwen, en hun gesnedene beelden met vuur verbranden.

6 Want gij zijt een heilig volk den HEERE, uw God; u heeft de HEERE, uw God, verkoren, dat gij Hem tot een volk des eigendoms zoudt zijn uit alle volken, die op den aardbodem zijn.

 

Exod.34;12 Wacht u, dat gij toch geen verbond maakt met den inwoner des lands, waarin gij komen zult; dat hij misschien niet tot een strik worde in het midden van u.

13 Maar hun altaren zult gijlieden omwerpen, en hun opgerichte beelden zult gij verbreken, en hun bossen zult gij afhouwen.

14 (Want gij zult u niet buigen voor een anderen god; want des HEEREN Naam is IJveraar! een ijverig God is Hij!)

15 Opdat gij misschien geen verbond maakt met den inwoner van dat land; en zij hun goden niet nahoereren, noch hun goden offerande doen, en hij u nodigende, gij van hun offerande etet.

16 En gij voor uw zonen vrouwen neemt van hun dochteren; en hun dochteren, haar goden nahoererende, maken, dat ook uw zonen haar goden nahoereren.

 

PS 106: 28 Ook hebben zij zich gekoppeld aan Baäl-peor, en zij hebben de offeranden der doden gegeten.

29 En zij hebben den Heere tot toorn verwekt met hun daden, zodat de plaag een inbreuk onder hen deed.

30 Toen stond Pinehas op, en hij oefende gericht, en de plaag werd opgehouden.

31 En het is hem gerekend tot gerechtigheid, van geslacht tot geslacht tot in eeuwigheid.

32 Zij maakten Hem ook zeer toornig aan het twistwater, en het ging Mozes kwalijk om hunnentwil.

33 Want zij verbitterden zijn geest, zodat hij wat onbedachtelijk voortbracht met zijn lippen.

34 Zij hebben die volken niet verdelgd, die de HEERE hun gezegd had;

35 Maar zij vermengden zich met de heidenen, en leerden derzelver werken.

36 En zij dienden hun afgoden, en zij werden hun tot een strik.

37 Daarenboven hebben zij hun zonen en hun dochteren den duivelen geofferd.

38 En zij hebben onschuldig bloed vergoten, het bloed hunner zonen en hunner dochteren, die zij den afgoden van Kanaän hebben opgeofferd; zodat het land door deze bloedschulden is ontheiligd geworden.

39 En zij ontreinigden zich door hun werken, en zij hebben gehoereerd door hun daden.

 

Neh 9: 2 En het zaad Israëls scheidde zich af van alle vreemden.

 

Neh 10:28 En het overige des volks, de priesteren, de Levieten, de poortiers, de zangers, de Nethinim, en al wie zich van de volken der landen had afgescheiden tot Gods wet, hun vrouwen, hun zonen en hun dochteren, al wie wetenschap en verstand had;

29 Die hielden zich aan hun broederen, hun voortreffelijken, en kwamen in den vloek en in den eed, dat zij zouden wandelen in de wet Gods, die gegeven is door de hand van den knecht Gods, Mozes; en dat zij zouden houden, en dat zij zouden doen al de geboden des HEEREN, onzes Heeren, en Zijn rechten en Zijn inzettingen;

30 En dat wij onze dochteren niet zouden geven aan de volken des lands, noch hun dochteren nemen voor onze zonen.

 

Neh 13:25 Zo twistte ik met hen, en vloekte hen, en sloeg sommige mannen van hen, en plukte hun het haar uit; en ik deed hen zweren bij God: Indien gij uw dochteren hun zonen zult geven, en indien gij van hun dochteren voor uw zonen of voor u zult nemen!

26 Heeft niet Salomo, de koning van Israël, daarin gezondigd, hoewel er onder vele heidenen geen koning was, gelijk hij, en hij zijn God lief was, en God hem ten koning over gans Israël gesteld had? Ook hem deden de vreemde vrouwen zondigen.

27 Zouden wij dan naar ulieden horen, dat gij al dit grote kwaad zoudt doen, overtredende tegen onzen God, doende vreemde vrouwen bij u wonen?

28 Ook was er een van de kinderen van Jojada, den zoon van Eljasib, den hogepriester, schoonzoon geworden van Sanballat, den Horoniet; daarom jaagde ik hem van mij weg.

 

 God waarschuwde zoveel keren dat Zijn heilig apart gezet volk zich niet moesten vermengen met anders denkenden, met het zaad van satan.

Het gevolg dat zij dat wel deden was dat zij uiteindelijk moesten worden verbannen vanwege de afgoderij/hoererij, een gevolg die tot vandaag de dag nog steeds Probleem nr 1 is.

 

God is bezig met een volkomen herstel, we zijn op weg naar de toestand die Hij creëerde met de tuin Eden, daar waar de boom des levens is.

Alles wat verontreinigd is moet vernieuwd worden, voordat er een nieuwe hemel (waar we naar toe kijken omdat satan daar nu heerst) en een nieuwe aarde (huidige zonde en geweld) komt, alle leven wordt geoordeeld, alle verontreinigingen worden verbrand.

 

De aarde, met haar oppervlakte bestaande uit planten, dieren en mensen, de hemel waar we naar kijken waar satan heerst.

 

Je vind zoveel verhalen over nog een zaad welk is gemengd tw de reuzen, is dat nu echt? Wel voor mij heel eenvoudig Gods Woord zegt dat er maar twee zaden zijn HELE GROTE PUNT. Eigenlijk ben ik nu dus meteen klaar maar voor de twijfelaars; Reuzen waren en zijn grote mensen. Weet u nog 1 soort, 1 ras, de mens in allerlei menselijke lichamen.

 

Om u hierbij te helpen, enkele vragen / opmerkingen:

Reuzen zouden een nieuw creatie zijn => Kan satan iets nieuws maken en of iets creëren of is er zoals de Bijbel en God beweert maar 1 Schepper?

Als de reuzen de oorzaak waren voor de zondvloed waarom werden iedereen behalve zij dan gestraft, de aarde, de dieren en de mensen?

Als de zondvloed wel om de reuzen werd gedaan, waarom bestonden zij nog na de zondvloed? Iedereen dood behalve de veroorzakers, mooi is dat!

Als Israël alle Kananitiesche volken moesten ombrengen vanwege dat zij reuzenvolken waren waarom liet Israël / God er dan zoveel in leven?

Bij het eind oordeel, Als er wezens waren die een menging waren van engelen en mensen wanneer werden of zouden die worden geoordeeld of verdwijnen ze net als dat ze op het toneel waren verschenen?

 

Verhalen over dat zij een menging zijn van mensen en gevallen engelen is een sprookje wat tegen Gods Woord in gaat. niet onschuldig dus, je neemt en wordt gevoed met gezuurd brood. Het gaat in tegen Zijn principes, Zijn Waarheid.

 

De Bijbel, Gods Woord gaat over de relatie tussen JHWH met Zijn Schepping.

God communiceert zijn bedoelingen door middel van woorden en beelden.

Het is een boek voor Zijn heilig apart gezet volk, over Zijn volk, door Zijn volk.

Het beschrijft Zijn liefde en Zijn geschenk voor dat Volk, Zijn geroepenen die Hij Leven Zijn zaad geeft.

Alles daarbuiten kan heel interessant zijn maar zijn menselijke toevoegingen, sprookjes en van grote onnut, het brengt alleen maar de dood.

Laatste nadenkertje: Yeshua gebruikt veel natuurlijke beelden en vergelijkingen, zou Hij dat doen als die vergelijkingen op den duur konden veranderen? Wat denkt u??

 

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

Shalom Raymond


Reacties