Doorgaan naar hoofdcontent

Het EINDE der TIJDEN 1

 


 

Het einde der Tijden 1

Voorwoord

Een serie over eindtijd, Bijbelse profetie

Veel is er door de eeuwen gezegd over de laatste dagen door verschillende mensen van allerlei niveau. Veelal oprecht en met de voor dan, meestal juiste kennis. Ook nu zijn er vele verschillende varianten en uitleggingen door vele verschillende mensen / groepen. Ik denk dat wie (incl. mezelf) of wat er wordt uitgelegd met betrekking tot welk onderwerp uit de Bijbel dan ook, de zogenaamde Bijbelse principes moet aanhouden die JHWH zelf heeft medegedeeld.

1 van de belangrijkste gegevens voor de Bijbel en haar onderwerpen geld dat elke informatie begint bij de allereerste keer dat er met het onderwerp is gestart. Doorgaans is dit in de 1ste vijf boeken van Mozes en zo verder. De gegeven informatie wordt alleen maar aangevuld en blijft in de originele betekenis haar waarde behouden. Let hier op, want de meeste mensen zien voor hun iets nieuws in het zogenaamde nieuwe testament, wat veelal een concept is van wat al eeuwen bestaat. Het is vanwege de kennis of juist het gebrek hieraan vanuit het oude testament, dat men met conclusies trekt op stukjes informatie terwijl alle informatie in het hele Woord aanwezig is, met als gevolg dat de een dit en de ander dat denkt.

 Enkele andere principes zijn onder andere:

1.     JHWH bewaakt zelf Zijn woord, wat o.a. inhoud dat Zijn Woord superieur staat ten opzichte van mensen woorden, en dat Zijn schrift door Hem is bepaald.

2.     Alles uit Zijn woord heeft een doel, geeft richting en is tot opbouw, alles tussen de kaften.

3.     Hij, dus ook Zijn woord veranderd niet, er is geen oud en nieuw testament alleen maar Zijn Woord.

4.     Hij, dus ook Zijn woord kan niet liegen.

5.     Hij, of Zijn woord spreken elkaar niet tegen.

6.     Wat de eerste keer wordt vermeld is de basis voor elke keer dat het weer gebeurd, het wordt aangevuld.

7.     Het z.g. nieuwe testament is een uitleg en bevestiging van het z.g. oude, het is dus niet nieuw alleen maar waar.

8.     Het einde wordt verteld door het begin, er is niets nieuws onder de zon.

9.     Zijn woord heeft Hij op laten schrijven om zijn wil te doen kennen aan de mensen, het betreft onder andere Zijn doel, liefde, redding, bevrijding, verbond en offer, samengevat in het ultieme leven wat Hij de mensen bied. Het is Zijn redding/ herstelplan, herstel naar een aarde vol met de heerlijkheid van JHWH en een volk dat Hem aanbidt.

Kort samengevat; Geloof je werkelijk dat JHWH en Zijn levend geworden Woord Yeshua dezelfde zijn die was, is en komen zal? Dan moet je bovenstaande principes aanspreken en hanteren om Zijn Waarheid te doorgronden.

Ik probeer hier met de huidige wijsheid die ik denk te hebben, een tijdscyclus weer te geven over de zogenaamde einde der tijden. Dat wilt niet zeggen dat deze cyclus 100% accuraat is of dat ik hiermee zeg dat ik het allemaal weet, aangezien JHWH met de tijd meer wijsheid geeft en Hij het uiteindelijk bepaalt.

Voordat die laatste grote dag komt moeten er nogal wat dingen gebeuren, wat nu volgt is een opsomming van wat ik daarvan denk, dit naast de z.g. weeën van geruchten van oorlog, aardbevingen en epidemieën. Van deze weeën zijn er al geluiden te horen dat wij nu al in de grote verdrukking leven en zelfs dat het al een tijdje aan de gang is. Zoals gezegd; als je alleen maar naar de huidige situatie kijkt en stukjes uit het nieuwe testament zonder te weten wat er in het oude testament staat, dan is de kans heel groot dat je mee doet en meedenkt, met de misleiding die nu welig tiert.

Op het moment dat ik dit (her) schrijf is het 28 Juni 2024, Israël is in oorlog met Iran door Irans gefinancierde en getrainde terroristen van Hamas, Hezbollah, strijders uit Syrië, Hoeti en Toeti, en diverse inlandse splintergroepen. Ik noem Israël omdat Israël de sleutel is voor de invullingen van profetieën. Zodra er een situatie is met Zijn land of volk welk wereld wijd wordt behandeld dan weet je dat dit met eindtijd te maken heeft. Dat er nu op dit zelfde moment oorlogen zijn met vele malen meer slachtoffers wordt bij lange na niet onder de aandacht gebracht dan dat dat gebeurd zoals bij Israël, maar dat is nu gewoon zo, is eigenlijk niet bijzonder want satan doet wat die altijd al heeft gedaan. Het punt is gekomen dat Zijn volk nu eens gaat opstaan en doet wat die moet doen! De oorlog met Israël zal alleen maar escaleren totdat JHWH het tijd vind om in te grijpen waarbij de hele wereld zal weten dat Hij het is die voor Israël strijd.

Of het door een grotere oorlog komt met meerdere landen in het spel of door een andere gebeurtenis, de grote verdrukking begint pas op de tijd zoals Yeshua het heeft gezegd dat het begint. In Math 24 welk door zovelen wordt aangehaald zegt Hij: 15 Wanneer gij dan zult zien den gruwel der verwoesting, waarvan gesproken is door Daniël, den profeet, staande in de heilige plaats. En meestal hoor je dan over de oorlogen en aardbevingen en ziekten en….. EN ja deze weeën kunnen wij nu ook steeds meer zien maar meer zijn het niet, weeën! Want wat staat er nu eigenlijk waar Yeshua het over heeft? Alleen al de informatie in deze ene zin is al voldoende om al de complottheorieën, alle satan groepen, alle anti christussen die worden verteld met eindtijd theorieën, naar de achtergrond te schuiven. Het zijn met recht misleidende onderwerpen waar je veel over hoort maar niemand die tot de kern van de zaak komt.

Yeshua spreekt over; Daniel en de gruwel der verwoesting, in de Heilige plaats. Is het dan niet op z’n minst handig  te weten waar dat Daniel en Yeshua het over hebben?? Daniel 12: 8 Dit hoorde ik, doch ik verstond het niet; en ik zeide: Mijn Heere! wat zal het einde zijn van deze dingen? 9 En Hij zeide: Ga henen, Daniël! want deze woorden zijn toegesloten en verzegeld tot den tijd van het einde. Hier staat dat de informatie tot het einde der tijden verzegeld zal zijn, oftewel de mensen weten niet wat deze profetie van Daniel betekend tot het einde der tijden. Dit is voor deze dagen!

10 Velen zullen er gereinigd en wit gemaakt, en gelouterd worden; doch de goddelozen zullen goddelooslijk handelen, en geen van de goddelozen zullen het verstaan, maar de verstandigen zullen het verstaan.  De goddelozen en de verstandigen, twee groepen.                                                                                                                                               GROEP 1; die een willen zijn met de God van de Bijbel, vertrouwend en wandelend in Zijn gehele Woord (horen en doen), wijs en rechtvaardig, die groep is in elke generatie aanwezig geweest maar nu sinds enkele tientallen jaren aan het groeien.    GROEP 2: Zonder de God van de Bijbel maar luisteren naar alles en iedereen behalve JHWH en of Zijn Woord, Onverstandig omdat zij wel zeggen maar niet DOEN! mensen die lipdienst doen, religie of traditie.

11 En van dien tijd af, dat het gedurig offer zal weggenomen, en de verwoestende gruwel zal gesteld zijn, zullen zijn duizend tweehonderd en negentig dagen. 12 Welgelukzalig is hij, die verwacht en raakt tot duizend driehonderd vijf en dertig dagen. Het gedurig offer is het dagelijks offer, Hoe kan dat nu, Jezus heeft het offeren toch afgeschaft? Alleen verwijst Yeshua precies naar deze profetie! Sterker nog Hij zegt erbij van deze gruwel dat deze is “staande in de heilige plaats” welke heilige plaats?? De Bijbel spreekt van een Heilige plaats wanneer JHWH daar aanwezig is. Er is geen stukje in het huidige land Israël wat daaronder valt, ja er zijn een hoop religieuze bezigheden maar dat maakt een plaats nog niet heilig!

Yeshua meld dat de grote verdrukking begint op het moment dat het dagelijks offer is gestopt en dat terwijl het dagelijks offer nog niet eens is gestart! EN zo kom ik weer terug bij de huidige oorlog. Blijkbaar let islam WEL op hetgeen er geprofeteerd is. In ieder geval waren de gebeurtenissen in Israël en met name met de tempelberg van de afgelopen jaar, genoeg aanleiding om de oorlog te beginnen. Alleen had hamas gepland dat Iran alle neven terroristen groepen meteen zouden meedoen. EN het is maar goed ook dat JHWH dat niet heeft toegestaan omdat Israël en wij dan een heel ander probleem hadden gehad. De oorlog die hamas begon heet in de islamitische wereld de ‘al aksa flood’ war. Deze naam is niet zomaar gekozen maar wijst op de dreiging dat Israël, Jeruzalem en de tempelberg weer geheel onder Israëlische controle wilde brengen. En zodoende kon starten met een tempel.

Israël staat nu al met haar rug tegen de muur, beschuldigd van alles en meer terwijl zij alles doen om het land en haar burgers te verdedigen. Zij gaan daarbij te werk met de grootste voorzichtigheid wat gepaard gaat met grote onnodige verliezen aan hun eigen kant. En wat ze ook doen, 1 oorlog, de mediaoorlog hebben ze al dik en dik verloren want ze krijgen zelfs de schuld van wat hamas hun eigen mensen aandoen. In het Noorden bij de grens van Libanon moet Israël wel verder gaan omdat de wereld alleen maar zeurt en klaagt, maar hun afspraken door de zogenaamde VN om de Libanese grens vrij te maken en of te bewaken, nog nooit hebben ingevuld. Hierdoor zijn zo’n 80.000 mensen in hotels en of ander opvang elders in het land gevlucht. Israël staat er alleen voor tenminste dat lijkt zo, want de God van Israël slaapt niet. Hij heeft een plan die Hij uitvoert met als doel om alle mensen te laten zien dat Hij en Zijn Woord nog steeds de wereld in zijn hand houd. Helaas is het door het geweld van de mens dat de mens alle ellende die nog gaat komen, over zichzelf heeft afgeroepen.

Als u dit leest heeft u nog steeds een keuze om Hem werkelijk te volgen door te doen wat Hij zegt. ER komt een dag aan dat het offeren weer gaat beginnen om dan meteen weer te worden beëindigd. Het enige dat daarvoor nodig is is een gereinigde heilige plaats waar een altaar staat. Hier is vandaag nog geheel geen sprake van maar dat kan heel snel veranderen. Bij die verandering zullen heel wat mensen dood gaan. Mensen die niet meer kunnen kiezen. Yeshua heeft nooit gezegd dat u NIET de grote verdrukking zult meemaken WEL dat Hij erbij zal zijn om kracht en wijsheid te geven.

De eindtijd heet deze studie. Het enige wat ik hierop kan zeggen is wat u altijd moet doen met alle zienswijzen van een ieder (ook die van mij) en dat is; bidt erover en zie of het klopt volgens de Bijbel, want als het Bijbels is dan is het al gebeurd of verteld in de Tenach, bij ons vertaald als het oude testament. De Tenach is een van de vele acroniemen die het Hebreeuws graag gebruikt t.w.: Torah. (1ste vijf boeken), Neviim (de Profeten) en de Chetuvim  (geschriften)

 

Tot het volgende deel zeg ik, Lees Uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond


Reacties