Doorgaan naar hoofdcontent

Het EINDE der TIJDEN 1

 


 

Het einde der Tijden

Voorwoord

Een nieuwe serie over eindtijd, Laatste Dagen en 2de Exodus

Veel is er door de eeuwen gezegd over de laatste dagen door verschillende mensen van allerlei niveau. Veelal oprecht en met de voor dan, meestal juiste kennis. Ook nu zijn er vele verschillende varianten en uitleggingen door vele verschillende mensen / groepen. Ik denk dat wie (incl. mezelf) of wat er wordt uitgelegd met betrekking tot welk onderwerp uit de Bijbel dan ook, de zogenaamde Bijbelse principes moet aanhouden die JHWH zelf heeft medegedeeld.

 Deze zijn onder andere:

  1. JHWH bewaakt zelf Zijn woord wat oa inhoud dat Zijn Woord superieur staat ten opzichte van mensen woorden, en dat Zijn schrift door Hem is bepaald.
  2. Alles uit Zijn woord heeft een doel, geeft richting en is tot opbouw, alles tussen de kaften.
  3. Hij, dus ook Zijn woord veranderd niet.
  4. Hij, dus ook Zijn woord kan niet liegen.
  5. Hij, of Zijn woord spreken elkaar niet tegen.
  6. Wat de eerste keer wordt vermeld is de basis voor elke keer dat het weer gebeurd.
  7. Het zg nieuwe testament is een uitleg en bevestiging van het zg oude, het is dus niet nieuw alleen maar waar.
  8. Het einde wordt verteld door het begin, er is niets nieuws onder de zon.
  9. Zijn woord heeft Hij op laten schrijven om zijn wil te doen kennen aan de mensen, het betreft onder andere Zijn doel, liefde, redding, bevrijding, verbond en offer, samengevat in het ultieme leven wat Hij de mensen bied.

 Ik probeer hier met de huidige wijsheid die ik denk te hebben, een tijdscyclus weer te geven over de zogenaamde einde der tijden. Dat wilt niet zeggen dat deze cyclus 100% accuraat is of dat ik hiermee zeg dat ik het allemaal weet, aangezien JHWH met de tijd meer wijsheid geeft en Hij het uiteindelijk bepaalt.

Voordat die laatste grote dag komt moeten er nogal wat dingen gebeuren, wat nu volgt is een opsomming van wat ik daarvan denk, dit naast de z.g. weeën van geruchten van oorlog, aardbevingen en epidemieën. Israël zal in oorlog zijn met de wereld, de Messias zal Israël wonderbaarlijk redden,  de offerdienst zal weer beginnen, , de offerdienst wordt gestopt, de grote verdrukking start, een tempel wordt gebouwd, de plagen beginnen, de exodus begint, Jeshua komt terug, we worden wedergeboren, we ontvangen Zijn Geest. Al deze onderwerpen kunnen we door de verhalen en profetieën lezen in Zijn woord, hierbij een uiteenzetting per onderwerp, wat ik in de komende tijd; God willende, zal opschrijven.

 

Deze komen in 3 delen

  1. De oorlog
  2. De 2de exodus
  3. Zijn komst

Zoals ik begon te zeggen; veel is er over eindtijd geschreven, dit maakt het extra moeilijk om met een 'frisse kijk ' hierna te kijken. Het enige wat ik hierop kan zeggen is wat u altijd moet doen met alle zienswijzen van een ieder, en dat is; bidt erover en zie of het klopt volgens de Bijbel, want als het Bijbels is dan is het al gebeurd of verteld in Torah. (1ste vijf boeken)

 

Lees Uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond

Reacties