Doorgaan naar hoofdcontent

Het EINDE der TIJDEN 5

Deel 2b; DE 2de of Grote EXODUS

 

In het vorige deel sprak ik onder andere van de tekenen van de laatste generatie en het eeuwige verbond, dit moet ik even verduidelijken.

De Laatste Generatie; Al in Deuternonium spreekt JHWH via Mozes wat er ging gebeuren met de 12 stammen van Israel omdat ze ongehoorzaam zullen zijn en JHWH niet zullen geloven. Deut 4: 27 En de HEERE zal u verstrooien onder de volken; en gij zult een klein volksken in getal overblijven onder de heidenen, waar de HEERE u henen leiden zal.

28 En aldaar zult gij goden dienen, die des mensen handenwerk zijn, hout en steen, die niet zien, noch horen, noch eten, noch rieken.

29 Dan zult gij van daar den HEERE, uw God, zoeken, en vinden; als gij Hem zoeken zult met uw ganse hart en met uw ganse ziel.

30 Wanneer gij in angst zult zijn, en u al deze dingen zullen treffen; in het laatste der dagen, dan zult gij wederkeren tot den HEERE, uw God, en Zijn stem gehoorzaam zijn.

 

Dit is gebeurd en pas sinds enkele tientallen jaren zijn er mensen die weer terug komen naar JHWH en Zijn Torah.

Dit is niet een bekering of een kerkgang die wij kennen vanuit de Christelijke wereld, nee dit is een Bijbelse ommekeer een tsuvah letterlijk 180 graden omdraaien van je eigen wil naar de weg en wil van JHWH. Behalve dat dus ook naar de geboden en instellingen bekend als de Wet, wat in werkelijkheid de levenslessen van God zijn.

2 En het zal geschieden in het laatste der dagen, dat de berg van het huis des HEEREN zal vastgesteld zijn op den top der bergen, en dat hij zal verheven worden boven de heuvelen, en tot denzelven zullen alle heidenen toevloeien.

3 En vele volken zullen heengaan en zeggen: Komt, laat ons opgaan tot den berg des HEEREN, tot het huis van den God Jakobs, opdat Hij ons lere van Zijn wegen, en dat wij wandelen in Zijn paden; want uit Sion zal de wet uitgaan, en des HEEREN woord uit Jeruzalem.

 

Wie is dan deze generatie die dit zal doen, aangezien dit nog niet is gebeurd? Hoe weten wij wanneer deze dingen gaan gebeuren?

Hosea 6;1 Komt en laat ons wederkeren tot den HEERE, want Hij heeft verscheurd, en Hij zal ons genezen; Hij heeft geslagen, en Hij zal ons verbinden.

2 Hij zal ons na twee dagen levend maken; op den derden dag zal Hij ons doen verrijzen, en wij zullen voor Zijn aangezicht leven.

3 Dan zullen wij kennen, wij zullen vervolgen, om den HEERE te kennen; Zijn uitgang is bereid als de dageraad; en Hij zal tot ons komen als een regen, als de spade regen en vroege regen des lands.

 

Onder andere Hosea spreekt hierover maar de tijd van de laatste dagen komt heel vaak voor. Bij God is 1 dag als duizend jaar en duizend jaar als 1 dag. Hij zal ons levend maken na 2 dagen  en de derde dag doen verijzen. Er zijn nu bijna 2000 jaar voorbij sinds dat Israël wederom Zijn bruid werd. Zijn volk dat al die tijd zit te wachten op het herstel van Zijn Koninkrijk, op Zijn terugkomst.

 

2 Tim,3 1 En weet dit, dat in de laatste dagen ontstaan zullen zware tijden.

2 Want de mensen zullen zijn liefhebbers van zichzelven, geldgierig, laatdunkend, hovaardig, lasteraars, den ouderen ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig.

3 Zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, achterklappers, onmatig, wreed, zonder liefde tot de goeden,

4 Verraders, roekeloos, opgeblazen, meer liefhebbers der wellusten dan liefhebbers Gods;

Wat moet ik hierover zeggen, als er in de Bijbel een beschrijving zou staan over onze huidige wereld, dan is dit wel heel bijzonder gezegd.

 

Dan.12: 4 En gij, Daniël! sluit deze woorden toe, en verzegel dit boek, tot den tijd van het einde; velen zullen het naspeuren, reizen van hier naar daar en de wetenschap zal vermenigvuldigd worden.

Vandaag de dag kan een ieder binnen 24 uur overal op de wereld zijn, qua geld en tijd is het voor bijna iedereen mogelijk.

Daarnaast zijn wij de enige generatie van alle mensen die hebben geleefd, die de wolken van bovenaf hebben gezien dat is 1% van iedereen die heeft geleefd.

Wat nu in 1 zomervakantie wordt gereisd is meer dan alle reizen die mensen die hebben geleefd hebben gedaan, tot 100 jaar terug.

 

Het vermeerderen van de wetenschap, als de Bijbel het over wetenschap heeft dan is dat in 99 gevallen Bijbelse wetenschap of de wel, kennis van Thora.

Tot eind vorige eeuw was de kennis van Thora ongeveer hetzelfde als 2000 jaar terug, Sinds zo’n 30jaar is deze wetenschap geëxplodeerd en neemt nog steeds toe, denk maar aan wat je meer weet sinds een jaar terug.

Maar ook wereldse kennis neemt schrikbarend toe de kennis die op internet wordt gegeven wordt per jaar meer dan verdubbeld. Je kan alles vinden op het internet. Het is met recht de boom van goed en kwaad.

 

Rom11: 25 Want ik wil niet, broeders, dat u deze verborgenheid onbekend zij (opdat gij niet wijs zijt, bij uzelven), dat de verharding voor een deel over Israël gekomen is, totdat de volheid der heidenen zal ingegaan zijn.

De heidense volkeren bewonen elk deel van de aarde, er zijn meerdere uitleggingen die allemaal waar zijn over de volheid kijk je naar de letterlijke invulling dan is dit ook zeker waar.

Gen.48;19 Maar zijn vader weigerde het, en zeide: Ik weet het, mijn zoon! ik weet het; hij zal ook tot een volk worden, en hij zal ook groot worden; maar nochtans zal zijn kleinste broeder groter worden dan hij, en zijn zaad zal een volle menigte van volkeren worden. = heidenen

 

Jes 66: 17 Die zichzelven heiligen, en zichzelven reinigen in de hoven, achter een in het midden derzelve, die zwijnenvlees eten, en verfoeisel, en muizen; te zamen zullen zij verteerd worden, spreekt de HEERE.

We weten dat mensen varkens eten maar uitwerpselen of muizen?

Deze tekst gaat over mensen aan het einde der tijden die alle drie items eten.

Enkele jaren geleden was er een nieuwe doorbraak in een speciaal gefokt dier genaamd de milieu varken. (Enviropig) Dit varken werd gemaakt om het milieu minde te belasten doordat deze minder methaan uitscheide. Canada

Dit werd behaald door een varken te kruisen (dna) met muizen en de ecoli bacterie.

Het is officieel niet toegestaan voor fabricanten of boeren om deze te fokken maar universiteiten rond de wereld behalen op dit moment meerdere “successen” met experimenten hiermee.

 

Gen 11: 6 En de HEERE zeide: Ziet, zij zijn enerlei volk, en hebben allen enerlei spraak; en dit is het, dat zij beginnen te maken; maar nu, zoude hun niet afgesneden worden al wat zij bedacht hebben te maken?

God verwarde de spraak zodat de mens niet samen iets gingen bedenken zodat ze zichzelf zoals God voelde en gezamenlijk onvoorstelbare dingen bedachten.

Maar de spraakverwarring is verleden tijd.

Je hebt vertaalmachines die alle talen kunnen vertalen in jouw taal, zelfs google vertaald alles wat je in een andere taal intypt. Daarbij is iedereen te verstaan door gemeenschappelijke wereldtalen zoals Engels of Spaans.

Cern in Zwitserland heeft wetenschappers uit 22 landen die met elkaar communiceren op een vlak, die God met Babel had gebroken, Als God dezelfde is zou Hij dit laten voortbestaan?

 

Deut 4;30 Wanneer gij in angst zult zijn, en u al deze dingen zullen treffen; in het laatste der dagen, dan zult gij wederkeren tot den HEERE, uw God, en Zijn stem gehoorzaam zijn.

Deut, 30: 1 Voorts zal het geschieden, wanneer al deze dingen over u zullen gekomen zijn, deze zegen of deze vloek, die ik u voorgesteld heb; zo zult gij het weder ter harte nemen, onder alle volken, waarheen u de HEERE, uw God, gedreven heeft;

Op dit moment zijn wij onderdeel van een wereldwijde terugkeer naar Torah en JHWH de God van Abraham. We staan aan de vooravond dat God ons terugbrengt naar ons land belooft aan Abraham. (2kron 7:14)

 

Een Eeuwig verbond: Wij leven zogenaamd in het nieuwe verbond. Velen mensen denken dat dit nieuwe verbond iets compleet nieuw is onder Jezus en het enige in stand zijnde verbond is voor eeuwig. Dat dit 6de verbond eeuwig is dat klopt, maar dat is dan ook alles wat klopt, dit hernieuwd verbond van JHWH naar Zijn volk door Hem in een menselijk lichaam Yeshua, omdat Zijn volk ontrouw was en daarom na 490 jaar ontrouwheid gescheiden. Voor het zogenaamde nieuwe verbond had je nog 5 eeuwige verbonden die nog steeds gelden.          Het 1ste verbond met de mensheid (Adam),  teken => mensen gaan dood en vrouwen hebben barensnood.

Het 2de verbond met Noach, teken => regenboog

Het 3de verbond met Abraham, teken =>  zon en maan blijven bestaan totdat God Zijn kinderen verlaat.

4de verbond met Mozes, teken => Shabat

5de verbond koning David => altijd een koning uit zijn generatie op de troon

DUS hoezo het 6de verbond is het enige en werkende in stand zijnde verbond.

Maar God is een God van eeuwig Woord, van volkomenheid wat wordt gezien in het getal zeven. Is het 6de verbond  het uiteindelijke doel => NEE

Ezech. 37: 21 Spreek dan tot hen: Zo zegt de Heere HEERE: Ziet, Ik zal de kinderen Israëls halen uit het midden der heidenen, waarhenen zij getogen zijn, en zal ze vergaderen van rondom, en brengen hen in hun land;

22 En Ik zal ze maken tot een enig volk in het land, op de bergen Israëls; en zij zullen allen te zamen een enigen Koning tot koning hebben; en zij zullen niet meer tot twee volken zijn, noch voortaan meer in twee koninkrijken verdeeld zijn.

23 En zij zullen zich niet meer verontreinigen met hun drekgoden, en met hun verfoeiselen, en met al hun overtredingen; en Ik zal ze verlossen uit al hun woonplaatsen, in dewelke zij gezondigd hebben, en zal ze reinigen; zo zullen zij Mij tot een volk zijn, en Ik zal hun tot een God zijn.

24 En Mijn Knecht David zal Koning over hen zijn; en zij zullen allen te zamen een Herder hebben; en zij zullen in Mijn rechten wandelen, en Mijn inzettingen bewaren en die doen.

25 En zij zullen wonen in het land, dat Ik Mijn knecht Jakob gegeven heb, waarin uw vaders gewoond hebben; ja, daarin zullen zij wonen, zij en hun kinderen, en hun kindskinderen tot in eeuwigheid, en Mijn Knecht David zal hunlieder Vorst zijn tot in eeuwigheid.

26 En Ik zal een verbond des VREDES met hen maken, het zal een eeuwig verbond met hen zijn; en Ik zal ze inzetten en zal ze vermenigvuldigen, en Ik zal Mijn heiligdom in het midden van hen zetten tot in eeuwigheid.

Het laatste verbond als de kroon op al Zijn verbonden met de mens, Zijn  gemaakte beloften vanaf het allereerste begin, vanaf het 1ste verbond met Adam tot en met de huidge 6de verbond, is met en door zijn laatste verbond 100% vervuld.

 

Volgende keer het vervolg in deel 2C

 

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond


Reacties