Doorgaan naar hoofdcontent

Het EINDE der TIJDEN 2

 


 

De OORLOG

Deel 1a;

Als je iemand iets vraagt en of zegt over eindtijd worden meestal zaken genoemd als grote verdrukking of 3de tempel, anderen weer zeggen ook nog aardbevingen of sprinkhanen, kaalvreter en of bruid. Wat je nauwelijks hoort is; wat is de aanleiding of hoe kom je van onze dagelijkse sleur tot in de grote verdrukking. Wat moet er gebeuren, waarom en wat er nu allemaal gebeurt met bijvoorbeeld covid, hoort dat erbij?

 

Ik begin met de profetie van een alomvattende oorlog met Israël, omdat ik denk dat de uitkomst hiervan, de wereld of liever gezegd Israël klaar maakt om wederom het altaar en uiteindelijk de tempel te herstellen, er moet in ieder geval iets gebeuren waarop in Israël het offeren weer wordt opgestart, zoals de Bijbel dat zegt.

En dit gezegd hebbende is dit geen voorspelling of profetie van mijn kant, alleen; ik geloof dat dit nog moet gaan gebeuren waarbij ik verwacht dat het 1 van de eerste dingen zijn, het is en blijft Zijn plan en Zijn uitvoering, wanneer en in welke volgorde een en ander  precies staat te gebeuren is niet met 100% te zeggen.

 

Ik denk hierbij dat het altaar met het offeren naar JHWH iets goed is, maar de door mensen gebouwde 3de tempel niet en is voor het offeren ook niet nodig. Waarom is deze profetie iets wat nog gaat gebeuren en relevant voor de laatste dagen? Punt 1; als dit niet de start is dan moet het iets anders zijn wat de stam Judah moet bewegen om de Messias Yeshua te erkennen en de overige stammen (Israël) op gaat zoeken. Tevens moet het offeren voor de start van de grote verdrukking worden gestopt wat inhoud dat deze eerst moet zijn opgestart.

Hierbij nog wat aanwijzingen en of hinten uit Zijn woord.

 

In Ezechiel 38 spreekt God over de oorlog met Gog en vele anderen tegen Israël in de laatste dagen.

Nu spreekt de Bijbel over verschillende tijden mbt eindtijd, dit zijn de laatste dagen en de laatste dag en of de dag des Heren. Er is dus een periode van dagen en wat dan volgt, de laatste dag. Deze twee tijden geschieden voordat Jeshua op die laatste dag met duistere wolken komt. (net zoals Hij kwam op de berg Sinai bij Mozes) 

Er wordt naast Gog vele andere volkeren genoemd die ten strijde gaan, tot nu toe is het altijd 1 of gelijksoortige vijanden tegen Israël geweest, zeker als het een invasie van het hele land betrof. Ez.38:16 En gij zult optrekken tegen mijn volk Israël, als een wolk, om het land te bedekken; in het laatste der dagen zal het geschieden; dan zal Ik u aanbrengen tegen Mijn land, opdat de heidenen Mij kennen, als Ik aan u, o Gog! voor hun ogen zal geheiligd worden.

 

Als je de tekst leest zijn er andere volken bij betrokken wie zijn deze? Zoals met alle woorden uit de Bijbel is iets pas waar als er twee of drie getuigen zijn, dus moet deze oorlog nog ergens staan en of plaatsvinden, zoals de oorlog tegen de Midianieten met Gideon. JHWH zorgde ook hier voor de overwinning, dit beeld is gebeurd en zo ook net als straks. Openb.20: 8 En hij zal uitgaan om de volken te verleiden, die in de vier hoeken der aarde zijn, den Gog en den Magog, om hen te vergaderen tot den krijg; welker getal is als het zand aan de zee. 9 En zij zijn opgekomen op de breedte der aarde, en omringden de legerplaats der heiligen, en de geliefde stad en er kwam vuur neder van God uit den hemel, en heeft hen verslonden.

 

 De volken die samen met Gog ten strijde gaan komen dus van alle kanten oftewel de hele wereld zal zich keren tegen Israël. Een oorlog die dan verwoestend zal zijn voor het volk en het land openbaring vat het heel kort samen wat er in Ezechiel wordt beschreven. Ez.38:12 Om buit te buiten, en om roof te roven; om uw hand te wenden tegen de woeste plaatsen, die nu bewoond zijn, en tegen een volk, dat uit de heidenen verzameld is, dat vee en have verkregen heeft, wonende in het midden des lands.

 

Israël heeft inwoners die uit heel de wereld zijn gekomen waarbij het overgrote merendeel niet gelooft. Maar Ezechiel geeft nog een detail waaruit je kan opmerken dat het in onze tijd gaat gebeuren. Ez.38:10 Alzo zegt de Heere HEERE: Te dien dage zal het ook geschieden, dat er raadslagen in uw hart zullen opkomen, en gij zult een kwade gedachte denken, 11 En zult zeggen: Ik zal optrekken naar dat dorpland, ik zal komen tot degenen, die in rust zijn, die zeker wonen, die altemaal wonen zonder muur, en grendel noch deuren hebben.

 

Het grote verschil tussen Israël in onze tijd en de tijd van Israël in vroegere dagen is; de bescherming van de bewoners.

In vroegere tijden had je ommuurde steden met poorten en wachters op de muren.

Alleen in onze moderne tijd wordt Israël bewoond door een enkele stad met doorgaans veel dorpen maar allebei zonder muren.

Natuurlijk gebeuren er incidenten maar de overgrote meerderheid voelt zich veilig met een leger als de IDF, men leeft en is precies zoals er staat in Ezechiel, in rust.

Men voelt zich zeker tenslotte is er geen vijand die het waagt of strategisch de overhand heeft  en de meeste ‘christenen’  hebben het over Gods oogappel en Hij die niet toe zal staan dat Israël wordt verslagen.

Maar hoewel dat laatste zeer waar is, wilt JHWH dat alle mensen niet verloren gaan wat alleen maar mogelijk is als ze voor Hem kiezen, te beginnen met zijn Gemeente.

 

Net als het volk bij Mozes beseffen wij niet ten volste wie Hij is en moeten wij worden voorbereid (weeën) en uiteindelijk door plagen erbij worden bepaald dat Hij en alleen Hij, al onze aandacht en vertrouwen waard is en zo de juiste keuzes op het juiste moment doen om te kunnen leven.

Ik geloof dat 1 van die weeën deze oorlog zal zijn waarbij het lijkt dat alles verloren zal zijn voor Israël.

En als Jeshua niet in zou grijpen dat, dat precies zo zou zijn tw; geen Israël meer, maar JHWH heeft alles van te voren bepaalt.

En er zullen geruchten op heel de wereld zijn, geruchten van oorlog.

 

zie deel 1b van de oorlog

 

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal Uw doel.

 

Shalom Raymond

Reacties