Doorgaan naar hoofdcontent

GEHEIMEN in uw BIJBEL "BROOD"

 



BROOD

 

“daar zit wat in”

 

Brood je vind het lekker of niet, maar tegenwoordig zijn er mensen die helemaal geen brood eten vanwege allergie en of mensen die het alleen maar af en toe nemen.

Het lijkt wel of ons brood, (hetgeen wat God aan de mens als eten heeft gegeven), niet goed is gemaakt door God of dat het in ieder geval sterk verslechterd is.

Een heleboel mensen zijn van mening dat brood helemaal niet goed voor je is, er zijn allerlei ‘studies’ hierover. Onderstaand wat is overgenomen van healthy life geeft ongeveer de algemene mening van wat er leeft, weer.

 

“Het is al lang bekend dat wit brood en bewerkte granen in het algemeen niet bepaald voedzaam zijn. Voedingsdeskundigen en diëtisten over de hele wereld adviseren ons in plaats daarvan volkorengranen te eten. Maar granen, vooral granen met gluten, zoals tarwe, zijn de laatste jaren intensief onderzocht. Veel gerespecteerde gezondheidsprofessionals beweren nu dat brood en andere bronnen van granen met gluten op zijn best onnodig zijn en mogelijk schadelijk”.

 

Maar hoe kan het dat de Bijbel zegt dat JHWH brood geeft ten leven, sterker nog het versterkt je hart! Hoe kan dat nou, is de Bijbel niet meer voor vandaag, of is het brood niet hetzelfde? Gen.18:5 En ik zal een bete broods langen, dat Gij Uw hart sterkt; daarna zult Gij voortgaan, daarom omdat Gij tot Uw knecht overgekomen zijt. En zij zeiden: Doe zo als gij gesproken hebt.

 

Helemaal erg is het dat Yeshua het “levende brood” is, als ons brood niet goed voor je is hoe goed kan Hij dan voor je zijn?? Het brood wat je hart versterkt en wat je leven geeft, doet dat niet meer, het volmaakte beeld is vertroebeld!

Joh.6: 32 Jezus dan zeide tot hen: Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Mozes heeft u niet gegeven het brood uit den hemel; maar Mijn Vader geeft u dat ware Brood uit den hemel. 33 Want het Brood Gods is Hij, Die uit den hemel nederdaalt, en Die der wereld het leven geeft. 34 Zij zeiden dan tot Hem: Heere, geef ons altijd dit Brood. 35 En Jezus zeide tot hen: Ik ben het Brood des levens; die tot Mij komt, zal geenszins hongeren, en die in Mij gelooft, zal nimmermeer dorsten.

 

 Een paar jaar terug was ik in gesprek met een Druz op de Golan in Noord Israël, en we hadden het tijdens ons gesprek kort over dat ze een tijd moesten rijden eer ze bij ziekte of ongeval bij een ziekenhuis konden komen. Hij zei oa dat de westerse ziekten zoals hart problemen of kanker niet of zelden voorkwamen op de Golan bij de Druzen. Hij zei me dat dankzij hun dieet, dat bij elke maaltijd brood en hummus / falafel werd gegeten, eraan bijdroeg dat die ziekten bij hun zeldzaam waren, ik dacht hier niet veel aan, het klonk bij mij als folklore totdat het mij te binnen schoot ivm ons ‘broodprobleem’.

 

Het duurde zo wie zo enkele broodmagere jaren later dat ik het samen met mijn vrouw, op een Shabbatstudie door Sue Becker (voedselwetenschapster) van Breadbeckers, eindelijk begreep.

 Wat of is er nu een verschil tussen Bijbels brood en het brood wat wij eten? Het antwoord is een duidelijke JA. Maar nog belangrijker is het mogelijk om het Bijbelse brood weer te kunnen eten? Het antwoord hierop is ook een duidelijke JA.

 Sue Becker is oa door haar studie en eigen ervaringen met genezingen van ziekten en gebed, er wetenschappelijk achter gekomen wat het probleem is met het brood van vandaag.

Waar het er in het kort op neer komt is dat sinds 1900, vanwege dat wereldwijd mensen of niet meer zelf hun brood gingen bakken maar brood uit een winkel haalden, of dat ze in ieder geval het graan niet meer maalden maar de meel van de maalmolens kochten.

 

Wat is het probleem? Ten 1ste wilde men zuivere meel zonder verontreinigingen en ten 2de wilde men het meel lang kunnen bewaren. God heeft alle granen zo gemaakt dat zolang het heel en droog blijft, je dit jaren en jarenlang kan bewaren. Denk maar aan Jozef in Egypte die het graan opsloeg voor 7 magere jaren. En men heeft graan gevonden in silo’s bij Saqqarah uit de tijd van Jozef die na duizenden jaren nog steeds groeien, indien dit wordt geplant.

Maar zodra je de korrel breekt of vermaalt dan komen oa de oliën vrij wat meteen oxideert, net als dat als je de schil van een appel doorbreekt dat de appel dan pas gaat ‘roesten’. Tevens zorgde deze olie voor een gelige kleur en samen met de schil en alles wat niet wit was (zoals het binnenste deel van de graankorrel), werd het uit het meel verwijderd, om tot een witte zuivere lang houdbare ‘meel’ product te komen.

 

 Doordat men er achter kwam dat het zuivere meel geen voedingstoffen meer had, werd door overheden in de jaren 60 bevolen om bepaalde voedingstoffen (die in natuurlijke vorm al in de korrel zaten, maar eruit waren gehaald) er weer in chemische vorm toe te voegen. Echter, sinds dat men dit meelproduct maken voor oa brood, kennen wij de zogenaamde westerse ziekten zoals kanker en orgaan, maag en vooral darm problemen.

 

God heeft de granen perfect gemaakt, alles zit erin wat de mens nodig heeft, maar dan moet het wel de hele korrel zijn, willen wij in Zijn zegen voor brood vallen.

 Mensen zeggen dan, ‘hoe zit het met gluten’? dat is een onderdeel van een graankorrel wat problemen geeft! Antwoord NEE niet waar! Ja wij hebben problemen met gluten wat in een graankorrel zit, maar het is niet de gluten wat problemen geeft, het is dat de andere bestanddelen in granen die onze spijsvertering moeten helpen en samen moeten werken met onder andere gluten, er niet meer in zitten.

 

De hele graankorrels hebben in haar onderdelen, aparte functies bedoeld voor het gehele menselijke lichaam, vooral voor onze spijsvertering en opname van voedingstoffen, deze hele korrel werkt met al deze functies samen. Haal je 1 of meer functies weg uit de korrel, dan haal je dus 1 of meer functies van je lichaam weg, met alle gevolgen van dien.

Het is niet de gluten maar het ontbreken van de neven / hulpstoffen in ons brood wat het probleem is. Net als zo goed als alle bestrijdingen van ziekten, worden in onze medische wereld niet de oorzaken behandeld, maar de effecten of gevolgen van ziekten, onderdrukt.

 

 IK ben er 100% van overtuigd dat als JHWH iets maakt dat dat goed is en als wat Hij heeft gemaakt samenwerkt, in dit geval lichaam en granen, dat dat dan zeer goed is.

Enkele opmerkingen:

Maar nu “weten” we dat gevarieerd eten beter is dan alleen maar brood! Is dat zo? Nogmaals het brood wat wij nu eten is geen brood maar een wit ‘kauwgom’ product. De kinderen Israëls in de wildernis aten 40 jaar manna, ja dat kwam van God en was speciaal! Wie geeft dan denkt u de regen en wie zorgt er voor dat die regen het gewas doet groeien die Hij heeft gemaakt? Is dat ook niet de God van de Bijbel?

 

Maar kan deze combinatie van mens en graan nog verder worden volmaakt en staat dat ook in de Bijbel? Antwoord =>

 

Ezech.4: 9 En neemt gij voor u tarwe, en gerst, en bonen, en linzen, en heerse, en spelt; en doe die in een vat, en maak die u tot brood; naar het getal der dagen, die gij op uw zijde nederliggen zult, driehonderd en negentig dagen, zult gij dat eten.

10 Uw spijze nu, die gij eten zult, zal in gewicht zijn twintig sikkelen daags; van tijd tot tijd zult gij die eten.

 

God weet wat we nodig hebben en in het verhaal van Ezechiel wist JHWH precies wat Ezechiel moest eten en drinken om ruim een jaar gezond te blijven.

Sue Becker heeft dit Ezechiel brood gemaakt en is door een medische wetenschapper onderzocht op voedingstoffen en wat blijkt, wat graan mist aan voedingstoffen wordt aangevuld door de voedingstoffen uit bonen en visa versa.

 Behalve voor de juiste werking van uw darmen en organen is het ook gebleken dat hele granen (oa gerst, haver, spelt, gierst) de cellen beschermt of voed tegen alle virussen en deze gezond maken. Allerlei huidaandoeningen zoals schimmels, wratten en of eczeem, verdwijnen binnen enkele weken na het regelmatig eten van brood gemaakt van meel van de hele graankorrels.

 

Zou het echt waar zijn dat zoals de Bijbel dat zegt, dat brood goed is voor het leven en de organen, het hart? Dat het levende Brood goed is voor ieder mens en deze daarna nooit meer zal hongeren of dorsten? Wij hebben in ieder geval hele biologische granen gekocht met een graanmolen, om zelf brood te maken.

Ik geloof Gods Woord, Zijn Woord is actueel, dezelfde als gisteren vandaag en morgen, ik geloof in het Brood uit de Hemel, u ook? Zijn brood is tevens de uitnodiging om aan Zijn tafel te zitten, de Koningstafel. Hier komen alleen genodigden, mensen die de tafel en huis van God respecteren en handelen overeenkomstig. Een plaats aan Zijn tafel is zo goed en alles voorzienend dat David zegt dat God deze voor de ogen van zijn tegenstanders gereed maakt.

 

 Oja, de Druz die ik eerder noemde, de meeste mensen in die dorpen die maken elke dag zelf brood van het meel dat ze elke dag zelf malen, uit hele graankorrels en maïs.

 En dan nog een laatste gedachte; God gaf Zijn Manna aan het volk van Israël in de wildernis. Hij voorzag in hun dagelijkse behoeften en deed dit zodanig dat zij (jong en oud) in opperste staat waren om 40 jaar lang rond te lopen. Ik geloof dat Hij deze Manna, nog 1 X gaat geven nadat Zijn kinderen wereldwijd gehoor geven aan Zijn stem om de 2de exodus, de grote exodus gaan lopen.

16 Bekeer u; en zo niet, Ik zal u haastelijk bij komen, en zal tegen hen krijg voeren met het zwaard Mijns monds. 

 

Als Yeshua terugkomt, dan zal Hij niet meer als een dienende knecht komen maar als de overwinnende Koning.  Ben je niet teruggekeerd naar de God van de Bijbel, JHWH  dan zal Zijn zwaard tegen jou zijn. Voor diegene die zich wel hebben omgedraaid van hun eigen wijsheid,  de weg van de wereld naar Zijn weg, de Weg,  de Waarheid terug naar Zijn Woord, voor diegene is de volgende  vers 17 Die oren heeft, die hore wat de Geest tot de Gemeenten zegt. Die overwint, Ik zal hem geven te eten van het manna, dat verborgen is, en Ik zal hem geven een witten keursteen, en op den keursteen een nieuwen naam geschreven, welken niemand kent, dan die hem ontvangt.

 

Een nieuwe naam, die naam krijg je van Yeshua met nieuwe klederen, nadat Zijn volk door Hem is begeleid over drooggelegde zeeën en rivieren,  Niet meer alleen uit Egypte de 1 ste exodus maar uit alle delen van de wereld, in de Bijbel bekend als de 2de exodus.

 

 

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond


Reacties