Doorgaan naar hoofdcontent

BIJBEL fragmenten 'ROME' en de BIJBEL

 

Geschiedenis Rome 

In deze serie  hoop ik u mee te nemen naar verschillende locaties wat connecties heeft met de Bijbel.

De eerste locatie Egypte is tevens waar het ongeveer voor mij begon als zijnde het besef dat er nu nog steeds zichtbaar iets te zien is van het verre verleden.

Ik mocht deze locaties samen met mijn vrouw zien en beleven, waarvoor ik nog steeds dankbaar ben.

Nu we een aantal keren in Israël waren geweest wilden we, vanwege de rol van de Romeinen in Israël en om afwisseling, ook een keer naar Rome gaan.

In ieder geval was ik in de triomfboog van Titus en Constantijn geïnteresseerd vanwege onder andere de vertel scènes van overwinningen op Jeruzalem, maar ik had ook van de nabijgelegen oude stad van Rome gelezen en het colloseum en zo gingen we dus naar Italië.

 Als we iets hebben meegekregen van Constantijn, dan is dat meestal dat hij de Christelijke keizer was, die de slag om Rome had gewonnen omdat hij een visioen van een kruis had gezien. Door deze overwinning op Maxentius, heeft hij zijn overwinnings of triomfboog neer laten zetten op de ‘via triumphalis, net links naast het Colloseum. Op de Triomfboog staat onder andere dat hij de overwinning heeft behaald door de god waarin hij geloofde.

Nu denkt vermoedelijk iedereen dat Constantijn JHWH, de God van de Bijbel bedoelde, hij is immers de Keizer die het Christendom heeft toegestaan en heeft de zogenaamde vervolging verboden.

 Is dit allemaal wel zo? De Christelijke Constantijn was zo bekend gemaakt, doordat Constantijn aan Eusebius de Bischop de opdracht had gegeven om hem zo bekend te maken in het jaar 313. Allemaal om hem als de 1ste plaatsvervangende messias op aarde te laten zijn om zijn ideeën en geloof in de zonnegod door te voeren, na zijn dood werd dit voortgezet door de pauzen. Echter, andere schrijvers voor die tijd vermelden helemaal niets van de zogenaamde bekering van Constantijn en of zijn overwinning door JHWH, maar juist aan drie hemellichamen, die je trouwens overal ziet gedurende zijn leven tot het jaar 313 toen hij bekend wilde staan als Christelijk.

Alle Keizers lieten op de door hun uitgegeven munten twee afbeeldingen zien, aan de ene kant een portret van henzelf en aan de andere kant meestal de god waarin men geloofde en of eerde. Zo ook Constantijn, aan de ene kant zijn afbeelding en aan de andere kant zijn god tw; de zonnegod afgebeeld als een naakte man met een toorts en een stralenkrans. Het is niet voor niets dat hij de Bijbel en zijn volgers verafschuwde en een nieuwe vorm van Christendom invoerde wat niets anders dan zonneverering was. Zijn ‘stoppen’ van Christen vervolging was door het Bijbels geloof een compleet nieuwe dimensie te geven inclusief nieuwe feesten en tijden, wat wij nu al zo’n 1700 jaar kennen als het christendom.

 Dat iedereen toen en nu werd misleid en dat Constantijn gewoon zijn ware god liet zien, was ook te zien aan een kolossaal beeld van hem als de zonnegod, wat direct naast de boog heeft gestaan. Alsof dat niet genoeg was liet hij zichzelf ook als de zonnegod portretteren, bovenop de boog voortgedreven in een strijdwagen met een vierspan paarden ervoor. Om de illusie te wekken, dat Constantijn de plaatsvervangende heersende Messias op aarde was, moest de profetie van Daniël betreffende drie en een half jaar bediening van de Messias zijn geweest. Zodoende liet Eusebus een aantal verzen in het nieuwe testament opnemen die deze 3.5 jaar bediening moest bevestigen.

 Een tweede triomfboog staat bijna haaks op de boog van Constantijn en ligt aan het einde van de zogenaamde heilige weg of de weg naar Jeruzalem. Deze weg begint bij de Keizerlijke ingang van het Colloseum en eindigt op de heuvel Velia waar de boog staat. Titus is de Keizer die bekend staat als de veroveraar van Jeruzalem, diegene die voor zijn vader Keizer Vespasius de overwinning behaalde op de Joodse opstand. Titus is ook degene die de God van de Bijbel “versloeg” en Zijn tempel verwoeste, de waarheid is echter dat JHWH dit toestond en dat dit al geprofeteerd was om te gebeuren.

 Al deze plekken en meer kan je bezoeken en bekijken wat wij ook uitvoerig deden. Toen wij achter de ingang van het Colloseum (waar de toenmalige Keizers binnen kwamen) stonden, keek ik door de ingang over de weg naar de boog van Titus in de verte. Het viel mij op dat ‘de weg naar Jeruzalem’ eindigde met deze triomfboog en dat de boog van Constantijn deze, kruislings raakte. Mijn blik ging door de ruimte vanwaar ik stond en zag recht boven de Keizerlijke ingang plotseling wat taferelen op de muur geschilderd. Het tafereel was een vierkant met bebouwingen / constructies en muurverstevigingen wat op vestingmuren leek en linksonder op de hoek net buiten dit ‘vierkant’ was een plaats waarbij drie gekruisigde figuren waren te zien en soldaten erom heen.

 Wat ik nu zeg kan ik niet aantonen maar is mijn eigen interpretatie; we stonden dus aan het begin van een door de Romeinen genoemde ‘heilige weg’, de ‘weg naar Jeruzalem’ in een doodscircus, waar mensen (geschat tussen de 300000 en 700000) die JHWH en de Bijbel aanhingen werden vermoord. Aan het einde van deze ‘heilige’weg staat de triomfboog, de overwinning over de God en Tempel van Jeruzalem, de boog die aangeeft dat Jeruzalem en haar God JHWH is verslagen door Rome en haar goden. En haaks hierop staat de boog van Constantijn met 1 van dezelfde Romeinse goden, een zogenaamde hoofdgod waar Constantijn in geloofde Tw; de zon genaamd Jupiter. En dit trof mij op een gegeven ogenblik.

Ik zag in gedachte de letterlijke triomf die de Romeinen zichzelf hadden toebedeeld over de Bijbel en JHWH en Zijn Messias Yeshua. Constantijn veranderde de namen van zijn geloof maar verder niet, vanaf toen was het staatgeloof, de oude zonneafgoderij in een nieuw jasje gestoken en nu verder bekend geraakt als het christendom. Trouwens de echte Christenen die de Bijbel wel navolgde en al de Feesten van JHWH aanhielden werden alleen nog maar erger vervolgd. Zij stonden voortaan bekend als Joods, heidens, moordenaars van Jezus, de nieuw Romeins kerkelijke god die alles wat Joods was had afgeschaft. En het duurde even, maar wie weet nog vandaag de dag wie JHWH is wie Yeshua is, welke boodschap God voor de wereld heeft en wat Zijn feesten zijn? Ja men heeft over Hem gehoord en gelooft in de nieuwe Roomse god met zijn eigen tradities zoals kerst en pasen.

 Rome veel historie en archeologische locaties, tevens een stad met onnoemelijk veel herbeschreven misleidende geschiedenissen, niet alleen van Christelijke oorsprong maar ook van de oorspronkelijke bouwers, architecten en kunstenaars. Ja het eens onbehouwen boerenvolk dat de wapens opnam en de toenmalige wereld veroverde was heerser over de wereld. Maar waar is Rome nu, waar is Rome straks? Net als haar ruïnes en vergane glorie nu te zien is, is de God van Israël nog steeds dezelfde en zal Zijn Koninkrijk de hele wereld bevatten waarop alle knie zal buigen voor de Koning der koningen, in de stad Jeruzalem. De huidige leugen wordt vanzelf achterhaald, het eens machtige Rome is weg en Israël is uit het as gerezen, straks als Zijn Herstel volledig is zal Zijn volk weer in Zijn land en stad wonen, Gods Woord is voor eeuwig.

 

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties