Doorgaan naar hoofdcontent

(H)enoch waarheid of fictie??

 



Henoch

 

De drie boeken van (H)enoch wat gevonden is bij Qumran als onderdeel van de zg dode zeerollen, zijn boeken wat door veel mensen wordt geloofd als zijnde boeken uit de Bijbel, geschreven door de Henoch uit de tijd van Noach.

Eerst werden deze boeken in 1779 te Ethiopië gevonden. Er is 1 boek wat herhaaldelijk wordt gebruikt als zijnde “waarheid” voor de theorie van gevallen engelen welke met mensen vrouwen gemeenschap hadden en reuzen veroorzaakte. Deze theorie is zo hardnekkig en veelal geaccepteerd dat het tijd wordt voor een studie.

Noot; ik zeg hier drie boeken maar bij de zg dode zeerollen in Qumran zijn enkel fragmenten gevonden.

 

Dit zijn mijn bevindingen en laat ik het maar meteen zeggen, de boeken zijn niet van Henoch uit de tijd van Noach, nog hebben er zonen Gods bestaan die met mensen gemeenschap hadden. Hoe ik dat zo zeker stel? wel schrijven begon pas na de zondvloed bij de toren van Babel. Dit en andere schrijven werd alleen gedaan door Koningen en Priesters voor eigen belang en religie. De gewone bevolking kon niet lezen of schrijven. Deze eerste 'schrijfkunst' zijn opsommingen of heel simpele vertellingen. Mozes die deze schrijfkunst in Egypte had geleerd werd door God gebruikt om Zijn verhaal op te tekenen. Het grote verschil met de Bijbel en de andere schrijfwerken is, is dat dit werk van God, zover boven dezelfde teksten uit die tijd staan in poëzie, stijlen, vertellingen wetenschap etc. JHWH gebruikt Mozes omdat die met behulp van God zijn eigen wijsheid en schrijfkunst kan verheffen tot de Bijbel die we vandaag kennen.


De Bijbel gaat over JHWH en Zijn schepping, dat zijn de hemelen en hun bewoners en de aarde met zijn bewoners. Vermenging is een gruwel bij God en Hij heeft nooit toegelaten dat de verschillende lichamen konden vermengen. Hij zegt het keer op keer Soort levert dezelfde soort op. De “soort” kan verschillende ‘evoluties’ (micro) hebben maar het blijft dezelfde soort. Evolutietheorie (makro) is dus in deze, ook een sprookje. Micro evolutie kan wel, dat is het aanpassing vermogen die JHWH in elk soort heeft gelegd zodat ze veel verschillende omstandigheden kunnen 'behappen'.

Behalve dit gegeven is het een Bijbels principe dat juist de onveranderlijkheid van Zijn schepping die iedereen elke dag kan zien, de weerlegging van elk excuus is, dat geen mens kan hebben omdat dat zo duidelijk in de natuur te zien is.

 

Laten we eens kijken wat er zoal staat in deze boeken.

 

Ok, als start, gelooft iemand dit werkelijk? Reuzen 1500 mtr hoog??  En deze reuzen kwamen uit mensen? De verhouding van volwassenen met een baby is 1 op 4,  dus een baby van 350 meter uit een vrouw?? Ik had al medelijden met vrouwen met een zware bevalling maar ik vraag me af zouden ze deze 350 mtr grote baby’s rechts, links of naar voren hebben gedragen?

EN dan zeggen sommigen zelfs dat de wonderen in de Bijbel moeilijk te geloven zijn!

 

In het volgende stukje wordt gemeld dat de engel Michael door god werd gestuurd om de reuzen te vernietigen? Waarom zou je zeggen, want God liet de zondvloed toch komen om een ieder en de aarde te vernietigen op Noach, zijn gezin en alle uitgekozen dieren na?

En wat betekend vernietigen dan, want na de zondvloed waren ze er nog steeds? Weet Michael niet wat hij moest doen of kon hij het soms niet, of hingen de reuzen aan de onderkant van de ark en wist hij het niet, zo overleefde ze de zondvloed toch? => pfff wat een onzin.

 

Dit is ook een hele leuke want het volgende stukje beschrijft dat Henoch gaat zitten in het land van Dan! En dat is heel knap want het land van Dan kwam pas vele eeuwen later. De schrijver van dit boek is dus bekend niet alleen met Israël maar zelfs met de locatie van de stam Dan, conclusie Henoch boeken zijn veel later geschreven, gezien de bekendheid met geografie van na de zondvloed en gebeurtenissen ver na Abraham,  vermoedelijk rond 200 na Christus.

 

In het volgende stukje wordt gesproken over bemiddelaars en dit geeft meteen aan dat deze boeken pertinent niet een onderdeel kunnen zijn van de Bijbel, maar eerder van de Joodse mystiek de kabbalah. De Joodse sekte wat na Babylon ontstond ongeveer 200 jaar voor Christus.

Er is maar 1 Middelaar en dat is Yeshua.

 

Ook het volgende stukje laat de Joodse mystiek zien waarbij engelen een grote rol spelen. Michael de barmhartige?? Gabriel een middelaar??  En bepaalt ene fanuael wie er berouw krijgt en geeft mensen hoop? Dit zijn alle eigenschappen van God en Hem alleen.

 

Ver nadat de Bijbels Henoch leefde gaf JHWH een teken aan Noach dat Hij de aarde niet meer zou vernietigen, de regenboog.Hoe kan het dat Henoch die voor de zondvloed leefde zowel de zondvloed als ook van en de regenboog weet??

 

In de tijd van Noach had je de mensen kinderen en kinderen van God 1 volk. In ieder geval waren er nog lang geen Meden en Perzen of Parten, die kwamen ver na Noach, Waarom wordt er in Henoch gesproken over een gebied wat toen nog geen eens bestond, over volkeren die nog moesten komen??

 

Zo kan ik nog wel  een tijdje doorgaan maar ik stop hiermee.

Voor mij is het duidelijk en ik hoop voor u ook., ik neem aan dat u weet dat God een reddingsplan heeft voor de mensen van de aarde, want het zijn mensen die zonde hebben gedaan en mensen die straks wederom zoals in de tijd van Noach te ver zijn gegaan, stop dus met anderen in dit geval gevallen engelen de schuld te geven. Het is de keuze van u en ik wat bepaald wat er met ons gebeurd.

EN lees zelf eens een keer wat er in de Bijbel staat en wat er in de zogenaamde boeken van Henoch of Jubilee of Yasharel staat, want ik sta steeds weer versteld dat mensen met een veel hoger IQ dan ik, zulke onzin willen geloven.

 

Als laatste wil ik zeggen dat JHWH Zijn Woord bewaakt en hetgeen wat wij vandaag hebben is hetgeen wat Hij wilde dat wij zouden krijgen. M.a.w., als het niet in de Bijbel staat die u heeft dan is het NIET Gods Woord!

 

Ik bid dat ook uw verlangen zal zijn om alleen Zijn Woord te kennen.

 

Lees de Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel!!

 

Shalom Raymond


Reacties