Doorgaan naar hoofdcontent

EEUWIG LEVEN



EEUWIG LEVEN

Wie wil dat niet voor eeuwig leven, wel er is goed nieuws wat dat betreft, iedereen is voorbestemd om eeuwig te leven, en sterker nog iedereen zal eeuwig leven!

Is dit een nieuw geloof ? hoe kom je hieraan? "de kerk" zegt toch 'eeuwig leven is alleen bestemd voor diegene die ‘geloven' in God? Je kan deze (enige) waarheid gewoon vinden in de Bijbel, Gods woord, zullen we eens kijken?

In onze Bijbels staan Hebreeuwse en Griekse woorden vertaald weergegeven zoals oa eeuwigheid, voor altoos, eeuwig, zonder einde, voortdurend. Deze woorden komen van de Hebreeuwse woorden; Qedem / Qedmah, Olam, en ad, wat door het Grieks vertaald is van Aionios, Aion, Aidos en Aei.

De Bijbel drukt hiermee verschillende items uit wat voor altijd was, is en of zal zijn, deze items gaan oa over de God van de Bijbel JHWH, Zijn woorden dwz de Torah met de 'wet', het leven met Hem maar ook het leven zonder Hem. Hoewel we uiteindelijk eeuwig zullen leven, gaat een ieder eerst 'dood' het maakt niet uit hoe intelligent je bent, hoe rijk, of hoe mooi het lichaam, wat je nu hebt sterft af.

‘Maar je zei dat iedereen eeuwig leven hebt en nu dat iedereen dood gaat’? Ja ons lichaam is niet geschikt voor de eeuwigheid. Diegene die al dood zijn en diegene die nog leven krijgen allemaal een nieuw lichaam die wel eeuwigheidswaarde heeft. Diegene die nog leven gaan voor een ogenblik dood om meteen weer op te staan in nieuw leven.

Jes.40:6 Een stem zegt: Roept! En hij zegt: Wat zal ik roepen? Alle vlees is gras, en al zijn goedertierenheid als een bloem des velds.7 Het gras verdort, de bloem valt af, als de Geest des HEEREN daarin blaast; voorwaar, het volk is gras.8 Het gras verdort, de bloem valt af; maar het Woord onzes Gods bestaat in der eeuwigheid.

Iedereen is wel eens met de dood in aanraking geweest, dichtbij of van ver, met ouderdom of plotseling door een gebeurtenis, maar is dat nu alles, is de mens alleen maar gemiddeld zo'n 80 jaar gegeven en daarna niets meer? De Bijbel Gods woord belooft dat dat niet zo is. Hij bied je aan om eeuwig in Zijn nabijheid te wonen, vrij van pijn, verdriet, zorgen, moeilijkheden, niet als een 'watje' die niets mag maar als een 'held' die overwonnen heeft. Met die God moet je wel tijdens je huidige leven kennis gemaakt hebben, wat betekend dat je Hem nu kent door de instellingen die Hij heeft gegeven, wilt kennen en ook wilt doen. Het niet doen of overtreden van die instellingen heet ongerechtigheid of zonde en of onrechtvaardigheid. Een ieder is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar zonde, die krijg je niet van je ouders of iemand anders.

Jakobus 1:14 Maar een iegelijk wordt verzocht, als hij van zijn eigen begeerlijkheid afgetrokken en verlokt wordt. 15 Daarna de begeerlijkheid ontvangen hebbende baart zonde; en de zonde voleindigd zijnde baart den dood.    Een kleine of grote zonde maakt helemaal niets uit, de instellingen welke eerst geconcentreerd zijn in Zijn levenslessen, bij ons vertaald als de wet, zijn later nog verder geconcentreerd in het liefhebben van God de vader en de mensen. Dit is echter de wet voor 'gevorderden',  de eerste vier "wetten" gaan namelijk over het liefhebben van de Vader en de laatste 6, hoe je de mensen moet liefhebben.

 

Paulus zegt in 1 Kor. 5:6 Weet gij niet, dat een weinig zuurdesem het gehele deeg zuur maakt? waarmee hij onder andere aangeeft dat 1 kleine zonde je hele leven beïnvloed en teniet doet.

Ergens in de toekomst is een dag waarop iedereen die heeft geleefd wordt beoordeeld, je wordt dan herkent of niet, en je wordt alleen dan herkent als je de wet / Zijn geboden heb gedaan, niet omdat je zo braaf bent, niet omdat je naar de kerk gaat, niet omdat je arm of rijk bent of ziek, maar simpelweg je bent Zijn bruid of niet! De wet zoals wij het kennen zijn, Zijn huwelijksvoorwaarden.

Math.25:32 En voor Hem zullen al de volken vergaderd worden, en Hij zal ze van elkander scheiden, gelijk de herder de schapen van de bokken scheidt. 33 En Hij zal de schapen tot Zijn rechter hand zetten, maar de bokken tot Zijn linker hand. 34 Alsdan zal de Koning zeggen tot degenen, die tot Zijn rechter hand zijn: Komt, gij gezegenden Mijns Vaders! beërft dat Koninkrijk, hetwelk u bereid is van de grondlegging der wereld.

In vers 37 staat dat de rechtvaardigen dan zullen zeggen. dit zijn de mensen die dus wel Gehoorzaam zijn aan de geboden van God.  even later kan je lezen wat er gebeurd met de mensen die God niet herkent, die zijn levenslessen naast zich neer hebben gelegd, dit gegeven staat vele malen in Zijn woord en God vraagt elke keer weer  kies, kies voor het leven. er is geen midden weg, geen grijs gebied iedereen leeft voor eeuwig, de vraag is niet of dat waar is, maar de vraag is waar of bij wie leef je voor eeuwig?

De gezegenden Mijns Vaders zijn altijd diegene die Zijn Woord wisten en hielden, Zijn bruid, diegene die dit niet kozen werden de vervloekten genoemd. Daniel 12:2  En velen van die, die in het stof der aarde slapen, zullen ontwaken, dezen ten eeuwigen leven, en genen tot versmaadheden, en tot eeuwige afgrijzing.

Lees wat de Bijbel zegt over diegene die God wel willen geloven en wat daarmee gebeurd.

Dit zijn maar enkele teksten van de vele.

Joh.3:15  Opdat een iegelijk, die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.

Joh.6:68 Simon Petrus dan antwoordde Hem: Heere, tot Wien zullen wij heengaan? Gij hebt de woorden des eeuwigen levens.

Joh 10:27 Mijn schapen horen Mijn stem, en Ik ken dezelve, en zij volgen Mij. 28 En Ik geef hun het eeuwige leven; en zij zullen niet verloren gaan in der eeuwigheid, en niemand zal dezelve uit Mijn hand rukken.

Rom.2:5 in den dag des toorns, en der openbaring van het rechtvaardig oordeel Gods. 6 Welke een iegelijk vergelden zal naar zijn werken; 7 Dengenen wel, die met volharding in goeddoen, heerlijkheid, en eer, en onverderfelijkheid zoeken, het eeuwige leven;

1Tim:6:12 Strijd den goeden strijd des geloofs, grijp naar het eeuwige leven, tot hetwelk gij ook geroepen zijt,

En hoewel er ook kerken zijn die zeggen dat als God je niet kent of niet heb gedaan wat God zei, je gewoon dood gaat, zegt de Bijbel toch wat anders, hier ook enkele teksten die aangeven dat ook diegene eeuwig zullen leven. wederom dit zijn er maar een paar van de vele.

Math.25:46 En dezen zullen gaan in de eeuwige pijn; maar de rechtvaardigen in het eeuwige leven.

Marc.3:29 Maar zo wie zal gelasterd hebben tegen den Heiligen Geest, die heeft geen vergeving in der eeuwigheid, maar hij is schuldig des eeuwigen oordeels.

In het laatste boek van de Bijbel genaamd openbaringen heeft Johannes visioenen / profetieën van God over wat er moet gaan gebeuren, in hoofdstuk 20 gaat het over de dag des oordeels. Op die dag zullen alle mensen voor de troon van God staan waarop je wel of niet herkenbaar bent voor God. je leeft of eeuwig met God of je leeft eeuwig met de duivel.

Openb 20:10 En de duivel, die hen verleidde, werd geworpen in den poel des vuurs en sulfers, alwaar het beest en de valse profeet zijn; en zij zullen gepijnigd worden dag en nacht in alle eeuwigheid. 11 En ik zag een groten witten troon, en Dengene, Die daarop zat, van Wiens aangezicht de aarde en de hemel wegvloden, en geen plaats is voor die gevonden.

12 En ik zag de doden, klein en groot, staande voor God; en de boeken werden geopend; en een ander boek werd geopend, dat des levens is; en de doden werden geoordeeld uit hetgeen in de boeken geschreven was, naar hun werken. 13 En de zee gaf de doden, die in haar waren; en de dood en de hel gaven de doden, die in hen waren; en zij werden geoordeeld, een iegelijk naar hun werken. 14 En de dood en de hel werden geworpen in den poel des vuurs; dit is de tweede dood. 15 En zo iemand niet gevonden werd geschreven in het boek des levens, die werd geworpen in den poel des vuurs. 

Ben je gekend door God door het doen van Zijn geboden en te geloven in Zijn Messias dan mag je Zijn koninkrijk in, het nieuwe Jeruzalem openb.22:14 Zalig zijn zij, die Zijn geboden doen, opdat hun macht zij aan den boom des levens, en zij door de poorten mogen ingaan in de stad.

Wordt je niet herkent eenvoudigweg omdat je, je je nooit hebt voorgesteld of hebt verdiept in Zijn woord terwijl je deze kans wel heb gehad. Je vind en vond het leuker en gemakkelijker om de leugen van de wereld te volgen, dan val je onder  het vervolg Maar buiten zullen zijn de honden, en de tovenaars, en de hoereerders, en de doodslagers, en de afgodendienaars, en een iegelijk, die de leugen liefheeft, en doet.

Er is nog steeds hoop, als je dit leest, wilt God dat je de juiste keuze maakt, Hij wilt niet dat je eeuwig van Hem verwijderd bent. zach.1:3 Daarom zeg tot hen: Alzo zegt de HEERE der heirscharen: Keert weder tot Mij, spreekt de HEERE der heirscharen, zo zal Ik weder tot ulieden keren, zegt de HEERE der heirscharen.

Ezech.18:32 Want Ik heb geen lust aan den dood des stervenden, spreekt de Heere HEERE; daarom bekeert u en leeft.

Ja iedereen heeft straks eeuwig leven, maar de vraag is waar zal je dat eeuwig leven doorbrengen, KIES zegt God en Leef.  KIES voor het goede eeuwige leven 

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw Doel!!                                           

Shalom Raymond


Reacties