Doorgaan naar hoofdcontent

De Wereld van Vandaag


De wereld


In welke tijd leven wij, wat houd ons bezig? wij leven in een moderne wereld, dwz het merendeel die in het westen wonen want in sommige delen van de wereld lijkt de tijd al enige tijd stil te staan.  

Wij hebben een uitgebouwde en hoog ontwikkelende beschaving met nog steeds een grotere groei in 'wetenschap' en techniek.  

Het lijkt wel alsof we goden zijn en de meeste gedragen zich dan ook zo, er is niets te gek en zolang het goed voelt zal het ook wel goed zijn. We hebben wetten en regels om te zorgen dat de wereld leefbaar blijft en zogenaamd democratisch, wat door het volk wordt bepaald. Die democratie met zijn vele vele wetten en bepalingen zou indien aangenomen en geaccepteerd door heel de wereld, vrede en harmonie geven. 

 

Men zegt dat de oorsprong van die rechtstaat is gestoeld op de Bijbel waarin de God van die Bijbel de wetten en instellingen heeft bepaald. 

Maar is dat werkelijk zo? volgt de wereld van nu de wetten en instellingen van die God of volgt het een geheel ander gedachte/ en of god?  

Nu kunt u zeggen 'nou en' wij leven toch goed zo, wij hebben helemaal niet anders nodig! dat kan, maar als u wilt weten of u daadwerkelijk zelf mag en of kan kiezen of dat alles door anderen wordt bepaald en het kader waarin u leeft een leugen is, zelfs dat u een streepje bent in iemands agenda dan kan het volgende wellicht interessant zijn. En trouwens zo perfect is onze wereld van vandaag niet!

 

Om het volgende te volgen is het makkelijker als u voor dit verhaal even accepteert dat de Bijbel het woord van God is, er een God is die alles heeft gemaakt met het doel om de mensheid te laten genieten van heel de schepping, zonder zorgen zonder pijn of verdriet, zonder werk en of moeite. 

Helaas wilde de mensen zelf beslissen wat goed voor hun was, en moesten ze daarom uit Gods nabijheid weg. God beloofde echter dat er een dag zou komen dat alles weer zoals het begin zou zijn en tot die dag gaf Hij allerlei levens richtlijnen om toch onder Zijn bescherming en zorgen te zijn. Die levensrichtlijnen is bij ons vertaald en bekend geworden als de eerste vijf boeken van Mozes en/of de wet. De Bijbel heeft een paar keren aangegeven dat die wetten en instellingen van God door tegenstanders zouden worden veranderd, om de mensheid daarmee  te misleiden, zodat zij de weg zouden kwijtraken. 

 

Daniel 7:25 En het zal woorden spreken tegen den Allerhoogsten, en het zal de heiligen der hoge plaatsen verstoren, en het zal menen de tijden en de wet te veranderen. 

 

Yeshua (Jezus), de discipelen en een ieder in het nieuwe testament die God wilde volgen, waren gehoorzaam aan de wet en deden ook alles overeenkomstig de richtlijnen gegeven door de God van de Bijbel. En hoe kan dit ook anders! God heeft Zijn instellingen gegeven ter bescherming tot de dag aanbreekt dat de mens weer terug is zoals in het begin. 

Het was keizer Constantijn die weg vrijmaakte om de wetten van God te veranderen, zodat ook de Shabbat werd veranderd in de zondag als de dag des heren. Hij werd de stichter van de Roomse kerk. En het was de katholieke kerk die het overnam en verspreide in de wereld. De tijden en of kalender van God die onder andere de feesten van God aangaf werd al eerder door de keizers van Rome veranderd om uiteindelijk door een roomse paus genaamd Gregorius definitief te veranderen in ons huidige kalender systeem. 

Misschien weet u dit maar het Joodse volk heeft een heel andere jaartelling en kalender, is dat dan de juiste?  

Helaas, wij lezen de Bijbel als zijnde een christelijk boek, maar het is een" Hebreeuws" boek geschreven door "Hebreeërs" voor "Hebreeërs" in een : Hebreeuws" land. 

Daniel schreef de profetie dus in eerste plaats niet voor ons maar voor het Volk van God tw Israël. 

 

Israël kende het woord van God, Zijn wetten en instellingen maar deden die niet en na lange tijd, na vele profeten, koningen en richters, was de maat vol en werd het volk uit Israël verdreven naar Babylon, met de bedoeling dat ze er van zouden leren berouw hadden en weer terug gingen naar de God van de Bijbel. 

Enkele deden dat ook maar een heleboel ook niet, sterker nog die namen alles wat ze hadden geleerd in Babylon mee naar Israël. Zo ook de kalender compleet met de namen, maar ook feesten, wetten en tijden. 

Het huidige Judaïsme is daarvan de erfenis en heeft zeer veel van Gods woord verdraaid, toegevoegd en weggelaten en misleiden de mensen met allerlei zelfverzonnen wetten en instellingen en allerlei sprookjes. 

Om deze veranderingen te rechtvaardigen hebben ze buiten de woorden van God aan Mozes (opgeschreven in de eerste vijf boeken van de Bijbel), de mensen wijsgemaakt dat God de uitleg en invulling van die vijf boeken door de zg rabbijnen mondeling te hebben gegeven, wat ook is opgeschreven in de vele boeken van oa de talmoed. 

 

Hoe of waar vinden we dan de de juiste gegevens of informatie betreffende de kalender, Zijn wetten en instellingen en tijden? 

Dat is geheel niet moeilijk het staat gewoon in de Bijbel, en dat is nu ook het vreemde, hoe is het mogelijk dat die informatie wordt gemist of niet wordt gelezen door zoveel briljante geleerden, zoveel professoren en of leraars, maar ook door zoveel kerkgangers die die Bijbel elke zondag meesjouwen onder hun armen. 

NOOT: wellicht heeft u uw hele leven gehoord dat wij niet meer onder de wet leven maar in genade, dat behoeft wel uitleg. Het is niet zo dat je straffeloos maar kan doen wat jezelf wilt en dan om vergeving kan vragen. 

De wet is alleen niet van toepassing indien je de wet naleeft, maar voor diegene die de wet naast zich neerleggen en die overtreden hebben er zeker mee te maken. het is hetzelfde als dat je de Nederlandse wet gehoorzaamd indien je bijvoorbeeld stopt voor rood licht, er gebeurd niets en krijg je ook geen bekeuring, je merkt niets van de wet, maar als je doorrijd kan je in gevaar komen en of een bekeuring krijgen, dan is de wet plotseling op jou van  toepassing. 

 

Zo is het ook met Gods wet die beschermt je en je merkt er niets van zolang je die gehoorzaamt en doet, maar voor diegene die de wet niet (wilt) doen gelden andere regels. 

Lees maar wat Joh. schrijft en dit is maar 1 van de vele voorbeelden. 

1Joh2: 3 En hieraan kennen wij, dat wij Hem gekend hebben, zo wij Zijn geboden bewaren. 

4 Die daar zegt: Ik ken Hem, en Zijn geboden niet bewaart, die is een leugenaar, en in dien is de waarheid niet; 

5 Maar zo wie Zijn Woord bewaart, in dien is waarlijk de liefde Gods volmaakt geworden; hieraan kennen wij, dat wij in Hem zijn. 

 

Laten we nu maar eens kijken wat er allemaal door mensen verandert is: 

 

Gods leefregels / instructies vertaald als De wet 

JHWH heeft 1 wet gegeven, in eerste instantie voor het volk Israël maar tevens voor een ieder die Hem wilt gehoorzamen en Zijn instellingen wilt doen (geld ook voor het volk) en ook bij dat volk Israël wilt behoren, het zijn instructies voor een beter, veilig goed en lang leven zonder zorgen, pijn ziekte en verdriet, zoals een vader het beste wilt voor zijn  kind. 

ex.12:49 Enerlei wet zij voor den ingeborene, en den vreemdeling, die als vreemdeling in het midden van u verkeert. 

nogmaals  

Num.15:16 Enerlei wet en enerlei recht zal ulieden zijn, en den vreemdeling, die bij ulieden als vreemdeling verkeert. 

 

behalve de wet geld dit ook voor Zijn instellingen van shabbatten en feesten 

Num.9:14 En wanneer een vreemdeling bij u als vreemdeling verkeert, en hij het pascha den HEERE ook houden zal, naar de inzetting van het pascha, en naar zijn wijze, alzo zal hij het houden; het zal enerlei inzetting voor ulieden zijn, beiden den vreemdeling en den inboorling des lands. 

 

en wederom 

Num.15:15 Gij, gemeente, het zij ulieden en den vreemdeling, die als vreemdeling bij u verkeert, enerlei inzetting: ter eeuwige inzetting bij uw geslachten, gelijk gijlieden, alzo zal de vreemdeling voor des HEEREN aangezicht zijn. 

 

De kerk/wereld heeft hier diverse dogma's in de plaats daarvan gemaakt  

Wij en de Joden/Israël, Israël hoort erbij maar met een andere bediening, wij leven in genade zij onder de wet, Israël heeft een andere belofte enz. enz. 

Het Judaïsme is niet beter, die komt met 7 noachidische wetten, de wet is voor de joden, de feesten zijn voor de Joden, de heidenen hoeven maar een paar regels te volgen, de joden zijn kinderen van Abraham enz. enz. 

 

Gods kalender 

 

Deut.11:12  Een land, dat de HEERE, uw God, bezorgt; de ogen des HEEREN, uws Gods, zijn gedurig daarop, van het begin des jaars tot het einde des jaars. 

 

God spreekt hier van het begin tot aan het eind des jaars, is dat hetzelfde als van januari tot december? antwoord NEE. 

God heeft een heel andere tijdsbepaling dan die wij kennen, dank zij de roomse keizers en de roomse kerk, ook de namen van de maanden hebben zowel Joods als kerk anders ingevuld. 

Denk nu alsjeblieft niet 'ik ben niet katholiek', want heel de wereld is onder deze misleiding. 

Het heeft onder andere geresulteerd dat heel de kerkelijke wereld, protestant of katholiek of...denkt dat de dag des Heeren de zondag en je hoort allerlei motivaties en smoesjes om die te handhaven, of men zegt 'wat maakt het nou uit je moet elke dag god aanbidden' alsof ze dat dan doen, maar het punt is de God van de Bijbel heeft het bevolen, het is niet een verzoek. om een lange zinloze discussie nu te stoppen is de vraag ; bij welke God wil je horen de God van de Bijbel dan moet je doen wat die vraagt, of je wilt horen bij de god van de wereld, judaïsme of....dan doe je wat die vraagt. 

 

Dat was even een zijsprong, de maanden zijn als volgt; 

Ex.13:4  Heden gaat gijlieden uit, in de maand Abib. ex.12:2 Deze zelfde maand zal ulieden het hoofd der maanden zijn; zij zal u de eerste van de maanden des jaars zijn

De maand Abib is de eerste maand, en betekend het rijpen van de gerstekorrel, het heeft te maken met het Pascha en het ongezuurde broden feest, het begint met de nieuwe maan ongeveer maart/april. 

Abib is de echte Rosh Ha shanah, het nieuwjaar de maand waar alles weer tot bloei komt, leven, de natuur ontwaakt. 

De wereld/kerk heeft januari gemaakt tot het begin van het jaar wanneer alles dood is, koud en bevroren, overgenomen van oude heidense gebruiken. 

Het judaïsme heeft de 7de maand aan het einde van het fruitoogst, overgenomen van het Babylonise ook heidense nieuwjaar. 

Daarbij is het tijdstip vanwege de nieuwe maan bij allebei ook fout.

 

Je kan eigenlijk triest genoeg zeggen dat alles wat de Bijbel wilt vertellen of doorgeven is verdraait, verkeerd vertaald, veranderd enz. 

 

  • De God van Israël is veranderd in ik weet niet hoe vele goden of helemaal geen. 
  • Het woord van God in boeken van mensen 
  • 1 wet in 1 voor de Joden en 1 voor de heidenen 
  • de Geest van God door de gevoelens van de muziek 
  • de doop van de Heilige geest in het bla bla bla van 'tongenspraak' 
  • het brengen van het woord van God door mooie woorden en of motivatiespreken 
  • leraren, voorgangers en profeten door valse leraren, voorgangers en profeten 
  • de ecclesia (apart gezet voor God) veranderd in het kerkgebouw 
  • het Israël van God in de kerk of het huidige land 
  • Math.5:48Weest dan gijlieden volmaakt, gelijk uw Vader, Die in de hemelen is, volmaakt is. in niemand is volmaakt. 
  • Joh.8:11 ga heen, en zondig niet meer in iedereen zondigt 
  • verboden om onreine dieren te eten in dat is voorbij, alles is goed om te eten  
  • trouwen tussen man en vrouw in trouwen met alles wat goed voelt. 
  • feesten van God in heidense feesten zoals kerst, pasen, chanoekah 
  • In judaïsme, bloedoffers (grote verzoening) door goede daden en vasten 
  • 1 lichaam (Christus) door >1000000 kerken en synagogen. 
  • vrijelijk heeft u ontvangen vrijelijk zult u geven in; betalen van zogenaamde Bijbelse  muziek, profetieën en openbaringen, voorgangers en rabbijnen, healingschools, profetenscholen, profetenclubs. 
  • De Gemeente Een heilige plaats/samenkomst in multifunctioneel gebouw met een boekenclub of cafe, sport, ontmoetingsplaats, verhuur zaken, kinderopvang, studio en andere zaken.

 

Wat denkt u 'is dat nu nog wel voor deze tijd'? ik denk van wel, ik denk dat er een keuze voor een ieder komt, wat wil je volgen de gemakkelijke leugen weg, of de moeilijke vrij eenzame weg. 

 

1 joh.2:15 Hebt de wereld niet lief, noch hetgeen in de wereld is; zo iemand de wereld liefheeft, de liefde des Vaders is niet in hem. 16 Want al wat in de wereld is, namelijk de begeerlijkheid des vleses, en de begeerlijkheid der ogen, en de grootsheid des levens, is niet uit den Vader, maar is uit de wereld. 17 En de wereld gaat voorbij, en haar begeerlijkheid; maar die den wil van God doet, blijft in der eeuwigheid 

 

Lees de Bijbel, Volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond


Reacties