Doorgaan naar hoofdcontent

BIJBEL FRAGMENTEN "SICHEM"

 

BIJBEL Geschiedenis SICHEM

In deze serie fragmenten hoop ik u mee te nemen naar verschillende locaties wat connecties heeft met de Bijbel.

De eerste locatie in Egypte, is tevens waar het ongeveer voor mij begon als zijnde het besef dat er nu nog steeds zichtbaar iets te zien is van het verre verleden.

Ik mocht deze locaties samen met mijn vrouw zien en beleven, waarvoor ik nog steeds dankbaar ben.

 

We hadden nu twee verschillende gebeurtenissen beschreven in de Bijbel en gezien in ‘real life’. Misschien waren er nog meer locaties die nu nog te zien was beschreven in de Bijbel. Nu moet ik meteen een opmerking plaatsen; veel mensen gaan meestal met een kerk of Christelijke organisatie naar de zogenaamde ‘heilige plekken’ zoals Jeruzalem of de geboortekerk of …. . Wij hebben dit ook gedaan omdat je eenvoudig onbekend bent met het land. Alleen kwamen wij er snel achter dat de meeste zogenaamde ‘heilige plaatsen’, niet correspondeerde met wat de Bijbel aangaf.

 Als je bijvoorbeeld nu loopt door een door Turken ommuurde stad, die diverse keren is herbouwd op bestaande ruines genaamd Jeruzalem en de kerk (Helena moeder van Constantijn) heeft door seances bepaald dat ‘Jezus’ handafdruk op een muur te zien is, dan is dat niet eens mogelijk.

 

De toenmalige stad ligt namelijk zo’n 6 mtr onder huidige hoogte van de straat dat zou inhouden dat ‘Jezus’ zo’n 8mtr lang moet zijn geweest. En dit is helaas maar 1 van de 99% zogenaamde Bijbels locaties waar je mee heen wordt genomen maar wat totaal niets met de Bijbel en of gebeurtenissen te maken heeft. We vonden het frappant dat we de locaties hadden gevonden en de manier waarop. Misschien liet God ons wel meer zien en vroegen God hierom, vervolgens pakten we de Bijbel en zochten naar gebeurtenissen waarbij God zei dat de gebeurtenis een teken zou zijn.

Zo kwamen we op het verhaal van Yehoshua – Jozua, die onder andere een steen moest oprichten in Sichem. Joz.24;25 Alzo maakte Jozua op dienzelven dag een verbond met het volk; en hij stelde het hun tot een inzetting en recht te Sichem.

26 En Jozua schreef deze woorden in het wetboek Gods; en hij nam een groten steen en hij richtte dien daar op onder den eik, die bij het heiligdom des HEEREN was.

 

Nu dachten wij dat de ‘kerk’ allerlei locaties hadden gemarkeerd en dat Israël dat ook wel deed, of in ieder geval e.e.a. beschreef.

Blijkt dat maar zeer weinig Bijbelse plaatsen worden beschreven als zodanig, zelfs het Bijbelse Jericho wordt als niet Bijbels gemarkeerd.

Dit komt omdat de gevestigde archeologie een tijdslijn hanteert verzonnen door atheïsten met een agenda om de Bijbel tot een sprookje te reduceren.

 

Het enigste wat we konden vinden over de locatie en omgeving van Sichem waren de bergen Gerezim en Ebal.

Deze bergen stonden op de zogenaamde West bank, maar dacht ik “als God ons hiernaar verwijst dan zal Hij ons wel verder leiden en beschermen”.

En zo gingen we (mijn vrouw en ik) in ons gehuurde auto met Israëlische kenteken platen naar de West bank.

Voordat je door de militaire controle posten komt  die op de grens van Israël – ‘Palestijns’ gebied staan, wordt je al diverse keren geattendeerd dat je op een weg rijdt die naar de West bank leidt.

Op het laatst staat er een groot rood bord met de waarschuwing dat je uit het veilige Israël, ‘Palestijns’ gebied in gaat, ook de militairen wijzen je hierop dat je geen Israëlisch hulp kan verwachten en tevens dat Israëlische burgers niet eens verder mogen of kunnen helpen in nood.

 

Toen we uiteindelijk bij de bergen kwamen gingen we de berg Gerezim op, de berg van de zegeningen. Hier wonen nu de zogenaamde Samaritanen, eenmaal boven op de berg liepen we door ruines en zochten we naar aanwijzingen van Jozua. Na zo’n twee uur te hebben rondgekeken zeiden we tegen elkaar “ok we hebben het geprobeerd, het was dus toeval geweest”

 

Op dat moment zag ik halverwege de berg een bus rijden die op een stuk weg reed zonder bestemming leek het. Ik herinnerde me een afslag in het dorp en zei dat dat misschien nog iets was daar we nu toch daar waren. Zo reden we even later door het dorp en vonden de bewuste weg, eenmaal aan het eindpunt gekomen stapten de Amerikaanse Joden net weer in de bus en ik hoorde de gids in het Engels zeggen; ‘dat was de steen van Jozua’

 

 Daar over de rand kijkende zagen we tussen de twee bergen ingeklemd zitten; Sichem. Het dorp welk Abraham het eerst bezocht, later Jozua om Joseph – Jozef te begraven en om de steen te plaatsen en nog later waar Yeshua tegen de Samaritaanse vrouw als enigste bekend maakte wie Hij was; DE MESSIAS.

 

Zonder bescherming van het Israëlische leger is het niet verstandig om daar naar toe te gaan daar Sichem midden in het huidige Nablus staat. Een Palestijnse stad die veel terroristen heeft voortgebracht en waar joodse burgers hun leven niet zeker zijn. Dit heel klein stukje grond door Israël afgeschermd is sterk onderhevig aan vernielzucht aan de kant van Palestina die zo alles wat een Joods verleden heeft wilt doen verdwijnen zodat er niets staat wat aantoont dat het land van Israël was en is. De steen die Jozua heeft opgericht is heel duidelijk te zien, en we beseften dat zonder hulp, we het nooit hadden kunnen vinden. "Toevallig" dat ik de bus zag rijden en dat ik het weggetje herinnerde, maar dit was een verder start van nog veel meer fragmenten die ik ga beschrijven.

 

 

Lees uw Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel.

 

Shalom Raymond


Reacties