Doorgaan naar hoofdcontent

Jezus of Yeshua?

 


Jezus of Yeshua

 

Whats in a name? Zou je zeggen.

Waarschijnlijk is het je al opgevallen maar als ik het over onze verlosser heb de Koning der Koningen, dan heb ik het over God als de Zoon van God met Zijn Hebreeuwse naam Yeshua.

Waarom? Omdat ik vind en het ook grammaticaal zo hoort, dat je namen niet vertaald.

Ik heet Raymond, zo heet ik in Duitsland of China, in Israël en Belgie.

Het aparte is dat alle namen vanuit de Bijbel zijn verwesterd maar dat is grammaticaal onjuist.

Daar komt nog bij dat Bijbelse namen een betekenis hebben die je door de naam te veranderen compleet weg haalt.


Jezus de vertaling uit het Griekse iesous en Yeshua Hebreeuws/Aramees uit het Hebreeuws Jehoshua.

Op het eerste gezicht gewoon een verschil in vertaling maar wel de zelfde persoon, maar is dat ook zo?

Jezus, meer bekend in de christelijke kerk en Yeshua (afgekort) oa bij messiaans of Joods gelovigen in Christus.

Maar is het slechts een klank verschil van namen of is zit er meer in een naam, tenslotte verteld de Bijbel ons dat in Zijn naam onder andere “de verlosser” is.

Als er verlossing is in een naam dan lijkt het mij wel belangrijk of we de juiste naam hebben en  wat dat dan betekend. De ZOON waarvan geprofeteerd is dat HIJ; "JHWH met ons is" (Immanuel) heet oftewel JHWH (die) red (Jehoshua). Het Woord van God waarvan heel wat mensen vroom zeggen dat alles tot en met de punt en de komma's betekenis hebben, maar helaas niet beseffen wat ze zeggen. Het is namelijk werkelijk waar, Gods Woord bevat geen enkele zomaar geschreven woord of letter, zou dat dan ook consequenties hebben op namen? Bedenk dat Abram na zijn besluit om JHWH te volgen en zijn leven veranderde, specifiek door God Abraham werd genoemd, Dat Jacob na zijn besluit om zich over te geven aan God, Israel werd genoemd. enz.

Tevens aangezien dat elk Hebreeuwse letter een geheel eigen betekenis heeft.

 

Eerst maar eens de christelijke Jezus waar staat Hij voor en wat betekend het?

Jezus, als woord betekend helemaal niets.

Jezus Zoon van God, kan als enige laten zien wie God is, is 2000 jaar geleden geboren uit een maagd en de Heilige Geest.

Jezus onderdeel van de drie-eenheid, God de vader, God de zoon en God de Heilige Geest.

Jezus, Gods genade op aarde, door aan het kruis te gaan heeft Jezus verlossing gebracht van zonde, er is vrijheid alles (de wet) is aan het kruis genageld

Jezus is liefde, Hij liet dit zien en zei dat de liefde aan God en aan mensen het belangrijkste is.

Jezus dag om te eren is de zondag, door mensen ingesteld, staat nergens in de Bijbel.

Jezus is op 25 Dec. geboren en wordt gevierd met kerstfeest, door mensen ingesteld, staat nergens in de Bijbel.

Jezus stierf en stond op na 2 dagen met pasen wordt gevierd met paasfeest, door mensen ingesteld, staat nergens in de Bijbel, sterker nog de Bijbel/Yeshua spreekt keer op keer van drie dagen en drie nachten!! EN dat de drie dagen en nachten HET teken zijn van Zijn en elke opstanding en of niet dood maar levend. Dus niet die van Jezus die maar 2 dagen weg was. (goede vrijdag naar paaszondag)

Jezus belooft de HG welke op pinksteren komt, de geboorte van het christendom.

Natuurlijk zijn er nog veel meer eigenschappen te melden maar bovenstaand is ongeveer wat de verschillende christelijke kerken gemeen hebben.

 

En dan de Hebreeuws/Aramese naam Yeshua hetzelfde waar staat Hij voor en wat betekend het?

Yeshua als woord betekend redder, Yehoshua als woord = JHWH de verlosser.

Yeshua is JHWH, is het gezicht van JHWH, het levend geworden woord, JHWH in een belichaming op aarde.

Yeshua als JHWH is dezelfde, er is maar 1 God, belooft door JHWH direct na de zondeval met Adam.

Yeshua laat zien wie JHWH God is, genadig, eeuwig, die was is en komen zal, dezelfde voor altijd, Zijn woord veranderd niet.

Yeshua is het levend geworden woord van JHWH, alle woorden gesproken door JHWH en door Zijn profeten worden getoond in hun ware betekenis door de wandel van Yeshua.

Yeshua is De profeet waar Mozes over spreekt en De gezalfde (Messias vertaald in Christus) die speciaal is gezalfd om het WOORD van JHWH te brengen, wat Hij ook alleen maar deed.

Yeshua’s dag om te eren is de Shabbat, door JHWH ingesteld en door Yeshua getoond en als voorbeeld heeft laten zien, nevens alle discipelen ook na Zijn dood.

Yeshua die er altijd al was, eeuwig, ver voor de schepping, door Hem is de schepping.

Yeshua is als mens op Loofhuttenfeest geboren (7de maand van GOD), het feest wat staat voor JHWH die tussen de mensen wilt wonen en in de Bijbel door JHWH ingesteld EN wat na het 1000 jaar vrederijk weer gaat gebeuren.

Yeshua is gestorven op Pesach exact zoals het Paschafeest door JHWH ingesteld, al eeuwen daarvoor heeft verteld, is precies na drie dagen opgestaan op het feest van het beweegoffer om zichzelf aan de Vader te tonen, Yeshua heeft dit exact volgens het Pascha en alle profetieën, ingevuld. Het bruiloftsmaal wat straks komt aangegeven door Yeshua op Pascha, dat Hij dan pas weer wijn zal drinken.

Heeft Zijn Heilige geest op het feest  van Shavout (inzetting van JHWH) gegeven waarbij Gods woord (de wet) in een ieders hart werd geschreven om vrijwillig uit liefde naar God te doen, bekend als het nieuwe verbond en reeds duizenden jaren geprofeteerd dat het 1ste verbond de wet op steen zou overgaan in een nieuw verbond. Dus niet oud en weg, maar vernieuwd en in je hart wat altijd al de bedoeling was.

Yeshua die de mensen leerde en leert om tot JHWH te bidden en Zijn wil te doen op aarde net zoals in de Hemel.

Yeshua die zelf zei dat als je Hem zoekt, Hem kan vinden in het oude testament, in Mozes en de profeten, want volgens Yeshua was alles waar Mozes over schreef, over Yeshua.

Yeshua die straks weer terugkomt en Zijn volk wederom redt van de dood, de 1ste keer door de dood voorbij te laten gaan veilig in de huizen, om sochtends met de nieuwe ochtend bevrijd naar buiten te gaan. Straks om de dood voorbij te laten gaan door voor dat moment veilig op/in de wolken te zijn met Hem.

Yeshua die als de aarde verbrand is en de mensen weer veilig op aarde kunnen komen, de duisternis is voorbij een nieuwe ochtend breekt aan, Hij ook een exodus gaat leiden als de Mozes van toen. 

Yeshua die zegt dat de rechtvaardigen de aarde voor eeuwig zullen beërven (niet de hemel, geen opname)

Waarbij de rechtvaardigen, de heiligen (apart gezet), Zijn volk met Hem op aarde zullen heersen als koningen en priesters.

Yeshua die 1000 jaar op aarde zal zijn en daarna voor eeuwig als de Vader op aarde zal zijn. (wat zouden mensen dan doen in de hemel??)


 

Nu is de vraag; wie volgt u of wie wilt u volgen


1 jezus een god verzonnen door mensen met menselijke tradities, en die een afschuw hadden van de God van het oude testament, de God van Israel. Voornamelijk ingesteld door Constantijn die de onoverwinnelijke zon aanbad. (Bijbels baalgod) Constantijn de 1ste pauskeizer, de bedenker en voorloper van de huidige christelijke kerk met al haar heidense tradities en feesten.


2 Jeshua de God van de Bijbel, dezelfde als JHWH de God die niet veranderd, de Alfa en Omega (Grieks), of liever gezegd de Aleph en de Tav (Hebreeuws), die letterlijk het einde verklaart vanuit Genesis. Precies zoals Johannes het zegt: het Woord door wie en voor wie alles is geschapen, de Alephtaw van de beginne.

Die zelf zegt dat Hij niet veranderd, dat Zijn Woord voor eeuwig is. Yeshua die zelf zegt; 1 is hetzelfde als de Vader JHWH en die dat voor Zijn volgelingen ook wenst.

 

Wat verstaat u onder eeuwig? 

Wat verstaat u onder onveranderlijk?

Wat verstaat u onder Gods plan tw; herstel van alle dingen, herstel naar wat?


Als laatste; Je hoort zoveel theorieën over wie de anti chist is of wat die zal brengen. Ook hier zie je weinig Bijbelse definities maar wel veel menselijke wijsheid / inzicht.

Het Bijbelse woord voor de antichrist is tachat, het woord betekend in de plaats van zoals dat je iemand moet herstellen naar de toestand voordat je deze schade bracht. Het lijkt zo goed als origineel, het vervangt het met de bedoeling dat het precies zo lijkt. Als een invaller die een stunt moet doen voor een filmster. Hij is niet anti zoals tegenovergesteld maar het lijkt er precies op, je moet heel goed kijken. Hij zal precies zo handelen, voordoen als de ander, bijna hetzelfde spreken en wonderen doen, maar net niet helemaal. Hij zal komen als een engel des lichts, als een vredebrenger en vele vele verleiden om in hem te geloven, en de Bijbel geeft aan dat vele hun geloof zullen kwijtraken. Mensen zijn zogenaamd alert op allerlei antichristussen op allerlei complot theorieën. Maar controleren ze het met de Bijbel?


Lees de Bijbel, volg Hem na en bepaal uw doel

 

Shalom Raymond

Reacties