Doorgaan naar hoofdcontent

Een groot GEHEIM






EEN GROOT GEHEIM
 ! Wat is de zin van het bestaan, Waarom leven wij?

Waarom bestaan wij eigenlijk, Wat is de zin van het bestaan? Er zijn vele 'denkers' geweest die de zin van het bestaan wilden doorgronden, Mensen met de Bijbel in de hand en mensen die de zin van het leven op andere maatstaven wilde filosoferen. Maar wat is nu de zin van ons leven, waarom leven we gemiddeld 80 jaar en waarom zijn wij hier op aarde, waar gaan wij heen, is er leven na de dood? etc. etc. Zelfs met de Bijbel in de hand is het doel van dit leven moeilijk uit deze beschreven geschiedenissen te halen.

Wij zijn hier met ons 8 miljard mensen omdat 1 mens een verboden vrucht zou gegeten hebben? behalve dat dat moeilijk te geloven is, was dat nou zo erg dan? je zou zeggen dat er ondertussen veel ergere dingen zijn gebeurd en dat er dagelijks nog steeds veel ergere dingen gebeuren. Wat was dat dan waarom de Bijbel verklaart dat wij dank zij Adam en Eva samen met de aarde vervloekt zijn? en waarom dit nog steeds voortduurt?

In Gen.3 staat het verhaal van Adam en Eva, hoe zij door God uit het hof worden verjaagt nadat zij door de duivel zijn misleid en van de verboden vrucht hadden gegeten. Wat wordt hier nu precies verteld wat zo erg is dat de aarde en al wat leeft vervloekt is, door wat Adam en Eva hadden gedaan.

Gen.3:4 Toen zeide de slang tot de vrouw: Gijlieden zult den dood niet sterven; 5 Maar God weet, dat, ten dage als gij daarvan eet, zo zullen uw ogen geopend worden, en gij zult als God wezen, kennende het goed en het kwaad. De duivel die dit tegen Eva zei wilde op de troon van God zitten, hij wilde de allerhoogste zijn hoger dan zijn schepper, de duivel dacht dat hij God van Zijn troon kon stoten.

Ezech. 28:14 Gij waart een gezalfde, overdekkende cherub; en Ik had u alzo gezet; gij waart op Gods heiligen berg; gij wandeldet in het midden der vurige stenen. 15 Gij waart volkomen in uw wegen, van den dag af, dat gij geschapen zijt, totdat er ongerechtigheid in u gevonden is. In plaats dat de duivel zich de allerhoogste kon noemen en plaats kon nemen in de Hemelen werd hij door God uit de Hemelen geworpen. Ezech. 28:17 Uw hart verheft zich over uw schoonheid; gij hebt uw wijsheid bedorven, vanwege uw glans; Ik heb u op de aarde henengeworpen

De God van de Bijbel is de schepper van alle dingen, wanneer Hij de engelen maakte staat er niet maar toen maakte God de mens, gemaakt naar het beeld van God zelf.Gen1:26 En God zeide: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis; en dat zij heerschappij hebben over de vissen der zee, en over het gevogelte des hemels, en over het vee, en over de gehele aarde, en over al het kruipend gedierte, dat op de aarde kruipt. 27 En God schiep den mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij ze.

De duivel was samen met 1/3 van alle engelen vernederd doordat ze net als God wilde zijn, en hier schiep God de mens naar Zijn beeld, wat de duivel toen dacht is onbekend maar we kunnen wel zien dat de duivel zijn eigen mislukking op de mens wilde projecteren, door tegen Eva te zeggen dat zij als God kon wezen. En dit is de kern van al hetgeen wat al 6000 jaar speelt, wij de mens willen als God zijn. Door kennis van goed en kwaad denkt de mens sindsdien dat wij zelf wel capabel zijn om de juiste beslissingen te doen, wij hebben toch niemand nodig die ons verteld wat goed is!! WIJ zijn goden!!

Door deze ijdelheid zien wij onszelf als een veel betere god dan God zelf, precies wat de duivel zelf voor ogen had. Echter met 1 verschil Adam en Eva werden verleid / misleid, zij hadden nog niet de kennis/ervaring dat kennis van goed en kwaad ook op een verkeerde manier kon worden gebruikt zoals de duivel die daar zelf voor koos. Of het de bedoeling was, dat als de mens genoeg relatie en ervaring had met God, de mens op een gegeven moment wel van de boom mocht eten staat er niet, wel dat de mens die ervoor kiest om God 100% te vertrouwen en te geloven door te doen wat Hij heeft bepaald in Zijn wet en inzettingen, uiteindelijk met God zal heersen als een koning over de schepping. (Iets wat de duivel voor hem zelf wilde)

Om nu als mens te laten zien dat je geschikt bent om net als God te kunnen regeren over de aarde, heeft de God van Israël een soort van 'Goddelijke leefregels' opgesteld een soort van examen die we 100% moeten halen tijdens ons leven op aarde.

Deze regels kennen wij als de Wet onder andere beschreven in exodus 20. Nu hoor je heel wat mensen zeggen "de wet is voorbij het is genade" die mensen hebben dus geen flauw idee waarom het allemaal gaat, wat er nu in het hof van Eden is gebeurd. Die mensen zien door hun ijdelheid niet wat werkelijk speelt of willen het niet zien, want kijk om je heen, iedereen heeft de waarheid zelf in pacht, zelf als god zijn is toch heel leuk.

Het eerste gebod uit de wet zegt;  Ik ben de HEERE uw God, Die u uit Egypteland, uit het diensthuis, uitgeleid heb.3 Gij zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben. De God van Israel, de schepper van alle ding is diegene die bovenstaande gebod beveelt.

Wil je God vertrouwen en doen wat Hij zegt dan doe je de geboden dan is Hij God en jij bent Zijn dienstknecht, wil je de duivel vertrouwen en zelf wel bepalen wat goed is en wat slecht dan wil je net als God zijn en overtreed je meteen Zijn 1ste gebod. De Bijbel noemt dat ijdelheid wat door de hele Bijbel te vinden is door alle gebeurtenissen heen en wat de kernzonde was in Genesis en wat de kern sindsdien is gebleven, tot de dag dat Hij terug komt. Meteen vanaf dat Adam en Eva uit het paradijs waren verbannen waren er twee soorten mensen, mensen die God wilde vertrouwen en dienen en diegene die wilde leven op eigen wijsheid, zelfs het uitverkoren volk die het toch beter hadden moeten weten.

2 Kon.17:13 Als nu de HEERE tegen Israël en tegen Juda, door den dienst van alle profeten, van alle zieners, betuigd had, zeggende: Bekeert u van uw boze wegen en houdt Mijn geboden, en Mijn inzettingen, naar al de wet, die Ik uw vaderen geboden heb, en die Ik tot u door de hand van Mijn knechten, de profeten, gezonden heb; 14 Zo hoorden zij niet, maar zij verhardden hun nek, gelijk de nek hunner vaderen geweest was, die aan den HEERE, hun God, niet geloofd hadden. 15 Daartoe verwierpen zij Zijn inzettingen, en Zijn verbond, dat Hij met hun vaderen gemaakt had, en Zijn getuigenissen, die Hij tegen hen betuigd had, en wandelden de ijdelheid na, dat zij ijdel werden, en achter de heidenen, die rondom hen waren, van dewelke de HEERE hun geboden had, dat zij niet zouden doen gelijk die.

De duivel had de rest van de wereld al, die wisten het zelf allemaal wel maar God had genezing en verlossing belooft wat via het volk Israël zou komen vandaar dat dit volk toen en nu nog steeds speciale aandacht van hem heeft. De vader van alle leugens verleid nog steeds de mens met " Heeft God dat wel gezegd" je weet zelf wel beter!

psalm 4:3b Hoe lang zult gij de ijdelheid beminnen, de leugen zoeken?

Psalm 24: 3 Wie zal klimmen op den berg des HEEREN, en wie zal staan in de plaats Zijner heiligheid?4 Die rein van handen, en zuiver van hart is, die zijn ziel niet opheft tot ijdelheid, en die niet bedriegelijk zweert;5 Die zal den zegen ontvangen van den HEERE, en gerechtigheid van den God zijns heils. Alle  ongelukken, slechte situaties, verkeerde handelingen noem maar op heeft zijn kern in het zelf wel beter weten. de Bijbel staat er vol van. Hoe kan het dat een ieder hier over heen leest?

Psalm 39:6 Zie, Gij hebt mijn dagen een handbreed gesteld, en mijn leeftijd is als niets voor U; immers is een ieder mens, hoe vast hij staat, enkel ijdelheid.

Psalm 39:12 Kastijdt Gij iemand met straffingen om de ongerechtigheid, zo doet Gij zijn bevalligheid smelten als een mot; immers is een ieder mens ijdelheid.

Psalm 94:11De HEERE weet de gedachten des mensen, dat zij ijdelheid zijn.

spr.30:& Twee dingen heb ik van U begeerd, onthoud ze mij niet, eer ik sterve; 8 IJdelheid en leugentaal doe verre van mij; armoede of rijkdom geef mij niet; voed mij met het brood mijns bescheiden deels; 9 Opdat ik, zat zijnde, U dan niet verloochene, en zegge: Wie is de HEERE? of dat ik, verarmd zijnde, dan niet stele, en den Naam mijns Gods aantaste

Pred.1:2 IJdelheid der ijdelheden, zegt de prediker; ijdelheid der ijdelheden, het is al ijdelheid Pred.1:14 Ik zag al de werken aan, die onder de zon geschieden; en ziet, het was al ijdelheid en kwelling des geestes.

 

Pred.2 :1-26 uitleg al wat de mens doet is ijdelheid

Jes.59:4 Er is niemand, die voor de gerechtigheid roept, en niemand, die voor de waarheid in het gericht zich begeeft; zij vertrouwen op ijdelheid, en spreken leugen; met moeite zijn zij zwanger, en zij baren ongerechtigheid.

Jer.2:5 Zo zegt de HEERE: Wat voor onrecht hebben uw vaders aan Mij gevonden, dat zij verre van Mij geweken zijn, en hebben de ijdelheid nagewandeld, en zij zijn ijdel geworden?

Jer.16:19 tot U zullen de heidenen komen van de einden der aarde, en zeggen: Immers hebben onze vaders leugen erfelijk bezeten, en ijdelheid, waarin toch niets was, dat nut deed. 20 Zal een mens zich goden maken? Zij zijn toch geen goden.

2Petr.2 : 18 Want zij, zeer opgeblazene ijdelheid sprekende, verlokken, door de begeerlijkheden des vleses en door ontuchtigheden, degenen, die waarlijk ontvloden waren van degenen, die in dwaling wandelen; 19 Belovende hun vrijheid, daar zijzelven dienstknechten zijn der verdorvenheid

Math.6:7 En als gij bidt, zo gebruikt geen ijdel verhaal van woorden, gelijk de heidenen; want zij menen, dat zij door hun veelheid van woorden zullen verhoord worden.

Math.12:36 Maar Ik zeg u, dat van elk ijdel woord, hetwelk de mensen zullen gesproken hebben, zij van hetzelve zullen rekenschap geven in den dag des oordeels. 37 Want uit uw woorden zult gij gerechtvaardigd worden, en uit uw woorden zult gij veroordeeld worden

Ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan maar misschien begrijp je nu wel dat het gebod "Gij zult den naam des HEEREN uws Gods niet ijdellijk gebruiken; want de HEERE zal niet onschuldig houden, die Zijn naam ijdellijk gebruikt." niet slaat op dat je niet mag vloeken, maar dat je Gods naam niet gebruikt om jezelf beter voor te laten voorkomen. Of dat je Zijn karakter, Zijn wezen wie Hij is verkeerd weergeeft naar jouw inzicht i.p.v. wat de Bijbel zegt wie Hij is.

Alles veranderd als je besluit om de God van Israël te vertrouwen en werkelijk wilt doen wat Hij zegt, iedereen is ijdel ook ik die dit schrijf, maar we kunnen veranderen door voor Hem te kiezen. Ef.4:17 Ik zeg dan dit, en betuig het in den Heere, dat gij niet meer wandelt, gelijk als de andere heidenen wandelen in de ijdelheid huns gemoeds

Nogmaals

1kor.3:19Maar Ik zeg u, dat van elk ijdel woord, hetwelk de mensen zullen gesproken hebben, zij van hetzelve zullen rekenschap geven in den dag des oordeels. 37 Want uit uw woorden zult gij gerechtvaardigd worden, en uit uw woorden zult gij veroordeeld worden

 

Wees niet eigen wijs en kies het goede

 

Lees de Bijbel volg Hem na en bepaal uw Doel!

 

Shalom Raymond


Reacties